- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam nowe mamusie
satine jaki duży brzusio też chce taki już
gabilee jak tam sie czujesz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pochwal sie co tam pokupowalas
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Witaj DOMI
Dopiero teraz przeczytałam o tym becikowym. Co za paranoja. No ale to właśnie Polska. Tak jest, było i będzie.
Ja na dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności (stopień znaczny) dostaję od państwa aż 60 zł miesięcznie na rehabilitację, (gdzie godzina reh kosztuje od 90zł w górę, już nie wspomnę, że żeby były jakieś efekty pracy to dzieciak musi być rehabilitowany co najmniej 4 razy w tygodniu) 150zł zasiłku pielęgnacyjnego ( czytaj. na pampersy, cewniki itd. Jakie ceny pampków wiecie, za cewniki na trzy miesiące płacę po 180zł) no i aż 560zł za to że dobrowolnie rezygnuję z pracy na rzecz wychowywania i opieki nad dzieckiem N. Pod żadnym pozorem nie wolno mi podjąć jakiejkolwiek pracy,bo automatycznie zabierają te 560zł.
Czyli łącznie dostaję na Oli aż 770zł z czego 700 idzie na przedszkole. Nikogo nie interesuje to, że dziecku trzeba co pięć miesięcy zmieniać ortezy, które bagatela kosztują od 1300zł w górę. Dwutygodniowy turnus rehabilitacyjny to koszt rzędu 4500zł. No a wiadomo, że jeśli chce się jakiś efektów to na taki turnus trzeba pojechać przynajmniej trzy razy w roku.
Oczywiście są fundacje, które raz w roku dadzą po 2000zł dofinansowania na turnus. Ale żeby otrzymać te pieniądze trzeba złożyć kuuuupę dokumentów, a niestety nie zakażdym razem przyznają, bo ''są dzieci w gorszym stanie''.
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
A z przyjemniejszych rzeczy zaczelam dzis atakowac allegro zerknijcie jakie cudo znalazłam ażmi sie oczy zaświeciły
allegro.pl/11-el-posciel-120x90-z-urocza...isy-i2608486422.html
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Zastrzyki biorę z powodu zespołu antyfosfolipidowego a na podtrzymanie mam całą listę tabletek.
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
Monia nie za wcześnie na składanie łóżeczka?
Ja mam już kołyskę rozłożoną, ale tylko dlatego, że Oli usypia w niej lalkę. Gada że póki Ameli nie ma to Ona się pobawi. A nie chcę, żeby poczuła się jakoś dziwnie no to pozwalam. Jutro chyba kupie już rożek. Ogólnie mam cały karton ciuszków na 56-62 cm, dwa śpiworki na zimę. Jakoś tak powoli kupuję...sama nie wiem czemu.
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
Też się już nie może doczekać Ja to jestem ciekawa co tam masz w brzuchu. W Pon czekam na smsa.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mrufka wklejaj te foty ciuszkow.ja to kurde ide na ciuchy ostatnio i ani takich ani takich kupic niemoge.bo jak jednak niebedzie cora?jeszcze dwa tyg do wizyty...tak daleko...a obserwuje takie ladne rozwe spodenki na necie..jutro sie koncza...Dzis mi tesciowa podeslala siatke bucikow oczywiscie dla dziewczynki...skas dostala...wszystcy maja parcie na dziewczyke...
brzuch dzis caly dzien mam taki dziwny..tak niby boli niby taki zdretwaialy...rano bardziej jakby jajniki mulily...zazwyam magnez...teraz wreszcie leze...ale dzidzia kopie malo ale kopie..wiec chyba ok...moze od tego zelaza kurde...jakies wzdecia czy co...
witaj DOMI
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witaj Domi wspolczuje takich przejsc ...poczytalam wlasnie o Twojej chorobie, przykro strasznie; ale, ale...trzeba byc dobrej mysli, ze wszystko dobrze sie ulozy
Anoda, noo ciekawe kto sie pierwszy z nas rozsypie Ja licze po cichu, ze moze dziewczynki az tyle nie przenosze, bo chlopcow: pierwszego 7 dni a drugiego 9 dni...masakra jak to sie wtedy dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzy
My dzis zaczynamy tapetowanie pokoiku dla chlopakow, wiec "sobota pracujaca" poki co, poprzegladam jeszcze jakies aukcje
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
jak tam dzisiejsze samopoczucie?
Hej domi, ale masz przeżycia, współczuje, 3mam kciuki żeby wszystko było oki :*
Ale rankiem mój syneczek w brzuszku baraszkował ale uczucie, hihi:)
u nas trwają remonty przerabiamy drzwi frontowe w innym miejscu, ale będzie super tylko kupę robotki czeka jeszcze mojego M :*
jutro idziemy na wesele do przyjaciół kupiliśmy im super książkę - romantyczną "Szczęściarz " Sparksa bo napisali iż chcą książki lub lotki do losowania;P
pozdrowienia :**
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witaj Domi troche poczytalam o twojej chorobie,trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo Piszesz ze sa gorsze przypadki,dobrze myslisz,tez tak musze.
Satine ale duzy brzuszek piekny