BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu #667589 przez Marlena1888
aneta śliczna Natalusia i ten uśmieszek :) a sukienka nawet ładna ale najważniejsze żebyś Ty się fajnie czuła. :kiss: buty boskie!

drzyzgunia 100lat, wszystkiego najmilszego z okazji urodzinek! :laugh:

jadzia zdrówka dla Hubercika, oby to się nie powtórzyło.

będę potem bo wpadłam tylko na chwilkę, lecę na obiad do szwagierki ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667603 przez kasia123m
Dzyzgunia wszystkiego najlepszego :laugh:

Dzis u nas jakis kryzys.Antosi od rana nic nie pasi.zanim wyszlam do szpital to ryczala co chwile i nie wiem o co.teraz sie obudzila zjadla i zobczymy co bedzie.katar ma,purka z bolem.kupy jeszcze dzis nie bylo.syn tez dzis mial gdzies sluchnie studentow i dostal opierdziel.a mnie tk brzuch boli ze masakra.pierwszy okres po roku przerwy.a leje sie jak z kranu.myslalam ze niedoje z nimi do tego szpitala.a w szpitalu tez do wc niepojde bo z kim ja zostawie.dobrze ze jutro wolne.sasiadka wrocila znad morza i kcper juzx sie umowil z Oliwia na procesje.oby niepadaalo.
Dzwonil tez moj brat.wezme nam kredyt na samochod bo musimy cos kupic bo w cliowke ciezko w 4 i wozek.troche mi glupio znow go wykorzystywac ale kurde mojemu M na ryczlt nawet 6 tys dac nie chca.postaramy sie mu splcic wczesniej.kurde sorki za ten brak a w tekstach moich ale na telefonie mi cos a nie wskakuje.trzeba go przeczyscic chyba.

Anetka sukienka nie w moim stylu ale wygladasz bardzo ladnie..i buty ekstra.ja na chrzciny tez juz mam sukienke ale chyba mi sie juz niepodoba.lepsza mialam na komunie choc kupilam ja za 15zl na allegro.ale moze bedzie ok.

Mdlen szkoda slow.jak przeczytalam o tym przedluzeniu stazu,obcieciu profitow...co za kraj...ech

Kupilam Tosi sandalki na lato...jak slodko wygladaja na nozkach...jak bede na kompie to wrzuce fotke

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #667714 przez Marlena1888
ola u mnie poród sprawnie i fajnie minął, długo się nie męczyłam, skurcze silne ale krótkie, wole o nie miłych syt tj nacięcie na żywca nie myśleć :huh: :silly: więc ogólnie miło go wspominam, choć ciężko było :blink: nie jest to taka prosta sprawa :blink:

a wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi i nawet fajnie minął wieczór, najgorsze że jeszcze w aucie tak się Fifi ozpłakał że szok\! nic go nie mogło uspokoić wyglądało to jakby się obraził na cyca! w domu dostał butle to wypoił całą do dna! a po kąpieli jak woda wyciągnęła zaczęłam przystawiac to nie chciał cyca- śmiał się i głowę odwracał w drugą stronę cwaniaczek! myślę, no to koniec karmienia natur., zszokował mnie. ale w nocy normalnie cyca jadł, więc to nie to, chyba ma jakiś skok, bo w nocy budził się niemiłosiernie.. wstałam ledwo żywa...
byłam wczoraj w lumpexie i kupiłam Filipkowi nosidło z womara wogóle nie używane granatowe :lol: :lol: :lol: :lol: o takie
www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=nosidelka&zm3=8
wisi już na sznurku :woohoo: :woohoo:

kasia sandałki rewelacja!!! współczuje okresu, ja też tak miałam pierwszy raz myslałam że oszaleje;P mój Fifi też dziś marudny..

:lol: :lol: :lol: ale się ciesze!!!!!!!!!
ale dziewczyny ja też mam jeszcze hormony, masakra! :silly: kiedy to się skończy :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667718 przez ola85
Widzę że dzisiaj na forum mały ruch
U nas pogoda jakby ciut lepsza, jakby mała nie była przeziębiona to na pewno byśmy pospacerkowały. Ja dzisiaj niewyspana i zła. Byłam na zakupach w biedronce. Tam są teraz takie fajne rzeczy dla dzieciaczków i kupiłam m.in. krem Nivea z filtrem 30 dla małej, no i gdzieś mi się zgubił po drodze. Musiał wypaść z koszyka miedzy kasą a autem, albo przy kasie było tyle zakupów że mi umknęło :( Taka ze mnie niezdara dzisiaj :dry:

Jutro zapowiedzieli się u nas na południe znajomi: moja koleżanka z mężem, to będę miała trochę rozrywki :blink:

Sylwia - no pakowanie się z małym dzieciątkiem zajmuje sporo wysiłku... A jedziecie do Twoich rodziców?
Kasiu - ładne sandałki :) Oj to faktycznie miałaś dzisiaj ciężko w tym szpitalu...
Marlena - to widzę że te nosidełka z womaru mają na forum wzięcie :)

Fajnie że większość z Was ma z porodu miłe wspomnienia :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667726 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny za zyczenia dla Hubcia :kiss: w nocy budzil sie jak zwykle ostatnio co godzinke co dwie...ale kupek nie bylo...ufff...rano zrobil kupke ale byla bardziej zolta niz zielona :) tak wiec chyba najgorsze minelo :)
Paulaa ja nie daje Hubertowi nic oprocz cycka. Wczoraj pierwszy raz dalam mu wode ;)
Chomiczka a ja karmie tylko piersia i juz 2 @ mialam...ale takie jak przed ciaza. Wspolczuje ci bardzo. Nie wiem co to bol przy miesiaczce...ale mialam bliska przyjaciolke,ktora nie byla w stanie funkcjonowac jak miala okres i nie chodzila do szkoly...jak Olus?
Madlen ale skurczybyki ! :angry: tekst twojej mamy tez bardzo mi sie podoba...jeszcze przyjdzie czas na sukcesy zawodowe. Zobaczysz...mloda jestes, za chwile Adas pojdzie do przedszkola a wtedy ty rozwiniesz skrzydla :) tego ci zycze :kiss:
Sylwia ja etz schizuje jak Hubus za dlugo spi ;) no ale to ostatnio sie nie zdarza ;)
Aneta chcesz szczerej opini...powiem ci tak,ze ta sukienka ma to do siebie ,ze uwydatnia bardzo ksztalty i podkresla biust. Ja niestety nie widze dokladnie jak wygladasz bo zdjecia nie sa wyrazne i robione od gory...ale jezeli chcesz podkreslic biust (bo ja na przyklad nie nawidze u siebie duzych cyckow) i nie boisz sie ,ze bedzie widac brzuszek i generalnie dobrze sie w niej czujesz to w niej idz :) Ja nie odwazylabym sie ubrac takiej sukienki bo ja troche zeschizowana jestem i musialabym byc jak patyk do takiego kroju...bo inaczej czulabym sie tak jak napisalas ;) A po drugie ja tylko na sportowo ;) Malo kobieca jestem to moge sie nie znac ;) Mam nadzieje,ze nie urazilam cie w zaden sposob. To moja szczera opinia na temat takich sukienek...a figurki twojej niestety dokladnie nie widze. Natalka sliczna :kiss:
Ola biedna Lidzia...dalej przeziebiona? dobrze,ze spi w nocy :) zdrowka od cioci :kiss:
Drzyzgunia 100 lat !!!! wszystkiego dobrego kochana!
Satine Marysia to diabliczka mala...ma cos takiego w oczkach,ze da ci popalic :blink:
Kasia buciki super :) sliczne :)
Marlenanosidelko fajne :) a jak Fifi ? podoba mu sie?
Monia jeszcze bedziesz babcia ..spokojnie :) Kinia teraz tak mowi a za kilka lat jej sie odmieni. Ale to dobrze,ze teraz jej sie nie spieszy :lol: Ale Igunia ci wczesnie zasypia :) super. Moj ancymonek nie chce wczesniej niz o 22-ej. Jak zasnie wczesniej to sie budzi po godzinie ;) moge wpasc na kawke? :blink:

Mnie mala tycia blizna po tamtym porodzie boli przez tyle lat to nawet sobie nie wyobrazam jak was po cc musi bolec dziewczyny ;)

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #667756 przez kasia123m
Super to nosidelko.a Wasze maluchy juz bardzo sztywno trzymaja glowe czy czasami im sie chwieje.ja mam chicco nosidlo i chyba je wezme w pon na rehabilitacje i zapytam terapeutki czy juz bysmy mogli.w sumie to mi sie nie spieszy ale po chrzcinach chcialabym jechac do tej ochptnicy zeby tesciowa pokazala nam ten domek bo kurde jeszcze niezdazy i mmnie potem starszyc vbedzie.a tam jest wejscie stromo pod gore wiec najwygodniej by bylo w nosidle.a w pon ostatni raz przed wakacjami ja jade z nimi dwojka bo potem juz bedzie mial cwiczenia o 8 rano to maz bedzie jezdzil.przy okzji rozmawialam z terpeutka ze mi Antoninke wyobraca jak obiecala.sama mowiala ze po 3 mies wiec 3 miesiace juz mamy.

