BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 8 miesiąc temu #409288 przez gabilee
hehe anoda tez mam nadzieję ,że olbrzyma nie urodzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #409299 przez Satine0
Ja pewnie jeszcze trochę i zacznę powoli wszystko zbierać. Już nie tyle dla dziecka co dla siebie...jakieś wkładki laktacyjne itp. Pampersy też można pokupować :) tanie nie są. Na allegro widziałam fajne okazje czasami :)

Babacia mi nie każe nic do narodzin kupować...(zabobony) ale później się nie wypłacę a nie chcę na wszystko od nich dostać. Ciotka za to mi radziła od 20 tygodnia zacząć kupować bo czas szybko leci a wszystko takie drogie...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409302 przez gabilee
no mi teść też mówi , że jeszcze za szybko ble ble ble... ale potem nikt mi nie da, żebym miała na zakupy.
a wiecie jak to się odkłada zawsze jest na coś potrzebne :)

dzisiaj kupię sobie jakieś spodnie albo ten pas na brzuch , bo moje wszystkie spodnie tak mnie cisną w brzuch , że po 30 min mam dosyć i je ściągam...

te co ty kupiłaś satine są śliczne , ale jak w jasnych rzeczach raczej gustuję :)\

12 lata 8 miesiąc temu #409304 przez Satine0
Pewnie, że zawsze coś się znajdzie...ja do skarbonki na wózek wrzucać się staram, ale teraz mam tyle wydatków, że nawet nie mam z czego oszczędzić :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409307 przez sylka
gabilee napisał:

hej mamusie :)
jak dziś samopoczucie?
mnie od samego rana mdli i mam zaparcia ;/ muszę wypić mocną kawę może pomoże :)
wczoraj rozmawiałam z narzeczonym i zgodził się na Leona :) albo na Olafa.
ale za to wybrał imię dla dziewczynki jak by była to Wiktoria albo Laura :D
tak się zastanawiam czy nie wziąć cichego ślubu cywilnego zanim urodzę tak sobie myślałam jak to będzie w szpitalu jak urodzę to dziecko będzie miało wpisane moje nazwisko czy może mieć mojego narzeczonego nawet jak nie będziemy małżeństwem? może się wypowiedzieć , któraś z was która już rodziła?
nie chcę by mojemu n było przykro jak po urodzeniu bedzie moje nazwisko , bo on taki dumny , że zostanie tatusiem ...

Dziecko w szpital figuruje jako (imię) syn/córka i tu nazwisko imię matki :P Tu nie ma zasady czy małżeństwo czy nie :) a w USC idziecie razem i Twój narzeczony uznaje je za swoje i maluszek otrzymuje wówczas jego nazwisko w akcie urodzenie :) Tak chyba to wygląda bo wiem z opisu koleżanki. My jesteśmy po ślubie to nazwisko dziecka ustalane było wczesniej i później tylko maż miał chyba 7 dni na zgłoszenie malszka by odebrać akt i pesel.

Aby zapobiegać zaparciom polecam codziennie pić maślankę lub kefir, mi pomagała.

Wyprawkę kupowałam odkąd poznałam płeć dziecka, był to 15 tc i 4 d :) Wózek i łóżeczko na samym koncu kupiliśmy (3 mies. przed porodem) I dobrze że wszystko wcześniej miałam bo jak w 32 tc trafiłam do szpitala to jakbym nic nie miałą to nie wiem jak mąż by to pokupował :P A tak musiał kpić tylko przewijak i złożyć łózeczko jak mały się urodził

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409309 przez gabilee
ja codziennie odkładam 10 złotych i wszystkie drobne z całego dnia i zawsze coś się tam uzbiera może na wózek się uda uzbierać :)

dziękuję sylka za odpowiedź

12 lata 8 miesiąc temu #409312 przez Satine0
No ja też wszystkie drobne wrzucam :) jakoś to będzie... niech dziadkowie się do wózka dołożą haha :P

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409315 przez anoda89
Ja znam dziewczynę która rodzi na początku pazdziernika i jeszcze nic nie ma :ohmy:. Nigdy nie wiadomo kiedy dzidziuś zechcę wyjść i trzeba być na wszystko przygotowanym.

Też mam taką nadzieje że dziadkowie dorzucą na wózek :silly:.

12 lata 8 miesiąc temu #409327 przez Satine0
No to październik tuż tuż... ;-) Ja tam będę przygotowana jeszcze w tym roku:P hehe nie wytrzymam bez zakupów :)

12 lata 8 miesiąc temu #409332 przez gabilee
tez mam taką nadzieję :)
właśnie wcinam śniadanko :)

12 lata 8 miesiąc temu #409333 przez Satine0
Jeszcze tydzień i do lekarza :) Nie mogę się doczekać !!

12 lata 8 miesiąc temu #409336 przez anoda89
To tak jak ja :laugh:.

Wiecie co, może to dziwne ale dopiero po czwartkowym USG zakochałam się w mojej kruszynce. Nie to że wcześniej byłam obojętna ale jakoś dotarło do mnie że to moje dziecko, że we mnie rośnie.

12 lata 8 miesiąc temu #409340 przez mrufka
O widzę że poruszacie temat wyprawki ja to mam łóżeczko, wózek troszkę ciuchów po synku (a urodził się według mnie w sam raz 2900 i 54 cm mam nadzieje że i to również takie będzie) w roz 56 i w takich kolorach że i dla chłopca i dziewczynki żółcie, zielenie, biel, brązy więc troszke tego mam. Z tego co mam do kupienia to pościel do łóżeczka materac przewijak pare pieluch tetrowych, kosmetyki dla dziecka, butelki, smoczki no i dla siebie chciałam kupić laktator teraz ale nie mam pojęcia jaki miałam ten ręczny ale był beznadziejny. Zacznę kupować od września żeby wyrobić się do świąt ze wszystkim. Też odkładam kasę po 250 zł miesięcznie bo potem tyle będzie wydatków jak sie urodzi szczepienia pieluchy i inne wydatki że wole odłożyć.

12 lata 8 miesiąc temu #409342 przez Satine0
Do mnie jeszcze słabo dociera :P Pewnie jak zacznę je czuć to będzie inaczej :)

Chociaż powiem wam, że czasami mam takie wrażenie jakbym czuła jak się rusza :) ale w tym tyg. nie wiem czy to możliwe...a może to po prostu w brzuchu mi jeździ :P

12 lata 8 miesiąc temu #409348 przez anoda89
Satine ja też mam takie wrażenie ale to chyba gazy :). Czuję jak coś się przemieszcza i czasami ma z jednej strony większy brzuch, tak na dole. Raczej dziecko to nie jest bo za małe na takie górki :). Chyba to flaki :laugh:.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka