- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Moją kuzynkę kiedyś na imprezie rodzinnej każdy pytał kiedy rozwiązanie, gratulował, a ona po prostu przytyła..
Duzo z mojego brzuszka to słodycze, lenistwo i brak ćwiczeń, a nie tylko macica z zawartością
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do brzucha to u mnie też się jakoś tłuszczyk odłożył na brzuchu i poszedł w górę, że wyglądam już jak w 6 miesiącu ciąży. Jak chcecie zobaczyć moją beczułkę to jutro wrzucę.
Dziś cały dzień męczy mnie zgaga, zastanawiam się, czym ją złagodzić? Piłam już mleko i nic, na necie też za bardzo nic nie wyczytałam.
Michasia, straszna ta Twoja opowieść, aż zaczynam się Ciebie bać a co do myślistwa to jest to niezła wymówka popierająca ich bezsensowne odstrzały.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.justmommies.com/get_pregnancycalenda...y+pregnancy+calendar
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
jadziatopol naprawdę współczuję choroby taty, doskonale wiem co to za choroba.. mój tato przeszedł przez to. a od przeszczepu minęło już 3 lata i.. co miesiąc jeździ na kontrole do kliniki ale cieszę się że wygrał... więc życzę Tobie i tacie siły i wytrwałości, a wszystko będzie dobrze.
a ja mam też wystający brzuszek, powtarzam sobie że od razu arbuza nie będzie" zakrywam go jeszcze pod szeroką bluzką i zsodenkami i jakoś chyba nie widać bo wygląda jakbym tylko przytyła delikatnie heh.
ale czytałam taki sceptyczno ironiczny poradnik dla przyszłych mam A. Jankowskiej i o 1 roczku bobasa. ukazana cała prawda o macierzyństwie w tym czasie i psychicznie trzeba się nastawić na zmęczenie, niewyspanie i jeszcze raz zmęczenie.. ale jak pisze autorka- potem już będzie o wielleeee lepiej. trochę mnie to delikatnie zbiło z tropu no ale tylko przez chwilkę...
tak dziś siedziałam na huśtawce na podwórku i tak rozmyślałam... że moje dzieciaczki kiedyś będą tutaj biegać.. fajowe uczucie, że coś na tym świecie pozostawimy z m.
zawaliste te rysunki )))
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen gdzie Ty znalazłaś takie świetne rysunki o ciąży? Super A może masz coś o 12 tyg ciąży? Jak tak to poproszę o linka
Wpisuję w google np 15 tydzień ciąży po polsku lub po angielsku, potem ustawiam "grafika" i wyświetla dużo zdjęć..
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kulka
- Wylogowany
- gaworzenie
princess bo tak ciążowa zgaga chyba nie do pozbycia. Ja miałam 2 razy i nie dało rady się pozbyć, trzeba przeczekać.
oj niestety chyba tak. mojej znajomej pomagały surowe marchewki po każdym posiłku. Ja czytałam, że dobre są jakieś miętuski (cuksy)... ale ile kobiet tyle możliwości! Najgorsze jest to że ta okropna zgaga podrażnia śluzówkę krtani i można sobie niezłe kuku w gardle porobić.Do boju zatem, no w końcu musi nastać czas znalezienia swojego złotego środka na gratisowe dolegliwości. Jak miałam mega "spawanie" to pomagał mi mąż swoim dowcipem, w końcu sama już się z tego śmiałam i jakoś wytrwałam
jadziatopol wysyłam mega dawkę pozytywności, aby wszystko u Was szczęśliwie się potoczyło!
Madlen bardzo pomocne obrazki
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
niech tato wyleczy sobie zęby u denty bo próchnica to także zagrożenie po autop. no nic, jak coś to pytaj. może coś pomogę, opowiem, ale wiem masakra.. tato taki zdołowany był.. bo wiadomo.. jak się usłyszy że 3 mies. życia zostają... a tu wszystko pięknie poszło... mój tato był w 3/4 zaawansowanym szpicz. trzeba być poprostu dobrej myśli a będzie dobrze, życzę zdrówka i siły :*
laseczki jadę po męża za chwilkę 40 km, w taką ciemną noc.. ale będę głośno śpiewać, żeby się nie bać.
ps. też mam okropelną zgagulę, i tylko guma orbit choć na chwilkę pomaga.
bye:*
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marlena to Twoj tato mial ciezkie chwile ale efekty leczenia sa niebywale dobre :)Trzymam kciuki i zycze zdrowia Twojemu tacie i pozytywnego myslenia Jemu i calej Twojej rodzinie My tez staramy sie myslec pozytywnie. Dziekuje za te cenne informacje
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzis w nocy jakos spac niemoglam.ale za to gilgota mnie po lewej stronie od pepka.w nocy jak niespalam to tez w tym miejscu czulam i teraz juz ponad pol godziny sie ta m wierci.troszke nizej niz pepek po lewej stronie brzucha.faajnie
A WY jak tam dzis dziewczynki?znow ma byc goraco.30stopni.ale jutro juz podaja rozna temp.28 albo 22.wolalabym ta druga bo nie mamy klimy w aucie a ponad 4godz bedziemy jechac.