BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432246 przez gabilee
hej princess jak pobyt u mamy? m ju wrocil?
a co u mnie to pisalam wyzej :P

kurcze znowu mam jakies plamki masakra bede lezec i sie nie ruszac jutro lepiej nic tylko lozeczko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432251 przez anoda89
Hej Princess :). Fajnie że już wróciłaś. Jak było u mamy?

gabilee lekarz pozwolił Ci tak chodzić? Pytam bo ja musiałam leżeć.

12 lata 3 miesiąc temu #432254 przez gabilee
kazal sie oszczedzac , ogolnie mam lezec

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432255 przez anoda89
Poleż może parę dni w łóżku a zobaczysz że będzie lepiej.Chociaż ja tyle czasu leżała a potem ciężko było mi chodzić ale to kilka dni. Trochę się dziś rozerwałaś :). Ja też muszę na zakupy jakieś lecieć bo nie mam w czym chodzić, dobrze że parę łaszków dostałam od koleżanki.

12 lata 3 miesiąc temu #432264 przez princess
U mamy było fajnie, prawie wcale nie gotowałam, mama dogadzała mi kulinarnie. M już wrócił, wczoraj wieczorem odebrałam go i nareszcie razem :) Dziś dostaliśmy od mojej mamy prezent z okazji pierwszej rocznicy ślubu, naszą wymarzoną maszynę do chleba :) W tym momencie robi się w niej pierwszy chlebek, ciekawa jestem, jaki wyjdzie :)

Gabilee, czytałam, że wymiotowałaś, gin nie może zamienić Ci doustnego Duphastonu na dowcipną Luteinę?

Anoda, co do zakupów to ja też muszę sie wybrać bo nie mam w czym chodzić, nawet po domu. Wszystko ciśnie mnie w brzuch, żadne dresy i legginsy nie pasują. Dziś wyszukałam na allegro leginsy, płaszczyk na zimę i koszulę nocną ciążową i do karmienia. Dziś lub jutro pozamawiam. A jeśli chodzi wyprawkę dla dziecka to jeszcze nie mam nic. Po wypłacie zamierzam się za to wziąć :)

12 lata 3 miesiąc temu #432267 przez anoda89
Taki cieplutki chlebek z masełkiem, pychotka. Teściowa piecze chleb i też ma maszynę ale jakoś ostatnio rzadko z niej korzysta a z tego co pamiętam był pyszny. Teraz robi na zakwasie z ziarnem i piecze w zwykłej foremce.
Ja to w domu mam w czym chodzić bo mam leginsy ciążowe ale zwykłe też mnie cisną i drażni mnie gumka.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432295 przez vini-miki
Czesc dziewczynki :)
Princess "czolem'' :lol:
Kurcze propos tej maszyny, to u nas niedawno byla taka promocja w Lidlu za niecale 50 euro i mezus sie nawet zastanawial, a ja odpuscilam i teraz zaluje. Z tym, ze to wielkie kolumbryny sa a nasza kuchenka mikroskopijna i znowu wszystko by w scisku jak sledzie obok siebie stalo.Eeee, poczekam az ktos mi taka sprezentuje :D

Wczoraj skonczylam drapac tapety na scianach w pokoiku mojej ksiezniczki :woohoo:, matko dziewczyny byscie widzialy co na tych scianach bylo poprzyklejane to szok, procz 3 warstw tapet jeszcze 3 warstwy gazet zagipsowanych a raczej zamalowanych warsteweczka gipsu. Tragedia, ale udalo sie Zeskrobalam wszystko, pozniej Pawel zagipsowal dwie scianki, jeszcze dzisiaj pozostale dwie i bedzie mozna zaczynac tapetowac :D
A poprzednim razem nie zdzieralismy wszystkiego bo mielismy grube fajne tapety, a teraz ta tapeta jest papierowa, ale kurcze najladniejsze byly wzorki dla bobaskow z tych papierowych to sie nie moglam powstrzymac. A z kladzeniem nie bedzie lekko, przerobilismy to juz u chlopakow, ponad 4 godziny 2 sciany z dochowaniem wzoru, a na dwie pozostale inna szybkokladzaca jakas tapeta, ktorej nie musisz smarowac i lekko ponad godzine nam to zeszlo...4 razy mniej pracy.

Wczoraj przyszly dwie pozostale paczki, masakra, pieeekne te ubranka, malo sie nie rozpuszcze i spiworek jaki cudny, tzn. kombinezonik. Moze pozniej jeszcze obstrykam, albo jutro ;)

12 lata 3 miesiąc temu #432323 przez Marlena1888
hej ! Jak tam dzisiejszy poranek? ooo ale mi smaka narobiłyście na swojski cieplutki chlebek, o Wy nie dobree.. ;) moja teściowa piecze chleb na mące żytniej i pszennej, pychota.. ale dawno już robiła.
szwagierka robiła wczoraj frytki z posypką i na noc tak się najadłam, że spać nie mogłam, budziłam się co chwilę.
Moja mama ma maszyne do chleba i przypomniało mi się, że miała mi ją sprezentować, bo nie używa ;) dobrze że mi przypomniałyście hihi;)
muszę się pochwalić, wczoraj szwagierka przywiozła mi 3 mega pudła ciuszków po synku. w nast. tyg. będę przeglądać :D i leżaczek i gondolę taką z rączkami do noszenia.

kurcze i poranne mdłości też dziś miałam.. chyba z przejedzeinia wczorajszego..
gabille 3maj się, odpoczywaj i relaks;)

vini mini widzę, że u Ciebie też remonty na całego. zrób fotki tapet, chętnie pooglądamy :D a mebelki masz już?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432329 przez kasia123m
Hej dziewczynki.mam pytanko.wczoraj i dzis mam takie uczucie tam na dole jakby mi ktos w dol wargi sromowe ciagnal.czasami przy owulacji mnie tak wargi bolaly jakby.tez tak czasami macie?czytalam ze kolo 20 nastepuje wieksze ukrwienie narzadow rodnych ale kurde wole zapytac.mam nadzieje ze nic z szyjka sie nie dzije.wczoraj az magnez zazylam dwa razy ale na to magnez niedzziala.
Wczoraj bardzo duzo chodzilam.czytalam na necie ze wtedy bardziej sa przekrwione wargi.no nic.i tak mu powiem ze mial mi robic cytologie to niech zrobi dla pewnosci.ide w czwartek ale jakby mnie bardzo ciaglo to pojde jutro.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432335 przez [email protected]
Dzien dobry,u was tez tak zimno? w domu mam 18,5stopni a kaloryfery zimne,wieje ale jest slonce na szczescie.Rano troche sie wystraszylam,obudził mnie ból brzucha,dziwnie sie czułam,juz jest ok,małe buszuje w brzuchu,wczesniej czulam ruchy kilka minut a teraz jak leze to prawie godzine.

12 lata 3 miesiąc temu #432336 przez anet-a-1401
dzień dobry pogoda faktycznie zdradliwa... a co najgorsze idziemy na grilla urodzinowego mojego męża siostry a ja wyrosłam z każdej kurtki nie wiem w co się ubrać załamałam się :angry: . Jutro idę na poszukiwania kurtki nie ma innej opcji
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #432359 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
pogoda dzisiaj taka ladna w Krakowie....o 8 rano poszlam na spacer z synem do rynku (sama boje sie chodzic)...miasto dopiero co budzilo sie ze snu. Zrobilismy mnostwo pieknych zdjec czego nigdy wczesniej nie robilam. ie przypominam sobie kiedy ostatnio robilam zdjecia na rynku krakowskim ...chyba jak bylam na prawde bardzo mala :) Czylam sie jak turystka. Zjedlismy hot-doga z kielbaska leszczynska i myslalam,ze sie rozplyne :P mila niedziela :)
Vini miki porob zdjecia ciuszkow i tapet ...tez jestem ciekawa :)
Kasia co do tego uczucia,ktore miewasz...to nie mialam czegos takiego...jedyne co to skurcz pochwy jak przy duzym podnieceniu. Za to mam cos nowego od tygodnia (pisalyscie juz o tym) ...brzuch mi twardnieje i sciaga ....wczoraj wpadlam w panike. Cale szczescie mam wizyte w przyszlym tygodniu i powiem o tym lekarzowi.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432360 przez anet-a-1401
twardnienie i stawianie sie brzucha moze oznaczac skurcze

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432364 przez jadziatopol
Aneta wlasnie tego sie obawiam...ale czytalam wlasnie,ze skurcze na pewnym etapie sa normalne....pod warunkiem,ze nie wystepuja za czesto...podobno macica cwiczy skurcze....ale moga tez oznaczac skracanie sie szyjki macicy....hmm...na pewno musze wspomniec o tym lekarzowi.
A moj Hubi zaczal buszowac w brzuchu od 7 rano...uwielbiam to uczucie :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432424 przez Satine0
Spacer z Marysią a może z Mieszkiem...kto wie ;-)
POŁMETEK !! :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka