BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #437834 przez drzyzgunia
Im więcej o tym myślę tym bardziej przemawia za mną poród w domu :) oczywiście żartuje ja bym się nie odważyła...ale z tego co mówicie wynika, że dni spędzone w szpitalu będą najgorsze...obym nie musiała tam za długo siedzieć :( A ja nawet nie wiem jak jest w szpitalu w którym będę rodzić jak wyglądają odwiedziny itp :( noo ja też zastanawiałam się nad salą indywidualną a z tego co mówisz andzia_zg wcale nie będzie lepiej już sama nie wiem :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437838 przez andzia_zg
drzyzgunia zalezy na jakie położne trafisz. Moja siostra trafiła fatalnie. dopiero jak pielęgniary dostały porządny ochrzan od mojej mamy to czasem raczyły zerknąć do sali, ale pomocy zero. Inni z kolei chwalą sobie pojedyncze sale. Wszystko zalezy jakie sa wymagania, jakie zwyczaje panuja w danym szpitalu i jaki jest szpital. Ja na pojedyncza salę po przeżyciach mojej siostry sie nie odważe.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #437841 przez anoda89
U mnie dużo dziewczyn chwali sobie takie sale. Zależy chyba od szpitala i czy ktoś z nami będzie cały czas. U mnie w szpitali z tego co wiem to mąż może być na noc, nie ma problemu. Faktycznie z tym że jak się chce iść do WC to dziecko samo zostaje ale to chwila i można poprosić położną by została z maleństwem a prysznic jak mąż będzie.

12 lata 3 miesiąc temu #437845 przez drzyzgunia
Zaintrygowana waszymi opiniami bądź też przeżyciami odnalazłam forum na temat szpitala niestety opinie są tylko 4 i wszystkie z umiarem pozytywne. Co mam na myśli chwalą sobie opiekę lekarską i położne a reszta hmmm to szpital nie wyróżnia się na tle innych szpitali standardowo... jedzenie do bani luksusu w szpitalu spodziewać się nie można...niestety nie znalazłam opinii na temat pomocy i indywidualnej pomocy przy dziecku :(

12 lata 3 miesiąc temu #437848 przez andzia_zg
Mi sie wydawalo, że skoro za taka sale sie placi, to ze i polozne bardziej sie zainteresuja. u mojej siostry awet wizyty byly tylko do 19:00. wiec lipa. Po jej przygodach zmieniłam zdanie o samodzielnej sali.
Co prawda bede rodzila w innym miescie, bo sie przeprowadzilam wiec musze zdobyc jakiekolwiek informacje o tym szpitalu gdzie mieszkam, bo troche jestem przerazona. Może tu nie będzie tak źle.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #437849 przez dominia
macie racje dziewczyny co do sali w ktorej jestesmy z inna mama, nie zawsze ktos z rodziny przy nas bedzie, a kobieta obok zawsze zagladnie do maluszka a poza tym nawet razniej bo mozna z kims porozmawiac jak nie ma odwiedzajacego. mysle, ze samej po takich przezyciach to na poczatku ciezko zostac, ale rowniez to zalezy od osobowosci :)

12 lata 3 miesiąc temu #437853 przez Satine0
U mnie w szpitalu to chyba nawet nie ma osobnych sal hmmm...

12 lata 3 miesiąc temu #437856 przez jadziatopol
Andzia tez mysle,ze lepiej we wspolnej sali....zawsze mozna liczyc na pomoc :)
Ja boje sie,ze za wczesnie mnie wypuszcza ze szpitala....jak rodzilam pierwszy raz, moj syn dostal zoltaczke poporodowa i musielismy zostac 10 dni w szpitalu. Boje sie,ze wyjdziemy za wczesnie i sama nie rozpoznam ,ze ma zoltaczke

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #437859 przez andzia_zg
Ojej... perspektywa 10 dni w szpitalu mnie przeraziła. Ale podobno dużo dzieci ma żółtaczke poporodową.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #437861 przez jadziatopol
z tego co wiem to tak. A w szpitalu, w ktorym zamierzam teraz rodzic wszystko jest ok....za wyjatkiem jednej rzeczy...tasmówa...na drugi dzien do domu wypuszczaja....a zoltaczka najczesciej wystepuje na 3 dzien. Dlugo bylismy to prawda...ale ja czulam sie bezpieczna ...dziecko bylo naswietlane codziennie ...lezalo pod lampa a ja moglam spokojnie byc przy nim i spac z nim.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #437865 przez andzia_zg
Alepoodbno jesli żółtaczka wystapi 3-4 dnia od porodu to ze jest to normalne )to ta zoltaczka fizjologiczna) i nie wymaga specjalistycznego leczenia. gorzej gdy wystapi ok dobe po porodzie to bada sie krew czy nie ma za duzo tej bilirubiny powstajacej po rozpadzie czerwonych krwinek i ze ta wlasnie wczesna żoltaczka moze byc niebezpieczna, a jak jets po 3-4 dniach to spokojnie mozna wypuscic do domu i potem zglosic sie na kontrole.
jadziatopol Nie martw sie. Wszystko bedzie ok.

I podobno jesli pojawia sie zołtaczka to najszybciej widac to na nóżkach... tak samo jak zaczyna mijac to najpierw znika z nożek...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #437868 przez anoda89
jadzia to bardzo krótko trzymają. U mnie 3 doby trzymają ale pewnie tylko dlatego żeby kase za pacjenta zgarnąć.

12 lata 3 miesiąc temu #437871 przez andzia_zg
Czasami wypuszczają za szpitala wczesniej niż na 3 dobę, bo wiele firm ubezpieczeniowych ma w umowach, że płaca za pobyt w szpitalu jesli trwa on więcej niż 3 doby. Może ubezpieczyciele mają jakies umowy ze szpitalami. Wcale bym sie nie dziwiła.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #437873 przez jadziatopol
Anoda krotko...tak slyszalam...samam sie przekonam za 4 miesiace :)
Andzia dzieki za info...troche spokojniejsza jestem

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #437874 przez mrufka
Mnie po cesare trzymali 8 dni i mały urodził się z zoltaczka też leżał w "solarium" a tak wypuszczają po 2 dniach. A co do tych majtek nie wolno ich mieć a i tak wszystkie chodzą w nich więc napewno się zaopatrzcie ściąganie je tylko w czasie obchodu i tyle moja giną mówiła ze ich nie wolno ale żebym kupiła. Lecę na wizytę

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka