- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale skrobiecie !!
Wszystkie maluchy słodkie
Ja od wczoraj z okresem chodzę...masakra. Do tego upały aż dupa się poci Marysia właśnie sobie śpi a ja zamiast ogarniać chatę na weekend to siedzę co chwile na kompie. Nie mam wogóle mocy.
Mała teraz na noc dostaje trochę kaszki Ale się zajada...to dziecko je wszystko. Ostatnio zjadła zupkę jarzynową...ja myślałam, że zwymiotuje jak ją spróbowałam a ona się tym zajadała. Dziś spróbowaliśmy gruszki. Muszę jej dawać na sranie bo ciężko z kupą u niej od jakiegoś czasu. No ale jeszcze dwie puszki i zmieniamy mleko na zwykłego Enfamila
Co z nowości...ściągnęłam aparat Chociaż bardziej widziałam siebie w nim
Brat Szymka niestety ( albo i stety) będzie miał najprawdopodobniej chłopaka Kurdesz...;p
Nie długo musze się rozglądać za kiecką na to wesele. Tak mi się nie chce iść, że szok Jak sobie pomyślę, że weekend bez Mary no ale po poprawinach od razu do niej jadę to już z góry zapowiedziałam.
www.bobovita.pl/home/klub/galeria/26670
Przypominam o glosowaniu...jeżeli któraś ma ochotę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Sylwia tu jest ustawa
orka.sejm.gov.pl/opinie7.nsf/nazwa/1172_u/$file/1172_u.pdf
ja chwilowo nie mam czasu przeczytać ale z tego co wiem to mozna iśc na urlop rodzicielski, po wykorzystaniu całego dodatkowego - 6 tygodni płatne 100%, i będąc na rodzicielskiem podjąć pracę w wymiarze nie większym niż 1/2 etatu i wtedy z Zusu dostajesz proporcjonalnie mniej, więc to sie opłaca. I to co pisała Chomiczka, jak zmniejszasz wymiar pracy to przez 12 miesięcy nie moga Cię zwolnić
dziękujemy mam nadzieje że będzie grzeczny
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Suzi - to "Księciunio" to mi się z jakąś bajką kojarzy - nie z "Gumisiami"? To będziesz musiała ten fotel zachować na pamiątkę, lub wręcz przeciwnie, jak tylko mały przestanie wisieć na cycu to uroczyście go spalić
Sylwia - gratuluję chęci do ogródka, ja na razie takowych w sobie nie odkryłam
Satine - zagłosowane
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Alina mam nadzieję, że nie wyjdą z tego gorsze problemy i ci ludzie się w końcu odczepią, albo niech chociaż powiedzą o co mi chodzi, bo sobie pewnie nawymyślali głupot i nimi żyją!
Chomiczka oby szybko Olkowi znowu minęło. A jak ćwiczysz? codziennie tego skalpela, czy jak? Ja się nie mierzyła...strach(!). Ale mam zrobione foto. Pierwszy raz było ok, przedwczoraj pokłóciłam się z P, Mała długo nie chciała zasnąć, więc nie ćwiczyłam,a wczoraj było ciężej, więc w kilku ćwiczeniach opuściłam parę powtórzeń. Zamierzam tak 4-5 raz w tyg ćwiczyć.
Dieta niestety...ale staram się jeść więcej owoców i warzyw , a mniej słodyczy, no i więcej pić.
Sylwia a jaką masz chustę? wiążesz w kieszonkę, czy jak?Fajnie, że udaje Ci się tyle zrobić.
Ja dziś ogarniam trochę dom, bo tragedia...zrobię surówkę do obiadu, bo jest pizza od wczoraj, i chyba popołudniu idziemy do koleżanki.
Monia gdzie się podziewasz? Ma któraś jej nr, bo już długo się nie odzywa, a i słabo jej było ostatnio w ogóle.
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia dziś postara się do nas zajrzeć
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
U Nas pogoda piękna nic tylko siedzieć pod parasolem na podwórku
Kupy nie ma już 3 dni martwię się ...
Wstaliśmy dzisiaj ... o 9 !!!! Iguń już coś o 6 się wiercił ale Go przytuliłam i pospaliśmy sobie tak długo
Monia szybko się odzywaj !!!!!!
Niedługo jedziemy z siostrą M po łóżko do jej pokoju, jutro jadę do szkoły .. mam jakąś kartkówkę z ang i kompletnie nic na nią nie umiem , byłam dzisiaj z Igorkiem w tym pogotowiu opiekuńczym gdzie załatwiam sobie praktyki i był tak strasznie oblegany przez babska [gadki typu atititititi a jaki On słodziutki i jaki już duży, widać, że to chłopak], że w końcu się zerzygał ale załatwiliśmy wszystko
Suzi mam nadzieję, że jak Księciunio skończy magiczne 3 miesiące to trochę mu przejdzie buziaczki dla Was !! Jesteś dzielna z tym Twoim wisi Cycem
Miłego dnia !!!
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chomiczka śliczny Twój Oluś,piękne ma oczka i bardzo podobny do Ciebie mam nadzieję że szybko mu przejdzie
Suzi znam ten stan u nas było tak samo,czasem nie jadłam dopóki m nie wrócił z pracy,pociesze Cie że teraz jest 100 razy lepiej,Gabryś szybciej zjada niż najlepszy laktator nawet jak je często to i tak nie trwa to długo w porównaniu jak było wcześniej,już nie długo powinno być lepiej,wytrwałości
Jadzia Hubuś wygląda jakby miał pół roku
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Michasia ja ćwiczę skalpel co drugi dzień teraz, od poniedziałku będę starać się ćwiczyć codziennie. No ciężko jest, u mnie też ten drugi raz był gorszy, dokładniej wykonywałam ćwiczenia ale było ciężej i ból był ogromny, jęczałam jakbym znowu dziecko rodziła haha. Od dziś będę robić też 5 minutowy szok trening i oczywiście kręce kołem.
Ja się nie głodzę, tylko racjonalnie staram się i zdrowo odżywiać. Robię na przekąski koktajlne z owoców i jogurtem naturalnym, Chleb wieloziarnisty razowy tylko na śniadanie, na kolacje sałatki albo jogurt z musli, śliwkami. Dziś na obiad zrobiłam z przepisu Ewy ryż ze szpinakiem, brokułem i jajkiem zapiekane w papryce i do tego czosnek, no coś pysznego!! rewelacja, nie wiedziałam że szpinak może być tak zajebisty jutro też to zrobię tylko z kurczakiem słodyczy nie jem wcale, ale nigdy nie byłam za słodkim, tylko w końcówce ciąży trochę mnie przypiliło i codziennie musiał być chociaż batonik.
Był pan z tesco, powiem wam byłam w szoku, wziął 2 zgrzewki wody i 2 wielkie kosze zakupów na raz ja pitole, a zamówiłam jeszcze soki, oliwę z oliwek, ciężkie warzywa, 2 kg pomarańczy. Ale widać że pan kulturysta przypakowany, elegancko, oj teraz będę często zakupy robić w ten sposób na drugi raz zapytam o dietę i ćwiczenia może coś mi doradzi. A z zakupów jestem mega zadowolona, wszystko pięknie popakowane, świeże, sama bym chyba taki ładnych produktów nie wybrała także polecam wszystkim którzy mają taką możliwość. Oszczędność czasu i energii.
