- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuska0987
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja właśnie opyliłam kanapki z twarogiem i dżemem leśnym a dziś na obiad serwuję parówki sojowe w kapuście smażone w bułce tartej. Jeszcze tego nie robiłam ale zapowiada się smakowicie
Dziś prawie nie czuję się jak w ciąży. Nic mnie nie boli (oprócz piersi), nawet sobie sprzątam powoli. Rano miałam dużo śluzu kremowego i troszkę mnie piekło, ale teraz jest ok.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anoda napisz jak tam po wizycie.
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Oddanie krwi pępowinowej, to rzeczywiście dobra inwestycja. Tylu ludzi zarejestrowanych jako potencjalni dawcy szpiku, a szansa na znalezienie dawcy maluteńka.
Też mam dużo śluzu, częściowo przez luteinę, bo wypływa rano ze mnie takie "mleko" po nocy i do południa też tak jest. Ale mam takiego wodnistego śluzu też mam sporo.
Wróciłam we wtorek wieczorem z wakacji, ale dopiero dziś nadrobiłam wszystkie posty.
Satine pamiętałam o Tobie w sobotę, gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
W Kaliszu, na turnieju było fajnie, może nawet dobrze, że jechaliśmy w sobotę rano, a nie w pt wieczorem, bo jak znajomi dojechali, to padało i rozbijali się po ciemku. A tak w ogóle to ukąsiła mnie osa, jeden turysta przydepnął mi sukienkę i uderzyłam palcem o taki drewniany mostek i dopiero teraz przestaje boleć.
A we Wrocławiu w niedzielę złapała nas policja, dostałam upomnienie za niewłaściwe zabezpieczenie bagażu (policjant nie chciał zobaczyć jak jest wszystko zabezpieczone, tylko przez szybę stwierdził, że źle), do tego zabrał mi dowód rejestracyjny (miałam 2 różne opony z przodu, a jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi. W domu się okazało, że jedna opona (3 pozostałe założone były takie same) jest po prostu jako zapasówka...nawet mówiłam policjantowi, że być może jako zapasowe mam dobre koło od kompletu, ale nawet nie dał mi sprawdzić, musiałam w domu przełożyć, jechać na przegląd cząstkowy i do Bydgoszczy odebrać dowód, a w Bydgoszczy się okazało, że dowodu jeszcze nie mają..., także fajnie...)
No i na dodatek dostałam mandat 250zł , 5 punktów za niezastosowanie się do znaku C5 (pojechałam za innym samochodem na Wrocławskich tablicach, zatrzymałam się na skrzyżowaniu (a tamten przejechał wymuszając pierwszeństwo) i tam mnie dopadli...
Jeszcze policjant nakrzyczał, że chcę zabić dziecko i męża jadąc tak zapakowanym samochodem i w ogóle, że o siebie w ten sposób nie dbam...
Na nocleg dojechałam rycząc, głowa bolała mnie do następnego dnia. Dużo tłumaczyłam, że jestem tu pierwszy raz, że wiedziałam, że mam wjechać na pewien most, zobaczyłam, że znaki nakazują jazdę prosto, ale skoro ten przedemną skręcił, to jakoś zwątpiłam i też tak pojechałam.
A wracając we wtorek w Miliczu przekroczyłam prędkość o 30km i drugi mandat, ale przynajmniej gliny ok, nawet mili całkiem.
Można się ugryźć...szukamy najtańszego noclegu, jemy jak najtaniej, rezygnujemy z Panoramy Racławickiej , bo kosztuje 25zł/os, i w ogóle, a trzeba dać za mandaty. Z prędkością to rozumiem, zagapiłam się, ale ten pierwszy we Wrocławiu...
No nic...obiad mi się dogotowuje (ziemniaki z mizerią i fasolka szparagowa), a dla męża od wczoraj paszteciki z kapustą i grzybami.
Ach...wrócił mi taki duzy apetyt, jeszcze trochę i nadrobię stracone kg, jeszcze mi 2 zostały. Aż się boję, bo bardzo nie chcę w ciąży przytyć dużo...
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
A tak w ogóle, to byłam dziś w lumpie. Nic nie kupiłam, ale przymierzałam fajne spodnie ciążowe za 15zł, jednak miały dziurkę na tej części na brzuch i nie było takiej gumki trzymającej tą część na brzuchu, ale były fajne, pod tym względem, że miały po bokach takie sznureczki dopasowujące na biodrach.
Widziałam też kilka ślicznych ubranek za 5, 12zł, ale jeszcze za wcześnie dla mnie. Może po wizycie 11 września coś kupię. Ale nawet fajnie tak pooglądać. Jak przyjdzie czas na kupowanie, to będę tam zaglądać
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Placki ziemniaczane z musem jablkowym to jest to,sprobujcie,nauczylam sie tak jesc w niemcach,pychoza.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Ja mam dzisiaj zupę kalafiorową ze śmietanką i koperkiem, pycha. Jestem padnięta idę się zdrzemnąć.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.progenis.pl/
Jedno jest pewne,ze warto bo gdyby nawet w Olsztynie bylo to drozsze niz w Krakowie czy Warszawie to nie bedzie to jakas kosmiczna kwota a jest to zabezpieczenie na przyszlosc dla naszych dzieci. Nigdy nie wiadomo co moze sie przydazyc. Malo tego postęp medyczny jest zaskakujacy...wiec komorki macierzyste beda wykorzystywane w postaci terapii komórkowej i medycyny regeneracyjnej...przyklady:
- mózg – naprawa komórek nerwowych zniszczonych przez np. chorobę Alzheimera lub Parkinsona
- szpik kostny – leczenie białaczki
- serce – regeneracja mięśnia sercowego np. po zawale
- wątroba – odbudowa uszkodzonych komórek wątroby np. wskutek marskości
- trzustka – przekształcenie się w komórki wytwarzające insulinę
- nerwy rdzenia kręgowego – regeneracja po urazach kręgosłupa
- skóra – leczenie rozległych oparzeń
- stawy – naprawa zniszczonej chrząstki np. w reumatoidalnym zapaleniu stawów.
Ja wiem,ze nie wszystkich pewnie stac....ale mysle ,ze mozna rozwazyc bo kwota nie jest az tak wielka. Znam ludzi,ktorzy wiecej wydaja na papierosy rocznie.(dla tych co nie pala znalazlby sie inny przelicznik)
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Placki ziemniaczane, mogłabym jeść je na okrągło Bardzo smakują mi ze śmietaną, i potem jak po obiedzie wystygną i troszkę wyschną to na kolację wpierniczam same na zimno, takie najlepsze
Natalko, policjanci nie są od zrozumienia, tylko od wykonywania obowiązującego prawa, którego autorami zresztą nie są.
Anoda, trzymam kciuki za wizytę
Jadziu, wszelkie korzyści płynące z krwią pępowinową są oczywiście niewątpliwie cenne, ale główną barierą są niestety koszta. Dzięki za link do stronki przejrzę i zastanowię się.