Przyszlo nam wlasnie albo przyszedl stojaczek gimnastyczny.powiesilm Tosi narazie nasze zabawki bo te co przyszly strasznie brudne,musze wypracc.ale lapala i sie cieszyla.wreszcie wisza nisko a nie jak na mcie wysoko.uzywany kupilam za 29zl.a synowi zamowilm taka gre z dlugopisem...jezyk ang.ma wyraz po ang i musi kabelek wsadzic w dziurke przy wyrazie i znalesc odpowiedni obrazek i wsadzic drugi kabelek.i wtedy zapala sie lampka.moze mu sie utrwali troche slowek z ang.mial takie gry jak byl mniejszy...dla przedszkolaka i jeszcze jedna.i lubil sie tym bwic.ta jest od 6 lat bo trzeba umiec przeczytac sobie napisy...On chodzi na ang w przedszkolu ale jkos malo z zniego wynosi odkad zmienil sie pani niestety.ale chodzi...zawsze cos sie oslucha.

Chomiczka widze ze zdychamy dzis razem.;) krzyze mnie bola jakbym bole krzyzowe miala...nszczescie nie tak silno jak do porodu.nospe forte zzarzylam ale widc na mnie nie dziala.musze zazyc cos przeciwbolowego tylko narazie Tosi spi u mnie n kolnach.kacper co chwile kaszle i mi ja wybudza..wrr

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667766 przez dominia
Kasia śliczne te buciki :)

Ja dzisiaj byłam w lumpie ale kupiłam małemu tylko bluzę i takie spodenki z szelkami na lato :) jest w ciul pięknych rzeczy ale ... dla dziewczynki :(

Jadzia a jak samopoczucie ?? dalej do dupy ? jak kupki lepiej ?? u mnie dzisiaj była żółciutka tak nie wiem w końcu .. bo długo miał jakieś takie dziwne ;)
Asia ja też nie lubię swoich teraźniejszych dużych cycków :dry: fuj !

Ja zdycham, padam dosłownie na ryj ;) M boli ucho .. już mu zaaplikowałam kropelki, na głowę też narzeka .. :(
A mój Syn od rana ma czwartą drzemkę pół godzinną .. tak to cały czas jest mamusia i taki efekt tego, że nie mam nic zrobione w domu i nauka w lesie stoi i się ulatnia :(
a tak mi pięknie dał pospać w nocy to teraz sobie odbija ;)

Madlen chyba dzisiaj są Twoje imieninki prawda ?????
Wszystkiego Najlepszego Kochana !!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667771 przez jadziatopol
Dominia kupki juz prawie zolte i mniej...bo rano tylko jedna i na razie spokoj :) niteczek zabarwionych krwia juz nie bylo :) samopoczucie automatycznie lepsze. Radek dal mi tez odpoczac wczoraj :lol: wogole ostatnio spedza wiecej czasu z Hubertem i jest lepiej :) kurcze..ucho! wspolczuje mu bardzo. Oby Igorek nie zalapal. Moj tez ma fazy wiszenia na cycku...jak na razie to spi juz 2 godzinke. Ale w nocy wstawal jak ostatnio ma w zwyczaju. Mam nadzieje,ze to skok a nie cos innego.
Kasia ja tez mialam jako dziecko takie cos do nauki jezyka tylko niemieckiego ;) dostalam z Austrii od ciotki bo u nas nie bylo nawet klockow Lego chyba ze w pewexie :blink: uwielbialam to. Bartek tez mial bo kupilam mu z angielskim :) spokodoba sie Kacperkowi na pewno.
Madlen nie wiem niestety jak masz na imie .... :( dolaczam sie do zyczen :lol: wszystkiego najlepszego kochana! zeby Adas rosl zdrowo a m nie mial zadnych skokow rozwojowych a ty kochana ,zebys odzyskala figure i byla meeeega lasencja (chociaz ja uwazam ze juz jestes :) ) :kiss: :kiss: :kiss:

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667776 przez dominia
Jadzia to super :) najważniejsze, że kupki ok i Ty lepiej się czujesz :)
Wiesz co .. On mi nie wisi na cycku właśnie .. już ma mniej więcej stałe pory karmienia przynajmniej te popołudniu, wiem, że będzie jadł o 13, przed 16 i przed 19, po 20 też je i idzie spać :) rano w zależności o której wstanie ale też ma w okolicach którejś godziny :)
Jadzia Madlen to Madzia :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667780 przez jadziatopol
Dominia to masz dobrze...Hubus niestety ostatnio rozregulowal sie calkowicie ale mam nadzieje,ze wroci do normy ;) ech...z tymi cyckami. Najbardziej to chcialabym miec miseczke A ...taki maly sportowy jedrny biust ;) zeby nic sie nie telepalo :angry: ale pomarzyc milo ;) no kiedys taki mialam...ech. Twoj na pewno wroci do normy...spokojnie :) juz niedlugo :) acha...robilas krzywa cukrowa? ja niestety nie mam juz mozliwosci sprawdzenia tutaj bo moje ubezpieczenie juz nie dziala ale mierze czasami cukier i jest ok.
Dzieki za Madzie :lol: zapamietam :lol: ze tez sie nie domyslilam :cheer: przeciez wszystkie Madzie sa zakrecone (pozytywnie oczywiscie) :blink:

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667783 przez dominia
Jadzia przed ciążą miałam takie małe 75B :) teraz większy bo ostatnio kupiłam sobie biustonosz na 'później' bo cena super a oryginalny z triumph'a :) więc czekam aż wrócimy do normy :lol: niestety szkoda, że te okropne rozstępy zostaną :(
Diabetolog kazała mi przyjść po pól roku od porodu .. więc chyba jeszcze mam na to czas .. zrobię gdzieś w sierpniu bo będę miała wakacje i akurat znajdę chwilę czasu, mam przynajmniej taką nadzieję ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667785 przez jadziatopol
ale na usprawiedliwienie mam to,ze nie posiadam fb ;) a na forum to glownie nicki ;) ale chyba pierwszy raz zwrocilas sie do mnie po imieniu :lol: milo tak :lol: Dominia , a ty jak masz na imie? Dominika? nie wiem czy mowilas kiedys czy ja mam skleroze? jezeli to drugie to wybacz :blush:

och...75 B ..ale chcialabym taki. Ja mialam przed ciaza 75 C...a wczesniej jak bylam chudsza to tez 75 B :cheer: szok...juz prawie zapomnialam jak to jest miec maly biust :cheer: juz sie nie moge doczekac....teraz to jak ide to te bimboly tak kolysza sie,ze az mi niedobrze ...patrzec na siebie w lustrze nie moge :angry: takim cyckiem to zabic mozna :cheer: :silly:

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #667800 przez dominia
Jadzia ja dobrze wiem, że masz na imię Asia :lol: w takim razie będę częściej się do Ciebie tak zwracać :lol:
No tak ja Dominika :)
Ja się śmiałam z M jak się wygłupialiśmy to mówił do mnie czy się 'bijemy' na gołe klaty :silly: a ja do Niego po pierwsze, że chciałby a po drugie jakby dostał z cyca to miałby problem :silly: :lol: :woohoo: :blush: Teraz jakoś się przyzwyczaiłam do rozmiaru ale po porodzie to był dla mnie szok i ani mi się patrzyć na nie nie chciało ;)

11 lata 7 miesiąc temu #667802 przez sylwia1986
Kasiu buciki przesłodkie :) a jakie chcecie autko? My jedziemy jutro do Krościenka, Ochotnica jest po sąsiedzku :blink: Bartek w miarę stabilnie trzyma już główkę, choć czasem zdarza mu się nią delikatnie zachwiać, zwłaszcza jak jest śpiący.

Marlena oby Fifiemu szybko minął ten skok, nosidełko super.

Olu jedziemy do dziadków M w Pieniny, od razu wręczymy zaproszenia na chrzest. Szkoda tego kremu, ja też przeżywam takie rzeczy, niby błahostka a wkurza.

Ja po lumpkach niestyty nie mam możliwości pochodzić, ale szaleje na tablicy i allegro :dry:
Dziś stałam się posiadaczką płaszcza ecru i sukienki na chrzest (niestety nie tej czerwonej - gdyż ona okazała się tuniką ledwo zasłaniającą 4 litery :lol: :blush: ) a tej drugiej ze zdjęcia, materiał rewelacja, jeszcze z metką, wprawdzie mogłaby być rozmiar mniejsza, ale w cycach nie ugniata i w brzuszku luz na popuszczenie pasa jest :silly:

Życzę wszystkim udanego miłego długiego weekendu :kiss: :kiss: :kiss: do odezwania w poniedziałek :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #667822 przez dominia
Sylwia miłego weekendu !!! :kiss: :kiss: :kiss:

A ja dzisiaj miałam taką akcję haha :lol: byłam z Olą i Igim w lumpie i ja sobie patrzę na wieszaki a Ola mnie woła .. patrze a ona mi pokazuje 20 zł na ziemi i pyta się co zrobić bo może odda babce w kasie .. ja do niej, że chyba zwariowała i siup biorę tak żeby nikt nie widział, patrzę a za nią jeszcze 10 leży :lol: pozbierałyśmy i szybko się zebrałyśmy do mamy do sklepu :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka