BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #409350 przez Satine0
Możliwe :P Ale jeszcze trochę i poczujemy napewno :P Jeszcze da nam maluch popalić...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409353 przez kasia123m
Ja przed chwila mialam na cicuhach spodenki takie krotkie rozowe,kwiatuszki przy kieszonkach na sznureczkach w pasie.za 4zl.6-9 mies.w sam raz na lato.pisalam do meza.napisal brac.do kolezanki.brac.a druga co ze mna byla mowi nie bierz.i nie wzielam.i troszke zaluje.choc moze zawczesnie?ech durne przesady..

Ja juz z 3 razy lezac wieczorem na plasko na plecach czulam w dole brzucha laskotanie.zwlaszcza jak sie objadalam winogronami.pamietam ze syn tez reagowal jak jadlam slodkie.choc dzidzius ma dopiero z 6cm wiec moze to jeszcze nie to.ale ja chuda bardzo jestem,zaczyna sie 13 tydz.nie wiem

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409355 przez Satine0
No ja też czułam łaskotanie ;) Ale nie wiem co to :P To moja "pierwsza" ciąża więc chyba tak szybko ruchów się nie czuje.

12 lata 4 miesiąc temu #409367 przez anoda89
Ja to już doczekać się nie mogę. Jeszcze pewnie 2-3 tyg i poczuję, mam taką nadzieję :).

Satine może to dzidzi :). Chociaż podobno jak się już poczuję pierwsze ruchy to jest się pewnym ale skąd my mamy wiedzieć.

12 lata 4 miesiąc temu #409370 przez Satine0
No właśnie :P hehe

Dziewczyny robi wam się linia negra?? bo ja mam wrażenie, że u mnie już lekko kawałek jej widać...

12 lata 4 miesiąc temu #409376 przez anoda89
Ja różnicy nie widzę ale czytałam że w 4 miesiącu może już się robić.

12 lata 4 miesiąc temu #409379 przez mrufka
Mi się ta linia nie robi i w pierwszej ciąży też jej nie miałam a co do ruchów mam tak jak kasia jak leże na plecach to czuję ruchy a tak to nie ale nie mogę się już doczekać tych konkretnych kopniaków i rączki nóżki którą widać na brzuszku a do tego to jeszcze troche

12 lata 4 miesiąc temu #409382 przez Satine0
No ja wyczytałam, że nie każda kobieta w ciąży ma ta linię :) i że robi się w drugim trymestrze :) Ja widze u siebie taka leciutką do pępka...

12 lata 4 miesiąc temu #409425 przez sylwka727
Aganobla trzymam kciuki za badanie

Co do nazwiska to Sylka ma rację na opasce jest matki żeby położnym było łatwo dojść bo by się nie połapały. I żeby dziecko zgłosić w urzędzie ma się 2 tygodnie bo potem sami nadają dziecku najpopularniejsze w danym roku imię pamiętam bo wisiała taka karteczka w szpitalu ;)
A czujecie że moja znajoma urodziła dziecko przed ślubem jej chłopak mieszkał z nią a dziecku wpisała ojciec nieznany żeby coś kasy dostawać jako samotna matka coś około 150zł nie pamiętam dokładnie i oczywiści tatuś jej tak podpowiedział bo on to taki pazerny a teraz po ślubie on dopiero musiał dziecko adoptowac czyli ogólnie widnieje tak że nie jest jej biologicznym ojcem ja na jego miejscu bym się no coś takiego nie zgodziła bez sensu jak dla mnie :dry:. a dodam że nie mieli jakiejś tragicznej sytuacji on pracuje ona dostawała macierzyńskie i wychowawcze no i te jako samotna matka :dry:

Co do tej linii to sądzę że nie będę jej miała bo w pierwszej ciąży nie miałam

Coś wam jeszcze miałam napisać ale zjadłam

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #409438 przez Satine0
Ludzie są dziwni ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #409443 przez anoda89
Ludzie są pazerni na pieniądze. Ze 150 zł takie rzeczy robić. Paranoja.

12 lata 4 miesiąc temu #409448 przez Marlena1888
hej mamusie!:) jak tam samopoczucie?
co do lini negra nie mam jeszcze nic takiego :P ja dziś trochę kiepsko się czuję, mam nadzieję że już teraz będzie tylko lepiej . ale tak mi jakoś nie dobrze..świetna ta stronka z wyprawką- dodałam do zakładek i na pewno za jakiś miesiąc może trzeba będzie kompletować. ja też muszę wybrać się na zakupy bo żadnych spodni nie dopnę..tak mi się brzuszek powiększył i talii już prawie brak. pozdro :*

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409467 przez Madlen
Kupujecie ubranka dla dzidzi przez internet? Znacie jakieś ciekawe strony internetowe z ciuszkami dla maluszków?

Mi się kilka rzeczy podoba stąd:

www.smyk.com/szukaj/swiat-niemowlaka?c=s...ategory=7201&sc=7201

A może pochwalicie się co kupiłyście?
Ja na razie nic, może po USG.. Już bym bardzo chciała..

12 lata 4 miesiąc temu #409476 przez anoda89
Ja jak narazie tylko oglądam a nie wiem czy będę zamawiać. Mi się podobają z next :) search.nextdirect.com/shop/gatt2/11/gatt...0#LID=01_02_04_02_08

12 lata 4 miesiąc temu #409480 przez Satine0
Ja szperam na szafa.pl i szafka.pl :) Można za grosze znaleźć coś super :) do tego oczywiście Allegro.

allegro.pl/spiworek-kocyk-do-fotelika-sa...nio-i2476067293.html taki kocyk myślę, że się super sprawdzi :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka