BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #428222 przez Satine0
Co do coli :) Moja ciotka urodziła albinosa i w szpitalu lekarze powiedzieli jej, że to od tego. Ale ona piła ok. 4 l dziennie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #428236 przez justyna84
kasia123m napisał:

Aniajulia a magnez lykasz?masz magnez w domu.mozesz brac nawet 3 razy 1 tabletke.ja na twardnienie i stawianie sie brzucha magnez mialam nawet po 6 dziennie.i lez.nie wstawaj jak niemusisz.a jakby Cie bardzo brzuch bolal to wez nospe.

Powiem Wam ze takie co pija pala w czasie ciazy,wogole niedbaja bo zawsze rodza zdrowe dzieci.

Mrufka sliczne ciuszki.a te bluzeczki.kurde zeby u mnie sie potwierdzila ta cora.juz niecale dwa tyg do wizyty.

Kasiu masz calkowita racje. Moja kolezanka palila w ciazy i mala nawed nei miala glodu nikotynowego po urodzeniu a teraz jak porownam jej dziecko z moim to ta mala jest bardzo zywa az natto :ohmy: . Ja w pierwszej ciazy panikowalam z byle powodu i wiem ze czasami czlowiek sie martwi i stresuje niepotrzebnie a lekarz wie co robi ,teraz juz w 2 ciazy jestem spokojniejsza przynajmniej sie staram bo wiem ze przejmowanie sie to czasami tylko niepotrzebny stres . B o wiadomo jak kktoos jest po porzejsciach ciazowych to juz inna sprawa ale trzeba byc doobrej mysli :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428240 przez justyna84
princess napisał:

Justyna, cola zawiera kofeinę, która zwiększa ryzyko poronienia, podwyższa ciśnienie, które może powodować odklejenie się łożyska, niedotlenienie płodu, stan przedrzucawkowy. Kofeina ogranicza również wchłanianie wapnia, magnezu i żelaza, a te dwa ostatnie są nam niezbędne. Poza tym nieukształtowana w pełni wątroba dziecka nie potrafi sobie poradzić z przetworzeniem kofeiny i jest ciągle pobudzone, może też mieć wpływ na hormon wzrostu. Moim skromnym zdaniem trzeba uświadamiać takie osoby. Tylu ludzi walczy z aborcją, przemocą, molestowaniem, ale nie mówi się o truciu swoich dzieci i narażaniu ich na wrodzone wady i szereg chorób takich jak cukrzyca, astma, problemy sercowe - bo to właśnie są częste następstwa palenia w ciąży. Tacy rodzice powinni odpowiadać karnie za wywołanie uszczerbku na zdrowiu lub trwałego kalectwa.

Niestety wszystkiego nie powstrzymasz i nad wszystkim nei zapanujesz ;) i niektore rzeczy trzeba przyjac do swiadomosci ze swiat jest taki a nie inny zaznaczam niektore zebys sie zemna czasem nie klucila :silly: bo jestem w ciazy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428242 przez Paulaaa
Ja uwielbiam cole. Przed ciążą to butelka 2l musiała być w domu. A teraz napiję się łyka i od razu lecę do łazienki. Jakoś w ogóle mi nie podchodzi. Z papierochami nie mam problemu, bo nie palę w ogóle. :) Alko... raz na ruski rok jakieś piwko.

Oliwia już śpi. Obraziła się na mnie, bo umyłam jej głowę nie tym szamponem co chciała. :angry: Jenyyy 4 latka a w każdym temacie ma własne zdanie. Masakra. :P

W ogóle to dziś 18 tc. Nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co był 5tc i byłam u gina, a tu za chwilkę będzie połowa. :) Mała szaleje... jak zwykle okupuje lewy bok.
Jeśli prawdą jest to, że jak dziecko aktywne w brzuchu tak aktywne po porodzie to... Amelka prawie wcale nie będzie spała...

12 lata 3 miesiąc temu #428254 przez Satine0
U mnie 19 :) a też dopiero co był 5.

Jak tam u was z zakupami? chomikujecie coś powoli?? Ja dostałam łóżeczko z funkcją kołyski.

Tylko ciemniejszy kolor.

Do tego właśnie mama zadzwoniła, że ma dla mnie wanienkę ze stelażem :)

Zamówiłam też zestaw butelek z Aventa. Jutro powinny przyjść...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428265 przez anoda89
Hej. Trochę naskrobałyście postów dzisiaj :).

Ja nie piję kawy, coli i żadnych gazowanych napoi ale chce mi się strasznie takiej zimniej coli. Czasami złapię łyka od męża. Ostatnio mam straszną ochotę na herbatę i piję 3-4 ale takie tylko lekko zabarwioną.

Satine śliczne łóżeczko. Ja jeszcze nic nie mam a chyba powinnam powoli kupować.

Mój Mały dzisiaj szaleje :). Chciałam nagrać jak brzuch skacze ale ciężko uchwycić.

Co do twardnienie brzucha to mi czasami też twardnieje. Czasami jak Marcel siedzi nisko to właśnie tak mam i chodzę zgięta albo muszę przysiąść.

12 lata 3 miesiąc temu #428274 przez Paulaaa
Satine śliczne łóżeczko :)

My dziś od cioci mojej odkupiliśmy takie (podobne, identycznego znaleźć nie mogę;/) allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bukowe-3-...cja-i2615433755.html
Nasze na bokach ma wyrzeźbione korony.
Mamy też kołyskę, dwa śpiworki na zimę. Karton ciuszków. Dziś dokupiłam 4 czapeczki jeszcze.
W Sobotę pojedziemy chyba do ikei. Muszę zobaczyć przewijaki i ochraniacze na łóżeczko.
Generalnie ja już kompletuję wsio, bo nie mam ochoty na raz wydać 3 tysięcy. A tak to powoli, powoli kupie wszystko. :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428290 przez kasia123m
ja dzis widzialam w h&m takie malusie rozowe skarpeteczki z hello kitty....kurde jakbym juz wiedziala ze tam siedzi mala ksiezniczka to juz by byly moje...jeszcze 11 dni:)
staine ekstra to lozeczko...a ono jest normalnych rozmiarow?120 na 60?super...a ten zestaw butelek zamowilas taki gdzie sa dwie duze i dwie male?widzialam wlasnie takie...to sie chyba bardzo oplaca bo jedna kosztuje ponad 20zl

12 lata 3 miesiąc temu #428293 przez Satine0
Tak tam są 4 butelki:) dwa smoczki, smoczek uspokajający, szczotka do czyszczenia butelek i łyżeczka jakaś gratis ;) zapłaciłam 59zł więc się opłaca i to bardzo :)

A łóżeczko standardowe :) Polecam bo jest super... nie trzeba mieć osobno kołyski bo wystarczy, że nim się porusza i buja ładnie :) Można też tą funkcje zablokować i wtedy stoi i ani drgnie :P

12 lata 3 miesiąc temu #428319 przez jadziatopol
ile kosztuje to lozeczko? caliem pomyslowe :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #428333 przez jadziatopol
Satine dzieki :) extra to lozeczko i nazywa sie jak moj m

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428342 przez [email protected]
satine, jadziatopol moja siostrzenica ma takie łóżeczko,jest super,polecam,widzialam na alegro,mozna kupic za polowe ceny uzywane.

12 lata 3 miesiąc temu #428344 przez mrufka
Bardzo fajne te lozeczko mam podobne po synku jednak nie będę go składać bo kupiłam kolyske.
Kasia to ty masz wizytę 27 ? Bo ja mam 28 te drugie prenatalne a potem 1 pazdziernika polowkowe i nadal myślę czy mojej małej nic nie urósło będę dopiero najpewniejsza jak urodze:)
Anoda koniecznie musisz uchwycic małego akrobate. To już ładnie musisz czuć ruchy u mnie czuć ale takie delikatne kopniaki.

Dziewczyny bolą was nadal piersi ? Bo mnie dziś strasznie są twarde nabrzmiale i swedza

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428346 przez [email protected]
mrufka nawet mi nie urosły specjalnie :cheer: tylko swedza,brzuch tez

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka