- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

nadal zasypiamy ok 19 i spimy do 5 bez przerwy a pozniej czasem spimy dalej albo nie... ostatnio jak wrocilysmy od mamy to o 5 wzielam mala do lozka i widze ze wierci sie na spanie wtulila sie do taty mnie zlapala za reke i zasnela i spalismy do 8.30
jadzia gratulacje tyle doczytalam hihi no to kochana bedziesz mezatka

monia natka zaplata nozki chyba nie nazwalabym tego tarciem
jadziu jejku juz dupke podnosi do stania??? szok
madlen fajnie bo z zalozenia to nie jego dzialka ale doswiadczenie robi swoje... no wlasnie jak patrzylam w tv na swiecie policji to myslalam z przykroscia o tobie ale ty dostalas inna nagrode adasia

kaikai ja jak wprowadzalam pokarmy to traktowalam to jako dodatki.. mala jjest generalnie na cycu ale jak dawalam troche sloiczka to pozniej dojadala lub popijala jak kto woli cycem...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kaikai, mój Olek jakoś na przełomie kwietnia i maja przestał sie budzić na nocne karmienie. Używamy Nestle NAN 1 i teraz to wygląda mniej więcej tak:
ok. 7:00 mleko 180ml
ok. 10-11 kaszka
ok. 14-15 jakaś zupka/przecier warzywny lub owocowy
ok. 18-19 mleko 180ml
ok. 21-22 mleko 180ml
U nas kaszka na noc się nie sprawdza bo Olek usypia najczęściej ok. 20 i tą ostatnią butlę je już na śpioszka, wiec łatwiej mi mu podać butlę niż sadzać go i karmić łyzeczką, a noce i tak ładnie przesypia, więc ten schemat u nas jest ok. W międzyczasie, na spacerze często pije herbatkę lub soczek, ale niewiele, maksymalnie 100-150ml dziennie, a czasem mniej.
Madlen, jeszcze raz gratuluję męża bohatera

- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
moja Ewunia tez ma tak ksiazeczke i ja uwielbia
kasia123- moja mała jak je to ma rozne fazy- przy butli albo patrzy mi prosto w oczy i je, albo butla wedruje z jej glowa na prawo i lewo,z lyzeczki tez roznie bywa, do pewnego momentu je grzecznie a potem sie niecerpliwi i ja musze czyms totalnie zabawiac, miedzy lyzeczkami pokazywac, puszczac grajace zabawki i pakuje do dziuba

bananamana- biedna, masz chyba kulminacje zmagan z objawami zabkowania
jadzia- jak czytam co twoj hubek wyprawia, to mam wrazenie ze jest conajmniej z 3 miesiace starszy, niesamowity

u nas noc kiepska, 3 razy do jedzenia wstawalam i dodatkowo do smoczka...jadla raz dluzej a tak to tylko pare lykoww cycucha, wstaje do niej jak do niemowlaka, a od wrzesnia wracam do pracy...jak ja poradze jak takie noce beda...
dziewczyny doradzcie jak ja oduczyc wstawania w nocy i jedzenia...herbatka nie skutkuje...a cucuch swietny na wszystko po przebudzeniu, z reszta mam wrazenie ze pokarm mi sie i tak juz konczy...
bylysmy dzis u mojej mamy i chwilke na spacerze moja Ewe widzialy dwie sasiadki mamy- ich reakcja o matko ile ona ma 10 miesiecy? wnerwilam sie...mala wazy troszke ponad 7 kilo, ma 66 cm, i 5,5 miesiaca, niewydaje mi sie zeby to byly wymiary 10 miesiecznego dziecka, ludzie sa poj...i lepiej zeby nic nie mowili
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
w nocy raz lub dwa chwilka z cycucha
7 cycuch tez nie za dlugo
10 kaszka 80- 100 ml, bobovita lub nestle, a sa jakies inne bez cukru? bo tez nie wiem
13.30 zupa robiona przeze mnie ok 160 ml
16.30- 17.00 jablko tarte lub deserek ze sloiczka, pol luc caly, roznie to bywa
18.30- 19.00 butla mleka mm 150
uwazacie ze to dobrze, jak u was?
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Chomiczka - powiązania szczepień z autyzmem to bajka, już dawno sprawdzono te badania i okazały się one zwykły oszustwem. Ale co złego narobiły, to narobiły i ludzie w to wierzą i się boją.
Jadzia - gratuluję decyzji o ślubie! Na plaży...bajka. Ja na plaży miałam tylko sesję, którą robiła nam znajoma, ale wyszła bajkowo, a co dopiero ślub

A Twój Hubi to rakieta! Strasznie szybko wszystko robi. Dobrze pamiętam, ze on na nogi już stawał??
kaikai - dlaczego tak szybko chcesz rozszerzać dietę synkowi?
Nince zaczęłam powolo dawać słoiczki, jak miała prawie 5,5 mc i mam wrażenie, ze mogłam poczekać, bo ma zatwardzenia, więc chyba układ pokarmowy jeszcze nie dojrzał....
Alina - skoro Twojej małej pomógł Bobotic na kupki, to może i ja spróbuję. Mam jeszcze BioGaję, to probiotyk - też chyba powinien pomóc? Wcześniej dawałam jej śliwki Hippa, ale nie mogę jej chyba dawać ciągle śliwek??
Dziś musiałam skorzystać z pomocy teściowej, jutro też, niby ok, ale na samą myśl, że ona u mnie, to mam stresa. Od razu widzę, ze mam bałagan itp... Też tak macie? Dla niej porządek w domu to sprawa najwyższej rangi, dla mnie jest ważny, ale bez przesady. Poza tym chyba trudno się jej pogodzić z tym, że jej syna zmuszam (!) do robienia czegoś w domu, on przecież po pracy zmęczony, a poza tym to ja jestem kobietą... I to mówi kobieta kobiecie, nie mogę chyba mieć lepiej od niej

Ale temat teściowych, to jak szczepienia - temat rzeka

Dziewczyny, jak Was znaleźć na FB???
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alina no ...ale cie nie bylo !

Kaikai u nas Hubus je co 3-4- godziny. Rano po przebudzeniu o 8 cycus, potem okolo 12 kaszka podawana lyzeczka (ryzowa bezsmakowa) o 3-4 obiadek o 5 owocek , o 6 kaszka albo cycus i o 21-ej ostatni cycus i do spania

Monia udanych wakacji kochana

Suzi wlasnie tak planuje...sukienka zwiewna, sandaly albo boso i kwiatek

Paulaa umknelo mi...kiedy bierzesz slub???
Madlen nonono...gratuluje meza bohatera

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Katriss to super ,ze ladnie lezy na brzuszku. Hubek tez od poczatku lubil na brzuszku spedzac cale dnie dlatego tez moze tak szybko siada i raczkuje

Isola tak....wczorasj stanal na nozki

- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Moja starsza córcia to dopiero późno zaczęła chodzić, w 19 mż, ale to było spowodowane problemami z napięciem mięśniowym, ale za to raczkowała na maxa długo, bo aż 7 miesięcy - a raczkowanie świetnie wpływa na wiele rzeczy, m.in. na tworzenie połączeń nerwowych - więc wiem już, dlaczego z niej teraz taka mądrala

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
• Pośród dzieci szczepionych było o 120% więcej przypadków astmy.
• Pośród szczepionych chłopców było o 317% więcej przypadków ADHD.
• Szczepieni chłopcy o 185% częściej wykazywali zaburzenia neurologiczne.
• Szczepieni chłopcy o 146% częściej zapadali na autyzm.
Pełne informacje na temat wspomnianej wyżej ankiety znajdują się na stronie www.generationrescue.org . Tu można przeczytać raport na temat znikomej ilości przypadków autyzmu pośród nie szczepionych dzieci w społeczności Amiszów www.vaccinationcouncil.org quick‐compare‐2 . Tu można znaleźć więcej badań naukowych dotyczących autyzmu childhealthsafety.wordpress.com Badania są dostępne również tutaj: childhealthsafety.wordpress.com fragment: "liczba dzieci zapadających na autyzm w Japonii rosła i malała proporcjonalnie do ilości dzieci zaszczepionych danego roku...""
Wiem że jeden naukowiec, chyba brytyjczyk kiedyś dowiódł związek autyzmu ze szczepieniami, ale po jakimś czasie ktoś obalił tą teorię, jednak jest obecnie bardzo dużo przesłanek za tym że była to jednak prawda. Wiadomo że koncernom farmaceutycznym z jasnych powodów zależy na tym żeby to nie wypłynęło

Ja sama nie wiem co myśleć. Jak sama pisałaś to temat rzeka.
Na fb mamy tajną grupę

Madlen prawdziwy bohater, możesz być dumna

Dziewczyny dziś zobaczyłam filmik i się poryczałam, jak można być tak bezmyślnym debilem... W USA co 10 dni umiera w męczarniach dziecko pozostawione na skwarze w samochodzie

- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kurczę ale laska z Ciebie! ale jestem zazdrosna

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

W telewizji już oglądaliśmy, news na 1 rzut. No i inne portale regionalne. Też o tym piszą. Dzieje się. W tvn jeszcze nie oglądaliśmy. Na razie oglądaliśmy sobie powtórki z regionalnej heh.
Marlena współczuję Ci bardzo tego ząbkowania.
Kakai Adas je 5 razy mleczko do tego obiadek i deserek ze słoiczka- po pół porcji na razie, choć dziś zjadł więcej. A na noc mleko z kleikiem.
Alinka dzięki. Chyba my kobiety we wszystkich dziedzinach mamy trochę pod górkę..
Isola ja na urlop odpuściłam Chodakowską
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka to straszne....dane przerazajace juz kiedys czytalam te informacje. Jak mozna zostawic dziecko samo???? ciekawe w jakim to stanie bo na pewno nie w Californii. Tutaj ludzie maja pierdolca na punkcie dzieci. Zdrowa zywnosc, opieka na maxa , nigdy nie zostawiaja samego dziecka nawet na sekunde bo sa bardzo przeczuleni na tym punkcie...duzo jest prob urowadzenia maluchow. ...nawet na sekunde nie spuszczaja z oka. ...odwoza dzieci nawet juz w wieku 16 -17 lat pod szkole i przywoza. Tu zadne dziecko nie placze sie samo po ulicach...bylam zszokowana jak Bartka koledzy nie wracali po basenie do domu (godzina 19-ta) tylko czekali na rodzicow. Przeciez to stare konie. W Polsce to kazdy w tym wielu sam dojezdza do szkoly

a to Hubek dzisiaj
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jadzia mocno szokujące dla mnie, wyobraziłam sobie mojego Olka jak tak siedzi i płacze i czeka, a ja sobie sól morską w supermarkecie kupuje

Jadzia Hubuń jest cudowny, w pewnych momentach mam wrażenie że za raz wstanie na nóżki i poleci przed siebie

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen gdzie ten filmik mozna obejrzec? mi sie tylko artykul otworzyl na temat twojego bohatera

Chomiczka amerykanie znani sa z tego ,ze potrafia zrobic szokujace filmiki...tez mam nadzieje,ze taki przekaz przemowi to bezmozgowcow

tak na poprawe nastroju...widzialyscie reklame angielskiego?
- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-