BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #418175 przez jadziatopol
dla zainteresowanych wrzucam calkowity koszt uslugi banku krwi w szpitalu w Krakowie
www.macierzynstwo.pl/cennik.html

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #418224 przez princess
Ja mieszkam w Olsztynie, czy któryś szpital w moim jest w stanie przy takich kosztach zapewnić mi bankowanie krwi pępowinowej?

12 lata 4 miesiąc temu #418227 przez anoda89
Witam z rana. Wyspałam się chyba jak nigdy :). Czeka mnie dzisiaj wizyta i może dlatego jestem pełna euforii.

princess kocham się w czekoladowym brązie i od jakiś 3 lat taki kolor sobie robię :), pamiętam że kiedyś też miałam cole ( tak się kolor nazywa) i też był piękny.

Mówicie że w ciąży furagin nie bardzo, myślałam że tylko w I trymestrze się go odradza. Zapytam lekarza bo męczy mnie strasznie ten pęcherz.

Muszę zorientować się ile u mnie wychodzi krew pępowinowa i czy w ogóle jest taka możliwość.

Jak się dzisiaj czujecie?

12 lata 4 miesiąc temu #418237 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

mrufka ja ostatnio jadłam grzyby i czułam się dobrze. Pare razy robiłam też sos pieczarkowy lub nadziewałam kotlety pieczarkami i też było wszystko ok. Po kupnej pizzy mnie tylko pogoniło :P

anoda89 trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje :)

Miłego dnia :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #418251 przez anuska0987
CZEŚĆ DZIEWCZYNY JA OD WCZORAJ MAM DZIWNE SKURCZE WYDAJE MI SIĘ ŻE TO PO BADANIU MIAŁYŚCIE TAK KIEDYŚ ?

12 lata 4 miesiąc temu #418271 przez gabilee
hej mamusie :)
dojechałam szczęśliwie w nocy ok 3 :) siedzę właśnie w domku :)
sylwka miło , że nie zapomniałaś o nas kochana :*
anoda czekamy na relację :)

a mnie strasznie bolą jelita tak jak byście sobie wyobraziły po środku dziecko a na około czuję stłuczone jelita ;/ strasznie to boli nawet jak leżę ;/
mam nadzieję że wszystko ze mną ok
dzisiaj chyba pojadę z moim ukochanym na jakąś wycieczkę :D wkońcu gdzieś razem , ale kurczę jak będzie nadal boleć to lipa ;/ może pojde po nospe do apteki :)

a jak dzisiaj wasze samopoczucie ? :D

12 lata 4 miesiąc temu #418279 przez andzia_zg
Moje samopoczucie takie sobie. Co prawda poniedziałek i wtorek czułam się kiepsko, z kolei wczoraj i dziś jest łądna pogoda i czuję sie dobrze, nie mam mdłości, już zrobiłam pranie, umyłam naczycia ale humor jakiś dziwny.
Załapałam jakąś schizę (pewnie przez te hormony) Co prawda wizytę u lekarza mam 10 września ale lekarka mówiła, że teraz nie będę miała usg i że będę miala usg dopiero na wizycie październikowej i wtedy może poznamy płeć. Poza tym od razu na początku ciąży mówiła, ze jak wszystko ok to nie ma sensu robić dodatkowych badań. Wiele z Was miala np robione usg genetyczne. Moja lekarka nawet o tym nie wspominała. I tak trochę schizę załapałam. Martwie się, że zobaczę maleństwo dopiero za 1,5 miesiąca ;/ Ach te hormony :/

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #418298 przez natalka
Hej dziewczynki. Ja też mam schizy przed wizytą a ta dopiero 13 września, humor też mi nie dopisuje. Czekam na mężusia, miał być w środę a będzie dopiero sobota/niedziela :(
Jeśli chodzi o grzyby to ja też mam ochotę na takie ze słoiczka ale nie jem bo znajoma pielęgniarka mi mówiła, że są toksyczne i nie mają żadnych wartości odżywczych i lepiej ich nie jeść w ciąży.
anuska ja tak nie miałam, brzuch pobolewa ale nie skurcze, może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj co robić.
gabilee fajnie, że już jesteś na miejscu. Miłego wypoczynku.
anoda daj znać po wizycie.
Idę dzisiaj na basen i złoże papiery do szkoły i jeszcze wizyta w banku, także pracowity dzień przede mną, może szybciej zleci do powrotu męża.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #418320 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.

Ja też mam jakiś taki dziwny humor dziś. Rano znowu mnie wymioty dopadły - nawet się ucieszyłam, bo to zawsze jakiś objaw ciąży.
Wizytę mam dopiero 7 Września i już się zastanawiam czy wsio ok. Chciałabym zobaczyć już maludę. Trochę się uspokoję... Mogłoby już zacząć kopać. :)

anoda czekamy na relację z wizyty. :)

12 lata 4 miesiąc temu #418326 przez gabilee
andzia ja bym zmienila gina , bo ja mam na kazdej wizycie usg brzuszne , usg dopochwowe i badanie :)
nie rozumiem skoro chodzisz na wizyty to po co , zeby sobie pogadac o co chodzi tym lekarzom ;/

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418329 przez anoda89
Wizytę mam dopiero na 17.20 więc jeszcze trochę czasu jest i zaczynam się stresować, zresztą jak zawsze.

anuska zadzwoń do lekarza. Boli Cię przy tym brzuch?? Czytałam że ok 17-18 tyg mogę wstępować skurcze przygotowujące macice ale są ona bez bolesne.

gabilee kup sobie nospe i espumisan bo się umęczysz.

Ja również mam na każdej wizycie USG, badanie na fotelu nie zawsze bo mój gin mówi że nie można za często tam grzebać.

12 lata 4 miesiąc temu #418330 przez Mirella
pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 im blizej końca tym każdy głos ma większą wartość, dlatego dziękujemy i prosimy o jeszcze :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #418375 przez buziaczek18
Czesć dziewczynki tak princessa każdy grosz się liczy ,niestety jeśli się nie pracuje to jest ciężko,dlatego miłe to jest że ktoś o nas pamiętał i nam pomógł,gabille fajnie że jesteś już na miejscu i że szczęsliwie dojechałaś,anoda czekamy na wieści od ciebie,anuśka lepiej spytaj lekarza jak cię nie przestanie boleć ;) ja uciekam dziewczynki życzę wam miłego dzionka,uciekam bo jdę dzis do alberta i do 18 jestem,zajrzę wieczorem.... :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418392 przez [email protected]
Czesc dziewczynki,jak dzisiaj sie czujecie? Wstalam 10.30 i strasznie glodna,wstawilam pranie i mialam myc okna ale nie moge sie zebrac,w nocy bolalo mnie serce kolejny raz.

andzia chodzisz prywatnie do gina czy nfz? ja prywatnie i moj lekarz robi usg na kazdej wizycie i wydaje mi sie ze jest ok, jesli robil usg np przed wyslaniem na prenatalne to sprawdzic tylko czy bije serduszko i nie place wtedy za usg :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418401 przez sylwka727
Rozmawiacie o krewi pępowinowej nie wiem jak jest u nas ale gdzieś za granicą jest tak że jeśli oddaje się ją do banku krwi pępowinowej to nic się nie płaci a dziecko w razie w może skorzystać z niej.

Ja też mam ochotę na grzybki tak bym zjadła kanie w panierce pycha jest lepsza niż mięso :blink:

Dalej mnie ta głowa boli byłam na badaniach ale nie zapisałam się do okulisty bo zapomniałam świstka z ubezpieczeniem ehh w następny czwartek mam wizytę to się zapiszę.

Idę coś zjeść bo jak jestem głodna to mam mdłości i tak właśnie teraz jest :blink:

Aganobla mnie też wczoraj serce bolała tak kuło :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka