BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #416241 przez natalka
gabilee od początku studiuję zaocznie bo pracuję zawodowo. Teraz mam roczną przerwę w pracy ale studiować dalej muszę bo bez mgr ani rusz. Za rok we wrześniu wracam do pracy, maleństwem zajmie się teściowa na zmianę z moją mamą a ja będę miała na głowie dom, dzieciątko, pracę, studia, kursy-szkolenia i pisanie pracy magisterskiej. Jak w tym wszystkim znajdę jeszcze czas dla męża to będę sama siebie podziwiać. Moja praca pochłania też dużo czasu w domu i to jest największy problem.

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #416259 przez buziaczek18
Dziewczyny jak zmniejszyć zdjęcia moze macie jakiś prosty program ,poproszę...

12 lata 4 miesiąc temu #416272 przez andzia_zg
buziaczek18 napisał:

Dziewczyny jak zmniejszyć zdjęcia moze macie jakiś prosty program ,poproszę...

Najprościej zrobić to w paincie. Klikasz prawym klawiszem myszy na zdjęciu i wybierasz opcję "otwórz za pomocą" --> "paint" Jak juz otworzy Ci się zdjęcie w paincie to na zakładce na górze wybierasz opcję "obraz" a w nim ""zmniejsz rozmiar/pochyl" Otwiera ci sie okienko a w nim sa opcje zamiana rozmiaru w pionie i w poziomie i jest tam wpisane w 2 okienkach 100% Musisz te 100% zmienić np na np 20% i potem "plik"--> "zapisz obraz jako" i gotowe :-)

Ps. jeśli np dasz np 30% i stwierdzisz, ze obraz jeszcze jest za duży, to nie zmieniaj od razu w tym okienku np na 20% , bo będziesz miala 20% już tego zmniejszonego.
Zanim zmniejszysz kolejny raz daj najpierw "edycja"--> "cofnij", aby wrócić do orginalnego rozmiaru, a dopiero potem zamiast np 30% dajesz 20% :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #416281 przez Marlena1888
hej dziewczynki! ja dziś w nocy oczywiście jak się obudziłam koło 4 tak do 6 spanie z głowy:( z boku na bok..i wstałam niedawno i wzięłam się za śniadanko :)))

a wiecie, że dzidzia nie daje mi wytrzymać jak jestem głodna, to poprostu tak mi nie dobrze ;P beb jest sprytna:)

a to i ja coś napiszę o sobie, w czerwcu zdobyłam mgr :P z pedagogiki spec. profilaktyka społeczna i resocjalizacja. bardzo mi się podobają te zagadnienia, lecz temat resocjalizacji w naszym kraju daje wiele do życzenia.. interesuje się psychologią oraz penitencjarystyką. w czerwcu (jak się dobrze ułożyło) poszłam do pracy do sklepu odzieżowego, i już od począt. lipca jestem na l4:) bo kobietki początki miałam dość kłopotliwe, a że chodzę prywatnie do gin, to problemu nie było.. jak dzidzi przyjdzie na świat bardzo chciałabym znaleźć coś w zawodzie..

faktycznie ja też mam mega biały wodnisty śluz i ratuje się wkładkami. myślę że to dobrze bo gin na początku ciąży sprawdzał śluz heh.
nie wiem co by tu dziś robić.. załadował mi się film "facet z ogłoszenia" , dam znać czy fajny.
gabille 3mam kciuki za badania, i czekamy na foteczkę:)
byeee:*

12 lata 4 miesiąc temu #416282 przez Paulaaa
Hej dziewczynki :)
Zaprowadziłam myszkę do przedszkola, byłam już na zakupach. Kurcze wlazłam do mięsnego, bo chciałam kupić coś na obiad, ale jak poczułam ten odór to w sekundę musiałam wyjść, bo bym tam pawia puściła. :angry:
Rybka na obiad będzie. :)

Usiadłam i jem śniadanie, bo maluszek się już dopominał. :)
Ja wizytę u gina miałam 10 Sierpnia, teraz idę dopiero 7 Września. Chciałabym chodzić częściej, ale za każdą wizytę płacę 300zł, więc raz w miesiącu podglądanie maluszka mi wystarczy. :P

gabilee jak wrócisz to koniecznie wstaw nam zdjęcia dzieciątka. :)

12 lata 4 miesiąc temu #416290 przez natalka
Ja też mam taki wodnisty śluz i używam wkładek. Zaczynam schizować czy z dzidzią wszystko ok bo piersi mniej mnie bolą, nie są już tak wrażliwe na dotyk ale nadal nabrzmiałe jak bomby czy któraś z was też tak ma?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #416298 przez Marlena1888
NATALKA z piersiami mam tak samo, mniej mnie bolą ale nabrzmiałe woooow :)
zobaczcie demota :)))
demotywatory.pl/3905603/Jak-wspaniale-jest-nic-nie-robic

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416326 przez anuska0987
Cześć Dziewczynki mam do was pytanie ostatnio jak się położę i chce sie zboku babok obrócić boli mnie coś raz z prawego boku raz z lewego do takiego stopnia że muszę wstać z łóżka i to samo mam przy kichaniu muszę wstać i dopiero kichnąć sobie . A jak jest u was.

12 lata 4 miesiąc temu #416331 przez andzia_zg
anuska0987 mam czasem podobnie jak leżę, że mnie zakłuje w boku jak sie obracam.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416338 przez andzia_zg
Dziewczyny mam nietypowe pytanie.

Otóż zauważyłam u siebie taka dziwną rzecz. Otóż od 2 dni jak wychodzę spod prysznica to zauważam na sutkach biała wydzielinę. jak tego potem dotknę to nic nie leci, w dzień tez nic nie leci, ale po każdej kapieli biały sutek :unsure: Czyżby to już mleko? No i od tych 2 dni bardziej bolą mnie piersi. Czuję jakbym dźwigała balony. Słyszałyście może o czymś takim?

A tak poza tym to dziś dość mocno dretwieja mi nogi. Czytałam w internecie, że to macica przygniata naczynia krwionośne i stąd takie drętwienia. Uroki ciąży :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #416342 przez anuska0987
dzięki za odp. u mnie to okropnie boli jutro mam wizytę u lekarza to się jeszcze zapytam bo mam już stracha

12 lata 4 miesiąc temu #416367 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 4 miesiąc temu #416379 przez natalka
anuska mam podobnie przy kichaniu, zamiast zakryć usta łapię się za brzuch.
marlena dzięki aż mi ulżyło.
andzia to może być mleko ale ja się tylko domyślam bo u siebie nic nie widziałam jeszcze, może bardziej doświadczone mamusie pomogą.
Wyglądam tak jak ta panda z demota hehe. :laugh:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #416386 przez anuska0987
natalka dzięki czyli chyba ma tak boleć jestem już spokojniejsza .

12 lata 4 miesiąc temu #416450 przez Paulaaa
andzia_zg to zapewne siara. :) Też mam od jakiegoś tygodnia. W pierwszej ciąży pojawiła się w 24tc a teraz znacznie wcześniej... :)

Wiecie co... Jem czekoladę a później zagryzam to ogórkiem kiszonym. Już sama nie wiem czy chce mi się słodkiego czy kwaśnego.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka