BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676549 przez Suzi
Aż mi głupio tak Wam tu smęcic, ale po prostu wysiadam psychicznie :( mimo, ze Miko to mój nr3 to ręce mi opadają i sama juz nie wiem co o tym sądzić, co z tym robić..... No nie miałam AŻ tak przy starszych dzieciach, choć syn pamietam tez dawał czadu, ale zeby AŻ tak to nie pamiętam

Martyna, smoczek z rossmana odrzucił....Żółty, staroświecki... :blink:

olu, kochana jesteś..... :kiss:

chomiczko, Ty jak nikt mnie rozumiesz....Kochana, z ta odsieczą to miłe, ale ja spod warszawki a Ty chyba Wrocław jeśli sie nie mylę, to trochę daleko......On jest zdrowy, nie ma kolek, on mnie musi mieć po prostu.... Zakażeń tez nie ma, był badany i jest na bieżąco....Tatuś to lekarz..... :side:

bananamana, no właśnie coś takiego rozważam, to Ty tak karmisz, prawda? I piersia i butelka? A mogląbyś mi może na priv, zeby nie zamulać na forum to bardziej szczegółowo opisać? Jakiego mleczka używasz i kiedy go podajesz? Nie ma to wpływu na Twoją laktację????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676558 przez princess
Pati jak chcesz rozkręcić laktację to przystawiaj małego jak najczęściej do piersi. I najlepiej jakbyś mu butli wcale nie dawała, kaszkę z łyżeczki, bo jak butla mu się spodoba to pierś może szybko odrzucić. A jak odrzuci to laktatorem ciężko Ci będzie utrzymać, a to nie ma czasu, a to się nie chce no i niestety kawałek plastiku nie zastąpi usteczek, które naprawdę pobudzają wytwarzanie mleczka, a laktator tylko spuszcza mleko i tyle. U mnie właśnie tak było, że Adasia dokarmiałam butlą, spodobała mu się i pierś po jakimś czasie odrzucił. Próbowałam laktatorem jeszcze ratować, po opróżnieniu nawet cyckałam nim piersi bo to niby pobudza ale u mnie nic to nie dało, z każdym kolejnym dojeniem mleczka było coraz mniej, coraz mniej aż w końcu jak ściągnęłam 20 ml z obydwu pieri to dałam sobie spokój... Małego codziennie przystawiałam ale próby kończyły się wrzaskiem, prężeniem i kompletnym brakiem zainteresowania ssaniem piersi. Tylko butlę się podało i od razu cisza i jedzenie. Życzę Ci powodzenia :)

Suzi a jaki smoczek masz, sylikonowy? Może mu nie smakuje i kauczukowy byłby lepszy? Żeby dziecko chwyciło smoczek trzeba najpierw koniuszkiem podrażnić skórę nad górną wargą i jak otworzy buźkę albo się rzuci to szybko włożyć. Albo włóż mu smoczek od razu po wyjęciu piersi.
Owijasz małego w kokon? Mój się zawsze w nim uspokajał i szedł spać. A metody dr Karpa wypróbowywałaś?

Banana ależ Daga ma piękne oczy :) Zawsze chciałam mieć brązowe :)

Chomiczka fryzurę w końcu zrobiła mi nie taką do końca jak chciałam. Chciałam co takiego, tylko trochę wyżej, bo na zdjęciu jej trochę zwisło:

a ta fryzjerka mi wsuwkami zrobiła takie ciasne i przylizane upięcie, że czułam się w nim jak stara baba :dry: wszyscy mi mówili, że łądna fryzura, ale ja tam źle się w niej czułam. I co najlepsze, zapłaciłam az 100 zł !!! Ostatni raz tam poszłam. A fotki niestety nie mam.

Ostatnio M czytał Adaśkowi Biblię dla dzieci, którą dostał na chrzciny i mały słuchał, "komentował", gestykulował, jakby wszystko rozumiał :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #676576 przez bananamana
Princess Dagusia dziekuje za komplement, fryzurke ladna wybralas ale rzeczywiscie wszystko w rekach fryzjera i trochu drogo cie skasowała

Suzi a co do smoczkow to moja tez odrzucala kazdy kolejny az w koncu trafilam na aventa o fizjologicznym ksztalcie sutka teraz sie z nim nie rozstaje :D

11 lata 6 miesiąc temu #676579 przez princess
Banana Adaś też najbardziej lubi Aventa. Płaski kształt jest najlepszy. Kupiłam mu Lovi, też go cycka ale szału nie ma. Zaś do butelek używamy Nuka z cypkiem. Do herbatki daję mu już ustnik kubeczkowy.

11 lata 6 miesiąc temu #676581 przez gabilee
maracana sliczna buda od tej spacerowki :D
a corcia przesliczna
a co do wozka to sliczny tez chcialam stokke , ale na nasze polskie chodniki to jakis zart

mrufka zdrowia dla meza :)

chomiczka super krowa a Olus jescze piekniejszy ^^
tak jestem zadowolona bardzo z wozka , ale ja Leona nie przypinam i tak jak mowilyscie zjedza mi lekko jak chce na chodnik wejsc przez kraweznik , ale tam jest taki myk w tej spacerowce , ze jak jest to oparcie na raczki to mozna odpiac i podpórkę na nogi mozna zgiac pod katem prostym do gory i zapiac z powrotem to oparcie na raczki potem wstawie fotke i wtedy mam mini gondolke a Leon nadal wszystko widzi ^^

banana Dagusia slodka :kiss:
i jaka zdolna jestes :)

aga27 wytrwasz a twoja coreczka podrosnie zacznie wiecej rozumiec i wiecej bedzie rzeczy ja intersowac , zobaczysz wkoncu slonce zaswieci na dluzej :)
moj po szczepieniu tez plakal i to dlatego , ze bolala go nozka po wkluciu nie mogl ruszyc nozka a jak probowal ruszyc to lament i ryk nie do opanowania , czopek zalatwil sprawe :) wiec mozesz spokojnie wyprobowac

pati nie ma odpowiedniego wieku do antykoncepcji , mozesz zaczac jej uzywac odkad decydujesz sie na wspolzycie , nie rozumiem stwierdzenia " za mloda na anty" a na bzykanie za mloda nie jestes :unsure: :huh:
Marcelkowi koniecznie podaj czopki na goraczke

suzi a moze ma skaze bialkowa , moj bratanek tez tak mial i zrobili mu badania i okazalo sie , ze to skaza i je nutramigen ;/

princess fajnie ze sie rozerwalas , ale za to nie wyspana :P
moj tez wyjezdza znowu mnie na tyd zosatawia wrca co weekend i w niedziele wraca wiem co czujesz masakra , dlatego ja wsiadam w auto biore caly majdan i jezdze po rodzinie kolezankach i sie nie nudze moze u ciebie tez to sie sprawdzi ^^

11 lata 6 miesiąc temu #676584 przez bananamana
Princess to my do butli używamy z tommee tippee chyba jej najbardziej spasowal :)

11 lata 6 miesiąc temu #676591 przez gabilee
a ja dzis bylam na zakupach z M.
kupilam sobie spodniczki , i bluzeczke :) jestem zadowolona

Leoś dzis caly dzien z babcia :)

a odkrylam dzis naturalne kosmetyki , "antybiotyki" i probiotyki nawet dla kobiet w ciazy ^^
wszystko z naturalnego aloesu ( nie uczula , bo tylko miaz jest wydobywany bez skorki - a w skorze znajduje sie alanina chyba tak sie nazywa ktora uczula )
jest to firma Forever i zdecydowalam sie ja wprowadzic u mnie na rynek , chcialabym , aby kobiety w ciazy , karmiace mialy mozliwosc bycia zdrowa , sa tam produkty poprostu na wszystko
dla dzieci , dla doroslych na rozne choroby , bo aloes ( ale taki 100%) ma bardzo wszechstronne dzialanie

11 lata 6 miesiąc temu #676607 przez Marlena1888
hej!
opisałam się bardzo długo i znikł mi post... sam nerw. ...
Fifi spróbował dziś zupki ziemniaczano marchewkowo groszkowej, na początku pluł a potem jak mu zasmakowała że aż byłam w szoku :lol: :lol: a 5 godz później jakie kolorowe rzeczy w pieluszce wylądowały :P dziś pół dnia na polku, trochę w wózku trochę w nosidle i tak fajnie przysnał przytulony :side:

Princess fajnie że się trochę rozerwałąś ,oj następna taka okazja nie wiadomo kiedy sie pojawi widzę jak M wyjeżdza.. mój też za tydz na budowe mostów na 2 miechy.. ale może uda się zjeżdzać co jakiś czas.

Suzi weź spróbuj z mm, nie męcz się bo w jakąś deprechę wpadniesz... :kiss: :kiss:

kasia Tosia cudaśna!

Maracana dobre serducha macie, że uratowaliście kitki ;)

11 lata 6 miesiąc temu #676608 przez ola85
Gabilee - ja miałam produkty tej firmy i nie jestem do nich przekonana. Choć był jeden żel aloesowy na prawdę świetny :)

A gdzie Monia i Jadzia? Może dziewczyny zrobiły imprezę i Hubuś z Igunią już zeswatani :silly: A tak na serio to mam nadzieję że wszystko ok z dzieciaczkami i mamami

Malutka właśnie zasnęła, chyba też się spróbuję położyć. Jutro niedziela, to jak nie będę mogła zasnąć, to zawsze można męża poużywać :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676624 przez chomiczka
haha Ola wyobraziłam sobie Hubka wpatrzonego w Igunię i z powrotem :laugh: :laugh: zakochańce dwa ;) ;) a żebyście się wszystkie nie zdziwiły jak Olek odbije Igę Hubuniowi :) Olek blisko, na miejscu a Hubek za oceanem, szansa zawsze jest :)

Kiki85 odezwij się :) czy też jesteś szczęśliwą lutową mamusią? ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676650 przez princess
Gabilee niestety M zabiera mi samochód, więc jestem uziemiona :( ale zapraszam do siebie jak coś :) pisałam Ci już wcześniej ale chyba nie zauważyłaś mojego posta.

Zamówiłam sobie
allegro.pl/hula-hop-sapphire-052-z-masaz...-wh-i3289661300.html

BĘDĘ UBIJAĆ NIM CIASTOLINĘ :D
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676651 przez princess
I do kompletu piłeczkę :)
allegro.pl/pilka-fitness-65cm-sapphire-s...-wz-i3287634710.html

ech, żeby tylko zapał mi nie ostygł :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676652 przez chomiczka
haha Princess ciastolinę :woohoo: :woohoo: haha, ja tez upiłam jakiś czas temu hula hop, ale za 5 zł i jakiś taki krzywy i nie chce się kręcić. Tak to jest, dziecku kupuje się wszystko co najlepsze to na siebie brakuje kasy :laugh:

Ile to Twoje cudo kosztowało????

W tej piłce zabezpieczenie przed pęknięciem to w naszym przypadku priorytetowa sprawa :laugh:
Ja mam podobną piłkę jeszcze z czasów ciąży, ale nie wiem jak na tym ćwiczyć. Ja zaczynam skalpel z Ewą a od lipca mam benefita i lecę na siłownie ćwiczyć aeroby :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #676656 przez princess
no bo do mojego brzucha to określenie pasuje idealnie :D Opona od Kamaza już nie pasuje bo ta chociaż jest zbita a moja wisi taka flaczyna ;)

Hula-hop 59,90, piłka 37,98 i przesyłka gratis, u jednego sprzedawcy :)

W sumie dobrze, że M teraz wyjeżdża, zanim się nauczę tym kręcić to nikt mnie nie będzie oglądał ;)

Ja po tej cesarce boję się od razu cisnąć na aerobik, najpierw ćwiczenia na kręgosłup robię, potem hula-hop i tak myślę na tej piłce pilates... Ponoć na mięśnie brzucha jest zajebisty :)
Benefita miałam też z pracy wziąć i ambitne plany były, że raz na siłkę pójdę, raz na aerobik, raz na basen. Ale po pracy nic mi się już nie chciało i w końcu nie wykupiłam. Ale to dobra sprawa jest.

11 lata 6 miesiąc temu #676660 przez chomiczka
Princess no mój brzuszek (czyt. brzuszysko) też pasuje do tego określenia :lol:
Przecież możesz teraz też wziąć benefita, na macierzyńskim przeciez też Ci się (chyba) należy. Ja mam za friko więc złożyłam wniosek kilka dni temu i od lipa ruszam :) mam nadzieję że podołam bo nienawidze tego jak teraz wyglądam :( :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka