BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #427385 przez mrufka
Hej mamusie :kiss: Dziś miałam pracowity dzień byłam na badaniach robiłam tarczyce, tokso, WR, HIV, obciążenie glukozą, mocz, morfologie, pH wydzieliny pochwowej i wysokość dna macicy. Umówiłam się na te drugie genetyczne na 28 września więc już tuż tuż. Ale pochwalę się wam kochane przytyłam 1 kg trzymajcie kciuki bym znów nie schudła :) Jak już byłam na mieście weszłam do lumpa i oczywiście musiałam coś kupić i mam nową reklamówkę ciuchów, a i pani mi ustąpiła miejsca w tramwaju :laugh:

Witam nowe mamusie :kiss:
satine jaki duży brzusio też chce taki już :)
gabilee jak tam sie czujesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #427388 przez chomiczka
Ja codziennie jeżdzę do pracy i z powrotem autobusami i tramwajami. Jeszcze nikt mi miejsca nie ustapił :) ale wszyscy się na mnie gapią jakbym była jakąś kosmitką, zwłaszcza takie nastolatki, gapią się jakby to było coś dziwnego... wkurza mnie to! :)

12 lata 3 miesiąc temu #427398 przez gabilee
a dziekuje mrufka coraz lepiej tzn nie krwawie , lekkie plamy , ale leze :)
pochwal sie co tam pokupowalas

12 lata 3 miesiąc temu #427400 przez Paulaaa
Ale żeście naprodukowały. :)

Witaj DOMI :)

Dopiero teraz przeczytałam o tym becikowym. Co za paranoja. No ale to właśnie Polska. :angry: Tak jest, było i będzie.
Ja na dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności (stopień znaczny) dostaję od państwa aż 60 zł miesięcznie na rehabilitację, (gdzie godzina reh kosztuje od 90zł w górę, już nie wspomnę, że żeby były jakieś efekty pracy to dzieciak musi być rehabilitowany co najmniej 4 razy w tygodniu) 150zł zasiłku pielęgnacyjnego ( czytaj. na pampersy, cewniki itd. Jakie ceny pampków wiecie, za cewniki na trzy miesiące płacę po 180zł) no i aż 560zł za to że dobrowolnie rezygnuję z pracy na rzecz wychowywania i opieki nad dzieckiem N. Pod żadnym pozorem nie wolno mi podjąć jakiejkolwiek pracy,bo automatycznie zabierają te 560zł.
Czyli łącznie dostaję na Oli aż 770zł z czego 700 idzie na przedszkole. Nikogo nie interesuje to, że dziecku trzeba co pięć miesięcy zmieniać ortezy, które bagatela kosztują od 1300zł w górę. Dwutygodniowy turnus rehabilitacyjny to koszt rzędu 4500zł. No a wiadomo, że jeśli chce się jakiś efektów to na taki turnus trzeba pojechać przynajmniej trzy razy w roku.
Oczywiście są fundacje, które raz w roku dadzą po 2000zł dofinansowania na turnus. Ale żeby otrzymać te pieniądze trzeba złożyć kuuuupę dokumentów, a niestety nie zakażdym razem przyznają, bo ''są dzieci w gorszym stanie''.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427414 przez bananamana
Paulaaa niestety niestety znam to od podszewki u nas w domu tez bylo cięzko mam mlodszego brata niepelnosprawnego rowniez w st znacznym, mama wychowywala nas sama, renta po ojcu marniutka ojjj marniutka bo aż 320 zl na osobe (tata zmarl w mlodym wieku), zasilek rodzinny pozal sie boze, a i mama kokosow nie zarabia jako polozna szkoda gadac zreszta. Teraz ja pracuje jako rehabilitant wiec znam caly system od podszewki i niestety wiem ze lepiej nie bedzie a tylko gorzej, NFZ broni sie od bankrudztwa rekami i nogami ale tylko naszym kosztem i biednych boga ducha winnych dzieciakow, zatrudniaja na stanowiskach ludzi, ktorych tam w ogole byc nie powinno puszczaja wolne etaty, a nam tna swiadczenia czyli w polsce norma wladza dla siebie jak najwiecej a ochlapy dla narodu niestety bolesna prawda...

A z przyjemniejszych rzeczy zaczelam dzis atakowac allegro zerknijcie jakie cudo znalazłam ażmi sie oczy zaświeciły :lol:

allegro.pl/11-el-posciel-120x90-z-urocza...isy-i2608486422.html

12 lata 3 miesiąc temu #427425 przez DOMI
gabilee
Zastrzyki biorę z powodu zespołu antyfosfolipidowego a na podtrzymanie mam całą listę tabletek.

12 lata 3 miesiąc temu #427427 przez drzyzgunia
ja jutro jadę z mężem do hurtowni po bardzo podobny komplecik pościeli i jeszcze inne pierdółki dla dzidzi wiec jestem podniecona jak nie wiem :D S chce składać łóżeczko już w sobotę zobaczymy jak mu pójdzie...chyba tak samo się cieszy jak ja :)

12 lata 3 miesiąc temu #427439 przez Paulaaa
bananamana no właśnie tak to jest. Żeby trafić na dobrego rehabilitanta trzeba sporo się naszukać. Ja reh z certyfikatem NDT Bobath szukałam pół roku. Jak już znalazłam to trzymam się naszej Pani Oli rękami i nogami. :P

Monia nie za wcześnie na składanie łóżeczka? :)

Ja mam już kołyskę rozłożoną, ale tylko dlatego, że Oli usypia w niej lalkę. Gada że póki Ameli nie ma to Ona się pobawi. A nie chcę, żeby poczuła się jakoś dziwnie no to pozwalam. Jutro chyba kupie już rożek. Ogólnie mam cały karton ciuszków na 56-62 cm, dwa śpiworki na zimę. Jakoś tak powoli kupuję...sama nie wiem czemu. :P

12 lata 3 miesiąc temu #427445 przez drzyzgunia
Paula ja to wiem ale wytłumacz to Sebkowi oczywiście mów ze to ja się nie mogę doczekać :) sama wiesz, ze on jest w gorącej wodzie kompany...przykład zamówił uszczelki do okien miał je wymieniać w weekend nie wytrzymał wczoraj je wymienił a dzisiaj dokańczał :D

12 lata 3 miesiąc temu #427462 przez Paulaaa
No tak, cały Sebek. :)

Też się już nie może doczekać :P Ja to jestem ciekawa co tam masz w brzuchu. W Pon czekam na smsa. :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #427536 przez kasia123m
gabille lez i odpoczywaj:))

Mrufka wklejaj te foty ciuszkow.ja to kurde ide na ciuchy ostatnio i ani takich ani takich kupic niemoge.bo jak jednak niebedzie cora?jeszcze dwa tyg do wizyty...tak daleko...a obserwuje takie ladne rozwe spodenki na necie..jutro sie koncza...Dzis mi tesciowa podeslala siatke bucikow oczywiscie dla dziewczynki...skas dostala...wszystcy maja parcie na dziewczyke...
brzuch dzis caly dzien mam taki dziwny..tak niby boli niby taki zdretwaialy...rano bardziej jakby jajniki mulily...zazwyam magnez...teraz wreszcie leze...ale dzidzia kopie malo ale kopie..wiec chyba ok...moze od tego zelaza kurde...jakies wzdecia czy co...
witaj DOMI :)

12 lata 3 miesiąc temu #427556 przez mrufka
Jutro z rana zrobię foty moich łupów i wkleje :laugh: Mała mi buszuje w brzuszku ja jej pukam a ona mi kopniaka :) kasia jak dostalas buty dla dziewuchy to nie ma wyjścia musi być córka ;)

12 lata 3 miesiąc temu #427581 przez vini-miki
Czesc dziewczyny :)
Witaj Domi :) wspolczuje takich przejsc :(...poczytalam wlasnie o Twojej chorobie, przykro strasznie; ale, ale...trzeba byc dobrej mysli, ze wszystko dobrze sie ulozy :)

Anoda, noo ciekawe kto sie pierwszy z nas rozsypie :) Ja licze po cichu, ze moze dziewczynki az tyle nie przenosze, bo chlopcow: pierwszego 7 dni a drugiego 9 dni...masakra jak to sie wtedy dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzy ;)

My dzis zaczynamy tapetowanie pokoiku dla chlopakow, wiec "sobota pracujaca":D poki co, poprzegladam jeszcze jakies aukcje :D

12 lata 3 miesiąc temu #427623 przez Marlena1888
Hej kobietki!
jak tam dzisiejsze samopoczucie?
Hej domi, ale masz przeżycia, współczuje, 3mam kciuki żeby wszystko było oki :*
Ale rankiem mój syneczek w brzuszku baraszkował :D ale uczucie, hihi:)
u nas trwają remonty przerabiamy drzwi frontowe w innym miejscu, ale będzie super :) tylko kupę robotki czeka jeszcze mojego M :*
jutro idziemy na wesele do przyjaciół :) kupiliśmy im super książkę - romantyczną "Szczęściarz " Sparksa :) bo napisali iż chcą książki lub lotki do losowania;P
pozdrowienia :**

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427628 przez [email protected]
Czesc dziewczynki,wreszcie Moj Łobuz po11dniach ciszy dal mi znak o 24.15,taka pore wybralo,skopalo matke :laugh: nareszcie Spokoj. Troche bylam w szoku ze to taka sila,wczesniej bylo tylko mizianie

Witaj Domi troche poczytalam o twojej chorobie,trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo :) Piszesz ze sa gorsze przypadki,dobrze myslisz,tez tak musze.

Satine ale duzy brzuszek :) piekny

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka