BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #436127 przez gabilee
kasiu a miałam sie zapytać czemu na 75% co nie mógł gin dojrzeć ? bo mi gin zawsze idealnie między nogi małemu zagląda , nigdy mi się nie zdarzyło , że nie widział, no chyba , że go pytałam w 10 tyg to było za szybko.

powiem Wam , że mam jakiś dziwny dzień zero energii chyba to moje oblatanie rodzinki tak mnie wykończyło. Ale dziś cały dzień w domku, bo n krzyczy , że przesadzam , że mogą mnie odwiedzić :P

a jeszcze miałam opowiedzieć Wam jak się naśmiałam jak weszłam na mojej wiosce do supersamu :P wszyscy aż zaniemówili , że miesiąc temu była chuda to czemu teraz taka gruba :P jaja...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #436152 przez princess
Natalko, nie dziękuję :kiss: Co do tabletek do ssania to słyszałam, że można Tantum Verde. Najlepiej spytać gina albo farmaceutki w aptece.

Madlen a może przejdź się do lekarza? Bo trochę się to już ciągnie u Ciebie. Zdrówka życzę :)

Gabilee, jak miałaś WR i HBS w porządku to nie trzeba. A glukozę to jak gin Ci zleci. Ja też w poniedziałek się wybieram do laboratorium :)

Ja się dziś czuję dobrze, aczkolwiek głowa zajęta myśleniem o obronie no i oczywiście nauka dalej idzie pełną parą... Kupowałyście kwiaty dla promotora i reszty ekipy?

12 lata 3 miesiąc temu #436168 przez Paulaaa
Hej Wam.
Ja dziś wstałam pełna energii. Sprzątam, piorę, prasuję. Jutro moja ''mała'' panienka ma 4 urodziny. :) Dziadki i ciocie wpadają na kawę i tort to trzeba ogarnąć. :)

Princess powodzenia w Sobotę. Na pewno dasz radę i wszystsko będzie cacy. :)
natalka czy tabletki jakieś można to nie wiem, na pewno możesz sobie psikać Tantum Verde.
gabilee ja skierowanie na glukoze dostałam w Poniedziałek, ale mam zrobić dopiero 10 Października tak, żeby wyniki były na 15 Października do gina. :)

Kurcze wczoraj było gorąco jak nie wiem. Chodziliśmy w krótkim rękawku, bo inaczej nie szło wytrzymać, a dziś już zimno i pada - bez kurtki się nie obejdzie.

12 lata 3 miesiąc temu #436170 przez gabilee
princess ja kupowałam dla całej ekipy promotora

12 lata 3 miesiąc temu #436190 przez kasia123m
Gabille no wlasnie patrzyl i patrzyl....powiekszal ale obraz byl jakis taki niewyrazny.z dobre 10min.potem pomierzyl dziecko i znow wrocil do pupy.na samym boku brzucha mialam.i mowi ze raczej dziewczynka ale zeby sie nie nastawiac.wiec ja pytam ze raczej to ile procent.a on ze 70 a moze nawet 75.ale zebym sie nie chwalila jeszcze .potwierdzimy na stepnym razem.a wtedy w 12tyg to ledwo wlaczyl usg i mowi ze widzi ale mowic nie bedzie bo moze sie jeszcze mylic.wiec go podeszlam a on ze nic nie ma miedzy nogami.wczoraj powiedzial ze nie widzi narzadow meskich.u syna w 20tyg to jajka z daleka bylo widac.wiec moze jestesmy na dobrej drodze :laugh: :laugh: :laugh:
Zazylam na czczo to zelazo i zaraz mnie chyba pogoni do kibla.chyba je musze przed kolacja brac.wtedy zoladek nie tak bardzo pusty.rybke soobie kupilam na obiad.mniam

12 lata 3 miesiąc temu #436201 przez gabilee
kasiu aaa to on poprostu nie jest pewien , bo ja myslalam , ze nie widzi , bo nie obraca się dziecko tak... no to prawda u chlopca super widac , bo moj ma dorodne jajka :p
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #436221 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)
Witam w ponury i spiący piątek :-)

Madlen radziłabym wybrać się do lekarza. Nie wiem jakie leki bierzesz ale skoro nie pomagaja tzn, że masz źle dobrane.Czasem przeziębienie jest na tle wirusowym stąd typowe leki przeciwbakteryjne nie pomoga i odwrotnie. Długo juz cie trzyma wiec lepiej skonsultuj z lekarzem.

Princess trzymam kciuki za jutrzejsza obronę. U mnie na obronie składalismy sie wszyscy na kwiaty i poczestunek i kazdy z komisji dostal na zakonczenie bukiet

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #436222 przez bananamana
Czesc dziewczynki :)

Ale sie dzis nie wyspalam przez ta pogode :) Wczoraj maz wrocil z grzybow ale niestety niewiele ich przywiozl beda na dzis na obiadek :)
A wczoraj mi malenstwo zrobilo urodzinowa niespodzianke i tak mocno kopalo ze maz mogl pierwszy raz poczuc ruchy naszego malenstwa :lol:

Zaraz ide piec ciacho z jablkami i budyniem ciekawe czy wyjdzie przepis niby latwy zobaczymy :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436224 przez Madlen
Dziekuję.
Myślę, że mało co wyleżałam to przeziębienie, dodatkowo jadłam ciężkstrawne dania. Wczoraj Spagetti bolognese w barze. Może żołądek podczas przeziębienia wymaga lżejszych potraw..
To moje jedyne wytłumaczenie, bo poprzedni epizod miałam we wtorek. Katar, kichanie, osłabienie, lekki kaszel nadal jest ze mna..
Wypiłam ponownie pepsi w puszce i pomaga na wymioty i ból głowy. Ponownie polecam, byście miały ten "lek" w lodówce. Zwykła nie działa tak jak ta w puszce..
Na przeziębienie biorę syrop Prenalen (nie smakuje mi może go odstawię), cytrynę, miód, owoce.
Na gardło podobno najlepsze w ciąży Tantum Verde.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436225 przez Satine0
Hej dziewczyny :)

Moje nowe allegrowe zdobycze !!

http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/45/28/68/2645286810 17 zł
http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/42/31/95/2642319576 5 zł :)

12 lata 3 miesiąc temu #436231 przez andzia_zg
Satine ale słodkie ciuszki :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436255 przez DOMI
Piszecie o teście obciążenia glukozą ... aż mi się zimno robi na samą myśl o wypiciu tego ulepku. Dobrze, że można do tego cytrynę wcisnąć ...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436256 przez DOMI
Natalka ja bym raczej płukała to gardło zamiast ssać plastyki. Można roztworem wody utlenionej lub sody albo szałwią lub też roztworem tinctury szałwiowej. Mi to zawsze szybciej pomaga niż te wszystkie apteczne "cukierki".
Satine szalejesz. Cudne te ciuszki.
Princess obrona pewnie pójdzie gładko. Jej ja magisterki broniłam ... 9 lat temu.

12 lata 3 miesiąc temu #436283 przez princess
Paulaaa nie dziękuję :kiss: Wszystkiego najlepszego dla Twojej córci :)

Gabilee a broniłaś się ze swoją grupą seminaryjną czy sama? Bo ja się bronię (raczej) sama i się zastanawiam, czy kupić kwiaty, tzn. dla promotora na pewno, dla recenzenta i dziekana też by wypadało chyba... Ale dla promotora większy podobno się kupuje, albo inny niż dla reszty tak? Hehe to dla promotora kupię czerwone róże a dla reszty po stokrotce :D

Kasiu, kojarzę, że chyba bierzesz magnez nie? Po magnezie też może gonić i najlepiej brać go po południu/wieczorem. Ile zażywasz magnezu w dniu?

Andzia nie dziękuję :kiss:

bananamama, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzinek :) No i super prezent od maleństwa :)

DOMI, mam nadzieję ;)

Przed chwilą listonosz przyniósł mi getry ciążowe, leżą super. Później wstawię fotkę. Idę się znów uczyć :(

12 lata 3 miesiąc temu #436292 przez Satine0
A mi właśnie listonosz przyniósł kołdre i podusie dla Maryśki :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka