- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Morze super
Martyna moja ciotka daje 1000 zl do koperty !! [normalnie jak na wesele ] a siostra mojego T. Kupuje laptopy to slyszalam jezeli chodzi o chrzesnikow za to moja mama by dala 500 i cos do tego kupila, tylko CO jak te dzieci wszystko maja a jak chodzi o kuzyna to bym nie szalala, max 300 zl
Padam na pysk DOSŁOWNIE !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nie śpi???to może ubierz i na balkon na świeże powietrze
Pochwale sie moim Skarbem bo dawno nic nie wrzucałam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martyna planujemy ostatni weekend czerwca. A co do komunii to chyba tak jak Dominia piszę. Ewentualnie delikatnie podpytać rodziców dziecka jedni zadowolą się rowerem a innym laptop mało gdzie te czasy że człowiek cieszył się z zegarka
Satine ale przygoda dobrze że tylko taka usterka i nie jechałaś sama z Marysią, a morze bajka
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jako chrzestna kupiłam złoty łańcuszek i wisiorek. Nie jestem zwolenniczką kasy, bo to trafia do rodziców.
Może smartfon? Kupiłam niedawno Kini, jest zachwycona allegro.pl/vat23-samsung-s5369-s5360-gal...2gb-i3184673567.html
Ale Robciu śliczniusi
Iga ostatnio lubi leżeć w łóżeczku na brzuszku i gadulić do zabaweczki Wczoraj leżała tak prawie 20 minut
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maryś dziękuje za komplementy A do morza mamy blisko bo 60 km
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
z przyjęciem problem, ale ja nie jestem za tym, by to była taka "prezentowa" uroczystość,w sensie, że ważne tylko to, co kto dostał.
Jeśli nie chcesz dawać pieniędzy, to zorientuj się czym się chłopcy interesują. Może zbierają sobie na coś, albo coś by chcieli mieć, może jakiś ciekawy album o czymś, jakaś gra komputerowa.
Dla mnie takie prezenty w stylu laptop, kład, 1000zł to gruba przesada.
Ja mam z przyjęcia 2 pary kolczyków, moja mama dostała komplet 6 łyżeczek i o ile to dla dziecka żadna frajda, to później jest to fajna pamiątka, że z przyjęcia. A kasa się rozpłynie.
Właściwie jeszcze aparat fotograficzny kiedyś był częstym prezentem. Przeważnie rodzice mają lepszy i go dziecku nie dają, a tak można za 200-300zł kupić fajny kompakcik i dziecko będzie miało frajdę, że może sobie pstrykać co chce i brać gdzie chce, bo to jego.
Moja kuzynka z kasy z przyjęcia kupiła sobie aparat. teraz ma 12lat i jak w zeszłym roku jechała w góry, to jej rodzice nie pozwolili jej go wziąć, bo zgubi albo ukradną...i jechała z takim na kliszę. Dla mnie porażka.
Wybierając chrzestnych dla Ani wybraliśmy małżeństwo, które jest wierzące. Tym się kierowaliśmy. Dla mnie wiara to coś bardzo ważnego i takie uroczystości mają ją rozwijać. Robienie chrzcin po to by "coś wpadło", albo "bo wypada" i tak samo patrzenie na I komunię, że się zaprosi, to dadzą prezent, to pomyłka.
Więc uważam, że nie powinnaś patrzeć na to "co się teraz daje czy ile" tylko spojrzeć na swoją kieszeń i na potrzeby dziecka.
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Michasia dziękujemy tak na czubku ma
takie śmieszne dłuższe
Michasia myślę tak samo jak Ty. Tylko ja mam niestety problem z tym i zawsze myślę sobie "co inni pomyśla"
mój chrześniak interesuje się piłka nożna i gra w Legii więc może coś w ta stronę poszukam
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marysia jaaka wystrojonaa
Igusia jak zwykle lalusia
My na komunie kupilismy 15caalowego laptopaa za 1049 ale oboje jestesmy chrzestnymi.uwazam ze to drogi prezent ale niech ama.podpytywlam co chca i tak sugerowali.dodam ze rodzina tez patoogia.kasy bym im nie dala.a kase chceili zeby dolozyc do laptop.wiec wolalam kupic bo fige by dziecko mialo.mama tej dziewczynki ma byc chrzestna Tosi i caly czas sie kurde zastanawiam czy to dobry pomysl.druga kuzynka jest w angli i nie wiem czy by przyjechala.
Ale mnie spanie zlapaalo masakra.cos jeszcze mialam pisac.
Acha Jadzia kolorek super a wlosy w porowniu do moich super.moje sa mega wysuszone.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zasypia na 5 minut i natychmiast się budzi. Po mału zbieram się na bioderka, jak na złość teraz zasnęła a ja muszę ją obudzić
Chomiczka co tam u Ciebie? Chyba namiętne przeprosiny na dalej trwają, że nie masz czasu na forum?
Kasia jak Tosia? o pisałyśmy w tym samym czasie
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Michasia nie do becikowego nie potrzeba chyba dochodów ja tam nie wiem, ale jak rodzinne to na 3, a na te drugie to razem z rodzinnym składasz, tak u mnie w jednym tym podaniu było na rodzinne i te drugie becikowe, no troche pomieszałam nie wiem jak inaczej wytłumaczyć
Suzi o widzisz jak się upodobnili do siebie \
Jadzia bardzo ładny kolorek i jakie fajne delfinki
Dominia mój Marceluś za to od 4.30 nie spał, a jak już musiałam wstawać do szkoły to jakimś cudem zasnął...
Paulaaa, Monia no chociaż tyle mógł mnie poratować
Monia powodzenia na bioderkach
Co do pampersów by przeszliśmy półtorej tygodnia temu na 3 i używam na zmianę babydream bo dostałam i pampki na wyjście, bo te mi coś przeciekają..
Satine Maryś ślicznotka jak zwykle i jakie widoki hehe też bym chciała tak sobie wyjechać gdzieś
Martyna no w końcu naładuję się, bo już padam na pysk nie da rady odpocząć wyspać sie nie mogę od dwóch dni Jaki słodziak z Robercika kiedyś to na komunię się dzieciom rowery kupowało hehehe a teraz to co raz to nowsze technologie albo kupe forsy
Kasia na suche włosy olej rycynowy ale przy skórze nie nakładaj i możesz sobie zawinąć je w ręcznik takie wilgotne i pochodzić trochę a potem porządnie zmyć
A mój maluch dzisiaj już taki piskliwy, ślina mu tak ścieka z buzi, że tylko chyba kubek mu pod brodę podstawić, no i biedak tak gryzie swoje rączki, jeść nie bardzo chce taki jakiś osowiały, smutny jest, zaśmieje się czasem, ale biedulek widać się męczy, mam nadzieję, że to długo nie potrwa... ;/
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Po chrzcinach też się nasłuchałam-że nie zaprosiłam mojej drugiej babci (jedna mieszka z nami na podwórku, tak samo moja ciocia, wujek, kuzynka z córką, a druga kuzynka z mężem mieszkają w bydgoszczy i są chrzestnymi, poza tym była teściowa tylko), zawsze wielkanoc i inne święta spędzamy w takim mniej więcej gronie. No a moja druga babcia mieszka z moim chrzestnym, żoną i córką 12-letnią, ulice dalej. babcia nigdzie nie chodzi-tzn. nie do nas, bo zawsze ma wymówkę, ale reszta na urodziny/imieniny przychodzi-przychodzą najpóźniej, nic nie zjedzą, bo są po obiedzie (!) i zaraz muszą iść bo coś tam...
I babcia teraz każdemu gada, że nie zaprosiliśmy,a tyle nam dali (łóżeczko po kuzynce, wózek, którego w końcu nie używamy, ciuszki, z których 70% do niczego się nie nadaje, bo te ciuszki mają po 12lat i nie są w dobrym stanie), także wszytsko po prostu po kuzynce i po jej kuzynkach jeszcze), no i babcia gada, że nawet nas na herbatę nie było stać!
A niech sobie gada.
O moim bracie też, że dziewczyna szybko zaciążyła, że to jej rodziców wina, bla, bla, bla, a sama zapomniała, że z brzuchem do ślubu szła i były cyrki, bo podobno dziadek jej nie chciał.
Na Pawła też wiecznie coś...widzieli nowe auto u nas na podwórku, to też babcia musiała wypytać mamy, bo mnie nie mogła..., a jak się dowiedziała, że to nasze, to zaraz, że Paweł zacznie jeździć i rozbije...
Kiedyś się przejmowałam, a teraz mam gdzieś, bo gadają po kątach, zamiast zapytać, a mam swoją rodzinę i swoje problemy i nie mam czasu by się "kochanej babci" przypodobać.
Musiałam się wygadać, bo mi się z takim patrzeniem rodzina nasunęła na myśl, a mnie wkurzają!
Jedynie ciocia normalna, ale babcia rządzi u nich w domu.
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Monia daj znać po wizycie ale ma pewno wszystko jest w porządku
Pati dziękujemy ja to dopiero po Komuni kupiłam sobie rower ale to było bardzo dawno i to było niesamowite przeżycie nie to co teraz.
A może Marcelek ma kolejny skok albo po prostu gorszy dzień, a odpoczynek bardzo Ci się przyda
Michasia no właśnie mnie też irytuje takie obgadywanie za plecami i może dlatego się przejmuje. Ale prawda jest taka ze nigdy się wszystkim nie dogodzi a trzeba patrzeć na swoje dobro i postępowac zgodnie ze swoimi przekonaniami zawsze znajdzie się ktoś kto nas obgada i będzie niezadowolony
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
michasia też mam podobnie, tylko ze juz sobie dałam spokój i tak jak ty, nie dociekam, ale nie raz sie mega przejmowałam czims gadaniem..a to nie z czego innego jak z zazdrosci ..widze ze jestes twarda babka i nie przejmujesz sie bzdetami podoba mi sie to, ja cały czas jeszcze nad tym pracuje
suzii sliczny mikołajek! !!!!!! całuski
patii hihi marcelek widze chciał sie mamka jeszcze nacieszyc hihi skubany!!!!!mały spryciarz!!!!!!!!dobrze ze tatko cie wesparł. a to m płaci wam alimenty?
Monia a jaka igunia szczęśliwa hihi chyba sama zamówię te zabawki co polecałąś! mój Fifi też ostatnio tak dyskutuje!! ale się śmiejemy z M hihi
Martyna robercik słodziutki!!!!!!!!!!:* mały śmieszek!a co do prezentu komunijnego.. nie mam pojęcia ale z tego co słyszę to u sąsiadki jest komunia i młody ma takie wygórowane oczekiwania że kopara opada!!! tzn- kład, gra pleystacion, laptopy.. no masakra.. wcześniej góral to było coś!!! dla mnie 1000zł prezent to za dużo na komunię.. no ale może jestem staroświecka!
jadzia świetnie wyglądasz!!! rewelacyjna fryzurkaa! delfiny wow tak jak u nas dzikie kaczki hehe
Satine Sliczna marysienka! ale fajnie że tak niedaleko masz morze... no ale strachu się najadłaś!!! a to tylko głupi kabel..uf
a my byliśmy dziś z 2 godz na polku i fifi smacznie sobie pospał, i wpadłam na sposób że wtedy mu paznokietki obcinam hihi bo w domu częściej się budzi,teraz też spi hehe a ja ugotowałam dziś rybkę na obiadek ale była pychotka!
idę zaraz robić placuszka z jabłkami:) ale jak Filipek rozmawia po swojemy my z M jesteśmy z szoku! a jak ostatnio zaczął się obrać we wszystkich możliwych kombinacjach!!! tak z dnia na dzień! jak zrobię placuszka to pewnie jeszcze wyjdziemy bo taki długi dzień
Kasia ja też mam problem bo takie mam suche włosy i wypadają.. spróbuje z tym olejem rycynowym heh może jutro kupię, a dziś szwagierka ma mi włosy malować
a jutro koło południa jedziemy z Fifim na 2gie szczepienie, więc 3majcie kciuki żeby było oki!! pozdrawiam Was i milutkiego wieczorka!
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Te "Wichrowe wzgorza" bo stalam na klifie i wiatr wial jak diabli az mi wlosy rozwialo...takie rozwichrzone mialam...normalnie to mam niestety takie opadajace w dol i proste jak straki dziekuje wam wszystkim kaczki i bocki tez fajne ...tu nie ma
Satine ale masz bliziutko do morza cudownie...Marysia sliczna
Monia Iga moja slodzienka
Martyna RObercik sliczny i ten usmiech rozzbrajajacy
zaraz dokoncze posty...bo Hubek sie obudzil
Sylwia chcialabym takie zmierzwione miec...ale to wiatr byl sprawca
Monia Bartka tez uczulily kiedys Huggies i balam sie tera zkupowac...ale te produkty sa calkiem inne niz w Polsce. Kosmetyki np. Olay w Pl mnie uczulaja a tu nie. Head&shoulders podobnie. I odwazylam sie w koncu kupic Huggies i sa ok. No ale gdybym byla w Pl to na pewno kupilabym te biedronkowe bo duzo dobrych rzeczy o nich slyszalam a Biedronke mialam obok domu ech...teskno mi sie zrobilo
Ola dzieki
Martyna no cale szczescie zakonczylo sie dobrze i mam nadzieje,ze wiecej sie nie powtorzy ufff.
Monia trzymam kciuki za wizyte ...bioderka na pewno sa sliczniutkie i ok zdrowka zycze kochana
Satine ja bym fotelik w cholere zostawila...odpielabym dziecko i wziela na rece....szybciej ale musialas horror przezyc. Jezu! tez bym zagotowala!
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa