- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
Aniajulia a magnez lykasz?masz magnez w domu.mozesz brac nawet 3 razy 1 tabletke.ja na twardnienie i stawianie sie brzucha magnez mialam nawet po 6 dziennie.i lez.nie wstawaj jak niemusisz.a jakby Cie bardzo brzuch bolal to wez nospe.
Powiem Wam ze takie co pija pala w czasie ciazy,wogole niedbaja bo zawsze rodza zdrowe dzieci.
Mrufka sliczne ciuszki.a te bluzeczki.kurde zeby u mnie sie potwierdzila ta cora.juz niecale dwa tyg do wizyty.
Kasiu masz calkowita racje. Moja kolezanka palila w ciazy i mala nawed nei miala glodu nikotynowego po urodzeniu a teraz jak porownam jej dziecko z moim to ta mala jest bardzo zywa az natto . Ja w pierwszej ciazy panikowalam z byle powodu i wiem ze czasami czlowiek sie martwi i stresuje niepotrzebnie a lekarz wie co robi ,teraz juz w 2 ciazy jestem spokojniejsza przynajmniej sie staram bo wiem ze przejmowanie sie to czasami tylko niepotrzebny stres . B o wiadomo jak kktoos jest po porzejsciach ciazowych to juz inna sprawa ale trzeba byc doobrej mysli
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
Niestety wszystkiego nie powstrzymasz i nad wszystkim nei zapanujesz i niektore rzeczy trzeba przyjac do swiadomosci ze swiat jest taki a nie inny zaznaczam niektore zebys sie zemna czasem nie klucila bo jestem w ciazyJustyna, cola zawiera kofeinę, która zwiększa ryzyko poronienia, podwyższa ciśnienie, które może powodować odklejenie się łożyska, niedotlenienie płodu, stan przedrzucawkowy. Kofeina ogranicza również wchłanianie wapnia, magnezu i żelaza, a te dwa ostatnie są nam niezbędne. Poza tym nieukształtowana w pełni wątroba dziecka nie potrafi sobie poradzić z przetworzeniem kofeiny i jest ciągle pobudzone, może też mieć wpływ na hormon wzrostu. Moim skromnym zdaniem trzeba uświadamiać takie osoby. Tylu ludzi walczy z aborcją, przemocą, molestowaniem, ale nie mówi się o truciu swoich dzieci i narażaniu ich na wrodzone wady i szereg chorób takich jak cukrzyca, astma, problemy sercowe - bo to właśnie są częste następstwa palenia w ciąży. Tacy rodzice powinni odpowiadać karnie za wywołanie uszczerbku na zdrowiu lub trwałego kalectwa.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Oliwia już śpi. Obraziła się na mnie, bo umyłam jej głowę nie tym szamponem co chciała. Jenyyy 4 latka a w każdym temacie ma własne zdanie. Masakra.
W ogóle to dziś 18 tc. Nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co był 5tc i byłam u gina, a tu za chwilkę będzie połowa. Mała szaleje... jak zwykle okupuje lewy bok.
Jeśli prawdą jest to, że jak dziecko aktywne w brzuchu tak aktywne po porodzie to... Amelka prawie wcale nie będzie spała...
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Ja nie piję kawy, coli i żadnych gazowanych napoi ale chce mi się strasznie takiej zimniej coli. Czasami złapię łyka od męża. Ostatnio mam straszną ochotę na herbatę i piję 3-4 ale takie tylko lekko zabarwioną.
Satine śliczne łóżeczko. Ja jeszcze nic nie mam a chyba powinnam powoli kupować.
Mój Mały dzisiaj szaleje . Chciałam nagrać jak brzuch skacze ale ciężko uchwycić.
Co do twardnienie brzucha to mi czasami też twardnieje. Czasami jak Marcel siedzi nisko to właśnie tak mam i chodzę zgięta albo muszę przysiąść.
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
My dziś od cioci mojej odkupiliśmy takie (podobne, identycznego znaleźć nie mogę;/) allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bukowe-3-...cja-i2615433755.html
Nasze na bokach ma wyrzeźbione korony.
Mamy też kołyskę, dwa śpiworki na zimę. Karton ciuszków. Dziś dokupiłam 4 czapeczki jeszcze.
W Sobotę pojedziemy chyba do ikei. Muszę zobaczyć przewijaki i ochraniacze na łóżeczko.
Generalnie ja już kompletuję wsio, bo nie mam ochoty na raz wydać 3 tysięcy. A tak to powoli, powoli kupie wszystko.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
staine ekstra to lozeczko...a ono jest normalnych rozmiarow?120 na 60?super...a ten zestaw butelek zamowilas taki gdzie sa dwie duze i dwie male?widzialam wlasnie takie...to sie chyba bardzo oplaca bo jedna kosztuje ponad 20zl
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A łóżeczko standardowe Polecam bo jest super... nie trzeba mieć osobno kołyski bo wystarczy, że nim się porusza i buja ładnie Można też tą funkcje zablokować i wtedy stoi i ani drgnie
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasia to ty masz wizytę 27 ? Bo ja mam 28 te drugie prenatalne a potem 1 pazdziernika polowkowe i nadal myślę czy mojej małej nic nie urósło będę dopiero najpewniejsza jak urodze:)
Anoda koniecznie musisz uchwycic małego akrobate. To już ładnie musisz czuć ruchy u mnie czuć ale takie delikatne kopniaki.
Dziewczyny bolą was nadal piersi ? Bo mnie dziś strasznie są twarde nabrzmiale i swedza
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa