BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #435710 przez Paulaaa
Jej dziewczyny, ja to bym chciała już 20 Luty co najmniej. Ta ciąża jest jakaś dziwna. Wiecznie jestem zmęczona, wszystko mnie drażni. Ryczę z byle powodu. Jednego dnia chodzę smutna innego radość mnie nie opuszcza. Wszyscy zwalają to na hormony...
Fizycznie jest ok, ale psycha mi siada. Bez kitu jakaś masakra.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435716 przez DOMI
Ja też miałam ochotę nazwać córcię Amelka ale jakoś ostatnio dużo tych Amelek w moim otoczeniu.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435732 przez [email protected]
Hej mamusie.

kasia pislam juz ze moja ciocia miala anemie w ciazy,piła sok z buraków,wyniki miala super po soku,moze spróbuj,ja pożyczam sokowirówkę od mamy i robie sok z czterech jabłek,4 marchewki i burak,bede robic co 2 dni i do lodówki,nie lubie soku z buraków a z jabłkiem i marchewka nie czuc i samo zdrowie :P Jeszcze troche i bedzie 100% córcia,życze Ci z całego serca :)

Princess ja mam b.duzo sluzu,wyglada jak budyn waniliowy,mówiłam o tym ginowi i wszystko jest ok.

12 lata 3 miesiąc temu #435757 przez michasia
Hej, byłam dziś w Gnieźnie, bo mama jednak zmienia uczelnie.
Tez mam takie upławy, że po prostu czasem się ze mnie czasem leje. Idę do toalety, załatwiam się i czasem wracam jeszcze raz, bo mi mokro. Tak samo rano, jak się "spionuję", to od razu do toalety, ale to też może przez luteinę. Wkładki zawsze używałam cienkie, a teraz przerzuciłam się na te "plus".
Z jedzeniem, to tez bym coś zjadła, delicje, albo coś pikantnego, nawet się zdecydować nie umiem:) ale 2 jabłka wsunęłam i trochę przyhamowało.
Kasia to gratulacje, jak na 75%, to raczej tak chyba będzie, co? Na połówkowym się pewnie dowiesz. Z moczem kiepsko, mam nadzieję, że się poprawi.
Chyba podjadę do sklepu przed serialem, bo muszę jednak coś jeszcze podjeść:)

12 lata 3 miesiąc temu #435800 przez Marlena1888
dokładnie sylwka, mieszkam 44 km od rzeszowa;) okolice leżajska. Też może z podkarpacia jesteś?

kasia gratuluję dziewczynki! :) wydaje mi się że na równo jest u nas dziewczynek i chłopców :D choć na początku pamiętam że facetków było więcej ujawnionych hi:)

Paulaaa "Jej dziewczyny, ja to bym chciała już 20 Luty co najmniej. Ta ciąża jest jakaś dziwna. Wiecznie jestem zmęczona, wszystko mnie drażni. Ryczę z byle powodu. Jednego dnia chodzę smutna innego radość mnie nie opuszcza. Wszyscy zwalają to na hormony...
Fizycznie jest ok, ale psycha mi siada. Bez kitu jakaś masakra."

dokładnie mam to samo.. Mąż teraz musi się wykazać zrozumieniem i dystansem bo nasze hormony są wariujące teraz.. Sama z sobą bym nie wytrzymała, marudzę i to bardzo.. ja myślę że to dlatego że ja noszę w brzuszku chłopczyka, a tam się testosteron wyzwala i takie efekty :blink:
a Ty znasz płeć dzidziusia?

Właśnie przeglądałam pudła z ciuszkami które dostałam od szwagierki.. te malutkie do 3 mies. poskładałam w komodzie,;) skąd ja będę wiedziała co do czego..? liczę na Ciebie instynkcie;P

12 lata 3 miesiąc temu #435814 przez gabilee
haj mamusie
ale wy tu skrobiecie chrysteeee... nie nadażam :P

Princess odnosnie sluzu to powiem ci , ze mnie tez tak zalewa , ze az jak nie mam wkladki i siedze na figach to az mi cieknie ;/ straszne to jest dostałam nystatyne , tylko jeszcze do apteki nie zajrzałam :( bo chciałam sie zapytac mojego lekarza prowadzacego czy mam to brac ... a gin sie iedys mnie pytal czy mi to nie przeszkadza , odp ze nie ale teraz juz zaczyna to byc uciazliwe ;/
a jak do obrony przygotowania :D ?

annaanna nie prościej bedzie isc do gina niz zadawac takie pytania na forum? w jaki sposob mamy Ci odpowiedzieć?

satine sliczne ciuszki

anoda cieszę sie , ze z twoim synkiem wszystko w normie :)

kasiu to napewno bedzie dziewczynka ale wazne ze zdrowa :) ciesze sie razem z toba

co do tego lutego to ja juz tez bym chciała , zeby byl jestem z natury niecierpliwa wszystko chciaąłbym juz tak samo mam teraz z moim synkiem chcialabym juz go zobaczyc , przytulic :)

12 lata 3 miesiąc temu #435841 przez drzyzgunia
Hej dziewczyny postów przybywa w oka mgnieniu :) Co do bakterii to i u mnie się pojawiły gin przepisał mi urosept zobaczymy co to będzie u mnie dziwna sprawa bo raz są raz znikają :angry:

A co do humorków to i ja mam a najgorsze, że faceci tego nie rozumieją tylko na hormony zwalają :angry: ciekawe jak by oni się zachowywali w ciąży??? Podejrzewa, że jednego dnia by nie wytrzymali :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435848 przez kasia123m
Aganobla oczywiscie mowimy o surowym buraku?a pijesz to na czczo.moja mama pila bo miala anemie po chemioterapi ale jakos niezbyt u niej to dzialalo.przywioze sokowirowke od niej.i bede robic.ile tego pic?szklanke?co mi zalezy sprobowac.chyba ze moj zoladek tego niewytrzyma.teraz biore po 1 zelazie a dzis polopludniu to tak mnie skrecalo ze hej.nie moge niebrac zelaza wogole bo morfologia jest nadal slaba.ale ten sok moge dodatkowo sprobowac.

Jutro sie konczy wielki zestaw bielizny dla dziewczynki za 13zl i chyba zalicytuje.jest 6 par spiochow,z 9 katanikow i jakas sukienka.spiochy bawelnane i kaftaniki tez.chyba zaryzykuje.na 75%
;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435856 przez [email protected]
kasia tak,surowy burak,szklanka wystarczy dziennie,ja nie przepadam za takim samym z burakow ale z jabłkiem i marchewka podobno smaczny,jutro wezme sokowirówke od mamy i zrobie na dwa dni,tez biore żelazo ale nie ma tragedi z morfologia,warto spróbować,na pewno nie zaszkodzi.

12 lata 3 miesiąc temu #435871 przez Paulaaa
Marlena1888 u mnie dziewczynka. :) Ale z moimi humorkami to jest masakra. Sama siebie mam dosyć.

12 lata 3 miesiąc temu #435895 przez princess
Paulaa, z Firaginą trzeba ostrożnie w ciąży a jak to się ma u małych dzieci to Ci nie powiem...

Gabilee, u mnie przygotowania do obrony idą pełną parą, praktycznie cały dzień z przerwami na jedzonko i chwilę relaksu :) Jeszcze tylko jutro i w sobotę skończy się moja męka ;)

Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie śluzu, bardzo mnie to uspokoiło :)

Dobranoc kochane, ja śmigam do łóżeczka :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435944 przez Satine0
Ja fureginę brałam :) można ją spokojnie brać w ciązy po 12 tyg. :)

12 lata 3 miesiąc temu #436100 przez natalka
Hej mamusie śpicie jeszcze?
Princess zaciskam kciuki za obronę już dziś bo w sobotę pewnie nie zajrzę. Z śluzem mam różnie raz b. mokro raz mniej.
Kasia gratuluję, 75% to dużo.
Moje hormony przynajmniej raz w tygodniu wybuchają co kończy się ostrą wymianą zdań z M. na szczęście on to rozumie.
Mam do was pytanie czy w ciąży można brać tabletki do ssania na ból gardła?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #436107 przez Madlen
Hej.

U mnie przeziebienie c.d.
Dziś podobnie jak we wtorek rzyganie od rana i głowa pęka. Skąd to cholerstwo? Albo żoładek wrażliwy, albo takie dziwne choróbsko...
Co to za życie...

Kasiu upragniona dziewczynka coraz bliżej :)

12 lata 3 miesiąc temu #436119 przez gabilee
hej :)
dopiero wstałam tak długo spałam , jem śniadanko i tabletki trzeba wziąć.
muszę iść w poniedziałek na badania , mam do was pytanie czy jak robiłam już na początku ciąży WR i hbs ( chyba tak to sie nazywało ) to czy muszę to robić jeszcze raz? myślę , że szkoda pieniążków na to, a mój gin nie zauważył w moich badaniach , że już robiłam ...pójde tylko na mocz i morfologię . i jeszcze pytanie kiedy się robi glukozę?

Madlen to mooże leki Ci nie służą jak tyle czasu się już źle czujesz ? o nie wiem ja bym do lekarza szła chyba , a ile dni już leki bierzesz?

natalka niestety nie podpowiem Ci co do ssania można , bo sama nic nie brałam , a farmaceuty nie słucham , bo oni chyba wiedzą mniej niż my :P

a jak dziś wasze samopoczucie ?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka