BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu #681983 przez chomiczka
Monia wyglądasz pięknie :) tylko troszkę smutno, kazdą z nas dopada w końcu taki podły nastrój. Trzymaj się, wszystko minie, Igunia w końcu polubi spacery, a M facet jak to facet, zbyt wiele nie można od nich wymagać :kiss: Igula piękna jak zwykle :)
Dostawa z Tesco kosztuje 7 zł, ale brak konieczności szwędania się między regałami, szukania, stania w kolejkach, użerania się z wszechobecnym chamstwem, potem kilka rundek na 3 piętro i z powrotem - bezcenne :laugh:

Ja dziś okiełznałam Olka, już wiem czemu taki był męczy dupa. Mamuśka kładła go na matę a on jęczał po 3 minutach i na kolanka cały czas i rączki... i okazało się że dziecko nie chce już leżeć na macie tylko siedzieć sobie jak stary :silly: Wyciągnęłam leżak FP podwyższyłam mu oparcie i siedział 2 godziny bez jednego jęku i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo :ohmy: kurcze a tak dziecko męczyłam. Oczywiście nie sadzam go normalnie tylko tak na pół lężąco, ale bardziej na siedząco niż leżąco ;) osttnio też byliśmy na spacerze w foteliku i inne dziecko. A jak one szybko rosną :blink: boję się że trochę za szybko bo on cały czas zadziera łeb i próbuje siadać, z każdej pozycji. Oprócz tego jak leży i się wkurzy to tak dupę mocno zadziera do góry.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #681995 przez Alina2408
sylwia a nie wiem czy juz jest zabek ale my jak zwykle scigamy hubka...

monia kara musiala byc :P a my staramy sie nie miec z nimi kontaktu bo nawet patrzec nie chce bo mi sie reka sama sunie to walniecia...

monia a ty masz juz dlugasne wlosy a ja coraz krotsze :P:P

chomiczka no tego nie unikniesz rosna i sie rowijaja :)

ide spac dobranoc...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu #682046 przez Paulaaa
Cześć.

U nas dziś dzień marudera. :huh:
Na cały dzień mała spała 3 godziny. Ręce nie, leżak nie, huśtawka nie. O spacerze już nie wspominam nawet. Mało je. Niby głodna jak nie wiem. Daję butle i zaczyna się wić jak wąż. :dry:
Brzuś na pewno nie boli bo i bączy i kupka normalnie.
Kupiliśmy dzis żel dentinox i camille na ząbki. Posmarowałam i zupełnie inne dziecko. :cheer: Zjadła 180ml i zasnęła W GONDOLI na tarasie :cheer:
Czyżby zęby? Ja tam zaglądam do buziaka i nic nie widzę. Niby się ślini, pcha wszystko co sie da do buziaka. Sama nie wiem...

Przepraszam, ze dziś tak egoistycznie tylko o sobie.
Jutro Was nadrobię. ;)

Dziewczyny śpią więc i ja zmykam.

Spokojnej i przespanej nocy. :)

11 lata 6 miesiąc temu #682053 przez jadziatopol
Monia kurcze , jak ty to robisz kobieto ,ze tak pieknie wygladasz??? sprzedaj recepte :cheer: skad te zawroty glowy? ze zmeczenia? z niedozywienia? :blink: a bylas z tym u lekarza? Igunia przecudna :kiss: z Hubusiem teraz lepiej...za dnia jest super..zero biegunek, prawie nie widac wysypki, i nie marudzi...uwielbia chodzic na spacerki :) dobrze ze Igunia polubila w nosidelku :) tez bym polubila takie nosidelko :blink:

[/url]

11 lata 6 miesiąc temu #682084 przez Monia_T
Dzięki Dziewczyny, ale ja wiem, że jestem na tej fotce "piękna inaczej" :silly:
Wymęczona, niewyspana, zestresowana, trochę zrezygnowana...

Asia recepta to kilka kłótni, nieprzespanych nocek brak motywacji do czegokolwiek. Nie mam pojęcia od czego te zawroty głowy, ale na pewno nie z niedojedzenia...raczej z przeżarcia :P

Chomiczka 7zł :ohmy: A ja z 70 wydaję na jakieś zupełnie niepotrzebne rzeczy szwędając się między półkami ;) No i wniesienie...bezcenne, ja mieszkam na IV piętrze :laugh: Mogliby już to u nas też uruchomić. Tesco przerobili na jakieś Ekstra a dostawy nie mają...

Paulaa może to ząbki u Amci? U nas spacery to koszmar, przesadziłam ją już do spacerówki, która jest rewelacyjna i były 2 dni trochę lepsze, czytaj mniej wyła, ale wczoraj...masakra. Dzis się poddałam i spacer w nosidełku był.

Alina rosną jak głupie, ale nie wiem po co bo ja i tak muszę w kitkę coraz cieńszą wiązać przez to łysienie poporodowe.

Idę spać, ciekawe o której głodzilla mnie obudzi :huh: Ostatnio za każdym razem jest na brzuszku jak do niej wstaję.

Dobranoc :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu #682118 przez Alina2408
paula zebow nie musisz widziec ale dziasla moga juz bolec mamten sam zel i tez mala swietnie po nim reaguje...

monia moze zawroty z nerwow...ja skrocilam wlosy nie dlatego ze mi wypadaja tylko jakos tak dla zabawy i lepiej sie czuje takze moze tez podetnij...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682138 przez Martyna
Dzień dobry :)

dzisiejsza noc super :) Mały zasnął przed 21, jedno karmienie o 1 i pobudka po 5.

Monia oby humor powrocił szybko
Pięknie wyglądacie :)

Ola z tym suwaczkiem chodziło mi o to że pokazuje chyba 2 lub 3 dni mniej

Dziewczyny które już są po chrzcie dziecka, o czym muszę pamiętać? Zaczynam się stresowac

ciekawe u kogo pojawi się pierwszy ząbek :)

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #682199 przez Marlena1888
hej mamki!
u nas nocka super, wkońcu się wyspałam, spał od 21 do 8 :laugh: z jedzonkiem ok 2. i wtedy ja sie tak mega wystraszyłam pająka ze niestety Fifi a płacz ale zaraz sie uspokoił i zasną, gorzej było ze mną.. nie mogłam zasnąć...

Monia ładnie wyglądacie, :)pomimo tych niezawisłości i przeszkód naprawdę rewelacyjnie :laugh:

Asia ale biedulek.. to też nie wyspana.. oby jak najszybciej wyszły mu te ząbki :lol:

Martyna ja już dawnoo po chrzcianch :silly: nie stresuj się, będę 3mać kciuki żeby Robercik w kościele był grzeczny :S a potemm to z górki:) a robisz w restauracji tak? ja miałam w domu, to masakra! tu to tu tamto, moi rodzice zajęli się w sumie wszystkim ale ile sprzątania potem. w każdym razie nie zapomnij o uśmiechu i dobrym humorku- przyda się w kieszeni jakby co ;) a jaką masz kreację? a dla robcia co wykombinowałaś? powodzenia!

Suzii już w tym wieku taki maminsynuś haha :woohoo: skubany! w lipcu oby się troszkę odwróciło i troszkę tatusiowi nie schodził z rąk ;) hehe a jak tam starsze dzieciaki? pomagają przy Mikołajku? :)

Chomiczka fajnie to napisałaś :_ osiłek z tesco:) skubany:) my robimy zakupy w bd sklepie, wszystko jest tam, to sklep internetowy, i elegancko wszystko pakują :) a nawet i gratisy dostać można :) przy pierwszej pace Fifi dostał kocyk z canpola :lol:

dziś jedziemy do taty trochę a jutro w moje studenckie miasto ruszamy z Filipkiem- tarnobrzeg! oj sentyment pozostał :woohoo: moją kumpelę wkońcu odwiedzimy, jak kończyliśmy studia lecenc. to Emilek miął 6 mies :blink:
miłego weekendu!

11 lata 6 miesiąc temu #682206 przez ola85
Monia - obie z Igunią wyglądacie ślicznie. Zmęczenia po Was nie widać :blink:
Martyna - pamiętaj o szatce i świeczce żeby z domu nie zapomnieć.
No i pieluchy u ubranie dla małego na zamianę jakby co :blink:
Powodzenia jutro :)

11 lata 6 miesiąc temu #682241 przez Monia_T
Hej

Ja tylko na chwilkę, żeby nie było, że się nie odzywam :blink:
Jedziemy z dziewczynkami na piknik do podmiejskiego parku leśnego. Zresztą pomysł i przygotowanie w 100% Kini, nawet babeczki z babcią w tajemnicy upiekła :laugh:
Pogoda piękna, mam nadzieję, że wypad nam się uda :lol:

Martyna powodzenia na chrzcinach :laugh: Ucałuj Robercika Aniołeczka od cioci :kiss: I fotki wrzuć po :woohoo:

Marlena ja też bym się wydarła widząc pająka, także rozumiem Cię doskonale :) Arachnofobię mam jak nic... :dry:

Alina no myślę, żeby skrócić, ale tak, żeby kitkę dało się zrobić. Po Kini obcięłam moje dłuuuugie na krótkie tak mi wypadały...

Spadam.
Miłego dnia Wam Wszystkim życzę :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu #682261 przez Suzi
Cześć kochane :kiss:

Wczora z wieczora net mi padł więc nie mogłam Wam tu swoich 3 groszy wtrącać :silly:

moniamkochana, dobrze ze się znalazłaś, nasza " zgubo" droga, pięknie z Igulkiem wyglądacie :kiss:

martyna, my też chrzcimy niedługo, 22.06 :) i tez się stresuję, ale zdecydowanie najbardziej ewentualnym koncertem symfonicznym ( albo rbaczej heavy metalowym) w wykonaniu mojego małego solisty :P . Z tego powodu, zeby było kameralniej i mniejsza "widownia" Umówiliśmy się z naszym zaprzyjażnionym księdzem na sobotę :silly: . Żadnego przyjęcia nie planujemy, tylko dziadkowie wpadną na herbatkę/ kawkę z ciastem koniec pieśni. W końcu to sakrament ważny a nie wyżerka :silly:

marlenko, no pomagają , córka więcej, może jako kobieta, syn bardziej gospodarsko sie udziela, ale ze świeżo zakochany jest to trudno go czasem zagonić do robót domowych. W sumie przy małym to najefektywniej potrafimpomoc mi mąż, ale w sumie to jego " działka" i profesjonalnie, więc nie dziwota :side:

paula, podziwiam, ze sie jeszcze nie poddalaś z tymi spacerami. Ja padłam " psychicznie" nie mogąc gada okiełznać w wózku, no i kwitnę w domu :P

Z tymi włosami to jakaś masakra jest......lysa jak kolano wkrótce zostanę, aż się czasem boję ich myć tyle mi wtedy leci :ohmy: :( a w ciąży były super, nic nie wylatywało....

11 lata 6 miesiąc temu #682281 przez kasia123m
ratunku!!! Tosia miala na festynie nozki w sloncu troche posmarowane grubo nivea 30 i wygladaja jak poparzone..no masakra..na minute doslownie przykryte sweterkiem jak spala..co to jest..

11 lata 6 miesiąc temu #682303 przez bananamana
czesc dziewczyny ja na moment tylko wybaczcie ze nie nadrobie ale wskakuje miedzy pakowaniem sie robieniem obiadu i bawieniem mlodej dzis wyjezdzamy w nocy wiec nie bedzie mnie dwa tyg odezwe sie po powrocie zycze wszystkim milo spedzonego czasu w te sloneczne dni :)

Kasiu a moze to uczulenie na slonce jej wyszlo? to wyglada jak popazenie a do tego czasem sie jeszcze bable robia ja mam uczulenie na slonce jak dluzej na nim przebywam bez wczesniejszego zachartowania skory ale lepiej idz do pediatry niech to zobaczy byc moze samo wapno dla dzieci pomoze odczulajaco ale nie ekseprymentuj sama powodzenia

11 lata 6 miesiąc temu #682333 przez ola85
Widzę że dzisiaj wszystkie mamusie w biegu :)
U nas dzisiaj też taki dzień że czasu mało.
My dziś wieczorem jedziemy do moich rodziców, wygląda jednak na to że M nie skończy pracy przed 18 to pewnie tu jeszcze zajrzę
Kasiu - jedz to apteki i kup coś na poparzenia, są takie żele chłodzące, no chyba że jest jakoś strasznie to wtedy do lekarza.
Bananamana - miłego popytu
Monia - super pomysł z piknikiem :laugh: odpoczywajcie i korzystajcie z pogody :)
Suzi - no to teraz sezon na chrzciny :) zobaczysz Mikuś będzie grzeczny. Ja tak się bałam chrztu mojej, tym bardziej że rozdarła się już przy ubieraniu, ale było ok. Raz tylko się trochę dzwonków wystraszyła, ale to nie był płacz tylko takie maiuknięcie :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #682348 przez dominia
Dzień dobry :) ja tylko na chwilkę, przed chwilą wróciłam ze szkoły a zaraz lecimy na festyn szkolny mojej siostry :)

wpadłam się pochwalić, że Mój Syn kończy dzisiaj 4 miesiące !!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: <3 <3

Kochane nadrobię Was później, buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka