BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677174 przez xpatiiix3
Bosko niuniek wstał dzisiiaj 6.47 :D jak ja go kocham chyba zacznie mi nocki przesypiać, zajebiscie by było :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677191 przez dominia
Dzien dobry z rana :)
Wlasnie wstalismy :)
Milego dnia zyczymy :*

Jadzia dobrze, ze wszystko ok :* bo sie martwilam, ze Ciebie nie ma ;) moze te kupki to od zębów ???

Pati do ósmej to jeszcze troche zostalo :P

11 lata 6 miesiąc temu #677224 przez Marlena1888
hej :)
czytałam Was ale już połowy postów nie pamiętam :/
wczoraj był fajny dzien.. M był w domu, pospacerowaliśmy wkoło zalewu ( niedaleko mojego domu jest, że dużo ludzi z okolic się zjeżdza), na końcu poszliśmy do baru na małe zimne piwko :D Fifi był grzeczniutki, w barze zajadał swoje mleczko :D dziś stał się CUD :D Fifi spał w nocy 7 godzin, wraca do normy- odpukać w nie malowane ;D aż w nocy się przebudziłam koło 2.30 bo strasznie niespokojnie spał, z boku na bok się przewracał, jęczał więc lecę z łóżka zrobiłam mleko i czekam.. zrobił mnie w bambuko spryciarz! poczekałam jeszcze 15 min i poszłam spać, eh, bo jemu się budzenie jednak odwidziało :lol: skubanyy! potem spał jeszcze 1,5 godz:) jedzonko, spanko 2,5 godz i dzień dobryyy barrrdzooo! :D
ale wczoraj zrobił mi zielonkawo- oliwkową kupę na przewijaku przed kąpanie.. hm, przestraszyłam się ale dziś rano już była oki.
gryzie teraz wszystkooo, co wpadnie mu w ręce, paluszki pcha najbardziej tu na dół buzi, coś jest na rzeczy z tymi ząbkami chyba.
jutro 3 szczepienie, ;P
dziś myślę duuużo pospacerować z Pysiem.. taaaka pogoda że nie chce siedzieć na podwórku już, choć w sobotę trochę się opaliłam przy okazji :blink:
teraz jak nie karmię jaki mam aptyt, omg, muszę przystopować bo szok.. dlatego eskapady po wsi ;)

Paula, będę 3mam kciuki za Oliwię, będzie dobrze :kiss:

Patii to widzę, że Twój Brzdąc też ładnie mamusi pospał :woohoo:

Asia ciekawe było to spotkanie dot szpiczaka? jak się tato czuje? ile jest od przeszczepu? nie ma nawrotu choroby? mój już ok 3,5 roku...

Satine, ale widoki cudne:) a Maryś śliczna :)

a wiecie co przeczytałam ostatnio w języku niemowląt t.hogg że karmienie piersią dostarcza dziecku wszystkich witamin i związków tylko gdy karmiąca ma 5 kg nadwagi..
3majcie się i miłego tygodnia:)

11 lata 6 miesiąc temu #677228 przez Paulaaa
Cześć. :)

Nocka ok. Jedna pobudka o 00.30 i spanko do 7.40. :)
W Warszawie leeeeeeeeeeejeee. :evil: :huh:
Nici ze spaceru, no chyba, ze się wypogodzi na co nie liczę :dry:

Miłego dnia! :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677259 przez ola85
Witajcie Mamusie,
Dominia - dobrze że jesteś zadowolona z męża, spisał się świetnie z opieką nad Igorkiem
Chomiczka - współczuję sytuacji w pracy
Monia - oby spacerówka się sprawdziła
Paulaaa - będziemy trzymać kciuki za Oli
Satine - Marysia cudna :)
Pati - super że nocka się udała
Jadzia - moja ostatnio ważyła 7,5kg. Ale w siatce centylowej wzrostem dużo bardziej przekracza normy niż wagą. Lekarz powiedział że jest bardzo proporcjonalna, tylko duża :)
Marlena - fajnie ze Filip znowu dobrze sypia. Ale to kobieta napisała tą książkę? Pewnie nie mogła schudnąć po ciąży, to wymyśliła sobie teorię :silly:
Paulaaa - u nas na razie ładnie, choć też jakby się troszkę na deszcz zbierało, zobaczymy...

U nas nocka super. Malutka zasnęła o 22, wybudziła się o 12, ale tylko na przytulenie :) i zasnęła, o 4 było karmienie, o 6 pobudka. Wzięłam ją do łóżka i tak dokimałyśmy do 7 :)
Mnie dręczą czasem takie sny, że śni mi się że mała płacze, ja wstaje biorę ją do łóżka i zasypiam z nią na brzuchu. No a potem się budzę ( na prawdę) a tu dziecka nie ma, ja szybko do łóżeczka, o Ona sobie słodko śpi tak jak ją położyłam wieczorem.

Jeszcze wczoraj mąż mi opowiadał że był u takich klientów, a im się dziecko urodziło 7 tyg temu. No i to dziecko ryczy na całe podwórko. Matka znerwicowana okna zamyka żeby nie było słychać, a tatuś i teściowa sobie chodzą po podwórku jak gdyby nigdy nic i ani im w głowie kobiecie pomóc. I jeszcze opowiadają, że dziecko dużo płacze, i nie można mu dogodzić, mycia nie lubi w ogóle to nic nie lubi. A jak M ich dopytał, to okazało się że ta babka wszystko robi sama, a że zmęczona potwornie to pewnie i nerwowa to i dziecku się udziela...

Jeszcze miałam dopisać że Liduś ma ostatnio straszny dryg do wstawania, już prawie sama siedzi, a ja się trochę boję czy nie za wcześnie...

11 lata 6 miesiąc temu #677298 przez chomiczka
Madlen proszę o radę, chce sobie kupić hula hop i znalazłam też taki allegro.pl/show_item.php?item=3300233896 on jest lepszy czy gorszy od tego co Ty podałaś?? Jest cięższy o pół kg więc podobno szybciej się spala, ma więcej tych kulek. Co myślisz??

Ole dziś marudny, w nocy się budził, wstał o 5 i koniec spania. Nie chce mi jeść, już 3 butelkę z mlekiem wylewam do zlewu. Ostatni posiłek zjadł o 1 czyli już 9 godzin przerwy! Oszalało już całkiem to moje dziecko. Niech ten skok się kończy, grymasi od rana.

Rozważam przejście na dietę Cambrigde, mój kolega schudł na niej 16 kg w 2 miechy i wróciło do niego tylko 3, ale o obżartuch jest więc super efekt ogólnie. Minął już rok a on nadal szczupły i szczęśliwy, jego żona po tej diecie też schudła sobie po ciąży.
Na tej diecie je się tylko te ich mieszanki i batoniki, zupki. Pamiętam że mój kolega jadł przez 2 tygodnie 3 posiłi - 3 zbilansowane batony, niby dieta dostarcza wszystkich potrzebnych witamin i składników odżywczych więc nie wyniszcza organizmu. Potem stopniowo rozszerza się menu.
Najpierw spróbuje po swojemu, jak się nie uda to sięgnę po ta dietę

11 lata 6 miesiąc temu #677317 przez Monia_T
Hej

U nas chyba trwa jakiś skok... :dry: Igula śpi srednio. Wczoraj zasnęła przed 20-tą, ale juz o 23 i namiętnie ssała rączkę, więc dałam jej cyca. Kolejna pobudka o 2.30, później o 4.30, wstała po 6-tej.
Zrobiła się bardzo nerwowa, wpada w płacz w sekundzie...
Z drugiej strony sporo się uczy...dziś zajarzyła, że można grzechotkę upuścić na podłogę i ja jej podam. Szok, jeszcze kilka dni temu potrząsała nią tak sobie, a teraz patrzy mi w oczy, wykłada rączką za bujawkę i wypuszcza. No i czeka czy jej dam. Jak podniosę to radość, jak mówię nie ma to płacz...
Kolejny szok w łóżeczku przeżyłam. Położyłam ją normalnie, po chwili słyszę z łazienki, że karuzela gra...wchodzę do pokoju a panna odwrócona w poprzek i nóżkami w kolorowe guziki karuzelki wali. Teraz sama potrafi ją sobie włączyć.

Cycka chce co chwilę. Possie, zaraz się odrywa i rozgląda. Telewizor pochłania jej uwagę tak bardzo, że muszę go wyłączać, żeby zareagowała. O leżeniu na rękach czy kolanach nie ma mowy. Podciąga się do siadania. Poza tym chyba sprawdza swoje ciałko. Pręży się co chwila, prostuje nóżki, wygina w mostki i inne akrobacje...
Poza tym uczy się rączkami mojej twarzy. Dotyka, szczypie, ciągnie za usta i nos...a rano jak śpi ze mną odwraca się i kopie i jeździ stópkami bo mojej twarzy. Czeka wtedy aż otworzę oczy i śmiech. Nie ma to jak matkę kopniakiem w oko obudzić :woohoo:

Paulaa trzymam kciuki za Olkę :laugh:
Marlena super Filipek śpi :) Niektóre rzeczy pisane przez nią mają sens, ale te kg nadwagi to bzdura nieprzeciętna...Ja byłabym zadowolona jakbym schudła 5kg. Ale jak to wyliczyć...wg diabetologa moja waga jest w normie, dla mnie za wysoka...
Już zupełnie przeszłaś na mm? Nie brakuje Ci karmienia?
Ola Lidunia na razie tak szybko rośnie. Później może przystopować, dzieci tak mają :) A ona jest duża i śliczna...więcej do kochania :laugh:
Pati ładnie Marcelek śpi :) Co z ta jego gorączką? Teraz doczytałam...
Asia Igunia z Hubciem się zsynchronizowali :) Tak samo spia i też wodniste kupki, wczoraj były 4.
Chomiczka dieta Cambridge jest dla osób z duzym samozaparciem, żeby nie skusić sie na nic spoza ich produktów. No i jojo po nim często występuje, chyba, że powoli przez niskokaloryczną dietę i delikatne podwyższanie wartości będziesz wracała do normalnego jedzenia. Moje 2 koleżanki stosowały, jedna schudła 11kg, ale w ciągu pół roku odrobiła 16kg, druga schudła 8kg i później stosując zwykłą 1000kcal utrzymywała, po roku jest 2-3kg na plusie.

Jadę do tego cholernego urzędu miasta jak tylko Iga się obudzi. Później do biura, może jakieś sklepy w centrum zahaczę...zobaczymy jak mnie dziecię wykończy.

Ostatnio często mam silne zawroty głowy, aż tracę równowagę...ma tak któraś z Was?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu #677323 przez dominia
Monia ja mam tak dzisiaj, że wstaję i mam mroczki przed oczami :( a nie pamiętam kiedy tak miałam .. wogóle ledwo chodzę .. nie mam siły nosić Igora :(

11 lata 6 miesiąc temu #677407 przez drzyzgunia
Hej :)

Witam po długie nie obecności :) ale więcej nas w domu nie było jak byliśmy a jak już miałam dostęp do kompa to S w domu i nie bardzo można przy nim coś napisać :) jest gorszy niż Bartek ;P
Strasznie dużo naprodukowałyście nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich PRZEPRASZAM :(
My dzisiaj na szczepienie strasznie się boje. Młody i bez tego ostatnio marudny przez te zębiska :(:(:( ciągle potrzebując uwagi noo i nauczyli go na rękach ehhh ale z mama nie idzie mu tak łatwo :):):):) Młody się tak strasznie pcha do siadania już na rękach nie poleży w pozycji półleżącej tylko siedzieć chce :(:(:( przepraszam że tak egoistycznie ale młody marudzi :(:(:(:(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677431 przez ola85
My po szybkim spacerku. Myślałam że pójdziemy dalej, ale jakoś tak nie za ciepło u nas. Jak wyszłyśmy wydawało się ciepło, ale wiatr zimny.
Malutka pod koniec spacerku mi zasnęła, to wniosłam ją do domu w foteliku, bo myślałam że jeszcze pośpi, ale po 5 min już oczka duże. Dałam jej zabawkę i się zajęła nią na chwilę, choć pewnie zaraz się znudzi i będziemy cycać

Monia - na pewno masz rację. Dzieciaczki różnie rosną. Ja zawsze byłam tą jedną z najmniejszych w klasie, a później nagle stałam się wysoka :blink:
Igunia się pięknie rozwija :) Z tą karuzelą to najlepsze, słodka spryciula :kiss:
Drzyzgunia - fajnie że się odezwałaś :)

Co do zawrotów głowy, to ja też mam, ale ja zawsze miałam, przed ciążą też :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #677473 przez xpatiiix3
No no dal pospal przepraszam rano było nie w to trafiłam i spal do 6.47 :P od 21 także druga super nocka :D zobaczymy jak będzie dalej :P kupki robi mi takie gęste teraz ale ostatnio jajek zjadłam to i musiałam w masce go przewijak a najgorsze jak pod nos walił mi przy cycu :P hehhe jeszcze 2 przedmioty do zaliczenia mam ja nie wiem czy wyrobie się... :/ ale dobra musze być dobrej myśli.. :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #677495 przez sylwia1986
Dzień dobry bardzo :)

Nocka minęła super u małego, ale i tak miałam ją bezsenną bo mój M znowu ma problem z bólem rąk, kręcił się i co chwilę wybudzał..
Coraz bardziej zastanawiam się nad sprzedaniem tego co remontujemy i kupnem mieszkania ok. 40m w bloku, ale mój M nawet o tym słyszeć nie chce.. :dry:

Chomiczka może ten kolega tak powiedział tylko, a nóż jego informacje się nie potwierdzą ;)
Monia mój dzieć też zrobił się bardzo absorbujący też potrafi szybko wpaść w złość z piskiem włącznie :dry: a z tym Waszym urzędem zostawię to bez komentarza.
Satine super zdjęcia, cudna Maryś :kiss:
Patidasz radę, będziemy trzymać kciuki :) piękne nocki :)
Paula i oczywiście będziemy trzymać kciuki za operację Oli :kiss:

My byliśmy dziś na ważeniu i jest 6200, także elegancki przyrost wagi przez te 2 tygodnie, z bioderkami ok, następna kontrol we wrześniu.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677611 przez bananamana
czesc dziewczynki dzis nocka nawet nawet nie moge narzekać choc marze o takiej nocy ktora uda mi sie calusienka przespac :)

Pati dasz rade zdolna dziewucha z Ciebie :)

Satine piękna Maryś :)

Asia dziekuje :)

Monia ale masz zdolna córeczke ohhh żeby moja juz chociaz polowe z tego robila jak narazie dzwiga tylko nózki ale jeszcze nie chwyta ich raczkami, raz udało jej sie odwrocic na boczek narazie cisza i z pozycji pol lezacej probuje siadać no i najważniejsze uprawia biegi na leząco :lol:

U nas po ulewnej nocy i jeszcze gorszym poranku wychodzi słonce ojjj szykuje sie spacerek :D a teraz szybko obiad robic poki mloda drzemie :D

11 lata 6 miesiąc temu #677665 przez kasia123m
Dzien dobry :laugh:
Milego dnia dla wszystkich.sorki ze wpdam na minute alle Tosia dzis znow maa gdzies spnie w dzien.spala 20 min po rehb rano i 20 po 12.wczoraj to samo.moze przez gorac.allbo skok jakis.slini sie masakrycznie ale ja w buzi nic nie widze.pytalaam reh o nosidllo czy juz to powiedziala ze nie.ze ona ladnie glowe trzyma ale po jakims czasie sie zmeczy i caly ciezar spaada n kregoslup bo tapnie i potem dzieci majaa skolioze.ze po 5miesicu.no mnie i tak teraz niepotrzeba bo dopiero w sierpniu jak nad morze pojade ale zapytlam bo na nosidle mam powyzej 3 mies.moja tez ladnie siedzi ale niepozwolila jej sadzc poki sie da.
Reszta pozniej bo mallaa ryczy.

11 lata 6 miesiąc temu #677715 przez drzyzgunia
My już po szczepieniu mały waży 7100 mały kolocuszek :) Pani doktor pochwaliła mojego misiaczka że ładnie się prostuje trzyma pion i że napięcie super :) Śmiał się w głoś do doktorowej noo i potwierdziła że ząbki idą :):):):0 powiedziała że buzia pełna zębów :):):) mój maluszek padł jak tylko wyszłyśmy z przychodni ide trochę odsapnąć boo dzisiaj dzień pełen wrażeń a na dodatek mój kundel mi uciekł dzisiaj z ryczałam się jak bóbr na szczęście mi ktoś go podprowadził pod drzwi odetchnęłam z ulgą kurcze przyzwyczaiłam się już do tego mojego psiura ;) Idę zjem obiad na posty odpiszę później :0 buziaki dla wszystkich maluszków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka