- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobra uciekam lezec bo mnie cos zakuwa.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A tu jeszcze mój brzuszek z przed 15 min
Wszystko mi idzie w boczki i w dupę mój M zadowolony bo zawsze podobały mu się dupiaste a ja miałam malutki tyłek
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabilee, szanuję takie matki, które rzuciły nałóg dla swojego dziecka, ja przed ciążą też popalałam kilka papierosów dziennie, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście od razu pas. Za to moja "przyjaciółka" niby nie starała się o dziecko, ale nie zabezpieczała się i liczyła się z faktem zajścia w ciążę, jednak mimo tego nie rzuciła palenia w ciąży, może trochę ograniczyła. Nie mogłam już słuchać, jak dzwoniła do mnie, słyszałam jak jara fajkę za fajką a po paru minutach musi kończyć, bo idzie rzygać. Jak się jej spytałam, czy zamierza rzucić to powiedziała, że to już bez sensu, bo dziecko i tak jest już uzależnione od nikotyny. Urodziła wcześniaczka z niską wagą urodzeniową, chłopiec ważył 2400. Już w ciąży ginekolog mówił, że waga dziecka jest nieco za niska, łożysko się obniża, ale ona nic sobie z tego nie robiła. Po porodzie karmi piersią i oczywiście dalej jara. Gdy widzę, jak wstawia na necie fotki z synkiem i wypisuje, że kocha go najmocniej na świecie, jest jest skarbem itp. itd. to niedobrze mi się robi, jak można być taką hipokrytką? Teraz dociera do mnie, z kim ja się przyjaźniłam... Jak jej to wszystko wygarnęłam, pokłóciłyśmy się i nie odzywałyśmy do siebie przez jakiś czas. Pogodziłyśmy się po porodzie, myślałam, że może zmieniła trochę swoje postępowanie, ale niestety pomyliłam się. Teraz jej maluch jest zdrowy, oczywiście oprócz tej niskiej masy ciała, ale co będzie w przyszłości? Boję się pomyśleć, na ile chorób zapadają dzieci od poczęcia karmione nikotyną i resztą substancji smolistych Jakim trzeba być egoistą, aby nie potrafić odmówić sobie przyjemności przez te kilkanaście miesięcy a tym samym nie spieprzyć życia drugiemu człowiekowi. Nie wiem, w głowie mi się to nie mieści.
Aganobla, super czuć ruchy, człowiek od razu się uspokaja, że z maluchem wszystko ok Mój też fikał w nocy, dopiero jak położyłam się na prawym boku się uspokoił i dał mamie pospać
Aniajulia, nie wiem, czy branie progesteronu tak o, bez zalecenia lekarza, jeśli juz odstawiłaś jest wskazane. Co do ruchów to jeśli kobieta nie czuje ich po 21 tc to wtedy może być to powodem do niepokoju, także spokojnie Ja poczułam szybciej bo to moja druga ciąża. Fajnie, że niedawno coś poczułaś. Ginekolog mówił mi ostatnio, że na tym etapie ciąży ruchy mogą się pojawiać raz na kilka dni. Dziecko jest jeszcze małe, ma dużo miejsca w macicy i może akurat się tak ułożyć, wcisnąć w taki kąt, że nie będziesz czuła jego kopniaków. Ja najbardziej czuję ruchy jak siedzę lekko pochylona do przodu i leżąc na plecach. Po jeździe samochodem i zjedzeniu czegoś słodkiego mój maluch szczególnie się uaktywnia. Jeśli czujesz nadal twardnienia to koniecznie weź Nospę.
Bananamama, co do pogody to u mnie pochmurno i sennie, a zapowiadali słońce u nas.
Marlena współczuję Ci wysłuchiwania tych ciążowych zabobonów. Oj niech tylko ktoś by spróbował mi makaron nawijać na uszy
Michasia, super, że idziesz na studia jaki kierunek?
Andzia, leż pod kołdrą, a jak będziesz miała gorączkę ponad 38,5 stopnia to trzeba brać lek na zbicie.
Mrufka, zakupki super i dobrze, że lepiej się czujesz
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
hee wiem cos o tym moj synek ma tyle samo miesiecy i wszedzie go pelno no ale ja nie mam z ciaza problemow , a tobie zycze wytrwalosci do samego konca bo pewnei ci jej nie brakujeMiałam na myśli twardnienie, skurcze. A moje szczęście jest jeszcze malutkie ma niespełna 18 m-cy. Bajeczki i spokojne siedzenie odpadają. Raczej szaleństwa z piłką i na placu zabaw.
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
mrufka cudny brzuszek
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
justyna84 z tą wytrwałością to różnie bywa szczególnie jak synek przychodzi i wyciąga rączki bo chce abym go podniosła.On zaczyna płakać a ja z nim no bo przecież nie rozumie że nie mogę.Wytrzymam dla mojej córci tak jak wytrzymałam dla synka.Bardzo chcieliśmy aby syn miał rodzeństwo choć wiedzieliśmy,że tak to będzie wyglądało.Damy radę.
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011