- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
a co do rozstępów to używam jak któraś z was palmersa, oliwki dla dzieci i ostatnio kupiłam
Eucerin olejek.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Też musze w końcu spodnie kupić.
Mierzyłam swoją kurtke zimową... Obcisła
Dzięki mrufka za rady. Szukam też kremu do twarzy ( cery mieszanej), używałam nivea na dzień i na noc ale teraz jakby nie służyły. Gin mówił, że teraz kosmetyki mogą inaczej działać przez tę burzę hormonalną...
Szare mydło- używam do podmywania się ale do twarzy jak najbardziej
Zapomniałam o tym
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie mogę jakoś usnąć a jestem totalnie wyczerpana
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Głód mnie dopada zjem jeszcze jabłko wypiję herbatkę i może usnę.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabilee, jak tam ból głowy, ustąpił? Co do oliwki to zalecają, by smarować się nią na wilgotną skórę bo na suchą niezbyt nawilża i to rzeczywiście prawda.
Paula, dzięki za link, w wolnej chwili z przyjemnością poczytam
Jadzia co do krwi pępowinowej to jest to bardzo duży koszt, jeśli byłoby mnie na to stać to na pewno bym to zrobiła.
Madlen co do trądziku to ja też mam z tym problem, wysypało mnie na "klacie", plecach a nawet na szyi czuję się bardzo niekomfortowo. Ale pomaga zrobienie peelingu tych miejsc, nałożenie maseczki do cery trądzikowej i smarowanie po każdym umyciu kremem na trądzik. A Sudocremu nigdy nie stosowałam, za to bardzo skuteczny jest Metronidazol w żelu, stosowałam go punktowo, niestety jest na receptę i w ciąży nie jest zalecany. Wczoraj byłam w Rossmanie i Reali, szukałam mydełka siarkowego, kiedyś miałam i było super, można nim myć nie tylko buzię, ale nie było
Natalko napisz co Ci powiedział stomatolog.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jestem załamana płakałam cały dzień i pół nocy , bo zasnąć nie mogłam taki ból to był. nikomu nie życzę ;/
a co do krwi pępowinowej to właśnie to jest strasznie drogie , a później trzeba mieć kasę , żeby tą krew w banku krwi przechowywać , bo w domu nie można
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabile ja sie tez wczoraj konczylam z bolu glowy.wyczytalam zeby lezec z nogami do gory i gleboko oddychac.minimalnie zelzalo ale nawet w nocy jak sie budzilam to czulam ze dalej boli.masakra.moze jakas zmiana cisn byla czy cos.
Co do chusteczek to sasiadka polecila mi z auchana takie niebieskie po 3,5za opakowanie.kupilam i naprawde sa dobre.odpowiednio wilgotne i niepachna intensywnie.noi bardzo tanie.a sama jak syn byl maly najchetniej uzywalam bambino.ktores z biewdronki tez byly niezle ale niepamietam ktore.kupowalam tez jak juz byl starszy takie pieluchy z biedronki ale tylko 1 rodzaj i niepamietam ktory.oliwka bambino,mydelko bambino.kosmewtyki jonsona czasami dzieci uczulaja.
Ja tez teraz leze i czuje gilgotki w brzuchu.fajnie.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
gabilee biedactwo umęczyłaś się niezle przez ten ból głowy, współczuję. Odeśpij jak możesz w dzień.
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
princess dzwoniłam przed chwilą do gabinetu stomatologa i tam się dowiedziałam, że jeśli przestało mnie boleć to mogę się umówić na wizytę za miesiąc no chyba, że chce prywatnie (150zł) to jutro mogłabym przyjść.
- buziaczek18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ranne ptaszki z Was. Ja to dziś spać nie mogłam coś. O 3 w nocy wstałam na siusiu i do 6 się kręciłam z boku na bok.
Siedzę i jem śniadanie. Dzidzia już się dopominała.
gabilee biedactwo. Umęczyłaś się pewnie. Prześpij się troszkę w dzień, odeśpisz i może Ci się polepszy.
princess miło, że chcesz poczytać o Oliwii.
buziaczek18 ciuszki śliczne.
madlen na trądzik polecam szare mydełko.
Ja dla Oliwii używałam pampersów i chusteczek z Pampersa. Próbowałam wiele innych chusteczek i klapa, pampersa dla mnie pachną najlepiej. No a pampersów activ baby nie ma co porównywać z żadnymi innymi.
Teraz jak Oli starsza to na noc zakładam jej pampka Happy - też może być.
(To oczywiście moje zdanie. A jak wiemy ile ludzi tyle opinii.)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Andzia, fajną masz pracę. A możesz przybliżyć jak wyglądają te badania
Badania wykonuje się różnymi metodami. Wszystko zależy od tego jaką procedurę ma dana firma. Bardzo szczegółowo nie mogę opisać, bo to tajemnice i specyfikacje firm, dla których robimy chusteczki. Inaczej robimy badania dla Johnson&Johnson, inaczej dla Rossmanna, inaczej dla P&G (Pampers) Cel jest w sumie jeden --> "wydostać" z chusteczek bakterie, namnożyć je na płytkach (jeśli są obecne) i wykluczyć obecność bakterii patogennych. Jeśli wykryjemy obecność jakiegoś patogena to od razu "produkcja STOP" I mikrobiologia wtedy szaleje
Ale nie tylko wykonujemy badania chusteczek, ale też musimy pobierać wymazy z maszyn, pobierać odciski z ludzi, badać powietrze itp. Lubię tą pracę.
Ale teraz czas by "wybyczyć" sie troche na L4
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiedys chodzilam na kurs kosmetyczny i tam mowiono o oliwkach,podobno byly jakies badania i jonson nie wypadl dobrze.Kilka moich kolezanek uzywa bambino i nigdy nie bylo problemu ze skora dzidzia i pewnie sie zaopatrze w bambino a pieluszki z biedronki,chyba Dada sie nazywaja,bratowa,siostra i kuzynka na poczatku zaopatrywaly sie w pampersy ale jak kupily Dade to stwierdzily ze bardzo podobne do pampersa i mieciutkie a duzo tansze,sama czesto zostaje z moja bratanica ktora ma naczyniaka przy kroczu kolo pachwiny i te pieluszki naprawde sa miekkie,po prostu sie sprawdzily.
Tradzik, nie wiem co to jest na moich plecach ale jest okropne i boli,na dekoldzie tez czasem cos wyjdzie,robie piling i na przod pomaga.