- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Jadzia mam nadzieje że Hubek już doszedł do siebie
Mnie dzisiaj krew zalewa od świtu, dosłownie i w przenośni. Kur... lekarz mi powiedział że po porodzie nie będę już miała tak bolesnych okresów jak wcześniej a tu dupa, boli jak skur... łupie z każdej strony, nałykałam się tabsów i nic mam andzieje że Olek bedzie dziś dla mnie wyrozumiały. Po porodzie zostało mi dużo podkładów Hartmanna bo w szpitalu w ogóle ich nie używałam tylko zwykłe podpaski bo nie leciało mi jakoś strasznie. Za to teraz je używam bo tak leci jak z kranu.
Jak chodziłam do liceum to pierwszy dzień okresu nigdy nie szłam do szkoły tylko leżałam w łóżku i jęczałam. Tak to wyglądało, jak rano nie schodziłam na śniadanie to znaczyło że mam okres i będę cały dzień stękac w łóżku. Jak już chodziłam do pracy to lekarka przepisała mi ketonal forte, i tylko to mi pomagało więc jakoś funkcjonowałam. Gin powiedział mi że mam tyłozgięcie macicy i po porodzie to się unormuje. Gówno, bo boli jeszcze bardziej i leci jeszcze więcej nienawidzę tego, na dodatek przed ciążą połknęłam ostatni ketonal i już nie mam a to tylko na receptę.
Jeśli chodzi o poród to ja go codziennie wspominam bardzo mile, nie pamiętam już bólu, tylko ten cudowny moment jak spotkałam pierwszy raz mojego małego mężczyznę. Ból był jak samo piekło, ale warto było i naprawdę nie pamiętam już bólu. Zostało takie miłe wspomnienie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drzyzgunia 100 lat! Samych szczęśliwych dni, pociechy z synusia i pożytku z męża
Chomiczka ja też mam tyłozgięcie i przed pierwszą ciążą @ to była MASAKRA. Dzień wyjęty z życiorysu. Za to po urodzeniu Kini jak ręką odjął...trwały 2-4 dni i były tak słabe, że czasami musiałam się domyślać, że mam. No i bezbolesne Tylko ja wtedy pierwszy okres dostałam prawie 15 miesięcy po porodzie...może u Ciebie też się tak unormuje.
Jadzia biedny Hubcio z tymi kupami...a nie oszczypują mu dupci? Śluzowate na cycku mogą być, a te niteczki to z wysiłku przy tylu razach mogą się zdarzyć. Zdrówka dla mojego przystojniaka
U nas nocka w miarę, tyle, że Igunia od jakiegoś czasu zaczyna dzień o 5-6 rano... No ale zasypia przed 20, więc w sumie nie ma się co dziwić. Tylko ja nieprzyzwyczajona jestem do takiego trybu dnia, bo wieczorem siedzę dłużej.
Dziś ma mnie odwiedzić koleżanka z dwuletnim synem-rozrabiaką, będzie wesoło
A teraz kawa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa mój syn jak zjadł po 20, zasnął ok 21, to na pierwsze karmienie obudził się o 4.50, a w zasadzie ja go obudziłam, bo wstałam przerażona, że jasno. I co? Zamiast się cieszyć to ja schizuje że teraz to na pewno nie nadrobi tej wagi. Dziś nastawię sobie budzik w nocy Zjadł dziś 2 razy, bo go przymusiłam i dalej śpi dziwne, muszę go poobserwować, gorączki nie ma, wczoraj po karmieniu pięknie się chichrał, ale czujności nigdy za wiele
Drzyzgunia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, jak najmniej smutków i trosk, dużo uśmiechu, miłości i samych takich przyjaciół u boku jak Paula
Olu mój poród gdyby nie to że 18 godzinny, nie był najgorszy, był męczący, ale nie taki bolesny, są nawet momenty które wspominamy z M ze śmiechem, jakie ja głupoty wygadywałam po leku przeciwbólowym gdybyśmy byli już na swoim myślę że w niedługim czasie mogłabym zdecydować się na drugie. Ale jak pisze Paula nie sztuka narobić dzieci..
Jadzia oby to było chwilowe.
Chomiczka współczuje @
Aneta a mi się sukienka podoba, za to buty zupełnie nie w moim stylu słodko wygląda córcia z tatą
Idę przyszykować sobie jakieś śniadanie. Pogoda się robi piękna, więc może dziś pospacerujemy.
Miłego dnia
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tez czesto mysle o cc jak wszysko w lampie widziałam:D
jadzia dobrze ze juz kupki normalne:)
dzyzgunia wszystkiego co najlepsze spelnienia wszystkich marzeń!!!
chomiczka to ci współczuje tego @ bo ja miałam tak przed porodem teraz jest o niebo lepiej troszkie mnie brzuch pobolewa pierwszego dnia ale tak to już spokój wiec wiem co czujesz...
u nas nocki ostatnio coś mala zarywa nie wytrzyma do 21 wstaje gdzieś kolo 2 i marudzi daje jej dyda i herbatki i śpi do 5 szamanko i do 8.30 spałyśmy, a teraz lezy kolo mnie i gada do siebie.
kurde chce się wybrać na rynek, ale nie mam weny żeby sie szykować... ahhh te baby...
a to Natalka z przed chwili z uśmiechem dla Cioć
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drzyzgunia wszystkiego dobrego,100 lat
Jadzia Gabryś robi zielone kupy,czasem ze śluzem i wiem na 100% że to po soku malinowym Herbapol,robi je zawsze na następny dzień po tym jak zjem budyń z dużą ilością właśnie tego soku,wcześniej robił co dziennie zielone bo piłam herbatę z sokiem,lekarka też mi mówiła że prawdopodobnie po soku ale nie chciałam wierzyć
Chomiczka też się boję @ u mnie pierwszy dzień to jakaś masakra,boli łeb,biegunka i czasem wymioty albo mdłości,do tego strasznie boli brzuch,no i jeszcze inne dolegliwości związane z endometriozą
Aneta jaki śliczny uśmiech,ucałuj Natalkę
Monia piszesz że pierwsza @ przyszła po 15 miesiącach,dlatego że karmiłaś czy przez piguły? pytam bo też bym tak chciała
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja swojego cc nie pamiętam. Byłam pod narkozą a jak mnie obudzili to jechałam już na salę. Za to powiem wam, że wracając ból był tak okropny, że zaczęłam się cała trząść ( myślałam, że jakiś napad mam). Morfinę dostałam dopiero na sali więc możecie sobie wyobrazić co przeżyłam przez tą chwilę po obudzeniu ze świeżo porozcinanym bebzunem... Mało tego hahah mój brzuch był taki okropnie wielki, że nie zmieścił się w "koszulę" szpitalną i byłam na golasa. Dobrze, że przykryta chociaż...ale wtedy było mi już wszystko jedno byle by Maryśkę w końcu wyciągnęli bo sił nie miałam nawet po schodach iść ( windą mnie wozili ).
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
gabilee chodzimy
aneta sukienka pasuje do butow idealnie...
jadzia kurcze nie za fajne te kupki dobrze ze dzwonilas do lekarza...
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Sylwia oby Bartuś teraz więcej przybrał nie martw się tym, że spał tyle w nocy powinien nadrobić wtedy w dzień
Dzyzgunia wszystkiego najlepszego !!!!! pociechy z Bartusia !
My dzisiaj spaliśmy do po 8 aż nie mogłam uwierzyć jak popatrzyłam na zegarek a najlepsze było w nocy .. Ig zjadł po 20 i przed 21 już spał, obudził mnie o 2:30 na jedzenie co było dla mnie dziwne bo wstawał między 00:30 a 1:30 na cyca, wzięłam Go do siebie i się rozdarł bo nie mógł chwycić piersi taki był biedaczek głodny zaspał sobie
Moja ciotka z Milenką miała CC .. i znieczulenie przestało działać jak lekarze trzymali jej wnętrzności w rękach .. to pomyślcie jak TO musiało boleć
Aneta ucałuj śmiejoszka Nalatkę od Cioci
Satine ale diabliczka Maryś cudna Haaa i nie ma to jak tetra
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ślicznie dziękuje za życzenia Najpiękniejszy prezent dostałam od synka najpierw dał mamie pospać od 20 pobudka na jedzonko o 3, 6 i wstaliśmy o 9 otwieram oczy a mój synek uśmiecha się do mnie z miną mamooo wstawaj już
Ja tak jak Paula wspominam swój poród mimo, że mnie męczyli przez tydzień :)ale było warto i bardzoooo bym chciała doświadczyć tego jeszcze raz o bólu już nie pamiętam po co się skupiać na rzeczach nie istotnych
Satine Marysia to jest modelka ja cię...ale pociesza mnie, że nie tylko ja mam manie na punkcie robienia swojej dzidzi zdjęć znajomi się już ze mnie śmieją
Aneta sukienka super noo i butyyy boskieee
Sylwia ja się tak zerwałam o 6 i poleciałam do łóżeczka sprawdzić czy wszystko ok mały wyczuł ze schizowaną mamusie i obudził się na karmienie Nooo ale racja czujności nigdy nie za wiele
Chomiczka współczuje @ to jedyna rzecz jakiej mi nie brakowało w trakcie ciąży i tych krótkich 2 miesięcy po
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja myślę że jeśli lekarz kazał przyjść za 2 dni to tak bym zrobiła, no chyba że coś by się pogorszyło, ale życzę Wam żeby kupki szybciutko wróciły do normy
Aneta - śliczny uśmiech Natalki
Paula - fajnie że nocki ok
Drzyzgunia - wszystkiego dobrego Sto lat!!!
Chomiczka - też miałam takie bolesne okresy. Teraz karmię piersią, nie mam okresu i nie tęsknię zobaczymy co będzie jak skończę karmić
Sylwia - skąd ja to znam... Jak za długo śpi, to boisz się że coś nie tak, to potem znowu w ogóle nie śpi i też się martwisz... Ale gratuluję udanej nocki. Ja bym mimo wszystko go nie wybudzała.
Satine - słodka rozrabiaczka
Ja mam noc nieprzespaną to i humor kiepski... chyba stresuje mnie to przeziębienie małej, choć akurat Liduś dobrze się wyspała
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Co do ulewania to u nas od rączki..
Ola wspominam poród i jak tylko zaczynam o tym mówić to płakać się chce.
Nigdy nie zdecyduje sie ponownie. Gdybym musiała to cc prywatnie, .
Gabilee ja w zimno nie wychodze z Adim
Aneta ślicznie wyglądasz i córunia też
Chomiczka współczuję, a jakies tabletki anty wchodzą w grę?
Drzyzgunia wszystkiego najlepszego
Satine Maryś rozkoszna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
U mnie raz jest dobrze a raz czekam na wypłate M z żółtym sianem w portfelu ale nie oddałabym ani M ani Igora za żadne pieniądze
Pójdziesz do pracy i dostaniesz awans, nie zając, nie ucieknie
Mój mąż zrobił wczoraj sam sernik jest pycha
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeeej...ale mnie blizna swędzi. Też tak czasem macie ?? Może jakaś maść na tą bliznę...ale jaka? coś stosujecie?
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabi ja staram się wychodzić codziennie. A nawet muszę, na zakupy chociażby.
Madlen polityka prorodzinna jak ta lala, u mnie w firmie też jak się pracuje wypłata super, a teraz połowa z tego ale Twoja mama pięknie to ujęła, zgadzam się z Dominią, nie zamieniłabym tego na nic innego, biednie ale w zdrowiu, szczęściu i miłości
Satine ja mam cepan, ale przez szafkę nie działa
Uf, z grubsza jesteśmy spakowani.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa