- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam ze takie co pija pala w czasie ciazy,wogole niedbaja bo zawsze rodza zdrowe dzieci.
Mrufka sliczne ciuszki.a te bluzeczki.kurde zeby u mnie sie potwierdzila ta cora.juz niecale dwa tyg do wizyty.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
princess absolutna racja
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ci pęka jak nie możesz go na ręce wziąć albo inne rzeczy , no ale robisz to dla drugiego dziecka do lutego czas szybko minie :*
aniajulia ja bym posłuchała twojego gina i pojechała na izbę przyjęć możesz odmówić hospitalizacji i leżeć w domku , a jak cię zbadają i zrobią usg to ich obowiązek jak nie będą chcieli to się tego domagaj , że przyjechałaś tu po pomoc a jak nie będzie chcieli cię zbadać powiedz , że chcesz to na piśmie i dalej wyciągniesz konsekwencje , przeważnie to działa
mi lekarz powiedział,że instynkt macierzyński podpowie mi czy to ruchy synka czy przelewanie w jelitach i mam być spokojna , bo ruchy można poczuć nawet dopiero po 20 tyg. ciaży.
marlena życzę świetnej zabawy , trochę do ludzi zawsze lepiej robi
michasia fajnie mieć znajomą też w ciązy zawsze można sie wymienic spostrzezeniami bo ja w ciazy moglabym o niej tylko rozmawiac haha miłego spotkania życzę
chomiczka też myślałam , że ciązę przechodzi sie podobnie tak jak przechodzila wlasna matka, ale teraz stwierdzam , ze to nie prawda ! moja mama urodzila nas 4 zadnych problemow w ciazy no moze zyganko a po za tym nic , a ja? same wiecie
andzia lez i odpoczywaj . ja uwazam tak jak moj lekarz czasem lepiej wziac leki jezeli jest cos czego nie da sie dlugo wyleczyc domowymi sposobami , bo moze byc to grozniejse dla dziecka jak jakas bakteria przeodzi sie w paskudnego wirusa ...
mrufka śliczne zdobycze tez musze kupic buty jakies ogolnie mam ich pełno , bo to moja mania , ale chce ladnie wygladac w ciazy a nie jak ofiara , zawsze o siebie dbalam i o ubior tez wiec ciaza nie jest pretekstem do tego , zeby chodzic w byle jakich ciuchach
duży masz już brzuszek ładny symetryczny
princess uwazam tak jak ty , w ciazy mozna zapomniec o sobie trzeba myslec o dziecku o jego zdrowiu w lonie i na przyszlosc a to , ze dzieci mimo wszystko rodza sie zdrowe nie znaczy , ze pozniej nie beda mialy problemow ze zdrowiem albo koncentracja nauka i rozwojem ...
justyna ja uwazam , ze powinno sie lekko zasugerowac kobiecie robiacej zle w ciazy , bo moze taka mala uwaga da ej cos domyslenia i moze zmieni swoje postepowanie , nie mowie tu o ingerowaniu w czyjes zycie , ale lekka sugestie , a to duza roznica...
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
gabilee chyba zrobie tak jak mowisz bo nie ma na co czekac
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
NIE MAM LITOSCI dla kobiet w ciazy ktore pala czy pija!!! nie moge tego pojac,ktos decyduje o byciu matka i o odpowidzialnosci za drugiego czlowieka,to ja sie pytam tych kobiet gdzie ta odpowiedzialnosc??? w Anglii pokazuja matka filmy,np.moment jak kobieta pali i zachowanie dzieciatka w lonie,widzialam kiedys taki film na zajeciach,szkoda ze u nas nie pokazuja chocby w szkole rodzenia.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale żeście napisały, dziewięć stron do czytania.
Ja cały week się jakoś dziwnie czuję. Wczoraj wieczorem było mi tak niedobrze, że masakra. Niby chciało mi się wymiotować, a niby nie. Dziś miałam to samo po obiedzie.
Kupiliśmy dziś łóżeczko. A. już rozłożył... nie wiem po co. Za wcześnie dla mnie na takie rzeczy.
Co do twardego brzucha. Też mi się to zdarza. Nie często, ale jednak. Wtedy muszę poleżeć i przechodzi.
Madlen ja w pierwszej ciąży miałam bakterie w moczu. Baaardzo liczne. Niestety moja gin zlekceważyła sprawę i przepisała mi ziołowy urosept zamiast antybiotyku. Dla mnie antybiotyk to ostateczna ostateczność, ale jeśli jest konieczny to nie zwlekaj kochana.
Jakaś dziwna dla mnie ta ciąża. Na prawdę nie chcę narzekać ale czuje się okropnie. Myślałam, że z czasem będzie lepiej, ale nie.
Jutro idę do gina po skierowania na badania. Pewnie zrobi mi awanti o badania genetyczne. Mówi się trudno... nie cierpię tego doktora, ale chodzić muszę.
Trzymajcie się dziewczyny.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jakbyś natknęła się na taki film to proszę prześlij mi link, pokażę go "przyjaciółce". Szukałam pobieżnie na youtubie ale niestety. Znalazłam tylko artykuł opisujący taki filmik, ale to nie to samo.w Anglii pokazuja matka filmy,np.moment jak kobieta pali i zachowanie dzieciatka w lonie,widzialam kiedys taki film na zajeciach,szkoda ze u nas nie pokazuja chocby w szkole rodzenia.
Żegnam się z Wami na kilka dni, buziaczki
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do alkoholu i papierosow to rowniez nie mam litosci. Nie rozumiem jak mozna palic w ciazy czy pic. Sama bylam nalogowa palaczka przez istatnich kilka lat...ale tak jak w pierwszej ciazy nie mialam problemu,zeby przestac palic. Po prostu nie moglabym.
Jezeli chodzi o brzuch...to tez czasem czuje,ze mi twardnieje...nawet nie wiedzialam,ze to niebezpieczne. Jezu! Ale we wtorek ide do gin i mu wszystko powiem. Ale zauwazylam ,ze od 2-3 tyygodni mam krzywy brzuch. To znaczy pepek nie jest w lini prostej jak patrze z gory. Tez tak macie?