BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617564 przez ola85
Aga - u mnie raz pediatra był w domu i raz byłam w przychodni jak mała miała 4 tyg, wtedy dostałam też skierowanie na bioderka
Alina - mojej córeczki w poprzedni dzień matki matki nie było jeszcze w brzuszku :blink: ale ten będzie wyjątkowy :)
Madlen - jak ja byłam na bioderkach to tam była też dwójka maluchów też 6-tygodniowych i moja dwa razy większa od nich

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #617568 przez Satine0
Dzięki dziewczyny :* :kiss:

Alina Ja razem z dniem matki obchodzę imieniny :D

My po spacerku...jak wyszłam była super a później taka lodówa się zrobiła, że szok :P Jutro na bioderka lecimy to i przy okazji kolejny długi spacer :)

11 lata 8 miesiąc temu #617589 przez Pliszka
Hej :)

Satine - wszystkiego naj naj :laugh: 100 lat!!!!

Ile nowych pięknych zdjęć! :laugh: Wszystkie maluchy super :)

Byłam wczoraj wieczorem z koleżanką w fitness clubie na zumbie :lol: Ale git!!!! :lol: Rewelacja :lol: Tyle mi się wydzieliło endorfin, że chyba starczy na tydzień :blink: Bawiłam się świetnie, będę częściej chodzic :) Nie wiem ile spaliłam kalorii, ale chyba dużo bo tempo było zabójcze :laugh: :ohmy:
A dziś zrobiliśmy z Olciem 7km :laugh: Olek przespał cały spacerek :) I odwiedziła nas dziś na obiad moja babcia, więc miło :) Teraz czekamy na Miśka :)

Madlen - czytam o tych szczepionkach i czytam :dry: Te bezpłatne mają dużo rtęci :dry: Ja będę się chyba skłaniać ku płatnym. Póki co wczoraj w przychodni napisałam oświadczenie, że w dniu dzisiejszym nie wyrażam zgody na zaszczepienie dziecka :dry: Niech skończy choć 3 miesiące, wtedy wrócę do tematu :dry: Zważyliśmy się tylko (5050g), pani doktor obejrzała Olka (wszystko ok) i próbowała wzbudzić we mnie poczucie winy, że nie karmię piersią (bo już nie karmię, pokarmu brak :( ) :dry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617615 przez Pliszka
A jeszcze zapomniałam napisać, że rozmawiajac z panią doktor o szczepieniach (ja pełna obaw, ona szczepiłaby na wszystko jednego dnia 5w1, pneumokoki, rotawirusy i Bóg jeszcze wie co ... :ohmy: ), wspomniałam przypadek Igusi Moni, a ona na to, że to najpewniej wcale nie wina szczepienia, tylko przypadkowo zbiegło się to w czasie :unsure: Niezła babka :ohmy: Nie wiem czy była na jakiejś fajnej wycieczce zafundowanej przez firmę farmaceutyczną czy o co chodzi, ale według niej coś takiego jak NOP w ogóle nie istnieje, a internet jest pełen wyssanych z palca z historii.. Bardzo chciałabym żeby miała rację, niestety jestem pewna, że jej nie ma :dry: Muszę poszukac lekarza, któremu mogłabym zaufać, bo ta pani to jest jednak z innej planety i wątpię czy w jej działaniach chodzi o dobro mojego dziecka :dry:

Ja w dzień matki 2012 robiłam sobie rano test ciążowy i wyszła jedna kreseczka, więc się bardzo dobrze bawiłam na weselu kolegi ;) nie wiedząc, że test kłamał, bo mam w brzuszku mikroskopijnego Olka :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #617651 przez Madlen
Pliszka mi pediatra dziś przez tel. mówił to samo.. Że w necie piszą bzdury o powikłaniach i jeśli są to jest wina...rodziców :ohmy: bo ci nie poinformują lekarza o czymś ważnym...

Najpierw mówił, że za tydzień nie ma miejsc,(mówiłam, że chcę bezpłatne, że się boję powikłań) a jak poopowiadał o skojarzonych i widział, że się waham, to nagle wpisał mnie na listę rezerwową......

Szczepionki do zakupienia w rejestracji mojej przychodni.. Ciekawe ile ma z tego...

Bezpłatne zawierają rtęć...ale gdyby się nie nadawały to by nie były dopuszczone prawda? Tak na logikę..

Równeiż szukam opinii jakiegoś obiektywnego lekarza/pielęgniarki.

A jak można przełożyć szczepienie na później? Co to da? Nie trzeba w ściśle określonym terminie?

Haha mnie też 1 test okłamał :)

11 lata 8 miesiąc temu #617673 przez jadziatopol
Madlen kochana jestes :kiss: a jezeli chodzi o szczepienia to tu nie mamy skojarzonych bo podobno zawieraja najwiecej srodkow konserwujacych i wywoluja niefajne powiklania....nie wiem sama co o tym myslec wszystkim. W tym artykule jest napisane ,ze to wlasnie skojarzone zawieraja najwiecej rteci
ciekawnik.pl/dzieci-i-my/217-nie-truj-dziecka-szczepionkami

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #617697 przez Satine0
Każdy inaczej mówi o tych szczepionkach... i bądź tu człowieku mądry. Jedni polecają te drudzy te. Mi polecała położna skojarzone bo lepsze. A ja się kierowałam sercem swym i wzięłam tą 6w1. Bez żadnego czytania na temat powikłań itd. Bo jak się człowiek tak naczyta to jeszcze gorzej. Co ma być to będzie i cóż zrobić. Jedne dzieci zachorują po skojarzonych a inne po tych bezpłatnych i zawsze się zgoni na szczepione ;-)

P.S. Skype poszło w ruch... ;/

11 lata 8 miesiąc temu #617733 przez Pliszka
Madlen z tego co czytam to w wielu krajach nie szczpi sie dzieci młodszych niz 3 miesiace. Kolezanka ma znajomego neurologa i on jej poradził zeby zaczac szczepic jak córeczka skonczy 6 miesiecy.im dziecko starsze tym silniejsze i lepiej sobie poradzi z tym syfem :dry: Ja wole czytac i wiedziec i podejmowac swiadome decyzje. To zbyt wazne zeby powiedziec bedzie co ma byc, tak mysle.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617758 przez jadziatopol
Ja niestety wyboru tutaj nie mam tak jak w PL. Licze na to,ze tutaj maja dobre szczepionki , rozloze je w czasie i opoznie szczepienia ile sie da. Tyle jestem w stanie zrobic .
Teraz dopiero przeczytalam posty :)
Hubus dziekuje :kiss:
Kasia ale Tosia slicznie sie usmiecha :) :kiss:
Satine Marys jak malowanie :kiss: ale te nasze dzieciaki rosna :ohmy: :)
Monia :kiss: wreszcie naprawilam aparat to bede robic fotki :) ty tez zamiesc jakies zdjecia Iguni :)
Madlen a gdzie zdjecia Adasia z mama?

Mam skypa ale znajome z Pl nie maja ;) maja gg. Zalozylam zeby z nimi pogadac ale nie mozemy sie w czasie zgrac...a teraz jeszcze gorzej ;) poza tym to nie to samo ;)
Ale humor mam duzo lepszy niz wczoraj...czasem dopada mnie taka tesknota za krajem i znajomymi...praca,ktora mialam...ech. Coz zrobic. Takie zycie ;) mysle,ze po kilku latach bedzie lepiej. Znajoma mnie pocieszyla,ze ona tez tak miala i dopiero po 5 latach zaczela odczuwac przyjemnosc z zycia tutaj. ;) perspektywa nieciekawa :ohmy:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #617763 przez mrufka
Madlen ja dziś szczepilam Adule bezpłatnymi i syna też szczepilam tymi jemu nic nie było , Adusia była troszkę marudna ale teraz już się uśmiecha

11 lata 8 miesiąc temu #617772 przez gabilee
madlen ja biore plastry evra , bo u mnie najlepiej sie sprawdzaja
szczepionki biore 6w1 i rota i pneumo

bylam dzis na spacerze z Leonem 2h i odkad wrocilismy nie mam pojecia o co mu K...A chodzi no czasami wychodze z siebie i mam kompletnie dosyc czy wy tez tak macie?
no mam ochote wyjsc i nie wracac !!!

11 lata 8 miesiąc temu #617779 przez gabilee
chyba mam chwile nie mocy !!!!

11 lata 8 miesiąc temu #617783 przez Pliszka
Jadzia, z tego co czytam to szczepionka 5w1 Infantrix IPV HIB nie zawieraz Thimerosalu. Naczytałam się za to o niej innych rzeczy :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #617790 przez jadziatopol
Gabilee no niestety kazdy ma gorsze dni i nam wtedy nerwy puszczaja. My tak mielismy kilka dni temu...mieslimy spiecie od samego wejscia Radka do domu...cos wisialo w powietrzu i nie stykalo miedzy nami....czasem wychodzi przemeczenie, nerwy i gotowe. Ja tez neistety czasem jestem nie do wytrzymania ...czepiam sie bez powodu ;)
Pliszka tak...podobno...ale zawiera za to jakies inne skladniki konserwujace ,ktore w skladzie maja rtec. Tez czytalam o tym i w skladzie nie masz wymienionej podobno rteci ale skladnik konserwujacy ( a on podobno zawiera rtec)...oczywiscie nie wiem ile prawdy w tym i powiem ci,ze im wiecej czytalam tym bardziej glupia bylam...od tygodnia zaprzestalam czytania bo wogole nie zaszczepilabym malego tak sie balam panicznie ;)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #617797 przez Satine0
Gabilee Moja dziś po spacerze to samo...ciągle jęczy od spaceru. :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka