BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 4 miesiąc temu #712307 przez Pliszka
Madlen, dziękuję za komplement :kiss:
kaszka manna Nestle jest bez cukru (ona ma gluten, więc wprowadzaliśmy ją ostrożnie, ale wszystko było ok), niestety te owocowe są słodzone i pewnie dlatego tak super smakują ;)
Prawdziwy z Twojego M bohater :) Zdradź troszkę szczegółów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712311 przez Pliszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712320 przez chomiczka
isola niestety jeśli chodzi o ten autyzm, jest wiele badań które potwierdzają związek szczepień z występowaniem u dzieci autyzmu.

Princess to nasze chłopaki takie leniuszki małe ;) ja też z Olkiem ćwiczę te obroty ale nie bardzo mu się chce, woli leżeć na brzuszku i się bawić ;)

Kasia
lekarka była ciekawa dlaczego wycofali szczepionkę?? No nie wytrzymam, co za kraj! Przeciez to ona pierwsza powinna o tym wiedzieć, śmiech na sali normalnie :ohmy: :ohmy:

Pliszka
własnie o taką książeczkę mi chodziło, mały ja uwielbia i inne dzieci z forum też mają i są zadowolone ;)

Paula te zdjęcia są sprzed 10 kg :dry: nie wiem dlaczego znajomi uważają że dziewczyny są podobne, jak dla mnie całkiem inne, ale to pewnie jeszcze się zmieni :)
Trzymam kciuki za szczepienie.

Banana współczuję mój wariat ma to samo ale u nas chyba nie ząbki bo ja tam nic nie widzę w buźce :) mam nadzieję że małej w końcu minie i odsapniesz.

kaikai nie dziwię się małemu, bebilon pepti jest paskudny ;) mój maluch też nie chciał go pić ;) oby już ten apetyt mu został na stałe :)

Madlen
proszę, jakiego masz bohatera w domu :) a w jaki sposób uratował? Będę dziś koniecznie oglądać tvn :)
Ja małemu daję kleik ryżowy bobovity, niby bez smaku ale widzę że ma cukier ;/ mam też sinlac, cukru nie ma ale syrop glukozowy. Także nie czy są w ogóle jakieś kaszki bez cukru :unsure: :unsure:

Pliszka
hahaha Olek jaki ucieszony :lol: :lol: udał Ci się chłopak i jeden i drugi :blink: krokodylek :woohoo:

U nas nie ciekawie w dalszym ciągu. Olek cały dzień nic nie je a za to w nocy budzi się co 2 godziny i opitala całą butlę :ohmy: także coś mu się pomieszało, do tego marudzi i jęczy. Idziemy za raz na spacerek, bo chociaz wtedy jest chwila ciszy i spokoju :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #712353 przez Satine0
Hej wam :)

Jadzia Super, że bierzecie ślub :) i jeszcze na plaży! A Hubek zajebisty :P mistrzu :)

Michasia Zdjęcia superanckie :) Fajnie wyglądacie !

Princess,Monia Udanych pobytów nad morzem ! :) Pięknej pogody życzę :)

Chomiczka
Ja też nie mam w czym chodzić ;-) Dalej nie osiągnęłam wagi sprzed ciąży.

Pliszka Dzięki :) Sukienka super, ale muszę dorobić do niej ramiączka bo przy moich buforach nie chcę sobie zębów powybijać :dry: :dry:

Wczoraj znajoma się zapytała czy w ciąży jestem bo mam taki brzuch okrągły hahaha :blush: :blush: No mam...wygląda jak ciążowy, ale w ciąży nie jestem :blush: :dry:

Zaczynam się pakować do mamy. Wyjazd na prawie 2 tyg a pakowania jak na miesiąc do Afryki. No cóż. Najwięcej rzeczy Maryśki :P

A wogóle to mam pecha z tymi wózkami. Na tamten się naczekałam i na ten to samo. Jest urlop i ci co produkują zwolnili z produkcją. Kolesiowi też głupio bo tego nie przewidział, ale za to ma mi dać rabat albo dorzucić jakiś gratis :) Chciała bym żeby do piątku był bo wyjeżdżamy...

11 lata 4 miesiąc temu #712364 przez Insomnia
Hej dziewczyny, czasem Was podczytuję, mam nadzieję że nie macie mi tego za złe :silly:

Satine to niech ten facet wyśle Ci wózek do mamy :blink:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712366 przez Satine0
Insomnia Że ja na to nie wpadłam...Dzięki :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712458 przez Madlen
Pliszka śliczne chłopaczki :)

Dziękujemy

O rety, szybkie sprzątanie, szykowanie jego, siebie i dziecka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #712513 przez Marlena1888
hej dziewczynki ja na chwilkę, Filipkowi idą ząbki wczoraj prawie cały dzień miał gorączkę, na wieczór aż 39,3 st więc nawet go nie kąpaliśmy..zbijam mu ją panadolem. marudny okropnie, więcej śpi też... w nocy co pół godz co godz pobudka..

11 lata 4 miesiąc temu #712582 przez ola85
Witam, spróbuję nadrobić:
Pliszka - piękne stópeczki z Kołobrzegu :) A w nosidełku to jest przesłodki :kiss:
Jadziu - dziękuję za zdjęcie, za Twoją radą kupiłam miękki smoczek, zobaczymy może się uda :blink: Ślub na pewno będzie fajny, tak jak wcześniej pisały dziewczyny kiecka nie jest tu najważniejsza tylko Wy :) Dobrze że z Hubim wszystko ok po upadku. Wow Próbuje chodzić :ohmy: Kobieto co Ty masz w tym pokarmie, powerade?
Sylwia - cudny Bartuś :kiss:
Chomiczka - a próbowałaś tak żeby Oluś leżał, ale miał główkę trochę wyżej (np. na klinie)? Bo wtedy łatwiej się na brzuszek przewrócić. A jak mu się uda to może nabierze ochoty na więcej :)
Monia - udanego wypoczynku
Bananamana - eh te ząbki :huh:
Madlen - to Twój M będzie sławny :laugh: Kobiety zawsze są cichymi bohaterkami ;)
Satine - miłego pobytu u mamy :)
Marlena - oj biedny Filipek :(

Ja mam pytanie: Czy któraś z Was już kupowała lub była zainteresowana takim nosidełkiem w góry zakładanym na plecy? Czy możecie coś doradzić? Czy są jakieś sklepy z tego rodzaju dobrym sprzętem?
Lidzia już całkiem fajnie siedzi, a do tego ma wymiary 9 miesięcznego dziecka więc myślę że byłoby w sam raz :)

Co do tych umiejętności nabywanych przez dzieci, to u nas wszystko dzieje się falami, tzn. Jak miała okres na siadanie to nie chciała się przewracać tylko siadała, potem znowu ciągle się obracała, przez jakiś czas też mało mówiła, a teraz ciągle gaduli...

11 lata 4 miesiąc temu #712611 przez Pliszka
Ola, my mamy takie nosidło:
www.babytula.pl/products/folk-birds-nosidelko-ergonomiczne-tula

Można je nosić i z przodu i z tyło, dziecko ma w nim poprawną pozycję na żabkę, nie wisi bezwładnie jak lalka, jak dla mnie jest super, cena trochę wysoka, ale potem można zawsze sprzedać, zrobione jest solidnie, koleżanka niedawno sprzedała takie na allegro za niewiele mniej niż kupiła.

Tu są podobne i sporo tańsze, ale nie znam tej firmy:
allegro.pl/womar-nosidelko-ergonomiczne-...law-i3399771763.html

Trochę z innej beczki, bo idę dziś pierwszy raz po wyjeździe na zumbę i się nie mogę doczekać :blink: To jeden z moich ulubionych układów, polecam do tańczenia na przykład w ramach ćwiczeń rozciągających po skalpelu :blink: Uwaga: podczas tańca humor ulega znacznej poprawie :lol:

Enjoy ;)

11 lata 4 miesiąc temu #712663 przez ola85
Pliszka - ja mam nosidełko z tej firmy Womar na brzuch i jest ok, ale tylko na krótki spacer :) Te które poleciłaś wyglądają bardzo fajnie :) Najbardziej podoba mi się to że nóżki nie dyndają :blink: tzn. są tak bardziej z boku. A nie wiesz czy jest jakiś sklep gdzie można je zobaczyć i kupić "na żywo"? Ty zamawiałaś z tej strony?

11 lata 4 miesiąc temu #712679 przez Katriss
cześć dziewczyny mam do was pytanie może trochę głupie... jak podajecie dzieciaczkom kaszkę manna do słoiczków to pierw ją gotujecie czy tak wsypujecie? a jak gotujecie to w jakich proporcjach? proszę o odp pozdrawiam

11 lata 4 miesiąc temu #712683 przez Madlen

11 lata 4 miesiąc temu #712687 przez Katriss
Jadzia a u nas wszystko w porzadku mała szybko i świetnie się rozwija. Całe dnie leży na brzuszku i nie da się przekręcić na plecki ;) siedze całe dnie sama z Klaudią w domu mężuś pracuje po 12 godzin:/ i nie mam zbytnio czasu by pisać ale czasem wchodze i sprawdzam co u waszych smyków słychać ;)

Monia moja też ociera tak nóżki o siebie i taż raczej jak jest zmęczona wiec chyba to normalne

11 lata 4 miesiąc temu #712781 przez kaikai
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie co ile godzin jedza Wasze dzieciaczki, ile razy na dobe, czy w nocy tez jedza mleczko czy kaszke? mozecie mi napisac taki przykladowy schemat jakie jedzonko dajecie pokolei od rana i jakie ilosci?
Moj Dawid do poki nie skonczyl 3 miesiecy jadl ksiazkowo co 3 godziny, teraz cos mu sie przekrecilo i ja zglupialam :( juz sama nie wiem jak go karmic. Nie wiem kiedy dac mu kaszke czy tylko wieczorem czy tez rano no i ta marchewka nie wiem kiedy ja wcisnac po mleku? przed mlekiem? bo wychodzi na to ze chyba za czesto karmie malego i dlatego tez nie chce jesc. Wiem ze Wasze dzieci sa troche starsze ale nie mam kogo sie doradzic a Wy napewno pamietacie jak to bylo z wprowadzaniem nowosci do diety dziecka.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka