BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #437877 przez anoda89
U mnie właśnie dlatego trzymają 3 doby.

Jadzia taki mi się wydaje że krótko ale może dlatego że u mnie tyle trzymają i nie mam innego porównania.

mrufka czekam wieści z wizyty.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #437879 przez dominia
Jejku a mi sie wydawalo, ze musza trzymac trzy doby :ohmy: no chyba ze jest wszystko super ekstra to wypuszczą po dwoch.. teraz juz nie wiem :)

12 lata 3 miesiąc temu #437882 przez Paulaaa
Hej Wam :)
Ja załatwiłam co miałam załatwić. Wracałyśmy z Oli i taki deszcz nas złapał. :( Normalnie mokre kurki z nas były. :)

Ja się porodu jakoś nie boję. Miałam już jedną cc i wiem co mnie czeka. Najgorszy ból ''po'', ale da się wytrzymać Dla mnie po cc z Oli było najgorzej wstawać. :angry: Wypuścili mnie w 3 dobie po cesarce. Nie karmiłam Oli piersią, pierwszy raz wzięłam ją na ręce kiedy miała miesiąc. Teraz boję się jak to będzie mieć Amelkę od razu po (zabierają dziecko do czasu aż znieczulenie zejdzie i mama wstanie samodzielnie z łóżka). Boje się co to będzie z pokarmem. Po cc z Oli pokarm pojawił się dopiero w 3 dobie, później był nawał, a po trzech tyg. było po pokarmie. Nie wiem jak to będzie teraz, ale mm na pewno wezmę ze sobą, butelki też. Poza tym to nie myślę na razie o porodzie. Teraz mam fazę na ''czy na 100% zdrowa''. W Środę mam połówkowe i już teraz dopada mnie strach. Oliwia już zapowiedziała, że jedzie ze mną, bo musi zobaczyć ile Amela urosła. :) Ginek przełączy pewnie na chwilę na 3d to Olcia popatrzy. :)

Wiecie co, moja Oliwia jest tak zakochana w Amelce. Aż szok, małej jeszcze nie ma a Ona 300razy dziennie porusza temat małej, wczoraj wieczorem ''biła'' się z A. kto ma trzymać rękę na brzuchu. Ami ją kopała a ta banan na buziaku. :) Dziś byłyśmy w mc donald i jak siedziałyśmy przy stoliku to ręka na brzuch i pytanie ''śpi czy kopie?''
Ciekawa jestem czy tak będzie jak się malutka urodzi. :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437888 przez Madlen
Jadziatopol będę musiała przystopować i przestać sie wygłupiać :) Płatki mydlane..ciekawy pomysł..
Co do Twojej decyzji uważam, że jest bardzo mądra, dojrzała.

Andzia Anoda pewnie, czas na odpoczynek się zbliża nieuchronnie :)

Michasia wizyty mam na 12go. Zawsze mogę podjechać do lekarza po zwolnienie, bez rejestracji. Też mam termin porodu na 1 marca. Chce szybciej uszykować wyprawkę. Urodziłam się w 7 miesiącu więć jakby co niech czeka wszystko wypachnione.

Chomiczka chcesz pracować do końca listopada? :cheer: :ohmy: Mnie plecy już bolą w pracy, więc to ostatki. I te autobusy.. Ble..

Łucja chyba też wybiorę Lovellę

Mrufka Też słyszałam, że w "sensitive" można prać dziecięce ciuszki.

Marlena ja piję 2-3 kawy i jest ok.

Dziękuję za wszystkie proszkowe odpowiedzi :)

12 lata 3 miesiąc temu #437889 przez drzyzgunia
Rozmawiałam z siostrą i ona ma już dwa porody za sobą :D i trzecie przed :) i wracając do tych majtek to mi powiedziała, że ona chodziła tylko na obchód zdejmowała więc i ja tak będę robić :) trzeba sobie jakoś radzić :P
Paulina tylko się trzeba cieszyć, że Oli tak cieszy się na przyjście na świat siostrzyczki :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437891 przez [email protected]
Dziewczyny nic sie nie bójcie i kupcie majtki,u mnie w szpitalu mozna a nawet jakby nie pozwalali to i tak bym miala na tylku,nie wyobrazam sobie ich nie miec,podkłady tez sie przydadza,co do sali fajnie w pojedynke w nocy bo nikt nie obudzi ale w dzien to juz nie bardzo,po operacji pomagaly mi dziewczyny z sali bo mialam straszny kaszel,jak kaszlalam to trzymaly mi brzuch i szybciej leci czas,lezalysmy w 6,smialysmy sie strasznie az nie moglam czasami bo bolalo

12 lata 3 miesiąc temu #437941 przez Paulaaa
Zgadzam się z aganobla. Nie ważne czy pozwalają mieć majtki czy nie. Nie wyobrażam sobie nie mieć majtek i trzymać ten podkład rękami...

Oli z A. zrobili właśnie placuszki ziemniaczane. Mmmm pycha. :)
Mała tak kopie w pęcherz że aż boli. :( :(

Dziewczyny a nie myślałyście, żeby wybrać się do szpitala na ''zwiedzanie'' porodówki i oddziału? drzyzgunia w ''Twoim'' szpitalu na pewno można się umówić na ''zwiedzanie''. :)

12 lata 3 miesiąc temu #437942 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
Ja już po wizycie, mały ułożył się pośladkowo i niestety nie zbyt wyraźnie go widzieliśmy, ale najważniejsze, że zdrowiutki :) wszystkie parametry narządów są w normie i szyjka też ładna;) waży 402 g :) więc rośnie rośnie :D

Mnie dziś taki stres ogarnął, właśnie dot. porodu.. naczytałam się o jakichś problemach i im więcej o tym myślę tym bardziej się boje..

:*

12 lata 3 miesiąc temu #437944 przez mrufka
Ja już po wizycie mam obserwować brzuch mierzyć codziennie i notować do tego dostałam Furaginum i globulki Pimafucin są przeciw grzybiczne ale mają pomóc na moje upławy, po 6 dniach powinny być małe bądź w ogóle może ich nie być jednak jeśli będą powiedziała że mogą być to wody ale nie widzi nic takiego niepokojącego i według niej to nerki bo źle mi wyszedł mocz. Miałam założony wziernik wszystko tam w środku jest dobrze do tego szybkie usg czy są wody i są jest ich bardzo dużo więc wielowodzie ale ja oczywiście przyjęłam tą drugą wiadomość i wpadłam w domu w histerię i ryczałam jednak się ogarnęłam i teraz jestem już tylko dobrej myśli że to upławy.

12 lata 3 miesiąc temu #437951 przez anuska0987
Cześć dziewczyny ja dzis byłam na badaniu tym z glukozą ohydnie słodkie to było ale wytrzymałam musiałam siedzieć godzinę ,po południu byłam po wyniki i wyszły dobre .Dziewczyny co do kawy to kupcie sobie Jacobs Velvet pyszna jest

12 lata 3 miesiąc temu #437954 przez gabilee
marlena i mrufka cieszę się , że z waszymi dzidziusiami w porządku :)

a co do tych majtek to nie wiedziałam o czymś takim.. i tak bede ja miala nawet jak zabronia , chce zeby mi bylo wygodnie nie im w tyłku ich mam :P

12 lata 3 miesiąc temu #437975 przez gabilee
chryste jak mi się nudzi .... moj n wyjechał ja zmęczona bez perspektyw na ujarzmienie nudy...
ale musze sie pochwalić , że w końcu będę miała swoje auto , bo jak do tej pory jeżdziłam autem leasingowym brata , bo swoj sprzedalam , bo juz jego czas sie konczyl ;/ i nie moge sie doczekac az wsiadę wygodnie i wyjade na weekend z n , bo obiecał, że weźmie wolne kilka dni :)
i bedziemy miec czas tylko dla siebie , moze w gory pojedziemy i ogolnie lubimy wsiąść w auto i jechac przed siebie bez planow :)

12 lata 3 miesiąc temu #437976 przez Łucja123
Dziewczyny,
zmienię temat odrobinę - chcemy Małemu kupić łóżeczko, ale takie, w którym później jedną ścianę szczebelków się wyjmuje i jest łóżko dla większego Berbecia... Tylko nie wiem jak one się nazywają... chciałam na allegro popatrzeć...

Marlena1888 - 402 g to dużo:) zdrowy Berbeć:)
Mrufka - ja już dwa razy brałam te globulki Pimafucin i szybko pomogły.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437980 przez gabilee
witaj Łucjo :) co do łóżeczka to moze sa pod nazwa wielofunkcyjne? nie wiem sama nie ogladalam takich ale fajny pomysl :)

a tu masz link znalazlam ciekawe ale nie wiem ile kosztuje
www.google.pl/imgres?q=%C5%82%C3%B3%C5%B...=1t:429,r:4,s:0,i:82

12 lata 3 miesiąc temu #437986 przez Łucja123
O właśnie o coś takiego mi chodzi! Jak znajdę coś na allegro to wrzucę linka. Dzięki!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka