BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #438169 przez kasia123m
Jadzia dzielna z Ciebie kobita...dasz rade napewno!!!:)odwazna decyzja
co do wozka to ja ogladam te co Wy tu wklejacie i dodaje do ulubionych.ten jedo mi sie dosc podoba...co myslicie o tym fioletowym kolorze?czy fioletowy to niebardzo bo cos...

dzwonili wzoraj do mnie z butelek.z przeprosinami.paczka poszla wczoraj priorytetem z gratisikiem:)wiec milo.wiecie co mi kolezanka polecala jeszcze zebym sobie kupila...
allegro.pl/uniwersalny-przewijak-80cm-x-...nta-i2644844849.html

nawet ostatnio przy mnie rozlozyla na trawie i dziecko z wielkiej kupy przewinela...a w wozku byloby ryzyko upaprania calego wzoka:)

Mrufka ze mnie tez ostatnio cieknie..normalnie jak woda...bezbrawne uplawy...zwlazcza rano po nocy...zrobil mi ostatnio cytologie..zobaczymy za 2 tyg co wyszlo.a jutro sobie chyba ten mocz powtorze sama...bo jak wyjdzie zle to kupie ten urosept...
dobra dziewczynki biore sie za jakies prasowanko..milego dnia Wam zycze:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #438170 przez princess
Witaj Dominia :)

DOMI, ja czytałam artykuł, że na Ukrainie nazywają dzieci Chałwa, Gleba, Czereśnia, Caryca, Princessa, Madagaskar, Tajmer, Serwer, Kosmos, Traktor, Traktoryna. Śmieszne ale kondolencje dla dzieci a rodziców na terapię...

Kasiu, imię Blanka ładne.

Madlen, ja też zamierzam wyprać ubranka dla dziecka w płynie dla niemowląt, dziś wybieram się do sklepu z chemią z Niemiec i może coś kupię, a jak nie to kupię polskiego Dzidziusia. Słyszałam, że w płynie nie trzeba płukać, bo może uczulać.

Michasia, mam koleżankę z podobną historią imienia do Twojej, w papierach miała imię Anna, natomiast wszyscy mówili do niej Paulina i biedna dowiedziała się jak ma faktycznie na imię dopiero jak poszła do zerówki :D Z kolei moja babcia miała na imię Ewa ale wszyscy mówili do niej Zosia, mój wujek ma na imię Jan, a mówimy do niego Bolek. U mojej mamy była taka historia, że ochrzcili ją Agnieszka a do urzędu dziadek podał Grażyna, no i została Grażyna. Bardzo ładne imię ma Twoja mama, ja planuję tak nazwać córeczkę - Alicja :) Ignacy fajne "Ignaś", Jan też spoko. A jeśli chodzi o Jadwigę to pewnie większosć ludzi będzie używało zdrobnienia "Jadzia". Ja przez zdrobnienie zrezygnowałam z imienia dla córeczki Anastazja - Nastka. Ja całe życie walczę z okropnym zdrobnieniem od mojego imienia Patrycja - Pati. Jak ktoś tak do mnie mówi to krew mi się gotuje :side:

Jadziu, rzeczywiście macie z M trudną decyzję do podjęcia. Podziwiam Cię, jeśli zgodziłabyś się, żeby M został w USA. Ja jak idę na wizytę bez M to mi trochę smutno, bo zawsze stara się móc ze mną iść, a co dopiero poród i reszta ciąży bez niego.

Mrufko, cieszę się, że ok na wizycie :) Ja też biorę Pimafucin co jakiś czas.
Co do upławów to ostatnio właśnie pytałam dziewczyn, bo u mnie też się leje, ale to chyba normalne. Jak nie zmienia koloru i zapachu to wszystko ok. Dla spokojności może powiedz ginowi?

Andzia, co do siatkowych majtek to ja zrobiłam już śledztwo i w szpitalu, w którym chcę rodzić można ich używać :)

Gabilee, super, że będziesz miała swoje autko :) Mi też się to marzy odkąd rozbiłam swojego Golfa, no ale na razie finanse nie pozwalają na kupno i koszty utrzymania, jedno auto już mamy. A Ty jakie planujesz sobie sprawić?

Co do kawy to piłabym sobie raz na parę dni ale mam skoki ciśnienia i wolę nie ryzykować. Co innego zbożówka, można pić bez ograniczeń :)

Ja też czasem myślę o porodzie, wyobrażam sobie jak to może być i mam stracha. Ale stracha o dziecko, żeby nie było żadnych komplikacji. Sama rodziłam się z zanikającym tętnem, dusiłam się, wyszłam z połamanym obojczykiem i zwichniętymi stawami biodrowymi. Do tego zielone wody płodowe. Mam nadzieję, że u mnie urodzi się zdrowa dzidzia. Myślę też o tym, czy urodzę naturalnie czy potrzebna będzie cesarka... Musimy myśleć, że damy radę, nie my pierwsze i nie ostatnie :)

Ja wczoraj pojechałam na morfologię do szpitala, już o 5.50 rano, przynajmniej nie było kolejek, nie stałam w korkach tak wcześnie i nie umierałam z głodu, a o 6.50 byłam już w domku:) Wczoraj prawie cały dzień spędziłam z przyjaciółką i jej synkiem, zwiedziłyśmy okoliczne lumpy i Chińczyki, zrobiłam pierwszy zakup dla swojej dzidzi :) Potem wkleję fotki. Dla siebie wyhaczyłam dłuższy sweter, który będzie mi służył do końca ciąży. W nocy śniła mi się trąba powietrzna. Dziś kiepska pogoda, pochmurno i mokro. I śpiąco. A co u Was?

12 lata 3 miesiąc temu #438177 przez Paulaaa
Hej dziewczynki. :)

Ja oczywiście cierpię na bezsenność, od 6 rano na nogach. Wyszykowałam A. do pracy, Oliwka wstała chwilę temu i je śniadanko.
Nie mogę spać ostatnio. Jak za długo leże na plecach to strasznie drętwieją mi ręce. :( A jak na boku to ucho i mnie boli normalnie. :angry:

Jenyyy ja się wczoraj najadłam tych placków i o 23 zaliczyłam kibelek. Myślałam, że nie dobiegnę. Ale dobrze już, bo wymiotuję raz na jakiś czas tylko. :) Widocznie Ami nie zasmakowały placuszki, a na prawdę dobre były no. :P

U nas pochmurno i mżawka do tego. Nie mam pomysłu na obiad, nic mi się nie chce. Może skoczymy do mamy dziś. Ja chyba wstąpię do sklepu zobaczyć za kurtką, bo w swoją się nie mieszczę, a coś kupić muszę.

Dziewczyny rosną Wam brzuchy? Mój to dzień w dzień jest większy mam wrażenie. Podniósł się do góry, taka piłka się zrobiła.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438211 przez jadziatopol
Princess ale ludzie maja pomysły na tej Ukrainie :huh:
My z mezem tak zyjemy w rozlace juz od 2 lat....nie jest latwo....najdluzej wytrzymalismy bez siebie 7 miesiecy. To byl horror. Moj maz mieszka z moim tata i pracuje z nim tak wiec ma nieco lepiej niz ja...ja czuje sie tu bardzo samotna, mieszkam tylko z synem...a teraz bedzie nieco gorzej bo bardziej potrzebuje bliskosci...skype tylko pogarsza sprawe bo bardziej tesknie i uzalezniam sie od tych spotkan wirtualnych przez co nie żyje swoim zyciem....tak jak powiedzialam musze odlozyc milosc na bok i pokierowac sie rozsadkiem (to dla mnie nowosc :P ) i przekonac go ,ze tak bedzie lepiej dla nas wszystkich....sytuacja w Polsce nie jest najlepsza a on juz dawno zapomnial i przypuszxczam,ze bylby bardzo rozczarowany i zaczalby żałowac...a co za tym idzie....nerwy, depresja, konflikty....i lawina niefajnych rzeczy. Znowu sie rozpisalam...sorki. Obiecuje juz nie bede :blush:
Masz bardzo ladne imie Patrycja...strasznie mi sie podoba....zdrobnienie tez moze byc Pati. :) Ja swojego nie lubie :( Joanna. Nie lubie zdrobnienia Asia ;) ....wole Aśka :)
Gabilee fajnie,ze bedziesz miala autko...ja tez chce kupic teraz...ale sie zastanawiam czy mi brzuszek pozwoli...chyba nie bedzie to dobry pomysl w tym momencie :( a tak tesknie za jazda samochodem :(
Kasiadzieki za slowa wsparcia :) imie Blanka extra :)
Paulaa chyba moj brzuch stanal...nie rosnie...albo tak mi sie wydaje. 20 pazdziernika zamieszcze kolejne zdjecie to sie okaze :huh: tez nie moge spac ostatnio....plecy bola, rece dretwieja a zeby sie przewrocic z boku na bok to straszny wysilek....co to bedzie za 3-4 miesiace? :ohmy:
co do wozkow to tez czytalam negatywne opinie o Jedo. Tez mi sie spodobal...ale lichy podobno :( wszystko wskazuje na to,ze kupie x-landera uzywanego :)
wyprawki jeszcze nie mam calej a majciochy w siatke zamierzam kupic chocby nie wiem co :lol: nie bede dac sie upokarzac po raz drugi :angry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #438220 przez Satine0
Hej dziewczyny :)
Wróciłam od lekarza właśnie...usg niestety nie było tym razem:P Tylko mnie zbadał...wszystko ze mną okej, żadnego rozwarcia nie ma jednym słowem pipa w porządku hehe !!

Położna chciała dopplerem posłuchać serducha małej...udało sie tylko przez chwilunie bo mała ciagle uciekała :)

12 lata 3 miesiąc temu #438223 przez michasia
Dziś mam połówkowe...jupi:) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dowiemy się jaka płeć. Najchętniej bym już pojechała, a to dopiero na 16.00, później prosto do Gdańska.
Byłam rano na grzybkach. Coś już mnie kilka dni do lasu ciągnęło, ale nie miałam z kim iść. Dziś wzięłam męża i psa. Znaleźliśmy 4 kurki i ponad kilogram maślaków. Pies się wylatał i łazi teraz taki mokry. Ale nawet w samochodzie jakoś grzecznie siedział. Zaniosłam babci grzybki, bo ona lubi, a ja nie lubię obierać. Mam nadzieję, że jak wrócimy, to w sob wybierzemy się na grzybki i będę takie do suszenia:) bo jeszcze wystarczających zapasów na zimę nie mam, a jeszcze teściowej chciałam dać trochę.
Tęsknie za lasem. Jak będę ma macierzyńskim, to chyba zacznę jeździć po nadleśnictwach z papierami. Może się znajdzie gdzieś praca dla mnie:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438224 przez [email protected]
Hej dziewczynki,16 kr ale jakby sloneczko chcialo wyjsc,spalam do 10 i tak fajnie sie czuje,wypoczeta,snil mi sie tata,ciekawe jak mu tam u góry,za kilka dni mialby urodziny.

Satine ciesze sie ze wszystko ok

Michasia daj znac po połówkowym.

Dzisiaj mam wizyte a za tydz w srode połówkowe,jak to szybko leci.Brzuch widac zwłaszcza jak sie najem i troche sie podnosi,kurtka troche odstaje,male kopie coraz wyżej.

12 lata 3 miesiąc temu #438235 przez Łucja123
Hej Dziewczyny!
Co do wózków to te wasze typy są całkiem fajne:) Ja na początku też chciałam Espiro - ale i Vector i Modena i cała reszta miała coś, co mi się nie podobało...
Zostaję przy Granderze, no chyba że znajdę jakiś fajny używany (wolę zaoszczędzić kaski trochę:P).

Chciałam się pochwalić, że mój synek coraz mocniej mnie kopie, ale w sumie to tylko wieczorem... Rano prawie wcale... Taka jego natura? Wszędzie piszą, że rano i wieczorem powinien hasać najbardziej...

jadziatopol - podziwiam Cię, jesteś silną kobietą więc nie masz się co martwić jak i co będzie... chociaż wiadomo - lepiej jest mieć swoją połówkę przy sobie...

Michasia - jeśli w takiej ilości jesz słodycze, to ja obstawiam, że będzie chłopak:) Mam tak samo:)

P.S. 20 tydzień ciąży, a ja mam mdłości....

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438241 przez jadziatopol
Satine wazne,ze "pipa" w porzadku :lol: dzidzius tez na pewno bo bylo troche slychac...a nastepnym razem pewnie zobaczysz swoja córe :)
Michasia jak slysze twoje opowiesci o grzybach ...to az mnie ciagnie do lasu :) Czekam na relacje z polowkowego i jakis filmik moze :lol: i trzymam kciuki :) jaka plec przewidujesz?
Lucja dzieki...jakos to bedzie...mysle,ze jak sie dzidzio pojawi to nie bede miala czasu na myslenie i pierdoly....i czas bedzie szybciej lecial :) wspolczuje mdlosci :( u mnie maluch kopie rano i wieczorem najbardziej ...fajne uczucie, prawda?
Aganoblaciekawe czy tobie na wizycie zrobi usg...trzymam kciuki :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #438243 przez Satine0
Łucja ja jestem w 21 i tez mam mdłośći...dlatego nie wiem jak przeżyję tą krzywa cukrową na którą niestety dostałam skierowanie ;(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #438249 przez jadziatopol
Satinea kiedy zamierzasz robic krzywa? ja chyba w przyszlym tygodniu pojde. Wspolczuje mdlosci...ja juz sie uwolnilam od tego....
a ja dziewczyny od rana zaczelam licytowac na allegro wozek x-lander (pierwszy raz licytuje) i chyba bede musiala kupic wozek :) nie wiecie czy moge sie wycofac? :blush:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #438259 przez Satine0
Jadzia możesz wejdź w swoje licytacje, po prawej będziesz miała taki dziubek z opcjami i tam będzie prośba o wycofanie. A na krzywą też pójdę w przyszłym tyg...musze się przygotować jakoś hehe :)

12 lata 3 miesiąc temu #438290 przez anoda89
Satine dobrze ze rozwarć nie ma i jesteś zamknięta :silly:.

Michasia mój mąż w tym roku też się grzybiarz zrobił ale jak był to wrócił z pustym koszykiem a teraz nie ma czasu.

Jadzia a tą krzywą to nie robi się międzi 23 a 28 tyg? W sumie u nas to już wychodzi :). Ja jeszcze nie dostałam skierowania, pewnie jak pójdę 18 na wizytę to da.

Łucja u mnie Mały raz kopie rano raz nie, może być tak że jak on kopie to Ty śpisz i nie czujesz.

Słoneczko wyszło i jest całkiem przyjemnie :).

12 lata 3 miesiąc temu #438296 przez Satine0
Anoda ja dziś dostałam skierowanie na krzywą a jest 21 tydzien :)

12 lata 3 miesiąc temu #438301 przez anoda89
To może coś źle wyczytałam :unsure:.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka