- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Ja chyba nie będę chodzić do szkoły rodzenia. Jeszcze mam trochę czasu żeby przemyśleć. Słyszałam że są kursy z pierwszej pomocy dzieci to może na taki się wybiorę. Nie wiem czy to jest w każdym mieście bo koleżanka mi o tym mówiła. N
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja pierwsza córka urodziła się z rozszczepem kręgosłupa. Ciążę donosiłam tylko dzięki dr Piotrowi Kretowiczowi. Teraz też chodzę do niego, bo tylko jemu ufam. Ma prywatną praktykę i niestety za wizytę liczy sobie aż 300zł, ale na prawdę się opłaca. Na każdej wizycie robi USG, ogląda maludę od stóp do głów. Ja z każdej wizyty mam dużo zdjęć, płytkę i szczegółowy opis. Dr pracuje w Szpitalu Bielańskim, także gdyby teraz znowu było coś nie tak to od razu mnie bierze do siebie na oddział. Chociaż mam nadzieję, że teraz będzie wsio ok. Już nie chcę żadnych niespodzianek. Chciałabym urodzić zdrowego dzidziusia i po dwóch dniach normalnie wrócić z nim do domku.
Umyłam Oliwię, a po Niej psa wyszorowałam. Niby York ma włosy a brudzi się bardziej niż zwykły piesek podwórkowy.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mierzylam fajne rurki dzinsowe w H&M,36 rozmiar ok i zamawiam na allegro,bedzie taniej,troche mi juz nie wygodnie jak siedze,mysle ze jeszcze z 2tyg i bedzie trzeba jakies leginsy i luzniej w pasie.
Do gina za tydz.konczy mi sie dufaston i nie wiem co dalej.Ktos pisal o sluzie,u mnie masakra,dziennie kilka wkladek.
Moj lekarz za wizyte z usg bierze 130zl.wiec chyba nie zle,no i mam do niego zaufanie po 10latach.
To juz 15tydz,jak ten czas leci.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Mnie też dziś brzusek pobolewa. Od jedzenia pewnie..
Oglądałam dziś wózki dla dzieci, tzn. konkretnie x-landery; A X-lander x-movi- wypaśny...
No i też w lumpeksie buszowałam. Dziecięce ciuszki jak nowe, a jakośc lepsza niż np. od tych zakupionych w Pepco. Nie byłam przekonana do rzeczy dla maluszków z lumpiku- ale wypierze się kilka razy i wystarczy. A ceny- rewelacja.
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen widzialas ten kombinezon.on jest nowiutenki.nie wiem czy raz byl prany.polarek w srodku bielutenki wyglada jak nowy.a tylko 19zl.patrzylam teraz na ciuszki w tesco.5 pack body za 36zl takich kolorych jak sie juz plec zna.nawet niezla cena.jakosciowo chyba sa niezle te ciuiszki.
Objadlam sie domowymi hot dogami i leze.torby mam jeszcze nierozpakowane.ale nieuciekna rozpakuje jutro.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziękuję za gratulacje cieszę się , że to jednak synuś będzie
teściowa byłam wczoraj na zakupach i kupiła wnusiowi komplecik slodki i pieluszki we wzorki
Paulaa teraz rozumiem , że nie zrezygnowałaś z tego lekarza , strasznie mi przykro , że twoja córeczka jest chora , ale napewno szczęśliwa , mam nadzieje , że jakoś sobie radzisz ostatnio jak bylam w szpitalu to kobietka mi opowiadała , że właśnie jej synek cierpi na tą chorobę do tego wodogłowie ,ale jak go zobaczyłam to wgl nie pomyślałabym , że jest chory ma dwa latka a tak gada , opowiada haha świetny
KAsiu śliczne te ciuszki i kombinezon naprawdę Ci się trafił a jak po wakacjach wypoczęta czy raczej bardziej zmęczona ? ale zapewne nie ma to jak w domku co? jak ja wracam po podróży to pierwsze co biorę prysznic we własnej wannie i kładę na 30 min do mojego łóżeczka
aganobla gratuluję wejścia w 15 tydzień ten czas naprawdę tak leci
właśnie mi wczoraj lekarz z usg wyczytał , że to dokładnie 14 i 2 dzień no dzisiaj 3 więc mam różnicę w suwaczku, a teraz na wizytę pójdę dopiero na 20 tydzień chyba , że znowu nie wytrzymam
Madlen może ja też się z powrotem przekonam do lumpików skoro mówisz , że takie ładne te ciuszki , bo to pewnie firm różnych zagranicznych ... a te nasze polskie te ciuszki takie ooo... nic specjalnego , Madlen a boli cie jeszcze brzuszek? bo mnie tak , ale to chyba przez problem z wyproznieniem mam takie zaparcia ;/
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen body to ja bym brala 62.Mam narazie 2 rozmiaru 62 i jedno w paski 68 bo takie mi sie trafily.Tych 56 niekupuj zaduzo.chyba ze na wage w lumpeksie bo zaplacisz po 50groszy.Ale jakbys juz wycenione brala to lepeij 62.bo pod to jeszcze pielucha wchodzi i trzeba to zapiac.wogole takich ciuszkow 56 jesli idziecie do sklepu to duzo niekupujcie.bo szybko dziecko wyrosnie.na lumpeksie mozna bo za zlotowke czy dwie to nietragedia.wyrosnie szybko to sie komus da i juz.
Zlapal mnie juz drugi raz skurcz lydki w nocy.a magnez lykam 3razy dziennie.czytam wlasnie ze mi potasu i wapania moze brakowac.musze sobie migdaly kupic bo mi sie skonczyly.w nich ujest wszystko.A tak wogole to mi sie chyba dzis zaczyna 2 trymestr?suwaczek powinien pokazac rowne 14tyg.wedlug wymiaru dziecka z usg to bedzie juz 14tyg 5dni.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aganobla może jakaś znajoma ma wizytę u Twojego gina to wezmie Ci receptę, ja tak robię a ostatnio mąż zajechała jak wracał za pracy.
Madlen mnie często też brzuch boli jelitowo, wzdęcia mam takie że hejjjj, łykam sobie espumisan to zawsze trochę lepiej się robi. Na wypróżnienie dobre są śliwki albo jabłka.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś jadłam moje ulubione bułki z dynią + serek wiejski i aż mnie cofnęło.. Nie poznaję swojego organizmu w ciąży..
Kurcze.. Kasiu, masz racje z tymi rozmiarami, ja niektóre kupiłam jak dla lalki malutkie.. Ale ile matek tyle opinii, niektóre mówią, że w 62 dziecko się topiło..
Skąd wiedzieć jaki się synek(?) duży urodzi... Niby po końcowych Usg, ale ja byłabym niespokojna, gdybym wcześniej nie miała większości wyprawki..
A jak się urodzi w 7 mcu jak ja..
Piszcie jakie rozmiary kupujecie. Jeśli urodzi się "standardowe" dziecko 56 , to czy pajacyk rozmiar 62 za 3 miesiące czyli w maju/czerwcu będzie przydatny?
Wiem, ale mam problemy
Gabilee zazdroszczę wczorajszego USG!
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa