BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429951 przez sylka
Dziewczyny miałam dla synka ten zestaw co kupiła Santine i polecam :) Karmiłam piersią a w butelce podawałam herbatkę i tatus moje ściągnięste mleko gdy gzieś wychodziłam. Smoczek w butelce w pełni odpowiadał synkowi. Laktator także miałam z aventu (ręczny) i mogę polecić.
Dobre sa też butelki dr Brown's smoczek jest wąski i bardzo mięciutki :) też je przerabialiśmy przez chwilę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #429972 przez anoda89
anuska ja też jednego dnia czuję Małego jak tylko się położę a czasami jest tak że kopnie raz czy dwa. Nie ma co się martwić bo to normalne że dzieci są raz bardzie a raz mniej aktywne. Poleż na plecach parę minut a zobaczysz że dzidzia zacznie fikać.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429977 przez anuska0987
anoda89 dzięki za odp. bo już Miałam czarne myśli ze cos nie tak . Miałaś może już to badanie na glukozę co sie siedzi czeka godzinę za następnym pobraniem krwi bo mnie teraz czeka . WŁAŚNIE MNIE TEŻ CZUŁAM SMYRANIA ALE OD PRZED WCZORAJ NIC

12 lata 3 miesiąc temu #429978 przez anoda89
Czujesz dzidzie ale rzadziej, widocznie śpiąca jest :). Ja wczoraj dopiero wieczorem porządnie Małego poczułam a tak to delikatnie smyrał.

12 lata 3 miesiąc temu #430007 przez michasia
Witajcie, ja dziś dostałam zestaw próbek z johnsons baby. Takie 4 małe kosmetyki w pudełeczku.
Na allegro kupujemy z mężem bardzo dużo, bo jednak wychodzi taniej.

Mam takie pytanie kulinarne. Dziś na obiad robię kopytka. Zawsze jako skwarki był smażony boczek. Ale dziś nie dostałam takiego boczku parzonego, bo to chyba taki powinno się smażyć. Był jedynie bardzo chudy ale wędzony i zastanawiam się, czy ten wędzony pokroić i smażyć, czy jakoś go może sparzyć? Nie wiem, może ma któraś jakieś doświadczenie w tej materii?

Dziś rano miałam szybką pobudkę, bo mama jechała do pracy i jej się coś z autem stało i musiałam dojechać i ją zabrać. A w aucie jakieś coś od wycieraczek się przepaliło. Za to jak wróciłam to sobie jeszcze pospałam do 10.30:)
A od samego rana dziś boli mnie ostatni segment/paliczek małego palca. tak jakby mnie mrowiło, tak jak czasem ręka, czy noga ścierpnie, to tak mrowi, ale u mnie to już trwa 7 godzin, także niewiem czemu i tylko taki mały kawałek palca.

Jadzia odezwij się, bo czekamy z niecierpliwością.

12 lata 3 miesiąc temu #430015 przez michasia
Już doczytałam, że spokojnie można boczek wędzony wziąć:) No nic, biorę się za robotę, bo po tych deszczach pełno jabłek pospadało z drzewa i trzeba je przerobić niestety...a już całe wiaderko spadów wcześniej nazbierałam...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430031 przez [email protected]
michasia narobilas mi ochoty na kopytka,uwielbiam :P ja robie z boczkiem wedzonym,wczoraj zrobilam golabki i do tego sos z pomidorow z dzialki i dzisiaj nie musze gotowac :) nie wiem jak to bedzie w zime bez pomidorkow i naszych owocow.

Myslalam ze sie spóznie do lekarza i szybko szlam,jak juz bylam na miejscu to dzidzia zaczela tak mocno kopac,chyba sie zmeczylo jak ja :blink: Pytałam doktor o inhalacje i powiedziala ze mozna spokojnie robic z rumianku itp,wyniki ok i przepisala żelazo

12 lata 3 miesiąc temu #430032 przez natalka
Hej dziewczyny!
Ja czuje się dobrze, maluszka też czasami przez cały dzień nie czuję dopiero jak się wieczorem położę to szleje.
Mam do was pytanie co myślicie na temat tej wanienki:
allegro.pl/nowa-praktyczna-wanienka-zobacz-i2634354415.html
widziałyście kiedyś taką? A może doświadczone mamusie używały jej?
Mam małe mieszkanko a taka nie zabierała by zbyt dużo miejsca.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #430053 przez [email protected]
natalka pierwszy raz widze taka wanienke,ja mam zwykla,beda ja wkladac do wanny bo tez miejsca za duzo w lazience nie mam,zastanawiam sie tylko nad wkładka do wanienki

12 lata 3 miesiąc temu #430057 przez andzia_zg
Duża ta wanienka. Ja bedę kupowała zwykłą wanienkę, bez wkładu, a na spód do kapania żeby dziecko się nie ślizgało będę kładła poprostu zwykłą pieluszkę.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430060 przez andzia_zg

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430065 przez niika
cześć dziewczyny.
nie wiem co się dzieje, bo już od ponad tygodnia codziennie od rana do wieczora boli mnie głowa i to porządnie :/ miałam w przeszłości i na początku ciąży problemy z anemią do tego teraz mam niskie ciśnienie, może od tego..? 1. października idę do lekarza, powiem, żeby dał mi skierowanie na badania.
z początku ciąży zostało mi parę tabletek żelaza, które lekarz mi zapisał i kazał brać 2 razy dziennie, myślicie, że mogę brać je teraz na własną rękę, np. 1 dziennie przez tydzień?

ja też rzadko kiedy czuje mojego synka, chociaż dzisiaj po zjedzeniu batonika z samego rana ładnie dał znać o sobie :)

co do wanienki ja zamierzam kupić zwykłą, a do tego anatomiczny fotelik z tego względu, że jest to moje pierwsze maleństwo i wydaje mi się, że taki fotelik może być bardzo przydatny na samym początku :)
allegro.pl/anatomiczny-fotelik-do-kapiel...ien-i2614031271.html
w sumie ten fotelik można włożyć do wanny, nie jest potrzebna wanienka
wrzucam zdjęcie brzuszka sprzed chwili :)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430068 przez [email protected]
moze ktos mial taka wkladke z gabki,warto to kupic? kapalam juz dzidziusie ale nie noworodki i nie wiem jak to bedzie na poczatku

niika duzo ciezarnych ma niedobory zelaza,wez to co masz,ja biore jedna dziennie Sorbifer durules i zrob badania.
Wchłanianie żelaza może zmniejszać sie przy jednoczesnym spożywaniu herbaty,kawy,jajek,produktów mlecznych,razowego chleba,produktów zbożowych oraz pokarmów bogatych w blonnik roślinny.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430085 przez Satine0
Ja dostałam wanienkę i pościel do wózka od mamy sąsiadki :P

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #430090 przez Satine0
Sorry, że dwa posty, ale inaczej mi nie wchodziło ;p

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka