BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #430205 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
u mnie oki, ale chyba jakieś ciśnienie kijowe bo padam z nóg.. remonty od 7 rano.. ale już teraz skończyli na dziś.. ale trochę posprzątałam, gotowałam.. i tak na nogach i zmęczenie mnie ogarnęło.. ale faktycznie, lepsze to od wymiotów. ;P

jadziapol super że synuś, choć chyba z tego co pamiętam to liczyłaś na dziewczynkę ;) :*

satineO ale śliczna pościel :)

niika brzuszek masz śliczny, wydaje mi się że mam troszkę większy;)

ale mnie teraz kopie synuś ;) i po prawej najczęściej ;) TAKI WIERCIPIĘTEK ;)

oglądam właśnie "prosto z porodówki " na tlc;P

3majcie się Mamki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #430206 przez andzia_zg
Jadzia super, ze wszystko ok.Gratuluje synka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #430231 przez jadziatopol
dzieki dziewczyny....postaram sie zaraz jakis filmik wrzucic jak mi internet nie padnie.
Marlena rzeczywiscie spodziewalismy sie dziewczynki...ale teraz ciesze sie ,ze to Hubert :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430233 przez jadziatopol
nie wiem jak go zamiescic :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #430235 przez vini-miki
Jadzia gratulije zdrowiutkiego bobaska, bo to najwazniejsze :) no i prawda, ze na drugi dzien juz sobie nie mozna wyobrazic, ze mogloby byc inaczej :)

Dziewczyny czytam was na biezaco, przepraszam, ze nie odpisuje, ale wpadlam w wir zakupow i co tylko wolna chwila to szperam po aukcjach :D uzaleznienie..czekamw najblizszych dniach na paczuszki no i dzis jeszcze na odpowiedz dwoch babek, maja konta podac juz, oby sie nie rozmyslily :)

Sliczne brzucholki macie :)

12 lata 3 miesiąc temu #430237 przez gabilee
vini a co kupujesz kochana? coś dla bobo czy do mieszkania ? bo z tego co pamiętam to remoncik robiłaś mały :)

12 lata 3 miesiąc temu #430242 przez sylwka727
Ale macie fajne brzuszki :) ale tak patrząc na nie pomyślałam sobie że ja mam olbrzymi. Podanie odnośne podobno w drugiej ciąży szybciej rośnie ale mój jest naprawdę mega :ohmy:

Ahh a mam jeszcze pytanie odnośnie ruchów kiedy poczułyście ruchy bo u mnie 14 tc i martwię się bo nic nie czuję :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430244 przez Satine0
14 tydzień to chyba jeszcze troszkę za wcześnie, więc nie ma się co martwić :)

Ja raz czuje, raz nie :) A co do brzucha to mam też wielki...jak nie jedna na porodówce ;-) To dlatego, że jestem na ogół puszystą osobą :P Teraz jest wielki a co to będzie w grudniu ;x

www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/tydzien-19.aspx
Macie dziewczyny fajną stronkę :P

12 lata 3 miesiąc temu #430311 przez Paulaaa
Jak mi zimno. Pogoda okropna, niestety już lepiej nie będzie.

Ja zawsze po myciu wsadzałam tą gąbkę do pralki i wirowałam, żeby sucha sobie leżała do następnego mycia. :)

sylwka727 ja w 14 tc nic a nic nie czułam malej. Dopiero w 17 tygodniu pojawiły się jakieś pojedyńcze ruchy. A tak na poważnie to czuję od ubiegłego Piątku. :)

Jadzia gratuluję synka. :) Hubert - bardzo ładne imię.

12 lata 3 miesiąc temu #430325 przez vini-miki
gabilee, teraz ciuszki ida na pierwszy plan :) bo rozowych to jeszcze nie mam :D, a remont juz juz tuz tuz :) prawie skonczony :) zostal jeszcze tylko pokoik Zuzi do zrobienia, u chlopcow wystarczy tylko biureczka dokupic i jakies poleczki na druga sciane, ale i tak sa mega zadowoleni z takich "kilometrow" ;)
Dziewczyny nie martwcie sie tymi ruchami, ja jutro koncze 21 tydzien, a tez czesto gesto musze poszturchac zeby sie üpewnic" ze ok. Glupota jak niewiem, ale to silniejsze widocznie od nas. Przed wczoraj mialam cudny dzien, banan mi z buzi nie schodzil, bo Zuzka tak mocno kopala, ze szok, musiala sie obrocic i nie kopala juz po tylach a czulam wlasnie bardzo dobrze z przodu, piekne. No a wczoraj juz marnie, tylko takie motylki z tylu czulam, czyli wrocila do swojej ulubionej pozycji, dla mnie nie zaciekawa, bo "tylow"nie mam tak wyczulonych ;):D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430334 przez [email protected]
Paulaaa dobry pomysl z wirowaniem i wyprac tez mozna,chyba nic sie nie stanie,to tylko gabka.

sylwka ja poczulam w 16 tyg motylki ale tylko chwilke a pozniej cisza 11 dni,od polowy 17tyg.wyrazne kopniaczki ale moja mama mowi ze nic nie czula tak wczesnie jak ja przy pierwszej ciazy,jeszcze troszke cierpliwosci i poczujesz swoj Skarb :)

12 lata 3 miesiąc temu #430340 przez michasia
Satine piękna pościel, bardzo mi się podoba.

Dziś od ok.14 zaczął mnie boleć żołądek. Najpierw miałam zgagę, zjadłam kilka migdałów, a później zaczęły się takie skurczowe bóle. Jak złapie, to aż skręca. Chwile poleżałam, wzięłam sobie termofor, ale nic to nie dało. W końcu wzięłam no-spę, pomogło, ale teraz, 3,5 godz po pierwszej tabletce, znowu mnie zaczyna boleć. Miała może któraś coś takiego? Co to może być i od czego?

12 lata 3 miesiąc temu #430349 przez buziaczek18
Już jestem po wizycie wszystko oki, po badaniu,ale ponieważ nie rusza mi się jeszcze Zuzia to zaproponował mi żebym się uspokoiła i po badaniach zeszłam na usg ,ale nie robił mi usg ,tylko pokazał i usłyszałam serduszko oraz jak mi się rusza widziałam już jestem spokojna ,a usg mam dopiero na 10 września ,więc sylwka nie martw się o ruchy ,lekarz powiedział że jak do 21 tygodnia nie poczuję żadnych ,nawet tych delikatnych to dopiero zaczniemy się martwić ,a tak to spokojnie mamy czas ,ja mam 5 dzidzię i nie czuję a to już 18 tydzień,więc spokojnie,Jadzia,gratuluję Hubercika,a co do gąbki do wanienki nie polecam ,po wyjęciu z wody długo schnie i potem ma nie ładny zapach ,polecam na spód wanienki pieluszkę wtedy dziecko jak się opiera delikatnie nogami to się nie ślizga ,i można taką pieluszką nakryć maluszka na brzuszek podczas kąpieli i jest mu ciepło.uciekam już i kładę się bo niestety znowu bolą mnie te cholerne zęby :( :( ,dobranoc ,spokojnej ,nocy...

12 lata 3 miesiąc temu #430350 przez Katriss
Ja pierwsze ruchy czułam w 16 tyg. ale tylko raz cos poczułam a póżniej z tydzien czekałam az maleństwo znow odezwie się i da osobie znać tak porządnie poczułam dopiero wczoraj ale o tym wczesniej pisałam :P.

dziś kochane zaczęłam etap fit ciąża. Pojeździłam trochę na stacjonarnym rowerku ale tylko tak symbolicznie 20 min i spacerek (15 min) z za okna piękny zachód słońca było widać aż nie chciało się siedzieć w domu wiec postanowiłam wyjść ale szybko otrzeźwiałam (strasznie zimno było) ale trochę poruszałam się to najważniejsze. W końcu mam ochotę na ćwiczenia i ruch. Przed ciążą byłam bardzo aktywna ale przez ostatnie 2 m-ce nic się nie ruszałam aż mi ciężko na duchy i ciele hehe :). A WY WYKONUJECIE JAKIEŚ ĆWICZENIA? widziałam na YouTube ćwiczenia dla kobiet w ciąży co myślicie o tym?

Jak ubierałam się do wyjścia ustalam przed lustrem i nie dowierzałam jaki wielki brzuch już mam szok! parę dni temu jeszcze dało sie "ukryć" ciąże a teraz nie ma mowy o tym rośnie jak na drożdżach hehe i zaczynam przypominać kaczkę :woohoo: . Kufer odstający i brzuch juz tez eh.. :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #430371 przez anoda89
Ja pierwsze ruchy poczułam gdzieś w 16 tyg a gdzieś od 2 tyg czuję kopniaki.

Moja znajoma używa tej gąbki i jest zadowolona. Nic nie mówiła że brzydko pachnie. Zapytam się z ciekawości.

Ja to chyba bym nie dała rady ćwiczyć. Wyczyn to jest pochodzić trochę a co dopiero mówić o ćwiczeniach.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka