BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435190 przez anoda89
Hej, ja już po wizycie :). Mały zdrowy, organy rozwijają się prawidłowo tylko nie udało się obejrzeć buzi ale gin powiedział że na następnej wizycie. Mały raczej do grubasków nie należy waży 372 g :). Co do wczorajszej "nitki" w śluzie to mam się nie przejmować. Mąż się śmiał że graty ( siurka i jajeczka) ma duże, po nim niby :silly:.

vini :) super wyszła Ci ta zasłona.

Marlena mnie bolały ze 2 noce biodra. Pomagało jak położyłam się na chwilę na plecy, momentalnie przestawało boleć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435202 przez bananamana
Czesc dziewczyny :) jak tam samopoczucia? Ja wstalam dzis taaaaak glodna ze moj zoladek sie zbuntowal i dobrze ze nic w nim nie bylo bo by tego nie przetrwalo. Mój mąż pojechal z teściem i dziadkiem moim na grzyby ciekawe ile przywiozajuz mam plany, grzybki marynowane, suszone grzybki, grzybki w jajecznicy mmmmm uwielbiam grzyby :silly:

sylwka727 musisz byc dzielna, jak teraz tyle problemow to za to pozniej juz bedzie tylko lepiej trzymamy kciuki

vini-miki śliczna firanka, chcialoby sie miec takie zdolnosci :)

kasia123m przepraszam ze sie wtrace ale z doswiadczenia wiem ze jesli dziecko nie ma stwierdzonego autyzmu to lepiej nie zamieszczac tego w papierach tylko dlatego ze mogloby mu to teraz pomoc, ślad zostaje do konca zycia w papierach, bedzie miec problem z dostaniem sie na studia,znalezieniem pracy itp. Zwykle u nas w ośrodku odradzamy takich rzeczy rodzcom, no ale to juz indywidualna sprawa kazdego z nich. Moze i jest troche nadpobudliwy ale tak naprawde jesli to jest tylko to to on z tego wyrosnie nie ma sie co zamartwiac na zapas naprawde. A co do Pań w przedszkolach to wiele sie tez slyszy naprawde taka kobieta powinna miec indywidualne podejscie do kazdego dziecka, a widocznie do twojego nie potrafi dotrzec byc moze problekm tkwi tylko w komunikacji. Mam nadzieje ze ci sie wszystko wyjasni

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435237 przez vini-miki
Kasiu, moj siostrzeniec chodzi do klasy integracyjnej, i leb mi utnij niewiem "na co "on tam sie dostal, musze zapytac siostre, ale nie ma na bank stwierdzonego ani autyzmu, ani ADHD, ani zespolu Aspergera, byly tylko podejrzenia, a problemy wynikaja z powiklan okoloporodowych, bo urodzil sie w zamartwicy , czyli z masakrycznym niedotlenieniem....ale reki nie dam uciac, ze to tylko "to". Musze zapytac naprawde siostry, jakie warunki musial spelnic, zeby go przyjeli. Na pewno mial orzeczenia od specjalistow o jego stanie, ale zadnej sprecyzowanej choroby. Siorka od lekarza do lekarza poginala. To jest normalna klasa + kilkoro uczniow z "Problemami" no i wlasnie ta dodatkowa Pani. Jasiek zostal tez przetrzymany rok dluzej w pierwszej klasie, kurcze czy w 6-latkach? ja nie moge, ale ciotka ze mnie, nic nie wie :ohmy:

Dzieki dziewczyny za komplimenty, a do szycia to chyba zdolnosci nie potrzebne, co nie? Ale moooorze cierpliwosci...dlatego tak rzadko to robie :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #435239 przez annaanna
witam miesiączke dostalam 10 wrzesnia kochalam sie bez zabezpieczenia 21 wrzesnia mam regularne miesiączki co 28 dni czy moglam zajsc w ciąze? prosze o odpowiedz jak ktos wie

12 lata 3 miesiąc temu #435244 przez Satine0
Największą szansę na zajście w ciąże miała byś 24 września bodajżę :) Ale wiadomo...kobieta to nie maszyna więc pewne szanse są :)

12 lata 3 miesiąc temu #435251 przez annaanna
czyli wskazuje na to ze moglam zajsc

12 lata 3 miesiąc temu #435255 przez bananamana
Nie denerwuj sie tylko poczekaj do kolejnej miesiaczki, prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest ale nikt z nas nie moze ci powiedziec czy jestes w ciazy czy nie :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435264 przez princess
Sylwko kochana, nie myśl tak... Ten świat jest już tak urządzony, że jeden ma za mało problemów a drugi za dużo i tak jest ze wszystkim. Za to jak doczekasz szczęśliwego porodu i zdrowej dzidzi Twoja satysfakcja i szczęście będą większe :)

Michasiu, wypad się udał tylko po drodze złapał mnie dziwny ból w okolicy pępka, aż się wystraszyłam. Ale usiadłam na ławce i zaraz przeszło, ciekawe co to było. Co do odżywiania się to staram się w dniu zjeść porcję owoców (najczęściej na drugie śniadanie), do kanapek pcham najwięcej warzyw jak się da czyli sałatę, ogórka, paprykę, pomidora, rzodkiewkę, na śniadanie płatki zbożowe, na obiad jak najczęściej zupka, wieczorami niestety nachodzi mnie ochota na słodycze i jem tego trochę. Czipsów itp. nie jem bo ciśnienie mi skacze i ograniczam sól w diecie. Co do herbat to zawsze bardzo lubiłam zieloną, w ciąży nie przepadam. Popijanie witamin zieloną herbatą upośledza ich wchłanianie. Ja piję 1x dziennie Earl Grey a potem jakąś owocową albo rumianek. Nie są wskazane herbaty z mięty, szałwii, pokrzywy i liści malin.

Vini, ładna ta zasłonka :) Prawdziwa krawcowa z Ciebie :)

Natalko, powodzenia na wizycie :)

Kasiu, dzieci wyrastają z takich problemów, tylko jeszcze parę lat trzeba się pomęczyć. A to, że Twój synek nie trawi jednej facetki to normalka, wszyscy nie nadają na tych samych falach i wszyscy nie muszą się tolerować.

Anoda, cieszę się, że Twój Marcel jest zdrowy :)

annaanna, w każdym dniu cyklu tak naprawdę jest ryzyko zajścia w ciążę. Na tym etapie Twójego cyklu jest za wcześnie aby stwierdzić, czy jesteś w ciąży czy nie. Test ciążowy, aby był wiarygodny możesz zrobić najwcześniej 14 dnia po owulce. Żeby stwierdzić, kiedy miałaś owulkę musiałabyś prowadzić obserwacje cyklu.

Bananamama fajnie Ci, że będziesz zajadać grzybki. Marynowanych sama bym pojadła :silly:

Dziewczyny, chciałam się Was spytać, jaki macie śluz? Macie go dużo czy mało? Gęstszy czy wodnisty? I jaki kolor? Bo u mnie ostatnio jest go dużo, jest bardziej wodnisty, mleczny choć czasem lekko żółtawy. Czasem to poleci ze mnie mała porcja naraz :unsure: Zastanawiam się, czy to normalne.

12 lata 3 miesiąc temu #435265 przez jadziatopol
annaanna ja jestem przykladem,ze mozna zajsc w ciaze nawet w trakcie miesiaczki :)
Nie panikuj. Poczekaj do 8 pazdziernika i wtedy jak nie dostaniesz bedziesz miala powod do myslenia.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #435270 przez kasia123m
No wlasnie dlatego nie chce mu wpisywac az takiego zaburzenia jak go nie ma.ale problemy sa.czy wynikaja z tego porodu czy z sepsy ktora mial kilka tyg pozniej.rozwoj przebiega nieharmonijnie.i pani pedagog i logopeda zeszloroczny i fajna pani psyholog uwazaja ze integracja by sie przydala.kazdy papierek moze wypisac.nawet ten psychiatra ktory poraz trzeci wykluczyl autyzm i temu podobne.jest nowa psyholog przedszkolna w tym roku.moze ona cos wymysli.na adhd jest zamaly.pod add bym go sama podpisala bo ze skupieniem ma mega problem.przebierz spodnie a on zdejmuje bluzke.i tak wiele razy w ciagu dnia.nie wiem co ja z nim zrobie.ma dni ze skupia sie super.ostatnio u logopedy godzina az byla w szoku.ma dni ze jest tak rozkojarzony i pobudzony ze masakra.z nauka narazie nie ma problemu.mowi ze strasznie proste te podreczniki.z zachowaniem problemy sie zaczynaja.kiedys bylo cos takiego jak zaburzenia zachowania i emocji.teraz nie ma.ja wiem ze SI to problem w odbiorze zbyt duzej ilosci bodzcow naraz.dziecko przebodzcowane zachowuje sie zle,jest mega pobudzone,ciezej wspolpracuje.i stad to wszystko.no ale co z tego ze wiem.wyciszam go w domu.nieorganizuje atrakcji w tyg.i tyle moge.ech

Ale sie dzidzia wierci wysoko kopie.nad jajnikami.moze da sie dzis podejrzec.

12 lata 3 miesiąc temu #435283 przez annaanna
a teraz na tescie mi nie wyjdzie wynik?

12 lata 3 miesiąc temu #435288 przez princess
Wyjdzie ale negatywny, bo jeszcze za wcześnie. Jesteś dopiero kilka dni po domniemanej owulce. A chcesz być w ciąży?

12 lata 3 miesiąc temu #435294 przez annaanna
tak chciala bym i stąd ta moja niecierpliwosc :)

12 lata 3 miesiąc temu #435296 przez Satine0
Princess u mnie śluz raz jest mleczno biały a raz lekko żółtawy :) Raz wodnisty a raz gęściejszy... chyba to w ciąży normalne :)

12 lata 3 miesiąc temu #435298 przez annaanna
ja sluz teraz mam wodnisty wiec nie wiem czy taki jest po owulacji

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka