- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- anuska0987
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja perełke też rzadko czuje tj raz na pare dni ale wczoraj zjadłam kawałęk sera to zaczeła wariować az brzuch podskakiwał hehe zaczełam strasznie smiać sie i uspokoiło sie :D ale dzis od rana tez przpomina o sobie mój M w 7 niebie bo brzuszek co raz bardziej widoczny i mówi ze wyglądam sexi hi hi
a co do remontu to znam ten ból my tez przechodzimy tylko na raty teraz w weekend robiliśmy sufit w przed pokoju a za 2 tyg sypialnia 2x przechodzic ten balagan eh...
A chciałam zapytać macie tez tak ze jak wiecej pochodzicie tj tak mini. 30min. to boli was w boku? Mnie kuje tak troche pochodze tak w miejscu woreczka...
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wydaje mi sie ze dzidzia jest jeszcze mala i dlatego nie zawsze czujemy ruchy,ja czulam raz nawet jak jechalam samochodem a tak najczesciej to jak leze,rano juz byly kopniaczki i zawsze blizej lewej strony.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia dziękuję to fakt nie ma to jak własne łóżko w sumie nie jak łóżko , ale n do którego mogę sie przytulić a co do tego , ze ptak ci narobil hehe to na szczescie tak sie u nas mowi ja tez mam katar niemilosierny ciagle kicham i z chusteczkami chodze ;/
aganobla cale szczescie zszedł ordynator z bloku operacyjnego, bo babeczka nie mogla urodzić i wydał wypisy wszystkim :)a i tak musiałam czekać na mojego n , bo z pracy wracał
jadziu trzymałam kciuki za wizytę i co ci powiedzieli , masz zdj swojej dzidziuni?
natalka też się bardzo cieszyłam, już sie doczekać nie mogłam
sylwka witamy po długim nie odzywaniu sie ja Ci powiem tak: ja wyjezdzam i zdecydowalam , ze bede jezdzic z moim n nawet jak dzidzia bedzie , bo razem lepiej , a ze rodzina na miejscu no coz nie oni z nami zyja tylko my sie musimy dogadac i byc dla siebie no ale ja to jezdze po Polsce ewentualnie Czechy trochę Niemcy i to firma rodzinna . Ale gdybyśmy mieli za granicę wyjechać to 5 razy bym sie zastanowila , ale nie twoim miejscu tylko na swoim , bo nie wiem jakie masz priorytety i co toba kieruje , wiec to jest tylko i wylacznie twoja decyzja i chyba ciezko doradzic w takiej sytuacji , bo nikt z nas nie zna Twojego życia i sytuacji finansowej kochana :* ale życzę powodzenia i samych dobrych decyzji
aniajulia cieszę się bardzo, ze wszystko wporzadku nasze dzieci tyle samo waza moj 208 g , moj n mowi ze bedzie wielkolud , az sie boje pomyslec o porodzie mamy taka sama sytacje widze razem bysmy mogly sie polozyc heeh :*
dziewczyny powiedzcie jak sie chodzi na nfz to czemu oni nie chca robic usg na kazdej wizycie ja tego nie rozumiem ? to na prywatnej mozna a na nfz to juz dziecka naswietlac nie mozna ? paranoja i absurd!!
marlena moj brzuch dosyc wysoko jest potem wstawie fotke to zobaczycie ,podobnie jak u anody
aneta uroczy brzuszek, dzidzia sliczna
buziaczek trzymam kciuki za wizyte ja tez nie czuje ruchow jeszcze
anuska nie martw sie moze spi maluszek
katriss mnie tez kłuje z boku jak chwilę pochodzę ;/
u nas też dzisiaj pada albo est ponuro ;/ całą noc miałam jakieś koszmary , bo n mi wczoraj opowiadał , że był u mechanika i kazali mu uważać , bo tu w Piekarach podobno audi a8 jest chodliwe i strasznie kradną;/ eh już mi sie snilo , ze bylam w centrum handlowym w aptece wychodzę i auta nie ma ;/ boze co czlowiekowi w tej glowie sie uroi ,
do tego jak byl wczoraj n w sklepie to jacys ludzie go obserowali a potem za nim jechali, az strach tu wyjsc teraz ;/
brzuch az mnie rozbolal w nocy przez ten koszmar.. a dzis leze i katar mnie meczy i nie wiem co na niego juz mi pomoze , bo to zatoki ;/ jak mam katar to i uszy bola i gardlo laskocze i boli
a co u was mamusie ?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
andzia anuska próbowałyście inhalacji? po trzech dniach przeszedl mi katar.
Ja zawsze robilam inhalacje z olejku OilBas ale niestety w ciąży nie mozna go uzywać Czytałam gdzieś, że od 15 tygodnia ciąży śluzówka nosa jest bardziej ukrwiona, stąd możemy miec wrażenie zatkanego nosa i takie inhalacje moga powodować krwawienia z nosa i zasłabnięcia
Z kolei od mojej gin dostalam taka ulotkę i na niej na katar byla napisana wlasnie inhalacja (tylko nie bylo napisane z czego ta inhalacja) Podobno mozna z rumianku
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale lekarz powiedział , ze w ciazy bardziej ukrwine wszystko dlatego taka mam sklonnosc do krwawien , wiec boje sie inhalacji , bo juz wgl bede miala krwotoki
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
andzia mi ciagle krew leci , a jak wydmuchuje nos to mam caly katar w krwi , nie jest to krwawienie mocne , ale wkurza mnie , ze ciagle mam zaschłe w nocy od krwi a jak się obudzę to leci katar z krwią ;/
ale lekarz powiedział , ze w ciazy bardziej ukrwine wszystko dlatego taka mam sklonnosc do krwawien , wiec boje sie inhalacji , bo juz wgl bede miala krwotoki
Dokładnie. Lepiej nie ryzykować. Ja kiedyś miałam tak słabe naczynka w nosie, że dosłownie cały czas mi pekały i leciała mi krew z nosa. Musiałam chodzić do laryngologa i zamykać wszystkie naczynka, dlatego teraz w ciąży nie chcę przy ukrwionej sluzówce nosa ryzykować z inhalacjami. Przed ciąża robiłam ale teraz nie chcę, bo też czasem smarkam z krwią
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to dziś wiczorem odpowiecie dzidzi jak wam dzień minął haha
andzia a co do inhalacji to ja tak jak ty nie chce ryzykować , bo jż sie smieje , że jak nie z jednej dziury krwawie to z drugiej
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia wczesniej nigdy nie robilam inhalacji,pierwszy raz w ciazy zrobilam z rumianku czy z miety,juz nie pamietam,szalwie tez próbowałam,krew z nosa leciala mi do 12tyg teraz juz nie,zaraz ide do lekarza po wyniki to zapytam o inhalacje czy jest bezpieczna w ciazy,mi dalo duza ulge.
jadziatopol napisz jak po wizycie