BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #431332 przez Satine0
Ja się właśnie boję, że zwymiotuje po tej glukozie...bo to na czczo a wtedy będzie ze mną źle... ;/ dzisiaj też musiałam na mieście kupować drożdżówkę bo mdliło mnie jak cholera.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #431339 przez justyna84
Ja jak robilam 2 raz ta wieksza to babka w labolatorium mi polecila ze mam sobie wcisnac do kubeczka cytryny i tak zrobilam wtedy jakos mi to przeszlo przez gardlo ale najlepiej pic to na raty. Ja sobie myslalam ze jak wypije to szlagiem to bedzie lepiej a to tylko pogorszylo. Ludzie jak przechodzili obok mnei to sie pytali czy mi pomuc ;)

12 lata 3 miesiąc temu #431384 przez gabilee
hej mamusie :)
dzis w nocy przyjechala do mnie tesciowa do bytomia stweirdzila ze sie stesknila :D za synową i synkiem :) hehe miło :) tłukła się całą noc autokarem , zeby cieplejsze ciuchy mi przywiezc , bo mialam tylko letnie ;/ kochana dla mnie, i opowiadala ze ogladala poscile i takie tam dla małego :D

ja dzis od 5 spac nie moge teraz kiedy lekko zasypialam z pracy n na chwile podjechal i sie obudzilam

powiem wam , ze chyba zaczynam wkoncu powoli malego czuc , ale jest to lekkie smyranie i to moze raz dziennie , mam nadzieje , ze zaraz zacznie mnie kopac , bo juz nawet lekarz pytal czy cos czuje ...

dziewczyny , ktore bierzecie dluzej duphaston tez was tak zoladek boli? no poprostu od wczoraj ciagle od wymiotów sie powstrzymuje , zeby tabletek nie zwymiotowac i zeby mocy nie starcily.

12 lata 3 miesiąc temu #431416 przez anoda89
Hej dziewuszki. Ja miała dzisiaj straszną noc, obudziłam się przed 1 na siusiu a zasnęłam po 4.

mrufka ja ze ślubu mam fotoksiążke. Fajna sprawa zdjęcia super wyglądają i nie odznaczają się palce.

gabilee ja dobrze się czuje po duphastonie a biorę go od 8 tyg. Super że zaczynasz czuć maluszka. Nie ma chyba nic piękniejszego jak wiercące się maleństwo.

12 lata 3 miesiąc temu #431423 przez bananamana
czesc dziewczyny :)
gabilee moze sie zdarzyc ze po tabletkach boli zoladek ja to np jestem w tym fenomenem mnie boli zoladek po foliku :) dlatego musze brac go na noc przed samym spaniem :blink:

Tak poza tym bylam wczoraj na tych badaniach na szczescie pozbylam sie bakterii i leukocytow z moczu bad krwi tez ok na szczescie :) Wczoraj tez udało mi sie posluchac bicia serduszka mojego malenstwa, kurcze jakie to jest wzruszajace cudowne :)

Co do fotoksiazki ja tez mam zrobiona wlasnie ze slubu super sprawa i napewno bardziej trwala niz zwykly album ze zdjeciami polecem :)

12 lata 3 miesiąc temu #431453 przez kasia123m
Ja jak bralam po 6 i po 4 dziennie duphastony to po zazyciu tego plus femibion w krotkim czasie odrazu mi bylo mdlo i niedobrze. Chcialo mi sie ble.femibion zazywalam w porze obiadowej wiec po obiedzie bylo najgorzej.jak juz bralam duphastonu mniej to juz nie.a mnie dzis pogonilo rano prawie biegunka,wczoraj tez.wydaje mi sie ze po zelazie.musze zmniejszyc dawke na raz dziennie.widocznie dwie to dla mnie zawiele.
Zamowilam wczoraj butelke antylkowa tommy tippy plus druga gratis za 24zl.a ta sama butelka antykolkowa w sklepie auchan kosztowala 45zl.patrzcie jaka straszna roznica.a na necie sama chyba 19 plus przesylka 6.gabki do wanieni w auchan byly po 21 a okrycia kapielowe po 54zl.podobaja mi sie reczniczki co mrufka kupila.obserwuje tez jeszcze fajne spioszki bawelniane ale to poczekam na plec.dzieki satine jeszcze raz za ta liste.wydrukowalam i bede czytac:)milego dnia dziewczyny

12 lata 3 miesiąc temu #431456 przez andzia_zg
mrufka napisał:

A mnie wzięło na wspominki siedzę i oglądam foteczki na lapku i znalazłam super słodką minkę mojego synka i zrobię mu taką chyba foto-książkę. Ma któraś z was taką? Bo nie wiem czy się opłaca robić.

Ja włąsnie niedawno robilam sobie taką fotoksiążkę ze zdjęć ślubnych i jestem mega zadowolona. Tydzien temu przyszla do mnie poczta. Super sprawa :-) Polecam :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #431462 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Zaprowadziłam młodą do przedszkola. Jakiś kryzys ją złapał, bo łezka jej poleciała jak się żegnałyśmy.
Od paru dni wstaję w nocy na siusiu i za cholerę nie mogę zasnąć. Męczące to strasznie. :angry: :angry:

Ja też się boję tej glukozy. Największa kicha, że trzeba być na czczo. Ja rano wstaję i pierwsze co to jakaś kanapka i łyk herbaty, bo inaczej mdli mnie niemiłosiernie.
W pierwszej ciąży jak piłam glukozę pierwszy raz to oczywiście wszystko zwróciłam, bo wypiłam wszystko na raz. I musiałam na następny dzień znowu się tym katować. Teraz to wezmę cytrynę i powoli może jakoś to wypiję.

W Poniedziałek do gina. Zobaczymy co tam powychodziło z mojej krwi i moczu.

12 lata 3 miesiąc temu #431463 przez Paulaaa
kasia123m podasz linka do tych butelek? Też chcę z Tomme Tippe. U mnie w sklepie zwykłe małe są po 14 zł, duże po 23. I już sama nie wiem czy zamawiać przez neta czy kupić w sklepie.

12 lata 3 miesiąc temu #431478 przez Satine0
Hej, hej :)

Ale mnie wczoraj w nocy szkrab pokopał :) Nawet w pęcherz trafiało... Jaki aktywny w nocy :P Aż strach się bać.

Już piątek :) Nie mogę się wtorku doczekać :P Już bym chciała bym w drodze na te usg.

12 lata 3 miesiąc temu #431487 przez anoda89
Ja chętnie też skorzystam z linka :).

Tak sobie oglądam wózki i już nie wiem co mi się podoba. Fajny jest ten nowy xlander ale gondola mała, widziałyście go może? Patrzyłam jaki ma wymiar gondola w środku to 74x31, nieduża. Mutsy też fajny ale podobnie 74x33x18. Bebecar największa gondola ale mąż nie bardzo go chcę a mi się podoba.

12 lata 3 miesiąc temu #431491 przez Satine0
Ja już się gubię z tymi wózkami :P Wszystkie są do siebie podobne... :P

12 lata 3 miesiąc temu #431493 przez anoda89
To tak jak u ja :laugh:. U mnie jedne dziewczyny mówią żeby gondola była duża a inne żeby na to nie patrzeć i weź tu człowieku bądź mądry :).

12 lata 3 miesiąc temu #431495 przez Satine0
allegro.pl/3w1-wozek-baby-heaven-line-al...ako-i2611927915.html

Ja tam się na tego czaje :P Póki co najlepszy jak dla mnie. Ale zobaczymy...

12 lata 3 miesiąc temu #431501 przez anoda89
Fajny :) i nie drogi, ładne kolory.

Mi się ten podoba bebecar.pl/products/stroller/vector-at

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka