BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681663 przez Satine0
Cześć wam:)

Ale skrobiecie !! :huh:

Wszystkie maluchy słodkie :kiss: :kiss: :kiss:

Ja od wczoraj z okresem chodzę...masakra. Do tego upały aż dupa się poci :dry: :dry: :dry: :dry: Marysia właśnie sobie śpi a ja zamiast ogarniać chatę na weekend to siedzę co chwile na kompie. Nie mam wogóle mocy.

Mała teraz na noc dostaje trochę kaszki :) Ale się zajada...to dziecko je wszystko. Ostatnio zjadła zupkę jarzynową...ja myślałam, że zwymiotuje jak ją spróbowałam a ona się tym zajadała. Dziś spróbowaliśmy gruszki. Muszę jej dawać na sranie bo ciężko z kupą u niej od jakiegoś czasu. No ale jeszcze dwie puszki i zmieniamy mleko na zwykłego Enfamila :)

Co z nowości...ściągnęłam aparat :D Chociaż bardziej widziałam siebie w nim :(
Brat Szymka niestety ( albo i stety) będzie miał najprawdopodobniej chłopaka :P Kurdesz...;p

Nie długo musze się rozglądać za kiecką na to wesele. Tak mi się nie chce iść, że szok :P Jak sobie pomyślę, że weekend bez Mary :( no ale po poprawinach od razu do niej jadę :P to już z góry zapowiedziałam.

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/26670
Przypominam o glosowaniu...jeżeli któraś ma ochotę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681673 przez Martyna
Satine zagłosowane

Sylwia tu jest ustawa

orka.sejm.gov.pl/opinie7.nsf/nazwa/1172_u/$file/1172_u.pdf

ja chwilowo nie mam czasu przeczytać ale z tego co wiem to mozna iśc na urlop rodzicielski, po wykorzystaniu całego dodatkowego - 6 tygodni płatne 100%, i będąc na rodzicielskiem podjąć pracę w wymiarze nie większym niż 1/2 etatu i wtedy z Zusu dostajesz proporcjonalnie mniej, więc to sie opłaca. I to co pisała Chomiczka, jak zmniejszasz wymiar pracy to przez 12 miesięcy nie moga Cię zwolnić

dziękujemy :) mam nadzieje że będzie grzeczny

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681676 przez ola85
Alina - tylko że u mnie inne strony fajnie szybciutko chodzą, a ta akurat nie :blink: ale też bywa tak że forum śmiga :blink:
Suzi - to "Księciunio" to mi się z jakąś bajką kojarzy - nie z "Gumisiami"? To będziesz musiała ten fotel zachować na pamiątkę, lub wręcz przeciwnie, jak tylko mały przestanie wisieć na cycu to uroczyście go spalić :silly:
Sylwia - gratuluję chęci do ogródka, ja na razie takowych w sobie nie odkryłam :blink:
Satine - zagłosowane

11 lata 6 miesiąc temu #681692 przez michasia
Satine wrzucaj codziennie linka, bo tak szukać, to ciężko. Czyli bratowa Sz będzie miała lżej z teściową?

Alina mam nadzieję, że nie wyjdą z tego gorsze problemy i ci ludzie się w końcu odczepią, albo niech chociaż powiedzą o co mi chodzi, bo sobie pewnie nawymyślali głupot i nimi żyją!

Chomiczka oby szybko Olkowi znowu minęło. A jak ćwiczysz? codziennie tego skalpela, czy jak? Ja się nie mierzyła...strach(!). Ale mam zrobione foto. Pierwszy raz było ok, przedwczoraj pokłóciłam się z P, Mała długo nie chciała zasnąć, więc nie ćwiczyłam,a wczoraj było ciężej, więc w kilku ćwiczeniach opuściłam parę powtórzeń. Zamierzam tak 4-5 raz w tyg ćwiczyć.
Dieta niestety...ale staram się jeść więcej owoców i warzyw , a mniej słodyczy, no i więcej pić.

Sylwia a jaką masz chustę? wiążesz w kieszonkę, czy jak?Fajnie, że udaje Ci się tyle zrobić.

Ja dziś ogarniam trochę dom, bo tragedia...zrobię surówkę do obiadu, bo jest pizza od wczoraj, i chyba popołudniu idziemy do koleżanki.

Monia gdzie się podziewasz? Ma któraś jej nr, bo już długo się nie odzywa, a i słabo jej było ostatnio w ogóle.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681722 przez sylwia1986
Michasia napisałam do Moni, ja na szczęście nie odczuwam potrzeby stosowania żadnych diet i ćwiczeń. Obowiązki domowe w zupełności mi wystarczają. A chustę wiążę tak :

Monia dziś postara się do nas zajrzeć :)

11 lata 6 miesiąc temu #681729 przez dominia
Dzień dobry :)

U Nas pogoda piękna :) nic tylko siedzieć pod parasolem na podwórku :)

Kupy nie ma już 3 dni ;) martwię się ...

Wstaliśmy dzisiaj ... o 9 !!!! :lol: :lol: Iguń już coś o 6 się wiercił ale Go przytuliłam i pospaliśmy sobie tak długo :)

Monia szybko się odzywaj !!!!!!

Niedługo jedziemy z siostrą M po łóżko do jej pokoju, jutro jadę do szkoły .. mam jakąś kartkówkę z ang i kompletnie nic na nią nie umiem :huh: , byłam dzisiaj z Igorkiem w tym pogotowiu opiekuńczym gdzie załatwiam sobie praktyki i był tak strasznie oblegany przez babska [gadki typu atititititi a jaki On słodziutki i jaki już duży, widać, że to chłopak], że w końcu się zerzygał :dry: ale załatwiliśmy wszystko :silly:

Suzi mam nadzieję, że jak Księciunio skończy magiczne 3 miesiące to trochę mu przejdzie :) buziaczki dla Was !! :kiss: Jesteś dzielna z tym Twoim wisi Cycem :kiss:

Miłego dnia !!! :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681746 przez [email protected]
Hej :) nareszcie Gabryś trochę odpuścił nocne obżarstwo :) budził się w nocy ale nie chciał cyca za każdym razem,zjadł o 1.30,budził się kilka razy ale i tak jestem z niego dumna bo pierwszy raz spał do 7.30 :cheer: no i nie dałam mm,zauważyłam że budzi się codziennie o 4 rano i podnosi nogi do góry,wcześniej tak nie robił,widać że chcę spać ale coś mu nie daję,codziennie robi coś nowego,może to był skok :unsure:

Chomiczka śliczny Twój Oluś,piękne ma oczka i bardzo podobny do Ciebie :) mam nadzieję że szybko mu przejdzie

Suzi znam ten stan :ohmy: u nas było tak samo,czasem nie jadłam dopóki m nie wrócił z pracy,pociesze Cie że teraz jest 100 razy lepiej,Gabryś szybciej zjada niż najlepszy laktator :) nawet jak je często to i tak nie trwa to długo w porównaniu jak było wcześniej,już nie długo powinno być lepiej,wytrwałości :)

Jadzia Hubuś wygląda jakby miał pół roku :)

11 lata 6 miesiąc temu #681820 przez chomiczka
Suzi mojego to ja już nie porównuje do Twego wisi cyca i mamin bubka ;) nie jest u nas lekko ale i tak o niebo lepiej, także nie martw się Powoli i do Ciebie idzie lepsze ;) czas i tak upłynie :lol:

Michasia ja ćwiczę skalpel co drugi dzień teraz, od poniedziałku będę starać się ćwiczyć codziennie. No ciężko jest, u mnie też ten drugi raz był gorszy, dokładniej wykonywałam ćwiczenia ale było ciężej i ból był ogromny, jęczałam jakbym znowu dziecko rodziła :lol: haha. Od dziś będę robić też 5 minutowy szok trening i oczywiście kręce kołem.
Ja się nie głodzę, tylko racjonalnie staram się i zdrowo odżywiać. Robię na przekąski koktajlne z owoców i jogurtem naturalnym, Chleb wieloziarnisty razowy tylko na śniadanie, na kolacje sałatki albo jogurt z musli, śliwkami. Dziś na obiad zrobiłam z przepisu Ewy ryż ze szpinakiem, brokułem i jajkiem zapiekane w papryce i do tego czosnek, no coś pysznego!! rewelacja, nie wiedziałam że szpinak może być tak zajebisty :woohoo: jutro też to zrobię tylko z kurczakiem :laugh: słodyczy nie jem wcale, ale nigdy nie byłam za słodkim, tylko w końcówce ciąży trochę mnie przypiliło i codziennie musiał być chociaż batonik.

Był pan z tesco, powiem wam byłam w szoku, wziął 2 zgrzewki wody i 2 wielkie kosze zakupów na raz :huh: :huh: ja pitole, a zamówiłam jeszcze soki, oliwę z oliwek, ciężkie warzywa, 2 kg pomarańczy. Ale widać że pan kulturysta przypakowany, elegancko, oj teraz będę często zakupy robić w ten sposób :lol: :lol: na drugi raz zapytam o dietę i ćwiczenia może coś mi doradzi. A z zakupów jestem mega zadowolona, wszystko pięknie popakowane, świeże, sama bym chyba taki ładnych produktów nie wybrała :blink: także polecam wszystkim którzy mają taką możliwość. Oszczędność czasu i energii.

Dominia nie martw się kupką, a może daj jabłuszko to lepiej pójdzie? Mojej kuzynki dziecko też karmione piersią robi kupę raz na 5 dni! nie wiadomo dlaczego, ale czekają na kupę jak na święto :silly:

Ja bym już Olkowi chętnie podała jabłuszko ale czekam na wiztę 20 czerwca u pediatry i zapytam czy już mogę i jak to mu dawkować, nie chce tego robić na własną rękę, zwłaszcza że miał problemy brzuszkowe.

aganobla na Gabrysiu zawisła groźba mm i poszedł chłopak po rozum do głowy, przecież każdy facet woli cieplutkiego miękkiego cycusia niż plastik :woohoo:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681825 przez ola85
Dominia - to pewnie jak się kupa pojawi to pod pachami wyjdzie :)
W szkole na pewno sobie poradzisz :)
Aga - super że u Was lepiej, oby tylko Gabryś utrzymał tą tendencję :)
Sylwia - wiesz ja trochę żałuję że wcześniej nie pomyślałam o tej chuście, teraz to już to moje dzidzi jest za duże i za bardzo się wierci :blink:

Ja zauważyłam że moje dziecko w nocy nie sika i to już od dłuższego czasu. Przewijam ją ostatni raz koło 21.40, a potem dopiero koło 7. Nawet powiem Wam że chodzi mi po głowie położyć ją bez pieluchy, ale boję się że jak akurat siknie to przebieraniem w nocy rozbudzę ją i siebie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681892 przez Suzi
Olu, spalę. Spalę! SPALĘ!!! :ohmy:

aganobla, to nie jest kwestia szybkości zjadania, Mikołaj po prostu MUSI mieć w buzi cycusia niemal cały dzień :ohmy: i tu jest pies pogrzebany :( jak nie to.......no wiadomo- ryk :P

chomiczka
, to widzę, ze się ostro zabrałaś do dzieła. Powodzenia :) a czy dobre idzie? ......no pewnie idzie ale taaaaak poooowoooooli..... :S

Ja tez próbowałam dziś z chustą, ale ryk był jeszcze większy.... :( i spróbowałby ktoś takiego sztywnego , wygiętego w tył kołka w chustę zawinąć..... Medal " ZA OFIARNOŚĆ I ODWAGĘ" przyznaję natychmiast :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #681900 przez Alina2408
sylwia konfrontacja teraz na policji zadna najwyzej jak cos jeszcze zrobia to wtedy tylko juz w sadz\ie :)

satine ja bym wziela mala ze soba nie rozstalabym sie z nia na weekend ale i tak nie moge bo ona na cycu...

satine zaglosowane...

ola to ja juz nie wiem...

michasia oni maja sie nauczyc ze nie sa bezkarni a ja nie chce sie bawic w bicie bo chetnych mam juz sporo co by im buzie zmienili na troche ale po co maja miec problemy i my tez po tym...

michasiu pisalam do moni wszystko raczej oki...

chmiczka rozwalilas mnie z tym panem dostawca :)

dominia to czeka cie mega kupa nie ma co a masz bobotic bo jak moja nie mogla zrobic to podawalam i bum byla przesylka...

ola nie ryzykowalabym bez ale jak spi spokojnie to moze poloz ja z rozpieta...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681913 przez jadziatopol
ale naprodukowalyscie dziewczyny :)
przeczytalam wszystko ale nie wiem czy zdaze sie odniesc do wszystkich postow bo Hubus moze lada chwila sie obudzic.
Noc mielismy okropna....caly czas biegunka , budzil sie i jeczal z bolu, wysypka wyszla na cala buzke lacznie z glowa....i w nocy byla bardzo zaogniona. Teraz juz nie. Nie psalismy cala noc ;) dopiero od 5 do 7 troche pospal ...obudzil sie rano, otworzyl oczka i strzelil banana jak zwykle. Teraz nawet wysypki nei widac...biegunka ustala....tylko w nocy tak sie dzieje...w dzin jest ok. Oby juz mu wyszly te zabki bo sie bidoczek zameczy ;)

Co do wypadania wlosow to sie nie przejmujcie. W ciazy hormony tak dzialaja ,ze mamy lepsze gatunkowo wlosy i nie wypadaja...a po ciazy musza nadrobic dlatego gubimy ich wiecej...za jakis czas pojawia sie nowe. Ja tak mialam i moja lekarka w Polsce mi tak tlumaczyla,zeby sie nie martwic....to normalne ,ze czlowiek gubi wlosy codziennie...i jezeli nie gubimy ich wogole przez okres 9 miesiecy to normalne ,ze pozniej gubimy ich dwa razy tyle :) ale ilosc bedzie taka sama za jakis czas...spokojnie. Ja mialam cala glowe malych krociutkich wloskow po roku od ciazy :)
Chomiczka mnie rozwalilas z tym mieciutkim ,cieplutkim cycusiem :lol: hahahha
Dominia podobno to normalne kochana...nie martw sie. U dzieci karmionych piersia norma sa kupki w ilosciach do 15 dziennie i kupki w odstepach kilkudniowych :) nie martw sie na zapas. Przy okazji zapytaj pediatre. Ale jezeli nic Igorkowi nie dolega,...nie boli go brzuszek to wszystko jest ok

[/url]

11 lata 6 miesiąc temu #681930 przez Alina2408
jadzia to hubek sie rzeczywiscie meczy kurcze my nocke mamy spokojna w dzien dziaselka bola wiec jeczymy :) mamy tez luzniejsze kupki tak zwane przesylki dpd -dupna produkcja dobroci... i to mega paki :) :P

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu #681934 przez sylwia1986
Coś się zwiesiło forum, przez godzinę nie miałąm do niego dostępu :angry:
Na ogródku nie byłam, bo się zachmurzyło, ale w końcu nie padało.
Czy my mamy na naszym wątku już jakiegoś ząbka? Bo nie kojarzę, ale Hubuń pewnie przetrze szlaki i będzie pierwszy :silly:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #681955 przez Monia_T
Hej kochane moje :)

Dziękuję Wam bardzo za wywoływanie na forum, smsy i maile :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie nastrój kiepski :dry: Tak w skrócie to z m jazda, Kinia dowala swoje a Iga odwala takie cyrki na spacerach, że hej! Nie chce skubana jeździć w wózku, wyje jakby jej się największa krzywda działa. Dodatkowo dziś miała dzień wiszenia na cycku, co godzina i częściej ssała...no więc byłam uwiązana. I jeszcze biegunkę ma, wodnistą, ostrą...
Głowa mnie boli, cały czas męczą mnie zawroty...nieciekawie :dry:
A jeszcze jak chciałam się do Was odezwać to forum mnie wywalało...kurcze, żeby tak po chwilowej nieobecności mnie tu nie wpuszczać ;)

Asia biedny Hubciu. Mój słodziaczek, obserwuj go i jak się nasili jedź na ER. Wycałuj go mocno od cioci i Iguni :kiss: :kiss: :kiss:
Suzi poczekaj do tych 3 miesięcy...a będzie Ci nagrodzone :laugh: Mikuś kochany, taki śliczniusi :kiss: Nasz lutóweczek z kwietnia :blink:
Marlena mi całe pasma wychodzą, po Kini też tak miałam...nieuniknione niestety. Trzeba zęby zacisnąć i modlić się, żeby nie wyłysieć :silly:
Chomiczka ale Oluś fajniutki :laugh: Taki pogodny, supeeeeer :kiss:
Chciałabym tyle samozaparcia do ćwiczeń co Ty :laugh:
Z Tesco super, ja czekam z utęsknieniem aż u nas to uruchomią. A ile kosztuje dostawa?
Alina co za patologia!!! Ja pierdolę! Na ulicy w dziń chodź z uniesioną głową i ignoruj, ale po zmroku jesooo uważajcie..z takimi debilami nigdy nic nie wiadomo. Natusia ślicznotka :woohoo:
Michasia podziwiam Twój zapał do ćwiczeń :) Może i ja w końcu uruchomię moje koło...ale to chyba jak mi nastrój lepszy wróci :huh:
Dominia u nas od niedawna zdarza się, że mamy 2-3 dni przerwy w kupach...a potem nadrabia ilością w jeden dzień. Spokojnie, cycusiowe tak mają :) Ok 4 miesiąc pokarm jest już inny i trawienie się normuje :)
Aganobla rozważasz mm? Wiesz, że 4 miesiąc jest przełomowy...poddaje się wtedy 80% mam, które jeszcze karmią...a naprawdę później jest lepiej. Życzę Ci aby się u Was unormowało :)
Ola chyba za wcześnie na spanie bez pieluszki :) Ale moja Kinia edukację nocnikową zaczęła właśnie od nocek bez pampka, miała półtora roczku jak na półśnie schodziła w nocy do nocnika :laugh: A w dzień skubana musiała mieć pieluchę i dopiero ok 2 latek nauczyła się chodzić bez :laugh:
Pati gratuluję :laugh: Jak m? Nadal się sprawdza jako tatuś?

Więcej nie nadrobiłam, przepraszam...

My we wtorek mamy kolejne szczepienie, już mam stresa z tego powodu...Czy u nas nie może być normalnie.

A tu na dowód tego, że żyję...chociaż samopoczucie i wygląd fatalne

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka