- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Łucjo, ja ruchy czuję od 16 tc, a to dlatego, że to moja druga ciąża. Na początku czułam smyranko, od jakichś dwóch tygodni przynajmniej raz dziennie czuję kopniaki. Od mniej więcej tygodnia czuję też bulgotanie i lekkie przelewanie.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lucja ja ruchy czulam od 13 tygodnia...ale to druga ciaza wiec latwiej mi bylo rozpoznac. Na poczatku tak jak inne dziewczyny czulam lekkie laskotanie ...teraz od 3 tygodni czuje kopniaczki z dnia na dzien przybierajace na sile przelewania nie wyczuwam...raczej przemieszczanie i wypinanie pupki (chyba)
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
U mnie dzisiaj dzień lenia. Obejrzeliśmy z mężem "Jak urodzić i nie zwariować", wcześniej na lodach byliśmy i dzień zleciał.
Co do ruchów to ja czuję od 16 tyg, tak jak dziewczyny najpierw łaskotki a teraz kopniaczki. Mały też lubi wypinać dupkę .
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Princess, Adaś też mi się bardzo podoba i gdyby nie fakt, że to imię mojego męża to Szymek byłby Adasiem.
Zajrzałam właśnie na stronę ze spisem imion nadanych w W-wie w 2011 i oniemiałam bo ktoś dał swojej córce na imię Mrówka.
Szkoda, że nie nazwałam syna Mrówkojad - też jest z rocznika 2011.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Witam nową mamusie na forum
Nie śpię od 3.30! Leżałam, kręciłam się aż wstałam po godzinie. Po prostu szok. Wstałam, zjadłam śniadanie, mąż się przebudził i patrzy jak na szaloną .
L4 się skończyło. Przeziębienie też. Czas do pracy, ale energii za dużo to nie mam. Boję się że ból pleców będzie dokuczał.
Która mamusia stąd jeszcze chodzi do pracy?
No kolejnej wizycie u gina na pewno wezmę L4, czuję się już taka ociężała..
Mam jeszcze pytanko:
W czym pierzecie/prałyście/będziecie prały ubranka dla dzidzi? Jelp, Dzidziuś, Lovela?
Uzbieralo się już mi trochę rzeczy i myslałam, by już wyprać w czymś dla niemowląt..
Na koniec trzeba ubranka wypłukać w jakimś płynie?
Doświadczone mamuśki jak prałyście? Ubranka dziecka ze swoimi? W ilu stopniach? Ręcznie czy w pralce?
Miłego dnia.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez nie moge spac od 5 rano...rece mi dretwieja w czasie snu...nie wiem dlaczego ...tez tak macie?
Jezeli chodzi o pranie to ja pralam pierwsze ciuszki ( 3miesiace) w platkach mydlanych i w pralce oczywiscie ale bez dodatku plynu do plukania. A potem w Jelpie lub Loveli. Moj synek mial od razu uczulenie na skorze nawet po Jelpie wiec lekarka zalecila mi pranie w platkach mydlanych.Kiedy zaczelam prac w Jelpie staralam sie prac osobno ciuszki dziecka
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Domisia witaj na forum
Jeśli chodzi o ciuszki to ja bede praca w Loveli lub Jelpie. Nie bede dawala zadnych dodatkowych plynow do plukania i oczywiście dziecięce rzeczy będęprała osobno. Potem tylko prasowanko i do szafeczki. Juz sie nie moge doczekac tego prasowania maleńkich ciuszkow montowania łóżeczka itp.
Madlen idz na L4. Po co masz sie meczyc. Czas by odpocząć. Namęczysz sie jeszcze jak dzidzius sie urodzi. Wtedy dopiero beda nieprzespane noce więc należy Ci się trochę odpoczynku i relaksu.
jadziatopol mi często drętwieją nogi. Moja lekarka mówiła, że to normalne i ze będą mi drętwiały nie tylko nogi ale też i ręce.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen co do proszkow to tak jak wiekszosc lowela albo jelp,bez zapachu i zmiekczaczy,temp.40 stopni,reczniki i posciel 50-60,trzeba patrzec na metki,prane tylko osobno.
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Madlen, a kiedy masz wizytę? może idź wcześniej, bo jak masz się męczyć i jesteś zaraz po przeziębieniu, to też tak łatwo znów się doprawić.
Ja narazie mam w jednym worku 4 ubranka, które kupiłam w lumpie. Pewnie przepiorę je najpierw z innymi białymi, a dopiero tak w styczniu zrobię jeszcze pranie takie typowo dzieciowe. Jak mam termin na 1 marca, to jak sobie na koniec stycznia wszystko przygotuję, to powinno być ok.
Muszę sobie jakąś spódniczkę ciążową kupić, to w Gdańsku się rozejrzę. Choć w Szubinie jedna babka z lumpa mówiła, że poprzywozi spodnie i spódnice ciążowe rozmiar 40, bo zapytałam, czy ma. Może dziś się przejadę, zobaczyć, czy coś ma.
Zawsze w niedzielę chodzę do kościoła w spódniczce, a tu jakoś się kurczyć zaczęły...
Co do imienia, to ja miałam być Dagmara, a tata chciał Lidia, więc Dagmara Lidia, a jak tata pojechał do urzędu, to zgłosił Michalina Lidia. A wcześniej nic o tym imieniu nie mówił. I mama jakieś 2 tygodnie mówiła do mnie Dagunia, a okazało się, że już od jakiegoś czasu jestem w urzędzie zameldowana jako Michalina. Tata zrobił jej kawał i nic nie powiedział, dopiero się w jakichś papierach dopatrzyła chyba i nie umiała się do mnie jakiś czas odezwać.
A moja mama jest Alicja Dorota, a wszyscy mówią Dorota. I jak dzwonię do niej do pracy czasem to proszę o Alicję i słyszę jak koleżanka woła "Dorota do Ciebie".
My narazie mamy Jadwiga i Ignacy, ale mąż wczoraj powiedział, że jak się na połówkowym dowiemy co jest to już będzie trzeba ostatecznie wybrać. Jadwiga mi się podoba, ale jeśli by używać zdrobnienia Jagna, bo Jadzia mi się nie podoba. Ignacy ok, choć też Jeremi chodziło nam po głowie, a najbardziej podoba mi się Jan, Jasiu, Janek, ale mam nazwisko, które zaczyna się na Jan... i niewiem.
Miłego dnia.