BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409904 przez [email protected]
anoda89 nie wiem czy to klucie ale takie dziwne uczucie i mam pelne portki ze strachu.
aneta gratuluje corci,mi lekarz powiedzial ze za wczesnie na plec.

Dziewczyny nie chce was przestraszyc ale moja kolezanka miala kilka usg i mial byc chlopiec na bank! kupili wszystko dla chlopca a urodzila sie duza dziewczynka :) teraz wyglada jak aniolek,krecone blond wlosy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409906 przez anoda89
Ja mam tak od wczoraj i się zastanawiam czy to normalne. Pózniej jak dziecko jest większe to zdarza się takie coś a teraz dzidzia jest malutka.

12 lata 4 miesiąc temu #409909 przez Madlen
Aneta gratuluję córuni :) To szybko lekarz stwierdził płeć....
Michasia to pewnie dziś szczęśliwa jesteś :) Jak ja lubię ten spokój po badaniu...
Anodaa- mam to samo, nie cały czas ale czasem zakłuje. Myślę, że to niegroźne, że gorsze są bóle brzucha..

12 lata 4 miesiąc temu #409911 przez anoda89
Madlen ufff...mnie też cały czas nie kuje tylko od czasu do czasu. Normalnie ja to się nigdy takimi rzeczami nie przejmowałam, zawsze miałam jakieś wytłumaczenie a teraz byle co i panika.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409914 przez [email protected]
Musimy troche wyluzowac i nie martwic sie na zapas,moja siostre strasznie bolal brzuch na poczatku ciazy i wszystko bylo ok,dzidzia zdrowa,wiekszosc kolezanek tez cos dolegalo w ciazy a wszystkie sa szczesliwymi mamusiami,staram sie mylec pozytywnie.
Pada i zimno 16st.moze drzemka :)

12 lata 4 miesiąc temu #409934 przez kasia123m
Oj mnie klucie to mi sie akurat zle kojarzy.klulo mnie caly dzien co 15 min czasami czesciej w szyjce a dzien pozniej zaczelam plamic.teraz tez czasami kluje ale chwilke,dwa trzy razy i przechodzi.zreszta teraz glupia nie jestem.mam nospe.mnie teraz jakby jajniki mula i sie wlasnie zastanawiam czy jej niewziasc.magnez juz wzielam.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409936 przez anoda89
Ja też nospe wzięłam bo nie wiedziałam co to a takie rzeczy mogą okazać się gorsze niż nospa. Wole dmuchać na zimne.

Jaka dzisiaj pogoda paskudna. Próbowałam usnąć ale jakoś nie idzie. Znając życie to padnę wieczorem. Już nie pamiętam kiedy film do końca obejrzałam. Mąż to się za mnie śmieje ale nie mogę tego opanować. Przychodzi godzina 22 i już mnie nie ma :laugh:.

Jeszcze mam pytanie ile dziennie wypijacie wody itd?? Ja to tak ok 2 litrów.

12 lata 4 miesiąc temu #409938 przez anet-a-1401
mnie tez brzuch boli i nie zwracam już na to tak uwagi znaczy zwracam ale nie martwię się tak skoro moja myszka ma się dobrze:)kupiłam wczoraj taki jak by bed czy coś takiego do spania allegro.pl/spiworek-do-wozka-spania-baba...6-m-i2550291658.html i kupiłam body 2 szt kocham mojego tate i 100%perfect body po 3 zł a tamto za 7zl

12 lata 4 miesiąc temu #409944 przez Satine0
Też już mam taki śpiworek do spania :) za 5zł

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409945 przez Madlen
Ja to nie ogarnę 2 litrów wody. Wciąż mi sie wydaje, że za mało piję..
Fajna sprawa ten śpiworek..

A tyś gdzie wyrwała śpiworek za 5 zł, hę? :ohmy: Mów nam tu :)

12 lata 4 miesiąc temu #409946 przez anoda89
Ja to zawsze dużo piłam. Czasami mniej wypijam ale staram się 2 litry pić dziennie.

Śpiworek niczego sobie :). Fajny.

12 lata 4 miesiąc temu #409952 przez michasia
Madlen jesteś z Bydgoszczy, przejdź się kiedyś po lumpach na Dworcowej. Tam niedaleko skrzyżowania z Królowej Jadwigi są 2 fajne lumpy, jeden prawej drugi po lewej. W jednym w sobotę jest 50% taniej-taki z pomarańczowym napisem, a mają dużo pięknych i niezniszczonych rzeczy dziecięcych, takie śpiworki także.

12 lata 4 miesiąc temu #409953 przez Satine0
Ja wyrwalam z lumpie :) na dodatek z Disneya <3

12 lata 4 miesiąc temu #409961 przez chomiczka
Wróciłam już z usg genetycznego. Wyniki całkiem dobre. Ryzyko zespołu Downa 1:18257, ryzyko zespołu Edwarda 1:41971, ryzyko zespołu Patau 1:132348. CRL 52 mm, serce 160 ud/min. Przeziernośc i kość nosowa ok, i wszystko w normie. Zapłaciłam za badanie 150zł i lekarz sugerował mi jeszcze zrobić badanie biochemiczne krwi. ZA 250!!! Niestety ale już tyle wydałam na lekarzy i badania w tym miesiącu że nie mogę sobie na to badanie pozwolić. Zresztą przy takich wynikach chyba nie ma potrzeby. Podwyższone ryzyko Zespołu Downa jest wtedy gdy jest mniej niż 1:250, więc mi do tego bardzo daleko. Badanie usg genetyczne daje 80% pewności a to badanie krwi podwyższa to do 90%. I tak nikt mi nie da 100% pewności więc odpuściłam sobie.

Płci niestety jeszcze nie znam, dzidziuś gibał się na wszystkie strony, machał nóżkami i rączkami jak szalony :) Tak fajnie zadzierał tyłek do góry i odpychał się nóżkami od ścian łożyska :D:D Kochany jest :)Cieszę się że to już za mną i wszystko z dzidzią ok :) Polecam wszystkim to badanie żeby przebadać maleństwo z każdej strony i trochę się uspokoić że wszystko z nim ok :)

12 lata 4 miesiąc temu #409962 przez sylwka727
Misia wszystko pięknie ładnie gratulacje z powodu ślubu :kiss: ale tak bez zdjęcia ze ślubu to nie wypada :dry:

Aneta moje gratulacje :kiss: jesteś w 11 tc i już ci lekarz płeć powiedział?

Aganobla kuzynka mojego męża miała mieć chłopca a jak urodziła to lekarz jej mówi "Ma Pani śliczną córeczkę" A ona "Jak to?" hehe też się zdziwili

Anoda ja to chyba już nieraz do 4 litrów dochodzę cały czas piję bo mi pomaga na mdłości

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka