BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #432090 przez Madlen
Cześć wszystkim :)

Vini te ciuszki przepiekne :)

No i mnie wzięło przeziębienie :(

Kupiłam w atece:
- syrop Prenalen
- spray do nosa Sterimar
- maść majerankową
- Oscillococcillum - preparat homeopatyczny aptekarka mówiła, że zażywała w ciąży i jej pomogło na przeziębienie.
Czytam o tym preparacie w necie i ponoć działa jak placebo...
Brałyście może to? Zadziałało?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432094 przez vini-miki
anet-a-1401 napisał:

hej dziewczyny dziękuje za doping:) jestem już w domku leże sobie pani doktor powiedziała ze jest już bardzo ładnie ciąża jest już wysoko bo dwa palce nad pępkiem. Nie zrobili mi usg ponieważ mówią ze za często by było miałam robione 14.08 no wiec zrobię dopiero połówkowe badania za jakieś trzy tygodnie. dziś mamy równo 17 tygodni jak to szybko zleciało:)

koniec 17-go tygodnia i juz 2 palce nad pepkiem? mi teraz w czwartek polozny powiedzial, ze mam dokladnie 2 palce nad pepkiem, a konczylam wtedy 21 tydzien :) to chyba tez widocznie od naszej budowy zalezy :)
Super, ze juz w domku i z dzidzia wszystko w porzadku :) a co do usg, to to chyba nie szkodzi dziecku ;)

12 lata 3 miesiąc temu #432100 przez anoda89
anet-a fajnie że wszystko ok, przebadali Cię i masz pewność że dzidzią wszystko w porządku. Ja czytałam że w 20 tyg macica sięga pępka a widocznie tak jak vini mówi zależy od budowy.

Madlen kuruj się kochana.

Ja mam lenia i lenia i nie chce mi się nic robić, leże pod kocem. Zimno jest jak ie wiem co i nie chce mnie się wstawać.

12 lata 3 miesiąc temu #432101 przez Madlen
Dzięki,pokuruję się, muszę przystopować.
Ciekawe czy do poniedziałku się wykuruję.. Mam w przyszłym tygodniu umówione przesluchania, będę musiała odkręcać albo kogoś poprosić o to. Wszyscy się dziwią, że jeszcze pracuję. To dlatego, że chciałam zobaczyć jak jest w innym wydziale, nauczyć się czegoś nowego, no i należałam się już od początku ciąży do sierpnia. Ale nie pomyślałam, że po pracy będę taka padnięta...

12 lata 3 miesiąc temu #432102 przez aniajulia2
A ja dziewczyny mam dzisiaj bardzo kiepski humor-juz sie poklocilam z M i poplakalam sobie. :( :( :( :(

12 lata 3 miesiąc temu #432104 przez Madlen
Ja też pokłócona z M. Ale mnie to nie dziwi już..

12 lata 3 miesiąc temu #432105 przez aniajulia2
Chwilami to mam tak dosyc wszystkiego- mam taka ochote wyjsc pieprznac drzwiami i nie wracac :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432119 przez [email protected]
aniajulia nie przejmuj sie,mnie tez maz czasem doprowadza do szału albo nie rozumie ale mam to gdzies,dokuczam mu jak mnie denerwuje i mówie ze nie rozumie ciezarnej i jest beznadziejny,na razie dziala ;)

Madlen ja bym nie liczyla na oscilococcinum,tez to mam w domu,na mnie nie dzialalo,na pewno nie zaszkodzi bo to homeopatia,czy placebo nie wiem ale calkiem mozliwe,duzo pij nawet jak ci sie nie chce,juz to kiedys pisalam,pijesz i sikasz,komus pomoglo.Fajnie ze pracujesz,nie nudzisz sie,masz kontakt z ludzmi i pewnie szybko zleci do lutego,moja siostra pracowala do konca 8miesiaca i byla zadowolona,zreszta ona by nie usiedziala w domu.

12 lata 3 miesiąc temu #432130 przez Madlen
Dzięki. Za długo nie popracuję. Nie nudzę się, ale po pracy jestem potwornie zmęczona. Medalu za to nie dostanę, jestem to dobrze, nie ma mnie tez db.. A ciąża to jedyny czas, gdy można odpocząć. Gdyby jeszcze można było wiecej rzeczy robić...
Jeszczę trochę.

12 lata 3 miesiąc temu #432166 przez andzia_zg
Ja tez sie ostro poklocilam z M :( co za dzien :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #432182 przez michasia
oj my też się tak czasami kłócimy, że naprawdę, ale nie trwa to więcej niż dzień. Przeważnie o jego bałagan i brak prac dla domu i jeszcze o to, że zamiast pracować, to całe dnie na kompie siedzi...
Ale staram się jakoś odpuszczać, lub pokazać, że coś robi nie tak jak powinien.

12 lata 3 miesiąc temu #432206 przez gabilee
hej mamusie :)
a ja dzisiaj caly dzien na zakupach bylam :D ale sie obkupilam :D bucik, spodnie , bluzeczki, sweterki co dusza zapragnie :P heh humor mialam wspanily , a tu nagle znowu zyganko ;/ od dzisiejszego sniadanka az po kolacje pełne menu ;/ straszne juz leze w lozeczku :)

ja nie mam problemow z moim n, ja moge na palcach od rak policzyc ile razy przez 6 lat sie poklocilismy i mowie powaznie ,bo ja nie mam na co narzekac na niego ... jakbym w lotto wygrala :P

madlen kuruj sie kochana :*

12 lata 3 miesiąc temu #432207 przez Marlena1888
widzę, żę dzisiaj większość z nas zaliczyła gorszy dzień ;) ja też wkurzyłam się na M o błachostkę, popłakałam.. ale już popołudniu było oki. przyjechała szwagierka z synkiem półtorarocznym i mały taki śmieszny, ;) fajniutki ..;) od razu nam się humor poprawił :D
właśnie robimy grila ;)
:side:
:*

12 lata 3 miesiąc temu #432211 przez anoda89
Ja tam też nie mam co na swojego mężusia narzekać. Wiadomo czasami jakaś wymiana zdań ale tak to w zgodzi żyjemy :laugh:. Dzisiaj nawet ciasto zrobił i ja tu narzekać.

12 lata 3 miesiąc temu #432218 przez princess
Hej dziewczyny :) Co u Was? Super macie brzuszki, widziałam fotki na poprzednich stronach.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka