- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia a wlasciwie to w ktorej czesci Krakowa mieszkasz? Ja mieszkam na Lea.
Paula biedna Olusia. Ale na pewno bedzie wszystko dobrze. To pewnie chwilowe od emocji. Trzeba byc dobrej mysli kochana
Kupilam sobie wczoraj na "lumpach" fajna bluzke ..cala zielona i wygladam jak wielka nadmuchana żaba
Dzisiaj jade na cmentarz do Mamy ładna pogoda...uwielbiam taka sloneczna jesien...zlota...i kasztany na cmentarzu..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Princess gratulacje! super
ja wczoraj od południa znowu za sprzątanie się wzięłam, a wieczorem to padałam z nóg. Ale pojechaliśmy jeszcze do znajomych- mieli 5 rocznicę ślubu:) w domu wróciłam już po 1.00. Właśnie Ci znajomi tak chcieliby dzieciaczka i nie mogą mieć.. teraz jakieś hormony, suplementy łykają. Coraz więcej takich par zauważam w naszym otoczeniu.. Co za długo czekali, tabletki antykonc., kariera a później dochodzi że czegoś brakuje, a tu organizm już płata figle i nie tak łatwo zajść w ciąże.. (taka dygresja)
a i wiecie co, pytali się nas czy wybraliśmy imię, a my -że mamy typy ale jeszcze nikomu nie mówimy , że jak się urodzi to powie:D ( bez zbędnych ocen i komentarzy, to ma być nasz wybór), no a oni żeby Imię - Oliwier nie brać bo to nie ładne, nie pasuje, poprostu pedalskie itd.. no jakby czuli że to jeden z naszych typów. A nam właśnie się podoba, ale teraz to już sama nie wiem. Zdemotywowali nas nieświadomie.. może weźmiemy drugi typ - Filip. co o tym myślicie?
idę robić schaboszczaki na obiadek:)
jutro mam wizytę ale jestem ciekawa jak tam nasz synalek:D doktorek mówił że da nam płytkę cd teraz.
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marlena ja zawsze chcialam zostac matka,odkad pamietam,kiedys ludzie sie zakochiwali w jednej osobie i b.czesto ciaza,slub,dziecko,praca,tak bylo z naszymi rodzicami,tyle tylko ze mieli po 20-25 lat,ja mialam 29 lat jak wyszlam za maz a dziecko chcialam jeszcze przed slubem tylko co z tego jak na diagnoze ze mam endometrioze czekalam kilka lat i juz bylam bliska pogodzenia sie ze nie bedzie dziecka.Mam kolezanke ktora stara sie 5 lat,ma 28lat i nie wie dlaczego nie moze zajsc w ciaze,nigdy nie stosowala tabletek antykoncepcyjnych,choc ja nie wieze ze tabletki sa odpowiedzialne za nie plodnosc,wiekszosc kolezanek i rodzina stosowalo i nikt nie mial problemow z zajsciem,wrecz odwrotnie,po odstawieniu szybko ciaza.W kwietniu mialam operacje i lezalam na patologi z dziewczynami sporo mlodszymi ode mnie,nie ktore mialy juz dziecko ale nie mogly zajsc drugi raz,nie ktore po 25 lat i pobierane wycinki,kiedys tak nie bylo,nikt nie wiedzial nic o endometriozie,policystycznch jajnikach i wiele by wymieniac,nie mówiac o nie plodnosci meskiej.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
A jesli chodzi o budzenie w nocy to ja sie budze zawsze jak jest pełnia. Mam wtedy masakryczne koszmary. Dziś śnily mi sie jakies poćwiartowane zwłoki. Jak sie obudziłam to bałam sie iść do kibelka. Ale tak mam co miesiac jak jest pełnia Źle to na mnie wpływa
- mrufka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Princess gratulacje kochana
andzia matko co za sny
Marlena imię bardzo ładne ale Oliwer bardziej mi się podoba
Kasia Satine śliczne ubranka
Łucja witaj
Paulaaa jak tam mała się czuje mam nadzieję że wszystko dobrze.
michasia ja też dziś jakaś zła wstałam poryczałam się i ostro wkurzyłam na M bo pojechał grać w piłkę zresztą on jeździ co sobotę niedzielę i w tygodniu też i już od chyba dwóch lat a dziś mnie to strasznie zirytowało że pojechał
Ja w piątek byłam na genetycznym tym drugim córunia zdrowa wszystko ma na miejscu Waży 371 g. Jednak u mnie zostało stwierdzone wielowodzie i luźne powłoki brzuszne narazie mam się oszczędzać i obserwować brzuszek. Jutro idę do swojej gin prowadzącej na połówkowe i będziemy ustalać co i jak. A teraz mykam robić rogaliki croissant z czekoladą i pierogi na obiadek, zajrzę do was później
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
Gdybym się znała na tym forum, wstawiłabym suwaczek, ale jeszcze nie doszłam co i jak... Będę wdzięczna za podpowiedź
Jestem w 19 i 5 dniu ciąży. Jak już wspomniałam wcześniej - będzie chłopak, Wiktor. To moje pierwsze dziecko i na pewnych rzeczach się po prostu nie znam więc pytam:) Co więcej o mnie? Nie jestem mężatką, mam narzeczonego:) I dziecko jest spełnieniem moich marzeń
Nie mogę napisać z jakiego forum przychodzę, bo tamte dziewczyny mnie zjedzą
Widzę po waszych suwaczkach, że sporo z Was jest na tym samym etapie ciąży więc tym bardziej\będę mieć kilka pytań... Czy Wy już czujecie ruchy regularnie? I jakie one są? Ja czuję delikatne puknięcia, czasem trochę jakby bolesne, takie ukłucia... Nie wiem, od którego tygodnia te ruchy powinny być "regularne"... i co to właściwie znaczy...
Dzięki.
Mam nadzieję, że w miarę szybko Was poznam i zacznę odnosić się do poszczególnych już wpisów:)
Miłej niedzieli!
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do imienia dzięki dziewczyny, mój M też lekko zwątpił w Oliwiera i chyba zmienimy zdanie..
Michasia wszystkiego najlepszego z okazji imieninek
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. dokładnie, wcześniej nikt z zapłodnieniem nie miał problemów, mniej stresu i chyba mniejsza świadomość tych wszystkich problemów, a ja jestem za tym, że wszystko zaczyna się w naszej psychice- ale to chyba odchył zawodowy
miłej niedzieli:*
ja usmażyłam schabowe i M już zajada. Potem jedziemy do taty- to wezmę mu parę - mama w tym tyg wyjechała do francji.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Witaj Łucjo. Jeżeli chodzi o ruchy to ja w poprzedniej ciąży ( czwartej a pierwszej udanej) poczułam po ukończonym 20tc. W obecnej ciąży czuję ruchy od ukończenia 16tc. Na tym etapie nie ma co oczekiwać regularnych ruchów. Od ok. 30tc zaleca się liczenie ruchów więc pewnie wówczas można liczyć na stałe pory aktywności.
Mufka, świetnie, że z maleństwem wszystko ok. U ciebie wielowodzie, a ja znowu drżę na myśl o powtórce małowodzia z poprzedniej ciąży.
Ale wam dziewczyny fajnie, że możecie gdzieś iść, coś robić. Ja mam tylko te 15 min. spaceru dziennie. No ale dobre i to.
A za oknem takie cudne słonko ...
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
DOMI - dziękuję za odpowiedź. Czyli teraz nie mam co oczekiwać jakiejś regularności. Ale wsłuchuję się w Małego jak wariatka:) I czemu nie możesz wychodzić z domu częściej? Jakie masz przeciwwskazania?
Co do imienia, to u nas też wiele osób kręci nosem jak słyszą nasz wybór. Prawda jest taka, że nikomu nie dogodzisz, a chodzi tylko o to, żeby Wam się podobało. Jak Mały się już urodzi to nikt nie będzie marudził, że imię jest takie czy siakie:)
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też uważam, że imię to sprawa rodziców. W mojej rodzinie też nie każdemu pasuje, że mój syn ma na imię Szymek ale zdanie innych nie jest dla mnie w tej kwestii ważne. Owszem, czasami rodzice chcą nazwać dziecko dziwnie i narażają je na śmieszność i tylko wówczas można zasugerować zmianę.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wrocilismy wlasnie ze spaceru ....piekna jesien...obiad dzisiaj po polsku zurek z kielbaska i jajkiem i sznycle , ziemniaki i surowka z kiszonej kapusty z jablkiem i marchewka....boze, jk pomysle o tej surowce to dostaje slinotoku.
A ja mialam wczoraj tez koszmar (byla pelnia)...snilo mi sie ,ze sie upilam prawie do nieprzytomnosci...i wtedy zdalam sobie sprawe ,ze zapomnialam ,ze jestem w ciazy. Chcialam natychmiast wytrzezwiec ale nie moglam..i tak sie meczylam...horror
Lucja wybierasz na gorze zakladke "suwaczki"....jak zrobisz suwaczkato musisz skopiowac ciag roznych znakow w jezyku html (chyba) i przejsc do zakladki "profil" potem "moj pofil" i na samym dole bedziesz miala opcje "podpis" i tam w puste miejsce wklejasz ten ciag znakow , ktory wczsniej skopiowalas mam nadzieje,ze nie poplatalam tego. Fajnie ,ze dolaczylas o nas im nas wiecej tym lepiej
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ciekawe co to za wynalazek. Może któraś z was próbowała ?
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domi ciekawe czy dobre to winko,mi piwo bezalkoholowe nie smakuje.
Paulaa jak córeczka sie czuje?mam nadzieje ze juz lepiej.
Łucja chyba u kazdego jest inaczej z ruchami,mnie kopie od 17 tyg.sama bylam w szoku ze tak szybko bo po opowiesciach mamy i tesciowej to sadzilam ze poczuje okolo 20tyg,najwiecej wierci sie i kopie wieczorem i w nocy,rano tez daje znak jak zjem,moj maz jak przylozy reke to dobrze czuje kopniecia.
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania