BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #409748 przez anoda89
Właśnie też tak myślę. Tylko co on na to poradzi, jak ja sama nie potrafię. Ostatnio jak byłam na wizycie to pytałam się co ze współżyciem to powiedział że możemy delikatnych pieszczot spróbować ale jeśli chodzi o penetracje to odradza.

sylwka gratuluje 3 miesiąca :kiss:.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409753 przez [email protected]
A to zdjecie naszego maleństwa. Mam juz 6.09cm.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #409760 przez sylwka727
Anoda dziękuję dziękuję :lol: :kiss:

Aganobla jaka śliczna dzidzuchna :kiss: Na usg dzieciaczki wyglądają na takie duże aż trudno uwierzyć że mają tylko kilka cm :)

Mam pytanie śpicie czasami na brzuchu czy już nie? w sumie jest kilka tyg różnicy ale nie dużo. Ja już się troche boję mam wrażenie że niewygodnie dzidzi i trochę mnie brzuch boli jak tak śpię :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409763 przez anoda89
aganobla śliczna dzidzia :).

sylwka ja specjalnie kupiłam kojec do spania bo tylko na brzuchu spałam i teraz nie mam problemu. Krzyż dzięki tej poduszce mnie nie boli.

12 lata 4 miesiąc temu #409766 przez Satine0
Ja nigdy na brzuchu nie spałam :) Nie umiem jakoś... ale nie wiem czy w ciąży można hmmm. Może lekarza podpytaj.

Aganobla
Super zdjęcie! :) Duża ta dzidzia :)

12 lata 4 miesiąc temu #409772 przez sylwka727
Anoda też myślę o takim kolcu. wydawało mi się że wygodny jest jak go oglądałam

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409778 przez anoda89
Ja to bym go nie oddała za nic. Naprawdę jest wygodny i mi pomógł bardzo na bóle krzyża. Śpi mi się też lepiej i się tak nie budzę. Ja mam taki allegro.pl/kojec-poduszka-dla-kobiet-mot...wia-i2499573764.html

12 lata 4 miesiąc temu #409779 przez [email protected]
Ja uwielbiam spac na brzuchu ale od kad wiem o dzidzi to nie próbuje.

12 lata 4 miesiąc temu #409785 przez Misia
Hejo dziewczyny .... ostatnio mało pisałam bo miałam w sobotę ślub... tyle przygotowań i w ogóle no i nie miałam czasu ...

Coś nadrobiłam Waszych postów ale nie wiem czy wszystko bo nie pamiętałam gdzie skończyłam hehe ...

Generalnie jestem świeżo upieczoną Żonką z czego się bardzo ciesze... bo mój maluch ma już oboje rodziców :)

Mam też złą wiadomość od ponad tygodnia mam takie brązowe upławy ... ale nie chciałam panikować i tylko obserwowałam, ale stwierdziłam ze wybiorę się do gina bo nie dawało mi to spokoju .... No i wczoraj miałam wizytę .... Niby trochę grzybicy mam ... dostałam Abiofem czy coś taki żel dopochwowy ... aha i zapisał mi Lutaine ... na co to jest bo nawet nie wiem .... Mój Maluch ma niecałe 5cm ... jestem w 11 tygodniu ciąży niby wszystko okej tylko serducho za szybko bije... ale mówił ze jeszcze norma .. nie wiem od czego to .... Wasze też tak mają ??

No i dał mi skierowanie na badania genetyczne ... wystraszyłam się, ale zapewniał mnie, że wszystko jest dobrze a daje mi to skierowanie bo mnie lubi ... ale ze się na nie nie kwalifikuje ... nie wiem co mam myśleć czy mówił prawdę i chce sobie mnie pooglądać :P czy tylko ściemniał ... i coś się dzieje ... co myślicie ... ??

Mam je w czwartek ... przesunęłam wyjazd nad morze z tego powodu .. bo bym się tylko denerwowała ... miałam jechać dzisiaj a pojadę po lekarzu w czwartek ... Dzidzia jest dla mnie wszystkim :)

Postaram się więcej odzywać przynajmniej do wyjazdu ..

Aha a co do wyposażenia Maleństwa to chciałam od 4 miesiąca coś kupować ... Ogólnie ja schudłam a nie tyje w ogóle jeszcze więc rzeczy na razie nie potrzebuje .. ale mam wrażenie że brzusio trochę urósł .... a suknia ślubna mi spadała i co chwilę ją deptałam - była masakra hehe :P

Dziewczyny napiszcie mi jak ten suwaczek umieścić :) Aaaaaa termin porodu mam na 2 lub 3 marca ... ale mogę z Wami pisać nie ??

3majcie się :) Mamuśki :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409786 przez Madlen
Szukałam jakiegos kremu przeciw rozstępom. Koleżanka bardzo poleca Pharmaceris. allegro.pl/pharmaceris-m-foliacti-krem-p...gra-i2548336338.html
Byłam w dwóch aptekach rozpytac o kremy. W jednej pani poleciła powyższy, ale nie było w sprzedaży. W drugiej akurat aptekarka jest w ciąży :) Powiedziała, że w tej ciąży oraz poprzedniej używała kremu Gerber allegro.pl/krem-przeciw-rozstepom-gerber...-ml-i2530308200.html i żadnego rozstępu. Koszt w aptece 25 zł. Kupiłam.
Szybko się wchłania, zapach znośny. Przetestuję.
Zastanawiam się czy na allegro zamówic ten Pharmaceris.. Mustela troche droga a nie ma gwarancji, że pomoże.. No zobaczymy

Kupiłam też czasopisma "M jak mama" (b. lubię) oraz "Mam dziecko" z płytą z kołysankami :laugh: (4,99 zł)

A ten kojec jest wspaniały. Mam fioletowy. Kupiłam w Smyku za 160 zł (musze go pilnować bo mężowi sie spodobał :laugh: ) A jest tylko mój :) No dzidzi też :)

Aganobla sliczna dzidzia

Misia ciesz sie, że jesteś pod tak dobra opieką lekarza. Wie co robi :) Z tego co pamiętam serce bardzo szybko biło mojej dzidzi. Musisz być spokojna. Będzie dobrze.

Najpierw budujesz suwaczek : //www.zapytajpolozna.pl/component/option,com_widgets/Itemid,55/view,widget/ . kopiujesz jego adres. potem wchodzisz z poziomu forum na "Twoj profil"- "mój profil" i tam gdzie jest podpis wklejasz adres suwaczka.I robisz "wyslij" Gotowe. :)

Gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

12 lata 4 miesiąc temu #409799 przez anoda89
Misia gratuluję świeżo upieczonej mężatce :kiss:. Wszystkiego najlepszego.

Ja narazie smaruję się oliwką ale muszę coś jeszcze kupić bo mam strasznie suchą skórę na piersiach.

12 lata 4 miesiąc temu #409804 przez Madlen
Anoda to smaruj sie tym co masz w zasięgu, skore trzeba natłuszczać teraz.

12 lata 4 miesiąc temu #409809 przez anoda89
Smaruję się po kąpieli oliwką a w dzień balsamem. Nigdy nie miałam tak suchej skóry, wręcz odwrotnie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409821 przez Madlen
Tez mam suchą skórę. W miejsca, których nie smaruję kremami na rozstepy smaruję emulsją do ciała NEUTROGENA glęboko nawilżająca do skóry suchej i wrażliwej. Bezzapachowa. Mi pomaga.

I cera mi się bardzo pogorszyła. Macie jakieś sposoby? Myslałam, by kupić plasterki na wypryski. Nie wiem jednak czy można w ciąży..

12 lata 4 miesiąc temu #409823 przez kasia123m
Misia gratuluje i wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.o jakies fotki w sukni prosimy.a luteina jest wspomagajaco na podtrzymanie ciazy.co do serduszka to mojemu na genetycznym bilo 165.i szukalam bo podaja normy do 160 ale znalazlam ze norma od 130 chyba do 170.zreszta lekarz mowil ze ok.

Aganobla sliczna dzidzia.coraz wieksze te nasze bobasy.

Ja kupilam narazie krem ziajki na rozstepy ale jest od 4 mies wiec smaruje mleczkiem garniera do suchej skory.chyba niezaszkodzi.a za kilka dni juz zaczne uzywac tamten.teraz wychodzilam do sklepu i nie moglam sie zapiac w moja skorzana kurtke.tzn na brzuchu sie dobpne ale jakby biodra sie poszerzyly.musze sie pozniej zmnierzyc w biodrach.mierzylam sie chyba w lutym to zobaczymy czy rzeczywiscie biodra sie rozeszly.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka