BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #428805 przez andzia_zg
DOMI dzięki za wskazówki. Kochana jestes :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428810 przez DOMI
Nie ma sprawy przynajmniej coś robię oprócz zalegnania w łóżku . :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428824 przez buziaczek18
Witajcie dziewczyny ,ale żescie poszalały wracam po 2 dniach a tu 150 postów do przeczytania ,ale się naczytałam ,byłam z mężem robić tesciowej remont w mieszkanku kładlismy tapety i kasetony jestem mega zmęczona ale już zrobione.Jadziatoplwitaj w PolsceSatin-fajne łóżeczko,Gabillecieszę się razem z Tobą że już wracasz do domku,Aniajulia-trzymaj się ciepło,wszystko będzie dobrze,Anuśkagratuluję dziewczynki,Drzyzguniasuper łóżeczko i śliczna pościel,tylko niestety nie stać mnie na taki zakup, :( Andziajako mama 4 szkrabów mogę wam polecić na kolki super butelki ,DR.Brauna ,tak sie nazywają ,mają specjalną rurkę odsysającą powietrze,dzięki temu żadne z moich dzieci nie miało kolek ,cena to ok 35 zł za butelkę ale myślę zee warto ,inne im nie pomagały,te są naprawdę super,to chyba tyle ,a bym zapomniała ja tez jeszcze nie czuję ruchów choć to moja 5 ciąża ,ale gratulacje dla mam które je czują ,zajrze potem. :)

12 lata 3 miesiąc temu #428842 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny za powitania :)
Aniajulia trzymaj sie cieplutko. Bedziesz pod dobra opieka...wszystko bedzie dobrze
Anuska gratuluję córeczki :)
Drzyzgunia extra lozeczko...tez mysle o nim lub o tym z kolyska :)
Gabilee ale sie ciesze,ze wychodzisz :) i z maluszkiem wszystko ok :)
Co do laktatorów to u mnie na 1 miejscu stoi Medela. Moze drozszy niz inne ale nie zamierzam tym razem oszczedzac. Przy moim pierwszym dziecku tak sie nameczylam , ze postanowilam tym razem oszczedzic sobie czasu i bolu.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428848 przez andzia_zg
buziaczek18 dzięki za wskazówki :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428854 przez jadziatopol
dziewczyny...a co z tym brzuchem? czy to normalne,ze pepek nie jest w lini prostej a caly brzuch jest ok...to znaczy nie jest wybulony z lewej albo z prawej...tylko sam pepek jest krzywo od 3 tygodni. Tez tak macie?
Mam pytanko czy termin porodu na liscie wpisujemy wg ostatniej miesiaczki czy wg usg?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #428868 przez natalka
jadzia mój pępek nie zmienił miejsca a z brzuchem różnie czasami leże na prawym boku a z lewej strony jest większy lub odwrotnie.
Na liście wpisałam termin wg ostatniej @.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #428873 przez Madlen
Gabilee super wiadomość. Na szczęście dzidzia zdrowa i rośnie :)

Aniajulia trzymam kciuki, bądź dzielna.

12 lata 3 miesiąc temu #428900 przez Marlena1888
hello Dziewuszki!
ale się naczytałam, troszkę już nie pamiętam heh ;/
gabille no i superrr że wracasz do domku, Leonek silny chłopaczek :)
ja dziś trochę nie kontaktuję niestety, z wesela wróciliśmy ok 3.00, a o 7.00 musieliśmy wyjechać już do rzeszowa na tą głupią komisję z zusu.. ale na szczęście wszystko poszło oki, babka wypytała o moje samopoczucie, parametry ciąży i takie tam, skserowała sobie też moją kartę ciąży.
przyjechaliśmy ok południa, godzinkę się przespaliśmy - wiecie jakie to spanie w dzień, taki leń nas dopadł..

co do pępka, to lekko mi się rozciągnął, ale równo wygląda. myślę że to może zależeć od pozycji obranej przez Maleństwo ;)

jutro się odezwę jak dojdę do siebie, 3majcie się bye:*

12 lata 3 miesiąc temu #428993 przez gabilee
Paulaaa dzieci to są udane , zaskakują nas na każdym kroku :) słodkie maluszki
aha ja już też kupiłam trochę ciuszków, bo nie chce też wydać kupy kasy na raz...
a napisz nam jak tam wizyta udało Ci się załapać ?

satine0 pomysłowe to łóżeczko , podoba mi się , co do butelek to ja będę kupowała te antykolkowe tommee tippy są też takie z czujnikiem ciepła myślę , że mogą być pomocne na początku jak nie będę się znała na tym czy za gorące nie jest dla maluszka :)

mrufka mnie nie bolą piersi , ale strasznie czasami swędzą sutki , ale znalazłąm sposób , moj n się nimi zajmuje i odrazu lepiej :)
fotke brzuszka wstawie jak wyjde ze szpitala

co do laktatorów to czytam właśnie artykuł więc jak się czegoś dowiem ciekawego to zaraz napiszę :)

co do smoczków to napewno będę kupować tylko te ortodontyczne , ale w sumie to już większość z nich jest właśnie taka :)

anuska gratuluję dziewczynki :) i kuruj się tam :)

bananamana fajnie , że czujesz już ruchy , mi sie wydaje , ze ja tez , ale nie jestem pewna czy to to :P

aniajulia powiem ci , ze bardzo broniłam się przed szpitalem , ale jednak to była dobra decyzja :) życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia dla ciebie i dzidzi , trzymam kciuki mocno i jestem z toba myslami :* daj znac co i jak u ciebie :)

drzyzgunia śliczna posciel , oglądałam to łożeczko na allegro w dobrej cenie jest z szuflada :)

co do sterylizatora , elek. niani i wgl tych elektronicznych rzeczy tym zajmuje się moj n wiec mam z głowy :D

domi niestety nie zniknal nawet nie drgnal ;/ bede lezec i sie zobaczy :)

andzia tak dziekuje humor mam lepszy juz od samego usg :D czuje sie dobrze a ty jak kochana?

aganobla tez mam nadzieje, ze poznasz juz plec :) ale najwazniejsze , zeby zdrowe bylo :)

ogolnie dziewczyny bardzo dziekuje za kciuki i ze mozna na was zawsze liczyc , na dobra rade i otuche w kazdej postaci . mimo , ze nie znamy sie tak na zywo to czuje sie z wami zwiazana :)

natalkai chomiczka nie wiem w sumie czemu , ale moj maly tak rosnie w sumie to tylko z usg takie zblizone moze sie pomylila ta lekarz :)

jak bede kupowala butelki , smoczki i rozne pierdoły toraczej metoda prob i bledow i korzystajac z waszych rad :)

jadzia co do pępka to nie mam pojęcia jak będziesz na wizycie to koniecznie zapytaj gina. a na liście mozesz wpisac jedno i drugie :D

marlena to sie wybawilas kochana :) a ciesze sie , ze i zusem sie ulozylo odrazu czlowiek spokojniejszy.. odpoczywaj po tych nocnych ekscesach :*

12 lata 3 miesiąc temu #429007 przez anoda89
Hej dziewczyny. Ja na chwilę bo jestem padnięta. Byliśmy pooglądać dzisiaj wózki. Gusta nam się zmieniły całkowicie. Mutsy fajny ale gondola mała strasznie, gdyby była większa to pewnie byśmy go wzięli. Teraz stawiamy na Emmuljunga i Bebecar, widać że porządne wózki. Miałam coś małemu kupić ale ceny w tym sklepie nas powaliły.

12 lata 3 miesiąc temu #429021 przez justyna84

12 lata 3 miesiąc temu #429033 przez aniajulia2
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy. Leze sobie i jestem zła bo mnie nawet dziś nie zbadali tylko znowu mi podają nospe i dufaston. Jutro mam mieć usg. Nic nikt nie mówi i wogóle mam dola.

12 lata 3 miesiąc temu #429042 przez justyna84
kochana i nei beda ci nic muwic bo co ci maja muwic ;) jak sie bedzie cos dzialo to ci powiedza nei martw sie :)

12 lata 3 miesiąc temu #429045 przez Paulaaa
Cześć dziewczyny. :)

gabilee kochana nawet nie wiesz jak się cieszę, że z malutkim wszystko ok. :) Aż mi się humor poprawił, bo powiem szczerze, że ostatnio dużo o Was myślałam. :) Na pewno źle nie usłyszałaś jeśli chodzi o wagę małego. Moja tydzień temu ważyła 195g. :)

aniajulia2 napisz nam jutro koniecznie co mówią lekarze. Trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze. :)

anoda89 baaardzo, baaaardzo podoba mi się Emmaljunga Smart Duo Combi tylko ta cena. :angry: U nas wózek zostanie na ostatnią chwilę, bo całkowicie nie mam koncepcji, co chcę, jaki chce itd. ;)

Ja do lekarza zadzwoniłam i zapisałam się normalnie na 12.45. Poszłam i powiem Wam, że był MIŁY!! Szok :P Ale może dlatego, że zaciągnęłam ze sobą moją mamę do pomocy. ;)(Czekała na poczekalni, bo jak sie okazało wcale nie była potrzebna.) Co do badań genetycznych nawet się nie czepnął. Zapisał tylko w karcie, że po rozmowie z Panią genetyk z badań zrezygnowałam. I na końcu dodał ''W sumie dobrze, bo dziecko zdrowe!'' (To fajnie, że nastraszył mnie tak dla jaj!!) Zbadać oczywiście mnie musiał, jak sobie nie pogrzebie to chory chodzi. Ale co najlepsze. Miał takie małe przedwojenne urządzenie do słuchania serca płodu. Słyszałam jak małej serduszko stuka. :) :) Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i żelazo. Z wynikami na Pon to dostanę następne skierowania na glukozę itd. Zawsze przed wizytą u niego mam stresa... dzis moje ciśnienie to 150/90. Pielęgniarka w szoku była, kazała mi odpoczywać. Jak wyszłam z gabinetu bez stresu to ciśnienie 120/70. :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka