BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417970 przez mrufka
Dziewczyny ale wam współczuje tego bólu głowy mnie naszczęscie już nie dolega ale też miałam parę razy leżałam i ryczałam pomagał mi zimny okład i Apap Ice taki w plastrach co na czoło się nakleja. Ja dziś niby pełna energii to teraz siedzę jakaś taka nijaka boli mnie jajnik z prawej strony tak że promieniuje mi na nogę. Dziś zrobię sobie domowe spa i troszkę się zrelaksuje.

Witaj sylwka wypoczęłaś?
Satine ja też miałam kupę śmiechu, nie mogłam wydusić z siebie ani słowa
anoda jutro masz wizytę u gin?
andzia mam koleżankę która też siedzi w tych sprawach w laboratorium jednak ona bada wazelinę i lanolinę i bardzo chwali sobie pracę. Podziwiam bo to nie łatwa praca
gabilee uważaj na siebie i szczęśliwej podróży

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417978 przez anoda89
mrufka tak, jutro mam wizytę :). Rozmasuj sobie nogę może pomoże.

Zapomniałam że odebrałam wyniki z morfologi i moczu. Oczywiście w bakterie liczne i nabłonki płaskie też liczne. Pęcherz mnie tak boli że szok, niech mi daje furagin bo padnę. Piecze mnie na dodatek :(.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417989 przez mrufka
anoda fajnie masz ależ ci zazdroszczę, oczywiście relacja z wizyty będzie :laugh: mam nadzieję. Ty już znasz płeć? A co do wyników ja mam takie cały czas + krew w moczu ale morfologie mam idealną.

A właśnie tak mi się przypomniało że któraś z was pisała że na trądzik stosuje peeling ja osobiście odradzam podrażnia się tym skórę i przede wszystkim roznosi w inne miejsce tak więc się go nie pozbędziemy. Ja wam powiem najlepsze na trądzik wszelkie wypryski jest solarium ale w naszym stanie to wykluczone mnie narazie starcza szare mydło i rumianek.

12 lata 4 miesiąc temu #417991 przez anoda89
Niestety płci jeszcze nie znam i mam nadzieję że jutro poznam. Bolał Cie może pęcherz??

12 lata 4 miesiąc temu #417994 przez mrufka
Właśnie pęcherz mnie w ogóle nie boli i nie bolał. W I ciąży miałam zapalenie pęcherza i robiłam nasiady z rumianku duża ulga i bardzo dużo piłam wody z cytryną i sokiem malinowym pomagało.

12 lata 4 miesiąc temu #417997 przez anoda89
Ja z pęcherzem mam problem kilka lat i zawsze sobie jakoś radziłam. Teraz nie wiem co mogę brać i wolę sama nie decydować. Woda z cytryną działa cuda :).

12 lata 4 miesiąc temu #417999 przez sylwka727
Mrufka niby wypoczęłam ale ja musiałam ponad 300km za kierownicą siedzieć a to trochę męczące ale to nic bo lubię jeździć więc źle nie było :blink: tylko że oczywiście pojawiły się podejrzenia i spekulacje czy to że wchodziłam do wody nie zaszkodzi czy to że na plaży leżałam i słonko prażyło też nie zaszkodzi i mdłości przeszły czy to nie jest zły znak i brzuch pobolewa i ta głowa i racjonalne tłumaczenia że macica się rozciąga, że od razu nie musiałam infekcji z wody złapać że mdłości kiedyś musiały przejść do mnie nie trafiają :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #418004 przez princess
Jadzia, oto koszty: 600 zł-opłata wstępna + 1500-2000 zł-opłata zasadnicza + coroczny abonament-450 zł. I pewnie jeszcze trochę dodatkowych kosztów jak transport, pojemniki czy zapłąta personelowi szpitala za pobranie. Rzeczywiście niedrogo :silly: Na pewno jest to fajna sprawa i warto, ale niestety nie każdego stać, po prostu...

Hej Sylwko :kiss: jak się udał wyjazd? Ja też w okularkach czytam bo tak to mrużę oczy.

Anoda, jaki kolorek położyłaś? A z tym furaginem to ostrożnie, w ciąży jest niebezpieczny. Ja brałam ziołowy Urosept, bezpieczny i pomógł.

Mrufko, a czemu twierdzisz, że podczas peelingu trądzik roznosi się w inne miejsce? A podrażnia wtedy, jak masz niedpasowany do swojej cery albo robisz peeling twarzy preparatem gruboziarnistym przeznaczonym do ciała. Moja ciocia jest kosmetyczką, podaje mi peeling, jest delikatny a po każdym zastosowaniu cera staje się gładka jak pupcia niemowlaka. Trądzik to mi się nasila jak zapomnę o peelingu. Złuszcza martwy naskórek, pod którym gromadzą się bakterie i przez to powstają wypryski. Co do solarium to prawda, działanie ma takie, że wysusza pryszcze-łącznie z całą skórą.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418007 przez mrufka
anoda z tego co wiem to furalgin w ciąży wielu lekarzy odradza bezpieczny jest urosept jest ziołowy ale znowu nie wszystkim pomaga, a jak cie piecze to zrób sobie nasiadówkę z rumianku na pewno ci ulży.

sylwka wszystko jest na pewno dobrze ja też smażyłam się na słońcu i to parę dni do tego pływałam w jeziorku a raczej w zbiorniku wodnym i nic się złego nie stało. więc głowa do góry mdłości mogą być od słońca jak również ból głowy przejdą szybko. A właśnie powiedziałaś o ciąży?

princess jest to prawda że złuszcza martwy naskórek itd ale on go nie likwiduje a jedynie łagodzi objawy trądziku do tego jeśli jest to taki ktory ma w sobie ziarenka a nie jest nakładany jak np maseczka może "zedrzeć" miejsce syfka i przenieść w inne miejsce. Jedyny skuteczny peeling na trądzik jest peeling chemiczny ale to moje skromne zdanie.

12 lata 4 miesiąc temu #418018 przez sylwka727
Princess a powiem Ci że był udany pomimo iż słońce świeciło tylko jeden dzień ale wykorzystaliśmy go na pływanie i leżakowanie na plaży następny dzień było zwiedzanie a ostatni popływaliśmy na rowerkach wodnych chwilka na plaży oczywiście obiad :blink: i trzeba się było zbierać do domku

Mrufka tak powiedziałam bo cały czas mnie namawiali na piwo a ja tylko się śmiałam i wreszcie powiedziałam byli zaskoczeni :blush:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #418035 przez mrufka
Właśnie tak mi się przypomniało co myślicie o jedzeniu grzybów w ciąży? Mam cholerną ochotę na duszonkę albo jajecznice z grzybkami albo grzybową aż grzyby mi się śnią. Są ciężko strawne więc trochę się obawiam.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418036 przez buziaczek18
Hej dziewczynki,ja dziś miałam zabiegany dzień,byłam ze starszym synkiem po wyprawkę którą ufundował zakład energetyczny,dla 50 dzieci ,dla dzieci których dochód na osobę nie przekraczal 300 zl,był piękny festyn ,dostali plecaki z wyposarzeniem w środku naprawdę piękny gest ,potem byłam u lekarza oki,wszystko w porządku,teraz idę na usg po 12 września zobaczymy,czy to oby napewno Zuzia,dużo sie dzisiaj nachodziłam zmęczona jestem kładę się już dobranoc do jutra ,spokojnej nocki.... :) :) :)troszkę się martwię bo nie rusza mi się tak jeszcze dzidzia :( :(

12 lata 4 miesiąc temu #418044 przez princess
Mrufko, ja też mam dużą ochotę na grzyby, tym bardziej że sezon się zaczyna :) Niedawno zjadłam na obiad kurki podsmażane z cebulką i jak mnie sraczka dopadła :ohmy: a wzdęcia jakie :huh: Może lepiej duszone albo gotowane, albo pieczarki :laugh:

Buziaczku, fajna sprawa z tą wyprawką, duże odciążenie finansowe prawda? A z tymi ruchami to spokojnie, przeież jesteś dopiero w 15 tc :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418047 przez [email protected]
Mrufka tez mam ochote na grzybki ale takie z octu ze sloika,uwielbiam je,2tyg.temu zrobilam warzywa z kurkami i bolal mnie brzuch wiec odradzam,za ciezkie sa i nie maja witamin

princess nie jedz juz grzybow ;) mnie to ostatnio po makreli z sosem pomidorowym tak goni ze masakra ale rybki sa dobre i zdrowe.

Dziewczyny ja juz mam pelne gacie ze strachu ze nie wiem czy dzidzia sie rusza itp.w poniedzialek ide do gina,chce tylko wiedziec ze bije serduszko i bede szczesliwa,nigdy nie myslalam ze tak to bedzie,moze sie uspokoje jak bede juz czula malenstwo.

12 lata 4 miesiąc temu #418172 przez jadziatopol
Princess kazdy szpital oferuje inna cene. To zalezy. Niektore szpitale oferuja znizke jezeli zdecydujesz sie na porod w ich placowce. Wiem jak to wyglada bo sama pracuje w szpitalu.

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka