BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #435605 przez Paulaaa
Kasia super. 75% to dużo. :) Na bakterię w moczu dał Ci tylko urosept?

Ja się właśnie objadłam pierogów z mięsem. Pyyyyyyycha! :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435608 przez Satine0
Na bakterie dostałam Furaginę czy jak to się tam pisze poprawnie :P

i pomogło :) teraz były nieliczne bakterie :)

12 lata 3 miesiąc temu #435613 przez aniajulia2
Ja dzisiaj przywiozlam od szwagierki dwa pudelka ubranek uzywanych i torbe nowych, dwa kombinezony, becik, reczniczek z kapturkiem itp rzeczy-ale moja starsza corcia miala radoche juz sie nie moze doczekac kiedy zobaczy siostrzyczke;-)

12 lata 3 miesiąc temu #435614 przez princess
Agusiak napisał:

Powodzenia na wizycie :)

Nie dziękuję :)

DOMI a te paski dostałaś w gabinecie od ginki czy kupiłaś w aptece?

Kasia, a czemu ta córeczka Twojej koleżanki taka lekka? Wcześniak? Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok:) A imię dla dziewczynki masz wybrane?

Anoda, ja starałam się o dziecko parę miesięcy i jak zaczęłam prowadzić obserwację cyklu to też od razu zaszłam :)

Ja właśnie wciągnęłam zapiekankę mniaam :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435619 przez kasia123m
U mnie w moczu jest caly przeglad.i czulam pecherz we wtorek.krysztaly szczawianow wapnia nieliczne..to pewnie piasek.jakies fosforany bezpostaciowe srednioliczne,erytrocyty swieze 2-5,leukocyty 4-7,nablaki okragle i wielokatne.bakterie dosc liczne.dlatego patrzyl i stwierdzil ok i wpisal bez zmian.ale ja sie czepilam bo jak mi nieposci po wielkim piciu to musze wiedziec co brac.to mowi urosept 3 razy po 2.wiec w razie czego wykupie.ja juz kiedys mialam bakterie dosc liczne i leukocytow wiecej i wtedy tez nic nie dal.kazal pic duzo i potem juz mocz byl czysty.ja sobie sama zrobie gdzies za tydz mocz tak dla sprawdzenia.

Princess no wlasnie urodzona w terminie ta mala.pytalam kolezanke czy ta jej kuzynka palila,ale jeszcze mi nieodpislala.ciaza bez komplikacji.
Dostalam smsa.palila cala ciaze.moze przez to male dziecko.
A u nas imie.moze Amelka,moze Kornelcia,maz mowi Ola ale mi sie niepodoba.moze Martynka.choc corka kolezanki tak ma.jeszcze jedno jakies mialam ale teraz niepamietam.

12 lata 3 miesiąc temu #435628 przez princess
Kasiu to rzeczywiście Twoje wyniki trochę brzydkie. Ale nie martw się, to częste zjawisko w ciąży. Urosept to ziołowy bezpieczny dla ciężarnych lek, ja go brałam w poprzedniej ciąży bo też miałam nieciekawe wyniki. Co do Furaginy to z nią trzeba ostrożnie, lekarze przepisują ją w ostateczności. Polecam Ci picie soku i herbatki z żurawiny, działa dobroczynnie na układ moczowy.
Co do koleżanki to palenie na bank miało wpływ na niską wagę urodzeniową. Strach się bać.
A ze wszystkich imion mi się najbardziej własnie podoba Ola, ewentualnie Amelia :)

12 lata 3 miesiąc temu #435637 przez kasia123m
Moj syn jeszcze jak w ciazy niebylam to opowiadal ze kiedys bedzie mial siostrzyczke Amelke.i cos czuje ze jesli plec sie potwierdzi to tak zostanie.herbatke z zurawinka kupilam wczoraj o nawet jest w niej 30proc zurawiny wiec chyba dobra.nie wiem ile takich dziennie moge wypic.zaraz sobie ide zrobic.
Tak piszecie o jedzeniu ze az sie glodna zrobilam.a dzis na obiad mialam golabki od tesciowej.mniam.udaly sie jej

12 lata 3 miesiąc temu #435646 przez DOMI
Princess, paski dała mi ginka . Moje dziecko też się urodziło z podobną masą 2660 i miało 50 cm. Ja nie palę i nie paliłam . Mały urodził się po ukończeniu 37tc. Określono go jako dziecko donoszone . Tyle że ja miałam powikłaną ciążę. Nikt też nigdy nie mówił, że to jakaś niska masa urodzeniowa .

12 lata 3 miesiąc temu #435650 przez princess
Domi bo niska masa urodzeniowa zaczyna się poniżej 2500. Także w przypadku Kasi koleżanki pomyliłam się o 150 g, no ale dla palących ciężarnych zero litości.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435654 przez DOMI
Racja , mamą się jest od poczęcia a nie od narodzenia i od poczęcia trzeba się dla dziecka poświęcać. Niektóre mamy jednak nie potrafią tego zrozumieć.
Ja jestem "uzależniona " od słodyczy a w ciąży miałam cukrzycę i potrafiłam dla dziecka utrzymać restrykcyjną dietę ale może nie da się tego porównać z zerwaniem z prawdziwym nałogiem.

12 lata 3 miesiąc temu #435675 przez princess
Ja też jestem uzależniona od słodyczy, szczególnie od czekolady i wiem, że również byłabym w stanie ich nie jeść dla dobra dziecka. Popalanie (które stopniowo ograniczałam podczas starań) też rzuciłam jak tylko zobaczyłam II kreski. I uważam, że jeśli jakaś kobieta nie jest gotowa na macierzyństwo, nie jest w stanie się poświęcić dla dziecka to niech się broni rękoma i nogami przez zajściem w ciążę, a nie marnuje komuś życie.

12 lata 3 miesiąc temu #435701 przez DOMI
Jak ja już bym chciała być chociaż w 32tc...

12 lata 3 miesiąc temu #435704 przez princess
A ja chciałabym, żeby był już luty :)

12 lata 3 miesiąc temu #435708 przez Paulaaa
Ja w ciąży z Oli miałam bakterie w moczu, dostałam tylko ziołowy urosept. Dzięki temu min. ciąża zakończyła się w 34 tc z powodu zakażenia. Dlatego jak słyszę, że gin komuś przepisuje to na bakterię to zapala mi się czerwona lampka w głowie. :)

princess dlaczego z furaginą trzeba ostrożnie? Moja córka jest na furaginie już cztery lata. Ma pęcherz neurogenny, często mamy ZUM. Furagin dostaje zapobiegawczo coby się różne mendy nie przyplątywały do pęcherza.
Może u ciężarnych jest on ''ostateczny'', sama nie wiem i nie wnikam.

Kasia... no to obie będziemy miały Amelki. :) Moja Oliwia wybierała imię i teraz już o żadnym innym nie chce słyszeć. :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435709 przez DOMI
Wnioskując po Twoim suwaczku to mamy podobny termin porodu. Tylko ja na 100% do 40tc nie dotrwam bo będę miała cc.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka