BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #415924 przez anoda89
anet-a i co zrobiłaś...ja płakałam jak dziecko :). Piękny film.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415966 przez andzia_zg
anet-a-1401 ryczałam jak bóbr jak oglądałam te filmiki. Do tej pory mam gulę w gardle.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #415971 przez justyna84
Hej ,co do ciuchow ciazowych to ja jedynie w pierwszej ciazy kupilam sobie spodnie ciazowe a i tak w nich nei chodzilam bo mnie cisla ta gumka co utrzymuje spodnie i bylo mi niewygodniee w udach bo czulam sie upieta.Cala ciaze chodzilam w getrach jak dla kogo ale dla mnie to bylo najwygodniejsze :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #415996 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)
Trochę mnie nie było, ale jakoś nie miałam weny. Dopiero co od rodziców wróciliśmy.
Na dworze fajnie chłodno, rano padał deszcz tak dobrze mi się spało.
Nie mam siły na nic. Najchętniej spała bym cały czas. :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416003 przez gabilee
anoda dokładnie tak samo mamy :) marzę już o tym ,żeby mieć własną kuchnie , salon i sypialnię :) mogła chodzić nago po domu jak mi się zachce :P

Paulaaa takie uroki ciąży :D raz mnóstwo energii a raz śpiąco :) proponuję się zrelaksować jak masz możliwość i zrobić sobie drzemkę chociaż 30 min ja tak robię to wtedy rześko się czuję :D

a ja dzisiaj byłam się przejść po plaży tak jak pisałam w Sobieszewie :) i połazić po lesie , który jest obok , mimo że padało to nadal było parno ...
powiem Wam , że w ciąży wszystko mi się pozmieniało , tak jak bardzo ciężko było mnie namówić na wędrówkę po lesie tak teraz tak mnie tam ciągnie :D i wgl bym chodziła tylko tam gdzie mało ludzi jest , ale to chyba przez drażniące mnie zapachy

dzisiaj tu cichutko na forum...

12 lata 4 miesiąc temu #416030 przez princess
Hej

Gabilee ja też myślę o zapisaniu się albo na kurs językowy albo do szkoły policealnej, we wrześniu się bronię więc można pomyśleć o czymś nowym. Szkoda byłoby zmarnować tyle miesięcy siedzenia w domku i nie podszkolić się w czymś :)

Ja dziś wstałam po 7 godzinach snu, od rana pisałam pracę licencjacką ale na szczęście skończyłam, wysłałam do promotora i czekam na zatwierdzenie. Mam nadzieję, że szybko załątwię formalności. Byłam dziś na obiedzie u mamy, zajadałam się rogalikami z kapustą i grzybami i zapijałam barszczykiem, mniam. Na wieczór rozbolała mnie głowa i szybciej się położę, pewnie przez tą pogodę i niewyspanie. Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #416039 przez kulka
Heloł Mamuśki! jak Wam dzisiaj? :laugh:
Mnie właśnie ogarnęła chwilowa panika mega świadomości :cheer:
Jak to wszystko będzie, czy wszystko się ułoży podczas porodu należycie i bez komplikacji; co potem, jak ogarnąć tą małą istotkę???????????????słowem jedno wielkie łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :ohmy: dowiedziałam się że szkoła rodzenia, którą nam polecono przyjmuje dopiero od 24tc (nie wiem czy to norma), więc sobie tak odliczamy. Mam nadzieję, że wszystko się uporządkuje w mojej głowie. czasem lepiej za dużo nie czytać opinii na forach hehehe;-)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416060 przez gabilee
princess a na jaki temat pracę piszesz jak można wiedzieć? i na jakim kierunku studiujesz?
ja skończyłam zarządzanie specjalizacja manager :) w sumie studia robiłam dla siebie , bo do pracy nie potrzebuję , ale może na przyszłość , na razie zarządzam własną firmą , ale powiem Ci ,że studia to bzdura i tak na takim kierunku co ja więcej wiem z doświadczenia ( w wieku 18 lat założyłam działalność) i śmiać mi się chce z tego , w większości , czego uczą na uczelniach ;/
w rzeczywistości wszystko wygląda inaczej :)
narobiłaś mi smaku z tym barszczem i rogalikami uwielbiam to danie :P

kulka ja też bym chciała do szkoły rodzenia , ale jeszcze nie sprawdzałam ich u mnie w mieście. też sie obawiam jak to będzie , ale na razie absorbuje mnie bardzo ciąża jak będzie przebiegać i czy ją donoszę , czy nie będzie żadnych problemów ...

idę jutro na kontrolę , bo jednak wyjeżdżam z moim ukochanym do Bytomia , Madlen stwierdziłam , że nie będę patrzeć na innych chcę być z moim n popołudniami po pracy :)
może sama trochę popracuję z nudów :) strasznie się boję tej wizyty czy wszystko będzie dobrze z dzidzią , wogóle to mam nadzieje , że mnie przyjmie , bo jeszcze nie dzwoniłam , a muszę sprawdzić przed wyjazdem , bo będę się tylko stresowała czy dobrze zrobiłam wyjeżdżając :)

12 lata 4 miesiąc temu #416083 przez Madlen
Gabilee to super, że jednak wyjeżdżasz. I że do lekarza jutro idziesz. Ja bym też już chciała zobaczyć dzidzię, choć widziałam 10 dni temu...
Ja tez dzisiaj spacerowałam po lesie psem :)
Też mnie ciągnie do natury, a od ludzi jak najdalej.

12 lata 4 miesiąc temu #416111 przez justyna84
kulka napisał:

Jak to wszystko będzie, czy wszystko się ułoży podczas porodu należycie i bez komplikacji; co potem, jak ogarnąć tą małą istotkę???????????????słowem jedno wielkie łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :ohmy: dowiedziałam się że szkoła rodzenia, którą nam polecono przyjmuje dopiero od 24tc (nie wiem czy to norma), więc sobie tak odliczamy. Mam nadzieję, że wszystko się uporządkuje w mojej głowie. czasem lepiej za dużo nie czytać opinii na forach hehehe;-)

Tez mialm takie watpliwosci w ciazy ma je chyba kazda ciezarna,zapewniam cie ze nei ma sie czego bac bo jestes do tego stworzona i doskonale sobie poradzisz nawed sie nie zajakniesz:). Obawiajac sie jak to bedzie bedac 1,5 roku temu w ciazy teraz mam jesze wieksze obawy :ohmy: jak patrze teraz na moje dziecko ktorego jest wszedzie pelno :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416118 przez princess
Gabilee, ja sobie właśnie wybrałam kierunek pod względem obecnej pracy, ale przydał mi się aż jeden przedmiot. Kończę administrację-systemy bezpieczeństwa publicznego, pracę pisałam n/t duszpasterstwa penitencjarnego, badania robiłam u siebie w pracy, poszłam na łatwiznę z tym tematem ;) Jakbym studiowała coś, co mnie na prawdę interesuje to inaczej człowiek by do tego podchodził, no ale... Oglądałam na necie kierunki w szkołach policealnych, nie znalazłam nic spełniającego moje kryteria, za to uśmiałam się na widok kierunków: instruktor nordic walking i technik wymiany butli w wózkach widłowych :lol: uczyć się o tym rok (i jeszcze płacić) to chyba na prawdę strata czasu. Kursy językowe też przeglądałam, musiałabym poszperać w śwince skarbonce, czy uzbierał się już może niecały tysiaczek ;) Hehe, na razie chyba posiedzę w domku i poczytam sobie stos książek, który niedawno kupiłam :)

Madlen, zazdroszczę Ci spacerów z psem. Ja bardzo tęsknię za swoim ukochanym maluszkiem.

12 lata 4 miesiąc temu #416120 przez kulka
justyna84 napisał:

kulka napisał:

Tez mialm takie watpliwosci w ciazy ma je chyba kazda ciezarna,zapewniam cie ze nei ma sie czego bac bo jestes do tego stworzona i doskonale sobie poradzisz nawed sie nie zajakniesz:). Obawiajac sie jak to bedzie bedac 1,5 roku temu w ciazy teraz mam jesze wieksze obawy :ohmy: jak patrze teraz na moje dziecko ktorego jest wszedzie pelno :ohmy:

hehehe zapewne. male dziecko maly problem, duze = duzy problem - jak to mówią;-)
ale objawy takiej paniki chyba sa nieuniknione........póki co czekam na następny "napadzik".
justyna84 dzięki za słowo wsparcia :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #416137 przez Madlen
Princess ale tematy podejmujesz.. duspasterstwo penitencjarne brzmi poważnie, choć jestem zielona i nie wiem o co kaman.

A nie myślisz o nowym piesku? Pewnie za wcześnie, bo rany niezagojone...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416140 przez gabilee
madlen no ja byłam 17 sierpnia na wizycie , więc też nie dawno :)

princess no ciekawy temat , ale kompletnie nie wiem o co kaman ? może coś więcej o tym napiszesz , bo zaintrygowało mnie to :) a co do kursu to rzeczywiście troche wyjdzie , ale ja chciałam indywidualne lekcje dopasowane do mnie nie w grupie , bo to dupa blada nic z tego się nie da wynieść za bardzo przynajmniej w moim mniemaniu :) bo juz to przechodziłam ;/
a co do studiów to ja chciałam podyplomowo zrobić szkoleniowca bhp dobre pieniądze z tego są , a od roku 2013 wejdą nowe przepisy i trzeba mieć z tego studia nie kurs i ci starzy wyjadacze stracą pracę no chyba , że mają 2 lata do emerytury , które ich chronią przed stratą etatu :) więc szansa jakaś jest :D

12 lata 4 miesiąc temu #416143 przez Madlen
Że Wam się chce uczyć...Podziwiam.. :)
Ja byłam u gina 16go, a we wrzesniu 14go dopiero.
Tortury.Ale gdybym miała częściej płacić.... Teraz muszę iść do endokrynologa na kontrolę, a wcześniej na badania krwi.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka