BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #416144 przez gabilee
madlen a jak dziś samopoczucie ? dobrze , że chociaż masz pupilka to zawsze człowiek się ruszy dupką z chałupy :P bo ja mam 2 pieski , ale mam duże podwórko i nie chce mi sie nawet z nimi łazić nigdzie , bo duży to teściów a ja mam shi-tzu :) który ciągle by gdzieś łaził , ale ma karę , bo przez płot ucieka takie to grube a jeszcze przez szczeble się przeciśnie :P
princess też pomyślałam , że może nowy piesek trochę by ci pomógł ? ja też straciłam pieska i po 3-4 mc nowego dostałam od n mimo ,że na początku byłam zła na samą myśl o pomyśle , a jak zobaczyłam tą małą kulkę to się zakochałam :) a teraz taki łobuz , że jak wracamy z podrózy to się najpierw do mojego n cieszy , a do mnie jak mu się przypomni hehehe , bo ja ta zła a on tylko głaska P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #416145 przez gabilee
no właśnie te opłaty za tego gina no , ale taka jest cena mojej niecierpliwości :P haha

powiem ci , że nie chce mi się uczyć , ale ta bezczynność jeżeli chodzi o język obcy zawsze jakos zajmie czas , a powiem , że zaniedbałam tę dziedzinę :P

a studia to hmm zarabiać muszę , a bez tego ani rusz , mam to po tacie , że ciągle coś nowego wymyślam, z tatą nawet organizowałam zawody strong man u siebie w mieście i pare innych imprez kulturalnych , w tym roku mój tata dostał propozycję zorganizowania WOŚP i też mu pomagałam fajne zajęcie , ale to juz raczej hobby nie zarobkowo , ale dużo mozna sie nauczyc

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416149 przez Madlen
Dziekuję, lepiej. I psychicznie i fizycznie :) Z M. tez są widoki, że będzie dobrze... No ale zobaczymy, dużo pracuje, nie bylo go. I ja zamierzam wrócić do pracy, ale nie wiem czy mi się uda.
Zmęczona, zadyszka często, osłabiona, na szczęscie brzuch nie boli, tego się najbardziej bałam. Do tego zapchany nos. I robiłam się taka wrazliwa, tkliwa, beksa. Tych porodówek wolę nie oglądać, bo ryczę jak głupia. Ściągnęłam kołysanki dla dzieci, słuchałam ich i ryk. Nie lubie tak sie rozczulać ale co zrobie...
A pies to męża był. Parson Russel Terier. Teraz nasz :)
A Ty Gabilee odpicowałaś się i już wycieczki w głowie ;)

Ucz sie ucz Kochana, póki masz chęci. I skoro jesteś tak wszechstronna na pewno sie przyda.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416152 przez gabilee
cieszę się Madlen :) a jeśli chodzi o to ryczenie to mam to samo :P
właśnie patrzyłam na tą rasę śliczny ten piesek :)
ogólnie to bym się nie ruszała z domu najchętniej , ale chęć bycia na co dzień z n jest silniejsza , ale jeszcze nie wiadomo co gin powie ;/

właściwie to miałam aspirację na medycynę , ale jak się już w liceum uczyłam na tym profilu to przypomniała mi się cała choroba mamy, szpitale itp. to stwierdziłam, że cierpienie ludzkie mnie nie pociąga , a można ludziom w inny sposób pomagać , dając im pracę , wspomagać duchowo , dbac o dzieci z domu dziecka organnizując jakieś zbiórki i pomóc chorym dzieciom dając im mozliwość rozwoju to mi wystarczy :)
medycynie powiedziałam nie :P

12 lata 4 miesiąc temu #416157 przez Madlen
Dzięki. Wstawie zdjecie jutro bo dzis juz padam. dobranoc.

12 lata 4 miesiąc temu #416158 przez Marlena1888
hej kobietki!
jak tam po weekendzie, ja dopiero teraz i znowu naczytać się nie mogłam tak tu gwarno :D
wczoraj byliśmy z m. na weselu znajomych, fajnie było potańcowaliśmy trochę, pojedliśmy.. ale niesamowicie posmakował mi schab ze śliwką :)()) mmm muszę to zrobić u siebie :) wróciliśmy ok2, ale poszliśmy o 3 spaciu. a dziś ledwo nogami ruszam takie ogarnęło mnie zmęczenie,..

dziś byliśmy u moich rodziców na wsi, na obiadku :)a potem pojechaliśmy do szwagierki i jej m na grila :) i odwiozłam m-lka i jedzie właśnie znowu do bydgoszczy na kilka dni... przechlapane na tych wyjazdach..

wiecie że ja też czuję ruchy mojej dzidzi :) takie przelewanie wody i motylki.. ":)hi

princess świetny filmik :)
gabille fajny pomysł z nauką języka :) ostatnio też o tym rozmawiałam z m. :) że zawsze uwielbiałam języki a tu już dawno powtarzałam i dużo już zapomniałam :) trzeba to nadrobić:)

dobranoc mamuśki i 3 majcie się :************
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416184 przez gabilee
hej dziewczyny :D
jak samopoczucie z rana ?

marlena miło , że już czujesz ruchy a ja czuje takie bulgotanie i jak sie coś tam rusza :P
a jak dobrze umiesz język to czasem wystarczy tylko książka :D też bym tak chiała jakie oszczędności :P

udało się wizytę mam na 10.45 :) trzymajcie kciuki , żeby wszystko było ok :) idę szybko pod prysznic

miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #416209 przez buziaczek18
Hej dziewczynki ,ja czuję się dziś oki ,pogoda znosna ,zaraz zbieramy się z moim synkiem na zakupy po wyprawkę szkolna ,ja wkoncu odzyskałam mój kabeldo usb postaram się wam pokazać mój brzuszek i zdjęcia ubranek zuzi i moich ,spróbujemy :) :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #416211 przez natalka
gabilee będzie dobrze, trzymam kciuki.
Filmik cudny, poryczałam się.
Ja też wybieram się do szkoły od października, jeszcze dwa lata mi zostały i będę miała tytuł mgr już doczekać się nie mogę :)
Cały weekend byłam w domu sama ale jakoś nie miałam weny żeby napisać, wczoraj miałam paskudny nastrój i nikogo nie chciałam nim straszyć a dzisiaj już mi lepiej :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #416217 przez princess
Nie chcę mieć psa bo wiem, że żaden nie będzie taki wyjątkowy jak ten :( Za to myślałam o innym zwierzaku, może kot a może gryzoń. Nie chcę teraz brać na głowę dużego obowiązku. A na prezent od M w postaci zwierzaka nie mam co liczyć, nie jest ich miłośnikiem...

Gabilee, duszpasterstwo penitencjarne to inaczej posługa księży w więzieniu. Co do kursu to taki indywidualny pewnie droższy nie? Ciekawe z tym inspektorem BHP, nie wiedziałam, że się przepisy zmieniają. Ale u mnie w zakładzie to już pewnie kogoś mają w kolejce.

Jak się dziś czujecie? Mnie chwycił okropny ból jelit jak zwykle przed wypróżnieniem i zawsze chwilę po ustępuje. A tu dalej mnie boli zaraz pod pępkiem. Położyłam się, myślałam, że przejdzie a to dalej boli. Wzięłam Spasmolinę. Takiego bólu jeszcze nie przerabiałam i się przestraszyłam.

12 lata 4 miesiąc temu #416221 przez anoda89
Hej dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z pobranie krwi, zjadłam drożdzówkę z serem i truskawką.

Mam do was pytanie co do śluzu. Macie rzadki czy bardziej gęsty?? Sorki za pytanie ale zauważyłam że ja mam rzadki, prawie jak woda.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416222 przez gabilee
princess cenowo pewnie wyjdzie tak samo , bo to lekcje wykupujesz coś na zasadzie korepetycji :P jak za czasów licealnych :D
a ten temat to ciekawy :)
a jeśli chodzi o ten ból to mam nadzieję , że ci minie :)

ja już się ogarnęłam jadę za 20 min na wizytę muszę chwilkę tam jechać , bo nie mieszkam w samym Gdańsku ;)

natalka a jak urodzisz to bierzesz dziekankę? bo zaocznie czy dziennie na studia się wybierasz?

anoda ja mam raz bardzo rzadki , nawet moj gin sie pytal mnie czy mi to nie przeszkadza , bo jest go sporo , ale to nie jest aż takie uporczywe :) a czasami mam biały i płynny .

12 lata 4 miesiąc temu #416226 przez anoda89
gabilee dzięki za odpowiedz :). Ja już dawno śluzu nie widziałam. Czekam na wieści po wizycie i na zdjęcie.

12 lata 4 miesiąc temu #416230 przez gabilee
anoda doczekać się już nie mogę :D po tych przebojach z tymi plamami cieszę się, że ide sprawdzić jak się rusza :)
anoda a co do śluzu jeszce czasami jest , że wcale go nie mam ...

12 lata 4 miesiąc temu #416234 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Ale się rozpisałyście :-) Ja wczoraj miałam takiego doła, że cały wieczór ryczałam.Oglądałam wózki, chciałam pokazać mojemu mężowi, jaki mi sie podoba, a on na to, że postanowiliśmy że wózek kupujemy w listopadzie-grudniu to teraz nie zamierza sobie zaprzątać tym głowy. Nie kupujemy teraz więc mam mu nie zawracać głowy. Ale mi zabuzowały hormony.Poczułam się jakby się niczym nie interesował i się rozryczałam. Najgorsze, że nie potrafiłam tego pohamować i ryczałam jak bóbr. Dziwne :dry: Chciałam się uspokoić to ryczałam bardziej. Aj z tymi hormonami ;/ :dry:

A jeśli chodzi o naukę języków to ostatnio wzięłam się trochę za niemiecki. Strasznie dużo już zapomniałam bo nie miałam styczności z językiem z 7-8 lat. nie pamiętam nawet podstawowych słówek. Więc wzięłam sobie repetytorium tematyczno-leksykalne i się uczę działami słówek. Najgorsze jest to, że poucze sie chwilę i już mi się nie chce :/ lleń się ze mnie zrobił od tego siedzenia w domu ;/

A jeśli chodzi o sluz to mam raczej biały, dość gęsty, ale zdarza się też taki bardziej wodnisty (zależy od dnia)

A jeśli chodzi o zwierzaki to chcę mieć kiedyś labradorka. Uwielbiam te psy. Niestety na razie nie moge mieć,bo wynajmujemy mieszkanie i w umowie mam wyraźnie napisane, że bez zwierząt :/ ale jak już będę miała własne mieszkanie to pierwsze co to sprawie sobie psa. W końcu będę miała z kim spacerować :lol:

A jeśli chodzi o szkołę rodzenia w moim miasteczku, to też sie dowiadywałam, bo bym chciała się zapisać. Ale też zaproszono mnie dopiero od 24 tygodnia ciąży. Ceny tez mi nie powiedzieli, bo stwierdzili, że nie sa w stanie powiedzieć czy np pod koniec roku cennik nie ulegnie zmianie, a nie chca mnie wprowadzić w bład. ale z tego co się orientuję to szkoła kosztuje 200-300zł

No to się rozpisałam hihi :lol: Buziaki :*

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka