- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a w nocy ubrany jest w body na dlugi i skarpetki
u mnie w domu normalnie nie wiem ile stopni , ale okna pootwierane
kolor wozka super , teraz zaluje , ze wzielam ten kolor co w sklepie , ale kupujac go nawet nie pomyslalam , ze mozna kolor sobie wybrac , a moj wozek bardzo mnie wqr..ał !
dzieki dziewczyny za komplementy
Madlen wiec "przygod" z mezem ciag dalszy ? wykonczysz sie dziewczyno ... dobrze , ze Adaś taki cudowny dzieki czemu chociaz wyspana jestes
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Co to znaczy że organizm się rozleniwi?? Bardzo mi zależy na szybkim efekcie, wiadomo że nic nie zadzieje się od razu ale chce na maxa pociągnąć. Dziś zjadłam 4 małe posiłki, typu sałatka grecka, bananek, kanapka z pomidorkiem, ogórek. Także nie głodzę się jakoś mocno.
Współczuję Ci problemów, pewnie M znowu coś przeskrobał, eh z tymi facetami
Mój Olek dzień i noc w samym bodziaku, ale u nas w mieszkaniu jest średnio 27 stopni bo to mieszkanie na poddaszu, tez ma czasem chłodne nóżki ale mnie to nie zraża bo nie chcę go męczyć w takim ukropie, czekamy na rolety może będzie lepiej. Zasadniczo zgadzam się z Jadzią, już kilka razy jak dobra mamusia ubrałam dziecko tak że się upociło tylko. Teraz jak zastanawiam się czy go ubrać grubiej czy lżej to wybieram to drugie.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wiesz jest ksiazka ewy chodakowskiej z przepisami na 30 dni
www.empik.com/ksiazki,31,s?q=chodakowska+ewa&qtype=basicForm
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
To ja wśród Was to bardziej jak ta europejka Mała u mnie śpi w body i śpiochach
Dominia - śliczny Igorek.
Ja zupełnie zapomniałam o tym 10. Martyna nam zawsze przypominała... Martyna, gdzie jesteś?
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Chomiczka organizm przyzwyczai się do małej ilości kcal, po czasie uzna to za normę. A potem waga stanie, a jak zjesz normalnie tylko troszkę więcej to efekt jojo. Tłuszcz będzie się odkładał na wypadek kolejnej diety głodówkowej. Podobno kilkaset kcal deficytu wystarczy.
Dobre tłuszcze mega ważne mięcho ryba jaja orzechy włoskie.
My rolety założyliśmy tydzień temu i dzięki nim Adaś dłużej śpi.
kolorowych snów.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Dominia Ania też wczoraj sobie tak zarzuciła pieluchę na głowę, że wyglądała jak w turbanie:)śliczny Igorek.
Madlen też mam to hula-hop. Mnie akurat nie siniaczy, ale ja ogólnie ciężko się siniaczę. Narazie się od 1,5m-ca z nim oswajam, bo mam w pokoju, wcześniej było na dworzu...
Mam nadzieje, że niedługo się u Ciebie ułoży! A co z pozytywnym myśleniem? Dobrze, że A. junior potrafi pokazać, że bardzo kocha:)
U mnie Ania śpi zawsze w pajacu pod cienkim kocem.
Madlen z tłuszczy to też olej rzepakowy (na równi z oliwą) i olej lniany bardzo dobry.
Chomiczka przy takich restrykcyjnych dietach organizm najpierw spali trochę tłuszczu, ale zaraz zacznie spalać mięśnie! I będzie później wszystko zamieniać w tłuszcz, bo mózg musi mieć kcal, by dobrze sterować organizmem. A jak dostanie sygnał, że kcal mało, to spala mięśnie i wszystko kumuluje w postaci tłuszczu, który w razie czego da mu energię do przetrwania.
I ważne jest by jeść częściej a mniej, racjonalnie i nie duże ilości. No i pora jedzenia, by trzymać się stałych godzin. Wtedy organizm wie, że np. zaraz dostanie jedzonko i będzie trawić.
Jest taka dieta odchudzanie na zawołanie, 2-3 kg w chyba 9 dni się chudnie, u mojej kuzynki się sprawdziło. Je się tam 5 posiłków, i jest wersja odchudzanie na zawołanie turbo, gdzie je się 7 posiłków.
Ja mam doświadczenia z dietą kopenhaską, taką 13-dniowa, strasznie drakońską, ale daje efekty, z tym, że jest straszny efekt jojo podobno 9nie doświadczyłam. Mnie bolała głowa i w ogóle. stosowałam raz w gimnazjum i chyba 3kg schudłam. Ale miałam chyba 4 czy 5 dnia taki strasznie płaski brzuch, to pamiętam:D
No i dieta klubu zdrowego odchudzania. Bardzo fajna, racjonalna, jest bardzo dużo jedzenia.ma się duży wybór tego, co chce się zjeść. Oprócz tego, że trzeba ważyć produkty, to jest bardzo fajna w stosowaniu i dzięki niej schudłam przed ślubem 8 kg, z czego chyba 6 w lutym, w którym właściwie co drugi dzień jej się trzymałam, no i calanetics wtedy ćwiczyłam. Chcę do niej wrócić, tylko nie chce mi się zacząć! Ale wiem, że to jest chyba jedyna dieta, której ufam.
ech...rozpisałam się!
My byliśmy dziś na kontroli bioderek i jest ok. Wymęczyłam Anię, P odstawiłam do dentysty, bo mama się zapisała, a szła dziś do pracy, a ja z Anią w korki...biedna jak wracałyśmy po P to płakała, a ja nawet nie miałam jak zjechać. Później zakupy, to akurat zasnęła:) Przed południem była u mnie koleżanka w ciąży. A jutro szczepienie.
Zastanawiamy się czy w śr nie jechać do teściowej, ale trzeba jeszcze przemyśleć za i przeciw:)
Gabilee super masz teściową:)a jak tam ślubne przygotowania? coś jeszcze załatwiacie, czy narazie stop, a później resztę?
dobranoc
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Pliszka ja kiedyś z bratem wysyłaliśmy listy do jakiegoś dziecka na święta a jak milo jak dostawaliśmy odp no i tak ciepło w serduszku, ze komuś tym się radość sprawia
A i byliśmy dzisiaj na bioderkach i wszystko w porządku jeszcze jedna kpntrol w sierpniu będzie
dzieciaczki śliczne
dobranoc
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Moj Syn postanowil wstac o 6:15 teraz oglada eske i dostal czkawke
Ostatnio mam z Nim jednym slowem MASAKRE .. Jak jest pierwsze karmienie w nocy to juz Go nie daje z powrotem do lozeczka bo mi sie rozbudza .. Jak bede miec lepszy dzien to bede Go wsadzac tyle razy do Jego lozka az w nim zostanie i bedzie spal przynajmniej do 5.
Coraz bardziej sie przekonuje do karmienia mm .. On mi STRASZNIE ulewa .. Przebieram Igora 3 razy dziennie bo tak śmierdzi tymi swoimi rzygami, ze sie nie da .. Potrafi zwrocic godzine po jedzeniu :/ wiec pasuje zaczac od 4 miesiaca podawac jakas kaszke .. Jest gestrza wiec nie powinien ulewac
Nie je z butelki :/ memla ją .. Zje 40,50 i ma w dupie .. Cycek dla Niego najlepszy a tak nie powinno byc
Michasia ostatnio u mnie na 'górze' Marcina byl jakis zjazd rycerski, bylismy tam bo byly pokazy, ludzie ubrani tak jak mniej wiecej na zdjeciach, ktore Nam pokazujesz male dzieci juz nawet z lukow strzelaly namioty byly rozlozone, w srodku zadnego spiwora tylko skory nawet mi sie to spodobalo niektore dziewczyny byly super ubrane swietne hobby macie z P. podziwiam
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
a ja miałam dziś pobudkę od 5.30, może jeszcze się zdrzemnę chwilkę bo Fifi właśnie zasnał przy tatusiu
Gabille jak ładnie wyglądacie ładna z Was para Leoś słodziak a Ty chora jesteś? Bo mi umknęło to zdróweczka!
a ja swojego zaczęłam ubierać w bodziaki do spania, ale wcześniej cały czas śpiochy bo zimne noce były hehe europejskie podejście eh
a ja wczoraj dałam Filipkowi jabuszko z gerbera- ale mu smakowało że jak mu przestałam dawać to w płacz!!! skubany sama bym zjadła ten słoiczek bo pychaaa! hehe
Aneta fajnie wyglądasz i ładny wózeczek :)podoba mi się
Filipek dziś spał w nocy nawet oki, 2 pobudki gdzie ok 2.00 wstał tata a ja już ok 5.30 do teraz.
oki lecę jeszcze podrzymać potem koło południa na szczepienie, 3 majcie kciuki!
papa
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
maracana a wyjasnila co to oznacza z ta hemoglobina????
jadzia i tak masz piekne widoki bez wzgledu na pogode...
paula moja spi od 19 do 5 rano na cycu ale za to pozniej nadrabia
monia nie boj sie przeciez ty pewnie tez jezdzilas
mrufka dziekuje serdecznie przynajmniej wlosy mam ladne bo na reszte ciezko mi patrzec...a adusia cud miod pewnie brat troszke zazdrosci i stad te napady cierpliwosci...
ola widzisz i znalazlas rozwiazanie
chomiczka ogon krowki wymiata...
ola u nas tez wrocila ciemieniuszka i powiem ci ze tesciowa dala mi masla takiego wsiowego z krowiego mleka zrobionego samemu i posmarowalam dwa razy przed kapiela i juz praktycznie nie ma...
maracana napatrzec sie na te twoje dziewczynki nie moge
na reszte odpisze pozniej
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
U nas nocka jak zwykle. Jadła o 1 i 6. Wstała 7.30
Moja dziewczynka tak ''gada''. Buzia się jej nie zamyka. A jeszcze tydzień temu gaduliła raz na jakiś czas. Opanowała też przekręcanie się z pleców na brzuch, ale już odwrotnie to nie. Więc teraz milion razy dziennie muszę jej pomagać się przekręcić.
Satine, Marysia śliczna.
drzyzgunia jaki klocuszek? On jest booooski. Ja osobiście uwielbiam jego wałeczki. Jak trzymam na rączkach to czuje że trzymam CHŁOPAKA
Aneta fajny wózek i fajny kolor
Gabilee ślicznie wyglądacie
Pliszka marzycielska pocztę znamy, lubimy. Akurat otworzyłam stronkę i widzę, że Krzyś Majka jest na poczcie. Znamy się, kolega ''po fachu'' Oliwii. Warto pisać do dzieciaków. Sprawia im to wieeeele radości.
Dominia cudny arab
Michsia, Pati super, że z bioderkami ok.
Dominia nawet nie wiesz jak moja po mm ulewała. Pierwsze dwa mleka to był horror. Pomógł nam Enfamil A.R po którym nie ulewała,ale znowu kupy nie mogła zrobić. Teraz pije Bebilon i też się zdarza, że uleje nawet godzinę po. Ulewanie ok, aby Ci nie chlustał. Na noc daję jej mm z kaszką bananową. Zjada o 20 i kolejne karmienie mamy miedzy 1 a 3 w nocy więc polecam
Marlena powodzenia na szczepieniu Daj znać po!
Pogoda lipna. Dobrze, że nie pada.
Idę się szykować.
Najpierw wizyta u drzyzguni, a potem wizyta u siostry, więc dzień szybko zleci
Miłego dnia.