BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #429808 przez anuska0987
anoda89 a u ciebie jak jest z ruchami pytam bo dzieli nas tylko jeden dzień

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #429854 przez Katriss
Cześć kobietki u nas też pogoda denna zapowiada się na cały dzień deszczu.

Ja perełke też rzadko czuje tj raz na pare dni ale wczoraj zjadłam kawałęk sera to zaczeła wariować az brzuch podskakiwał hehe zaczełam strasznie smiać sie i uspokoiło sie :D:D ale dzis od rana tez przpomina o sobie mój M w 7 niebie bo brzuszek co raz bardziej widoczny i mówi ze wyglądam sexi hi hi

a co do remontu to znam ten ból my tez przechodzimy tylko na raty teraz w weekend robiliśmy sufit w przed pokoju a za 2 tyg sypialnia 2x przechodzic ten balagan eh...

A chciałam zapytać macie tez tak ze jak wiecej pochodzicie tj tak mini. 30min. to boli was w boku? Mnie kuje tak troche pochodze tak w miejscu woreczka...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429870 przez [email protected]
andzia i anuska próbowałyście inhalacji? po trzech dniach przeszedl mi katar.

Wydaje mi sie ze dzidzia jest jeszcze mala i dlatego nie zawsze czujemy ruchy,ja czulam raz nawet jak jechalam samochodem a tak najczesciej to jak leze,rano juz byly kopniaczki i zawsze blizej lewej strony.

12 lata 3 miesiąc temu #429871 przez Satine0
Katriss mnie wczoraj kuło jak siadałam albo wstawałam.

12 lata 3 miesiąc temu #429892 przez gabilee
anoda nie wchłonął sie nawet nie drgnął ;/ bałam się , że jak przed wypisem zbada mnie na samolocie to znowu będę krwawić albo plamy , ale powiedział , że delikatnie mnie zbada i nic nie ma :) i jaki duzy i slizny brzuszek masz :) ja mam troszke mniejszy wieczorem powiem n, zeby mi zrobil tez :D to wstawie

andzia dziękuję :) to fakt nie ma to jak własne łóżko w sumie nie jak łóżko , ale n do którego mogę sie przytulić :) a co do tego , ze ptak ci narobil hehe to na szczescie tak sie u nas mowi :) ja tez mam katar niemilosierny ciagle kicham i z chusteczkami chodze ;/

aganobla cale szczescie zszedł ordynator z bloku operacyjnego, bo babeczka nie mogla urodzić i wydał wypisy wszystkim :)a i tak musiałam czekać na mojego n , bo z pracy wracał :)

jadziu trzymałam kciuki za wizytę i co ci powiedzieli , masz zdj swojej dzidziuni?

natalka też się bardzo cieszyłam, już sie doczekać nie mogłam :P

sylwka witamy po długim nie odzywaniu sie :) ja Ci powiem tak: ja wyjezdzam i zdecydowalam , ze bede jezdzic z moim n nawet jak dzidzia bedzie , bo razem lepiej , a ze rodzina na miejscu no coz nie oni z nami zyja tylko my sie musimy dogadac i byc dla siebie :) no ale ja to jezdze po Polsce ewentualnie Czechy trochę Niemcy i to firma rodzinna . Ale gdybyśmy mieli za granicę wyjechać to 5 razy bym sie zastanowila , ale nie twoim miejscu tylko na swoim , bo nie wiem jakie masz priorytety i co toba kieruje , wiec to jest tylko i wylacznie twoja decyzja i chyba ciezko doradzic w takiej sytuacji , bo nikt z nas nie zna Twojego życia i sytuacji finansowej kochana :* ale życzę powodzenia i samych dobrych decyzji

aniajulia cieszę się bardzo, ze wszystko wporzadku nasze dzieci tyle samo waza moj 208 g , moj n mowi ze bedzie wielkolud , az sie boje pomyslec o porodzie :P mamy taka sama sytacje widze razem bysmy mogly sie polozyc heeh :*

dziewczyny powiedzcie jak sie chodzi na nfz to czemu oni nie chca robic usg na kazdej wizycie ja tego nie rozumiem ? to na prywatnej mozna a na nfz to juz dziecka naswietlac nie mozna ? paranoja i absurd!!

marlena moj brzuch dosyc wysoko jest potem wstawie fotke to zobaczycie ,podobnie jak u anody :)

aneta uroczy brzuszek, dzidzia sliczna :)

buziaczek trzymam kciuki za wizyte :) ja tez nie czuje ruchow jeszcze

anuska nie martw sie moze spi maluszek :)

katriss mnie tez kłuje z boku jak chwilę pochodzę ;/

u nas też dzisiaj pada albo est ponuro ;/ całą noc miałam jakieś koszmary , bo n mi wczoraj opowiadał , że był u mechanika i kazali mu uważać , bo tu w Piekarach podobno audi a8 jest chodliwe i strasznie kradną;/ eh już mi sie snilo , ze bylam w centrum handlowym w aptece wychodzę i auta nie ma ;/ boze co czlowiekowi w tej glowie sie uroi ,
do tego jak byl wczoraj n w sklepie to jacys ludzie go obserowali a potem za nim jechali, az strach tu wyjsc teraz ;/
brzuch az mnie rozbolal w nocy przez ten koszmar.. a dzis leze i katar mnie meczy i nie wiem co na niego juz mi pomoze , bo to zatoki ;/ jak mam katar to i uszy bola i gardlo laskocze i boli :(
a co u was mamusie ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #429896 przez andzia_zg
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

andzia anuska próbowałyście inhalacji? po trzech dniach przeszedl mi katar.

Ja zawsze robilam inhalacje z olejku OilBas ale niestety w ciąży nie mozna go uzywać :dry: Czytałam gdzieś, że od 15 tygodnia ciąży śluzówka nosa jest bardziej ukrwiona, stąd możemy miec wrażenie zatkanego nosa i takie inhalacje moga powodować krwawienia z nosa i zasłabnięcia :dry:
Z kolei od mojej gin dostalam taka ulotkę i na niej na katar byla napisana wlasnie inhalacja (tylko nie bylo napisane z czego ta inhalacja) Podobno mozna z rumianku

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #429907 przez gabilee
andzia mi ciagle krew leci , a jak wydmuchuje nos to mam caly katar w krwi , nie jest to krwawienie mocne , ale wkurza mnie , ze ciagle mam zaschłe w nocy od krwi a jak się obudzę to leci katar z krwią ;/
ale lekarz powiedział , ze w ciazy bardziej ukrwine wszystko dlatego taka mam sklonnosc do krwawien , wiec boje sie inhalacji , bo juz wgl bede miala krwotoki :(

12 lata 3 miesiąc temu #429923 przez andzia_zg
gabilee napisał:

andzia mi ciagle krew leci , a jak wydmuchuje nos to mam caly katar w krwi , nie jest to krwawienie mocne , ale wkurza mnie , ze ciagle mam zaschłe w nocy od krwi a jak się obudzę to leci katar z krwią ;/
ale lekarz powiedział , ze w ciazy bardziej ukrwine wszystko dlatego taka mam sklonnosc do krwawien , wiec boje sie inhalacji , bo juz wgl bede miala krwotoki :(

Dokładnie. Lepiej nie ryzykować. Ja kiedyś miałam tak słabe naczynka w nosie, że dosłownie cały czas mi pekały i leciała mi krew z nosa. Musiałam chodzić do laryngologa i zamykać wszystkie naczynka, dlatego teraz w ciąży nie chcę przy ukrwionej sluzówce nosa ryzykować z inhalacjami. Przed ciąża robiłam ale teraz nie chcę, bo też czasem smarkam z krwią :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #429924 przez gabilee
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #429928 przez andzia_zg
gabilee hehe dobre :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #429934 przez Satine0
Właśnie mi butelki przyszły :) Kolejna rzecz do kolekcji :P

12 lata 3 miesiąc temu #429939 przez gabilee
hehehe tak na poprawienie humorku :)
to dziś wiczorem odpowiecie dzidzi jak wam dzień minął :) haha

andzia a co do inhalacji to ja tak jak ty nie chce ryzykować , bo jż sie smieje , że jak nie z jednej dziury krwawie to z drugiej :P

12 lata 3 miesiąc temu #429942 przez gabilee
satine i jak zadowolona z zakupu? tak wyglada wszystko jak na aukcji? ja rzadko kupuje cos na aukcji , bo ja to w goracej wodzie kapana i odrazu bym chciala miec to w domu :P

12 lata 3 miesiąc temu #429943 przez Satine0
Tak wszystko tak jak na zdjęciach z allegro :) 4 butelki, 4 smoczki, smoczek uspokajający, łyżeczka i szczotka do mycia butelek :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429946 przez [email protected]
gabilee fajny maly,ten to ma zycie :)

andzia wczesniej nigdy nie robilam inhalacji,pierwszy raz w ciazy zrobilam z rumianku czy z miety,juz nie pamietam,szalwie tez próbowałam,krew z nosa leciala mi do 12tyg teraz juz nie,zaraz ide do lekarza po wyniki to zapytam o inhalacje czy jest bezpieczna w ciazy,mi dalo duza ulge.

jadziatopol napisz jak po wizycie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka