- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziekuje za teleprogram haha :*
kasiu a ja myslalam ze to mozna zmierzyc tak jak do tej pory dziecko od główki do pupki
no to coz trzeba na czuja kupowac .
chciałabym już grudzień , wtedy by już było szybko do porodu haha ale mam wygorowane marzenia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Fakt drogi jest i dlatego go jeszcze nie mam bo szkoda mi kasy. Moja siostra go chyba dostała , jakoś taki mi się coś kojarzy.
Jakieś odrzutowce po moim niebie latają i hałasują .
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulaaa, jak się miewa Twoja córeczka?
Aganobla, co do Duphastonu to być może gin będzie kazał Ci odstawić, bo na tym etapie jak jest wszystko ok nie trzeba go brać, łożysko przejmuje funkcję wytwarzania progesteronu.
Satine, czekamy na fotki
Natalko, z tymi długopisami tak jest, ja kiedyś też chciałam w to wejść i dobrze, że zanim wysłałam im jakiekolwiek pieniądze poczytałam najpierw o tym na forach. Oszuści !
Co do wyprawki to ja postanowiłam z mężem, że zaczniemy się rozglądać w październiku. Muszę się jeszcze uśmiechnąć do szwagrów, co by mi jakiś worek z ciuchami podesłali Kiedyś mówili, że wózek, wanienkę, łóżeczko i inne gadżety dla nas trzymają, ale ciekawe, czy to nadal aktualne.
Dziewczyny, wczoraj poczułam jakby stuknięcie w pęcherz moczowy i się dziwiłam cóż to jest? Może to już ruchy maleństwa? Od jakiegoś czasu mąż podsłuchuje mój brzuch, mówi, że słychać pluskanie i przed ciążą takiego czegoś nie było, więc jelita to nie są. Wczoraj jak leżał z uchem na brzuchu w tym samym momencie poczułam ból z lewej strony co mąż krzyknął z wrażenia, że po lewej stronie było stuknięcie I teraz zagwostka, czy to dzidzia kopnęła i mnie zabolało, czy to jakiś skurcz? Ciekawe to wszystko.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
może rzeczywiście czujesz już ruchy ja też sie ciagle zastanawiam co mi tam sie rusza w brzuszku mam nadzieję , że to nasze dzieciaczki
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
głowa mi pęka dzisiaj strasznie w skroniach ... źle mi bardzo aż mi nie dobrze chyba muszę się położyć
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Coś dziś spokojnie na forum Ja dziś rano byłam mega senna i po śniadaniu poszłam nadal spać Ciekawe czy teraz zasnę w nocy
Na 17:00 idę trochę ściąć włosy, bo już się trochę "zapuściłam" Może jeśli zdąrzę po fryzjerze to zajdę do Rossmanna popatrzeć za jakąś oliwką albo kremem na rozstępy, bo od wczoraj mam bardzo naciągniętą skórę na brzuchu ;/ może macie coś sprawdzonego? Ja niestety na oliwkach i kremach się nie za bardzo znam :/
Ja jedynie mogę się wypowiadać na temat chusteczek nawilżanych dla dzieci firmy Johnson&Johnson, Rossmann, Pampers(P&G), Nivea i Hipp, bo przy tym pracuję więc wiem jak się to wytwarza i jako mikrobiolog sama to badam zanim trafi na rynek (hihi niczym z reklamy w TV Gerbera z zupkami dla dzieci )
Niestety oliwek i kremów na rozstępy nigdy nie używałam. Może maci coś godnego polecenia?
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
właśnie oglądam porodówkę straszne aż mnie wszystko boli
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z bólu głowy aż mi nie dobrze macie jakieś sposoby na taki ból? nie biorę tabletek , bo ją zwymiotuję zaraz
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia kiedys uzyawlam balsam palmersa i byl ok.teraz mam oliwke peggy sage,ladnie pachnie pomarancza a prawdziwe cudo to oliwka nuxe tylko w dobrej aptece,przepieknie pachnie i super nawilza,niestety droga,wiem ze jest na allegro ale nie wiem czy nie podróba,teraz na zmiane z oliwka uzywam Bielenda-Sexy mama,kosztuje 18zl w rossmanie,zapach ok,nawilza,nie chce wiecej rozstepow ale te ktore sa nie zmniejszyly sie po zadnym balsamie.
andzia napisz ktore chusteczki polecasz,a bambino dobre?
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja używam oliwki w żelu i balsamu (Perfecta mama) i tak sobie nawilża, dodam że mam bardzo suchą skórę.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mam już dwa kartony ciuszków. Co idę na zakupy to a to wejdę do lumpa, a to do jakiegoś sklepu. Zawsze coś kupię. Mam sporo bodziaków na 56cm, pajace na 62 cm. Generalnie to mam tak rozmiar 56-62-68cm.
princess
Dziekuję, Oliwia ma się ok. Mimo choroby chodzi, jest bardzo mądra itd.
Więcej o Oli na www.oliwkakuna.blox.pl
Ja przez ostatnie parę dni pochłaniam takie ilości jedzenia, że aż się sama sobie dziwie. Jem wsio co mi w ręce wpadnie...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
andzia napisz ktore chusteczki polecasz,a bambino dobre?[/quote]
Jeśli chodzi o chusteczki Bambino, to dopiero mamy robić chusteczki dla Bambino. Ale powiem szczerze, że moja siostra kupowała tylko różowe Bambino,były bardzo fajne i nie uczulały. Wszystko zależy od wrażliwości skóry dzieciaczka.
Ja osobiście mam zrobiony zapas chusteczek Pampersa - sensitive. Chociaż jeśli używa się ich często to też uczulają, więc bede je mieć na wyjścia a w domku będę raczej myć wacikiem z wodą.
Jeśli chodzi o chusteczki Nivea (takie w granatowym opakowaniu) to mają bardzo intensywny zapach. Jak siedziałam przy nich dłużej w laboratorium to zapach robił się męczący.
Ostatnio zaczęlismy robic też chusteczki Hippa ale ich jeszcze nie wypróbowałam (ale zapach ładny).
A jeśli chodzi o chusteczki Rossmanna to te niebieskie Babydream moim zdaniem są najlepsze z tych rossmannowskich. Różowe babydream (te sensitive) często są bardzo suche.
A jeśli chodzi o większe dzieciaczki to z Rossmanna fajne są papiery toaletowe dla dzieci Lilliputz. robione są na fajnym płynie. Ja nawet czasem je brałam jak gdzies wyjeżdżałam żeby wytrze ręce