- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do wozka to ja ogladam te co Wy tu wklejacie i dodaje do ulubionych.ten jedo mi sie dosc podoba...co myslicie o tym fioletowym kolorze?czy fioletowy to niebardzo bo cos...
dzwonili wzoraj do mnie z butelek.z przeprosinami.paczka poszla wczoraj priorytetem z gratisikiem:)wiec milo.wiecie co mi kolezanka polecala jeszcze zebym sobie kupila...
allegro.pl/uniwersalny-przewijak-80cm-x-...nta-i2644844849.html
nawet ostatnio przy mnie rozlozyla na trawie i dziecko z wielkiej kupy przewinela...a w wozku byloby ryzyko upaprania calego wzoka:)
Mrufka ze mnie tez ostatnio cieknie..normalnie jak woda...bezbrawne uplawy...zwlazcza rano po nocy...zrobil mi ostatnio cytologie..zobaczymy za 2 tyg co wyszlo.a jutro sobie chyba ten mocz powtorze sama...bo jak wyjdzie zle to kupie ten urosept...
dobra dziewczynki biore sie za jakies prasowanko..milego dnia Wam zycze:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
DOMI, ja czytałam artykuł, że na Ukrainie nazywają dzieci Chałwa, Gleba, Czereśnia, Caryca, Princessa, Madagaskar, Tajmer, Serwer, Kosmos, Traktor, Traktoryna. Śmieszne ale kondolencje dla dzieci a rodziców na terapię...
Kasiu, imię Blanka ładne.
Madlen, ja też zamierzam wyprać ubranka dla dziecka w płynie dla niemowląt, dziś wybieram się do sklepu z chemią z Niemiec i może coś kupię, a jak nie to kupię polskiego Dzidziusia. Słyszałam, że w płynie nie trzeba płukać, bo może uczulać.
Michasia, mam koleżankę z podobną historią imienia do Twojej, w papierach miała imię Anna, natomiast wszyscy mówili do niej Paulina i biedna dowiedziała się jak ma faktycznie na imię dopiero jak poszła do zerówki Z kolei moja babcia miała na imię Ewa ale wszyscy mówili do niej Zosia, mój wujek ma na imię Jan, a mówimy do niego Bolek. U mojej mamy była taka historia, że ochrzcili ją Agnieszka a do urzędu dziadek podał Grażyna, no i została Grażyna. Bardzo ładne imię ma Twoja mama, ja planuję tak nazwać córeczkę - Alicja Ignacy fajne "Ignaś", Jan też spoko. A jeśli chodzi o Jadwigę to pewnie większosć ludzi będzie używało zdrobnienia "Jadzia". Ja przez zdrobnienie zrezygnowałam z imienia dla córeczki Anastazja - Nastka. Ja całe życie walczę z okropnym zdrobnieniem od mojego imienia Patrycja - Pati. Jak ktoś tak do mnie mówi to krew mi się gotuje
Jadziu, rzeczywiście macie z M trudną decyzję do podjęcia. Podziwiam Cię, jeśli zgodziłabyś się, żeby M został w USA. Ja jak idę na wizytę bez M to mi trochę smutno, bo zawsze stara się móc ze mną iść, a co dopiero poród i reszta ciąży bez niego.
Mrufko, cieszę się, że ok na wizycie Ja też biorę Pimafucin co jakiś czas.
Co do upławów to ostatnio właśnie pytałam dziewczyn, bo u mnie też się leje, ale to chyba normalne. Jak nie zmienia koloru i zapachu to wszystko ok. Dla spokojności może powiedz ginowi?
Andzia, co do siatkowych majtek to ja zrobiłam już śledztwo i w szpitalu, w którym chcę rodzić można ich używać
Gabilee, super, że będziesz miała swoje autko Mi też się to marzy odkąd rozbiłam swojego Golfa, no ale na razie finanse nie pozwalają na kupno i koszty utrzymania, jedno auto już mamy. A Ty jakie planujesz sobie sprawić?
Co do kawy to piłabym sobie raz na parę dni ale mam skoki ciśnienia i wolę nie ryzykować. Co innego zbożówka, można pić bez ograniczeń
Ja też czasem myślę o porodzie, wyobrażam sobie jak to może być i mam stracha. Ale stracha o dziecko, żeby nie było żadnych komplikacji. Sama rodziłam się z zanikającym tętnem, dusiłam się, wyszłam z połamanym obojczykiem i zwichniętymi stawami biodrowymi. Do tego zielone wody płodowe. Mam nadzieję, że u mnie urodzi się zdrowa dzidzia. Myślę też o tym, czy urodzę naturalnie czy potrzebna będzie cesarka... Musimy myśleć, że damy radę, nie my pierwsze i nie ostatnie
Ja wczoraj pojechałam na morfologię do szpitala, już o 5.50 rano, przynajmniej nie było kolejek, nie stałam w korkach tak wcześnie i nie umierałam z głodu, a o 6.50 byłam już w domku:) Wczoraj prawie cały dzień spędziłam z przyjaciółką i jej synkiem, zwiedziłyśmy okoliczne lumpy i Chińczyki, zrobiłam pierwszy zakup dla swojej dzidzi Potem wkleję fotki. Dla siebie wyhaczyłam dłuższy sweter, który będzie mi służył do końca ciąży. W nocy śniła mi się trąba powietrzna. Dziś kiepska pogoda, pochmurno i mokro. I śpiąco. A co u Was?
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja oczywiście cierpię na bezsenność, od 6 rano na nogach. Wyszykowałam A. do pracy, Oliwka wstała chwilę temu i je śniadanko.
Nie mogę spać ostatnio. Jak za długo leże na plecach to strasznie drętwieją mi ręce. A jak na boku to ucho i mnie boli normalnie.
Jenyyy ja się wczoraj najadłam tych placków i o 23 zaliczyłam kibelek. Myślałam, że nie dobiegnę. Ale dobrze już, bo wymiotuję raz na jakiś czas tylko. Widocznie Ami nie zasmakowały placuszki, a na prawdę dobre były no.
U nas pochmurno i mżawka do tego. Nie mam pomysłu na obiad, nic mi się nie chce. Może skoczymy do mamy dziś. Ja chyba wstąpię do sklepu zobaczyć za kurtką, bo w swoją się nie mieszczę, a coś kupić muszę.
Dziewczyny rosną Wam brzuchy? Mój to dzień w dzień jest większy mam wrażenie. Podniósł się do góry, taka piłka się zrobiła.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My z mezem tak zyjemy w rozlace juz od 2 lat....nie jest latwo....najdluzej wytrzymalismy bez siebie 7 miesiecy. To byl horror. Moj maz mieszka z moim tata i pracuje z nim tak wiec ma nieco lepiej niz ja...ja czuje sie tu bardzo samotna, mieszkam tylko z synem...a teraz bedzie nieco gorzej bo bardziej potrzebuje bliskosci...skype tylko pogarsza sprawe bo bardziej tesknie i uzalezniam sie od tych spotkan wirtualnych przez co nie żyje swoim zyciem....tak jak powiedzialam musze odlozyc milosc na bok i pokierowac sie rozsadkiem (to dla mnie nowosc ) i przekonac go ,ze tak bedzie lepiej dla nas wszystkich....sytuacja w Polsce nie jest najlepsza a on juz dawno zapomnial i przypuszxczam,ze bylby bardzo rozczarowany i zaczalby żałowac...a co za tym idzie....nerwy, depresja, konflikty....i lawina niefajnych rzeczy. Znowu sie rozpisalam...sorki. Obiecuje juz nie bede
Masz bardzo ladne imie Patrycja...strasznie mi sie podoba....zdrobnienie tez moze byc Pati. Ja swojego nie lubie Joanna. Nie lubie zdrobnienia Asia ....wole Aśka
Gabilee fajnie,ze bedziesz miala autko...ja tez chce kupic teraz...ale sie zastanawiam czy mi brzuszek pozwoli...chyba nie bedzie to dobry pomysl w tym momencie a tak tesknie za jazda samochodem
Kasiadzieki za slowa wsparcia imie Blanka extra
Paulaa chyba moj brzuch stanal...nie rosnie...albo tak mi sie wydaje. 20 pazdziernika zamieszcze kolejne zdjecie to sie okaze tez nie moge spac ostatnio....plecy bola, rece dretwieja a zeby sie przewrocic z boku na bok to straszny wysilek....co to bedzie za 3-4 miesiace?
co do wozkow to tez czytalam negatywne opinie o Jedo. Tez mi sie spodobal...ale lichy podobno wszystko wskazuje na to,ze kupie x-landera uzywanego
wyprawki jeszcze nie mam calej a majciochy w siatke zamierzam kupic chocby nie wiem co nie bede dac sie upokarzac po raz drugi
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wróciłam od lekarza właśnie...usg niestety nie było tym razem:P Tylko mnie zbadał...wszystko ze mną okej, żadnego rozwarcia nie ma jednym słowem pipa w porządku hehe !!
Położna chciała dopplerem posłuchać serducha małej...udało sie tylko przez chwilunie bo mała ciagle uciekała
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Byłam rano na grzybkach. Coś już mnie kilka dni do lasu ciągnęło, ale nie miałam z kim iść. Dziś wzięłam męża i psa. Znaleźliśmy 4 kurki i ponad kilogram maślaków. Pies się wylatał i łazi teraz taki mokry. Ale nawet w samochodzie jakoś grzecznie siedział. Zaniosłam babci grzybki, bo ona lubi, a ja nie lubię obierać. Mam nadzieję, że jak wrócimy, to w sob wybierzemy się na grzybki i będę takie do suszenia:) bo jeszcze wystarczających zapasów na zimę nie mam, a jeszcze teściowej chciałam dać trochę.
Tęsknie za lasem. Jak będę ma macierzyńskim, to chyba zacznę jeździć po nadleśnictwach z papierami. Może się znajdzie gdzieś praca dla mnie:)
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Satine ciesze sie ze wszystko ok
Michasia daj znac po połówkowym.
Dzisiaj mam wizyte a za tydz w srode połówkowe,jak to szybko leci.Brzuch widac zwłaszcza jak sie najem i troche sie podnosi,kurtka troche odstaje,male kopie coraz wyżej.
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do wózków to te wasze typy są całkiem fajne:) Ja na początku też chciałam Espiro - ale i Vector i Modena i cała reszta miała coś, co mi się nie podobało...
Zostaję przy Granderze, no chyba że znajdę jakiś fajny używany (wolę zaoszczędzić kaski trochę).
Chciałam się pochwalić, że mój synek coraz mocniej mnie kopie, ale w sumie to tylko wieczorem... Rano prawie wcale... Taka jego natura? Wszędzie piszą, że rano i wieczorem powinien hasać najbardziej...
jadziatopol - podziwiam Cię, jesteś silną kobietą więc nie masz się co martwić jak i co będzie... chociaż wiadomo - lepiej jest mieć swoją połówkę przy sobie...
Michasia - jeśli w takiej ilości jesz słodycze, to ja obstawiam, że będzie chłopak:) Mam tak samo:)
P.S. 20 tydzień ciąży, a ja mam mdłości....
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michasia jak slysze twoje opowiesci o grzybach ...to az mnie ciagnie do lasu Czekam na relacje z polowkowego i jakis filmik moze i trzymam kciuki jaka plec przewidujesz?
Lucja dzieki...jakos to bedzie...mysle,ze jak sie dzidzio pojawi to nie bede miala czasu na myslenie i pierdoly....i czas bedzie szybciej lecial wspolczuje mdlosci u mnie maluch kopie rano i wieczorem najbardziej ...fajne uczucie, prawda?
Aganoblaciekawe czy tobie na wizycie zrobi usg...trzymam kciuki
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja dziewczyny od rana zaczelam licytowac na allegro wozek x-lander (pierwszy raz licytuje) i chyba bede musiala kupic wozek nie wiecie czy moge sie wycofac?
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Michasia mój mąż w tym roku też się grzybiarz zrobił ale jak był to wrócił z pustym koszykiem a teraz nie ma czasu.
Jadzia a tą krzywą to nie robi się międzi 23 a 28 tyg? W sumie u nas to już wychodzi . Ja jeszcze nie dostałam skierowania, pewnie jak pójdę 18 na wizytę to da.
Łucja u mnie Mały raz kopie rano raz nie, może być tak że jak on kopie to Ty śpisz i nie czujesz.
Słoneczko wyszło i jest całkiem przyjemnie .
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72