Dominia nie martw się kupką, a może daj jabłuszko to lepiej pójdzie? Mojej kuzynki dziecko też karmione piersią robi kupę raz na 5 dni! nie wiadomo dlaczego, ale czekają na kupę jak na święto
Ja bym już Olkowi chętnie podała jabłuszko ale czekam na wiztę 20 czerwca u pediatry i zapytam czy już mogę i jak to mu dawkować, nie chce tego robić na własną rękę, zwłaszcza że miał problemy brzuszkowe.
aganobla na Gabrysiu zawisła groźba mm i poszedł chłopak po rozum do głowy, przecież każdy facet woli cieplutkiego miękkiego cycusia niż plastik
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
W szkole na pewno sobie poradzisz
Aga - super że u Was lepiej, oby tylko Gabryś utrzymał tą tendencję
Sylwia - wiesz ja trochę żałuję że wcześniej nie pomyślałam o tej chuście, teraz to już to moje dzidzi jest za duże i za bardzo się wierci
Ja zauważyłam że moje dziecko w nocy nie sika i to już od dłuższego czasu. Przewijam ją ostatni raz koło 21.40, a potem dopiero koło 7. Nawet powiem Wam że chodzi mi po głowie położyć ją bez pieluchy, ale boję się że jak akurat siknie to przebieraniem w nocy rozbudzę ją i siebie.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
aganobla, to nie jest kwestia szybkości zjadania, Mikołaj po prostu MUSI mieć w buzi cycusia niemal cały dzień i tu jest pies pogrzebany jak nie to.......no wiadomo- ryk
chomiczka
, to widzę, ze się ostro zabrałaś do dzieła. Powodzenia a czy dobre idzie? ......no pewnie idzie ale taaaaak poooowoooooli.....
Ja tez próbowałam dziś z chustą, ale ryk był jeszcze większy.... i spróbowałby ktoś takiego sztywnego , wygiętego w tył kołka w chustę zawinąć..... Medal " ZA OFIARNOŚĆ I ODWAGĘ" przyznaję natychmiast
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
satine ja bym wziela mala ze soba nie rozstalabym sie z nia na weekend ale i tak nie moge bo ona na cycu...
satine zaglosowane...
ola to ja juz nie wiem...
michasia oni maja sie nauczyc ze nie sa bezkarni a ja nie chce sie bawic w bicie bo chetnych mam juz sporo co by im buzie zmienili na troche ale po co maja miec problemy i my tez po tym...
michasiu pisalam do moni wszystko raczej oki...
chmiczka rozwalilas mnie z tym panem dostawca
dominia to czeka cie mega kupa nie ma co a masz bobotic bo jak moja nie mogla zrobic to podawalam i bum byla przesylka...
ola nie ryzykowalabym bez ale jak spi spokojnie to moze poloz ja z rozpieta...
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przeczytalam wszystko ale nie wiem czy zdaze sie odniesc do wszystkich postow bo Hubus moze lada chwila sie obudzic.
Noc mielismy okropna....caly czas biegunka , budzil sie i jeczal z bolu, wysypka wyszla na cala buzke lacznie z glowa....i w nocy byla bardzo zaogniona. Teraz juz nie. Nie psalismy cala noc dopiero od 5 do 7 troche pospal ...obudzil sie rano, otworzyl oczka i strzelil banana jak zwykle. Teraz nawet wysypki nei widac...biegunka ustala....tylko w nocy tak sie dzieje...w dzin jest ok. Oby juz mu wyszly te zabki bo sie bidoczek zameczy
Co do wypadania wlosow to sie nie przejmujcie. W ciazy hormony tak dzialaja ,ze mamy lepsze gatunkowo wlosy i nie wypadaja...a po ciazy musza nadrobic dlatego gubimy ich wiecej...za jakis czas pojawia sie nowe. Ja tak mialam i moja lekarka w Polsce mi tak tlumaczyla,zeby sie nie martwic....to normalne ,ze czlowiek gubi wlosy codziennie...i jezeli nie gubimy ich wogole przez okres 9 miesiecy to normalne ,ze pozniej gubimy ich dwa razy tyle ale ilosc bedzie taka sama za jakis czas...spokojnie. Ja mialam cala glowe malych krociutkich wloskow po roku od ciazy
Chomiczka mnie rozwalilas z tym mieciutkim ,cieplutkim cycusiem hahahha
Dominia podobno to normalne kochana...nie martw sie. U dzieci karmionych piersia norma sa kupki w ilosciach do 15 dziennie i kupki w odstepach kilkudniowych nie martw sie na zapas. Przy okazji zapytaj pediatre. Ale jezeli nic Igorkowi nie dolega,...nie boli go brzuszek to wszystko jest ok
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na ogródku nie byłam, bo się zachmurzyło, ale w końcu nie padało.
Czy my mamy na naszym wątku już jakiegoś ząbka? Bo nie kojarzę, ale Hubuń pewnie przetrze szlaki i będzie pierwszy
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję Wam bardzo za wywoływanie na forum, smsy i maile
U mnie nastrój kiepski Tak w skrócie to z m jazda, Kinia dowala swoje a Iga odwala takie cyrki na spacerach, że hej! Nie chce skubana jeździć w wózku, wyje jakby jej się największa krzywda działa. Dodatkowo dziś miała dzień wiszenia na cycku, co godzina i częściej ssała...no więc byłam uwiązana. I jeszcze biegunkę ma, wodnistą, ostrą...
Głowa mnie boli, cały czas męczą mnie zawroty...nieciekawie
A jeszcze jak chciałam się do Was odezwać to forum mnie wywalało...kurcze, żeby tak po chwilowej nieobecności mnie tu nie wpuszczać
Asia biedny Hubciu. Mój słodziaczek, obserwuj go i jak się nasili jedź na ER. Wycałuj go mocno od cioci i Iguni
Suzi poczekaj do tych 3 miesięcy...a będzie Ci nagrodzone Mikuś kochany, taki śliczniusi Nasz lutóweczek z kwietnia
Marlena mi całe pasma wychodzą, po Kini też tak miałam...nieuniknione niestety. Trzeba zęby zacisnąć i modlić się, żeby nie wyłysieć
Chomiczka ale Oluś fajniutki Taki pogodny, supeeeeer
Chciałabym tyle samozaparcia do ćwiczeń co Ty
Z Tesco super, ja czekam z utęsknieniem aż u nas to uruchomią. A ile kosztuje dostawa?
Alina co za patologia!!! Ja pierdolę! Na ulicy w dziń chodź z uniesioną głową i ignoruj, ale po zmroku jesooo uważajcie..z takimi debilami nigdy nic nie wiadomo. Natusia ślicznotka
Michasia podziwiam Twój zapał do ćwiczeń Może i ja w końcu uruchomię moje koło...ale to chyba jak mi nastrój lepszy wróci
Dominia u nas od niedawna zdarza się, że mamy 2-3 dni przerwy w kupach...a potem nadrabia ilością w jeden dzień. Spokojnie, cycusiowe tak mają Ok 4 miesiąc pokarm jest już inny i trawienie się normuje
Aganobla rozważasz mm? Wiesz, że 4 miesiąc jest przełomowy...poddaje się wtedy 80% mam, które jeszcze karmią...a naprawdę później jest lepiej. Życzę Ci aby się u Was unormowało
Ola chyba za wcześnie na spanie bez pieluszki Ale moja Kinia edukację nocnikową zaczęła właśnie od nocek bez pampka, miała półtora roczku jak na półśnie schodziła w nocy do nocnika A w dzień skubana musiała mieć pieluchę i dopiero ok 2 latek nauczyła się chodzić bez
Pati gratuluję Jak m? Nadal się sprawdza jako tatuś?
Więcej nie nadrobiłam, przepraszam...
My we wtorek mamy kolejne szczepienie, już mam stresa z tego powodu...Czy u nas nie może być normalnie.
A tu na dowód tego, że żyję...chociaż samopoczucie i wygląd fatalne
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.