BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #428495 przez drzyzgunia
andzia_zg już łóżeczko i pościel jest w domu :) specjalnie z mężem jechaliśmy do tej hurtowni nie jest tak daleko od nas łóżeczko już złożone stoi w pokoju a pościel na razie zapakowana czeka na swoją kolej abym ją wyprała :D
Satine0 butelki super i faktycznie w cenie dostępnej :D ja na razie butelek nie kupuje kupiłam tylko dwie 120 ml na razie bo bardzo bym chciała karmić malucha piersią, a gdyby coś to wyskoczy się do sklepu i kupi :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #428497 przez bananamana
Patrzcie dziewczyny co znalazlam cena chyba atrakcyjna jak na te funkcje co :)
allegro.pl/podgrzewacz-sterylizator-lcd-...pee-i2625168568.html

12 lata 3 miesiąc temu #428515 przez Satine0
drzyzgunia Ja też chce karmić piersią ;-) Ale dziecko nie zawsze się cycem najada...czasami butelki moga się przydać :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428523 przez mrufka
hejka mamuśki :kiss: Ja dopiero co wstałam obudziłam się strasznie zmęczona usnęłam dopiero przed 5 rano jak mój M wychodził do pracy. Zjadłam z synusiem śniadanko ciepłe kakao i rogaliki maślane z dżemem truskawkowym i tak mi mała teraz szaleje chyba po tej słodyczy jaką wchłonęłam :laugh: teraz szykujemy się na małą wycieczkę do lasu Jakubek zażyczył sobie wycieczkę pociągiem więc jedziemy :)

drzyzgunia śliczne zakupy a łóżeczko przepiękne bardzo mi się podoba
aniajulia2 trzymaj się kochana, myślę że to dobra decyzja tam masz opiekę non stop
bananamana bardzo fajna ta butelka chyba też się nad nią pomyślę a podgrzewacz na prawde ma atrakcyjną cene jak na tyle funkcji ja mam sam podgrzewacz za który płaciłam 140 zł.
satine butelki z Aventa są dobre miałam je przy Kubie i też fajne są z Lovi. Co do karmienia piersią masz 100% racji tak było u mnie mały karmiony był piersią ale na nockę dostawał modyfikowane, a po za tym ja ściągałam pokarm bo miałam tak poranione sutki że robiły mi się strupki więc po 1 miesiącu nie dało rady go karmic piersią.

A co do tych laktatorów Medela to jak spojrzałam na allegro to rzeczywiście ceny są wysokie a muszę kupić jakiś i na pewno nie ręczny już nie mam zamiaru się męczyć myślałam że te na baterie, zasilane to one mocno ssą i że boli. :(

sylwka727 gdzie ty się podziewasz?

12 lata 3 miesiąc temu #428533 przez drzyzgunia
Satine0 napisał:

drzyzgunia Ja też chce karmić piersią ;-) Ale dziecko nie zawsze się cycem najada...czasami butelki moga się przydać :P

W 100% się z Tobą zgadzam ale na tą chwile nie będę kupować ani butelek, ani podgrzewacza do nich mąż w momencie kiedy ja urodzę z automatu w pracy bierze wolne więc jak by wyszło tak jak mówisz to wyskoczy po brakujące rzeczy ...ale to ze ich teraz nie kupuje nie oznacza ze nie mam już upatrzonych :P

12 lata 3 miesiąc temu #428536 przez mrufka
A właśnie mamuśki pochwalcie się domkami swoich maleństw :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428550 przez [email protected]
HI dziewczyny.

banananama super ze juz czujesz ruchy,niesamowite to jest,moje Małe figluje coraz bardziej,juz nie tylko w nocy,rano tez kilka kopniakow :)

drzyzgunia b.ladne łóżeczko i nie drogie,widzialam takie w sklepie za 600.

andzia polecam butelki Avent,moja siostra miala tomme tippee tez w porządku,wazne zeby nie zawieraly bisfenolu.

aniajulia bedzie dobrze,trzymam kciuki.

mrufka u mnie wszystkie dziewczyny uzywaly laktator reczny Avent,tylko wydaje mi sie ze jest jeden kiepski model,ten ktorego one uzywaly byl ok,kosztowal okolo 150zl.moja bratowa byla b.zadowolona,miala sporo mleka i w ciagu 15minut sciagala z obu piersi,ja prawdopodobnie wysle meza do sklepu jak juz urodze,jak bedziesz zainteresowana to zapytam o numer laktatora,polozne tez polecaly.
wlasnie,gdzie jest sylwka?? odezwij sie

12 lata 3 miesiąc temu #428576 przez gabilee
hej mamusie
zanim odpisze na kazdy post :) to sie pochwale , ze jutro najprawdopodobnie wychodze :)
zroili mi usg maly wazy 208 g :) ale ma długie nózki leżał tak w brzuszku jakbyście miały wyprostowane nogi i glowa do kolan siegaly :P serce bije 130 ud/min jestem przeszczesliwa jest sliczny widzialam jego paluszki cale stopki cudo :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428580 przez DOMI
Stanie,a z tym albinizmem po coli to chyba jakiś żart.Lekarzem nie jestem ale z tego co wiem jest to choroba genetyczna, którą się dziedziczy.

gabilee a krwiak już zniknął całkiem?

12 lata 3 miesiąc temu #428586 przez andzia_zg
gabilee super ze wychodzisz do domu. Mam nadzieje, że humor od razu lepszy. Jak sie w ogóle czujesz? krwiaczek zniknał?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #428592 przez chomiczka
gabilee super że wszystko się ułożyło. Powiem Ci że wielki ten Twój maluszek 208 gram to już naprawdę dużo :) a wiesz ile ma cm??

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428600 przez [email protected]
gabilee super wiadomosc,ciesze sie razem z Toba :) Leos duzy chlopak

Dopiero teraz zaskoczylam :cheer: to juz 18 tydz :laugh: czyli 5miesiac? za 2tyg.polowa ciazy i moze wreszcie sie dowiem kto mieszka w brzuszku :)

12 lata 3 miesiąc temu #428601 przez bananamana
gabilee to dobrze ze juz jest ok ciesze sie badz co badz nie ma to jak w domu :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428603 przez DOMI
Co do butelek to ja uważam,że butelka sama w sobie nie jest taka ważna,wszystko natomiast zależy od smoczka. Istotne jest aby butelka dobrze się odpowietrzała w trakcie picia.Ja na początku też kupiłam aventa ale synowi nie odpowiadał smoczek .Potem był canpol i dr browns ale ostatecznie wygrał smoczek z nuka a co za tym idzie i butelka z tej firmy.Nie polecam więc zakupu dużej ilości butelek na początku.
Jeśli chodzi o laktator to miałam avent manualny i elektryczny i polecam oczywiście elektryczny.
Warto mieć jedną butelkę do szpitala bo po porodzie może czasem być różnie z laktacją. Nawet jeśli karmisz tylko piersią to też lepiej kupić jakąś butelkę bo może będziesz chciała podać odciągnięte mleko lub lekarstwo.

12 lata 3 miesiąc temu #428605 przez Satine0
DOMI Ja się na tym nie znam...w rodzinie nigdy albinosa nie było więc nie wiem czy to tylko od genetyki zależy. Zresztą nie wypowiadam się i nie spieram bo się akurat na tym nie znam:P napisałam tylko to co lekarz powiedział.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka