BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #435306 przez princess
anna, ja akurat zaciążonym cyklu miałam zaburzony śluz, nie było śluzu płodnego w dni płodne, i prawie cały cykl było sucho. Najbardziej miarodajnym sposobem obserwacji jest mierzenie tempki i badanie szyjki. Praktykowałaś te metody?

Satine, dzięki za odpowiedź. Pytam, bo u mnie ciągle jest mokro, normalnie pływam. Przczytałam na necie o sączących się wodach płodowych, ale jakoś nie chcę mi się w to wierzyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435313 przez annaanna
nie bo nie umiem badac szyjki nie wiem nic o tym nie wiem co rozpoznac

12 lata 3 miesiąc temu #435319 przez Satine0
http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/44/28/57/2644285714

wylicytowałam własnie takie zestawik za 13zł :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435338 przez princess
Najlepiej prowadzić obserwację cyklu od jego początku, załóż sobie kartę cyklu na skarbmamy.pl, tam jest wszystko opisane jak i co badać. Fajna sprawa. Ja też służę radą. Myślę, że jakbyś od jutra zaczęła mierzyć temperaturę to jeszcze jakis obraz by to dało... A jak Cię bardzo mocno korci to pójdź w przyszłym tygodniu na betę, powinna już lekko drgnąć jeśli to ciąża.

12 lata 3 miesiąc temu #435343 przez kasia123m
Satine sliczna ta bluza :laugh:

Co do sluzu to tez mam bardziej wodnisty teraz ze czuje czasami jak sie poleje.mialam tak kolo 12tyg potem przeszlo a teraz znow.tez sie boje czy wszystko pozamykane mam.dzis mnie zbada to sparwdzi.ale mamy schizy nie?

Anoda super ze z synkiem wszystko ok.powiedz mi czy usg polowkowe wyglada jak gen czy jak zwykle tylko dokladniej miezry.?bo na gen to jakies przeplywy krwi badal itd,a moj w gabinecie moze tylko dokladnie pomierzyc a przeplywu krwi w sercu raczej niezobaczy wiec nie wiem czy znow musze szukac prywatnie kliniki ktora to wykonuje.nieukrywam ze nie bardzo mam teraz skad wziasc znow 250zl.

12 lata 3 miesiąc temu #435348 przez sylwka727
Vini super ta zasłonka :)

Anoda cieszę się że wszystko jest dobrze z maluszkiem

Dzięki Bananamana. Grzybki mmmmm ja od początku ciąży mam ochotę na kanie w panierce, ahh a grzybki marynowane ubustwiam, Ale mi smaka narobiłaś

Princess właśnie oby tylko dotrwać do terminu i usłyszeć głośny krzyk dziecka tylko tego pragnę bo te wszystkie komplikacje w pierwszej ciąży i w tej wykańczają mnie męża i moich rodziców... Co do bólu w okolicach pępka to też czasami mnie łapie taki krótkotrwały ból ale zaraz przechodzi. Śluz raz mam biały raz przeźroczysty a w niedzielę na bieliźnie zobaczyłam trochę żółtego śluzu jak się potem okazało były to lekkie upławy wyglądające jak śluz wynikające z tej infekcji

Satine fajny zastaw

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #435350 przez Satine0
Kasia spokojnie :) śluz w ciązy jest normalny...ja też czuje jak mi czasem się poleje. Na każdej wizycie mnie lekarz bada i szyjka macicy jest zamknięta :) więc to się raczej z pochwy bierze :P tak mi się wydaje przynajmniej.

12 lata 3 miesiąc temu #435352 przez princess
Kasiu dokładnie, schizy ciągle nas męczą :) Jakbym codziennie dzwoniła z nimi do gina to wysłałby mnie do psychiatry :lol: właśnie czytanie na necie powoduje pracę naszej wyobraźni a ja to już w ogóle z wujkiem Google za pan brat ;)

Satine, śliczny ciuszek :)

12 lata 3 miesiąc temu #435365 przez Agusiak
dziewczyny macie rację że nie ma się co nakręcać i wierzyć we wszystko co w internecie napisane, ale pamiętam jak ja sama czasem nieźle się stresowałam.
Jeśli się martwicie obfitymi upławami i chcecie mieć pewność że to nie wody się sączą to w aptekach są specjalne testy :)
Ale to zapewne tylko normalne ciążowe upławy :)

12 lata 3 miesiąc temu #435401 przez princess
Sylwko, ja też jakiś czas temu miałam lekką infekcję i zaraz poleciałam do znajomej doktórki po receptę na Pimafucin, wzięłam 3 globulki i przeszło. Teraz biorę Lacibios Femina, zapobiegawczo :)

Agusiak, czytałam o tych testach ale jakieś mi się dziwne wydają. Tzn. instrukcja obsługi mnie nie przekonała do zakupu :) Zresztą nie chcę popadać w paranoję, za tydzień mam wizytę u gina więc mu o tym powiem.

12 lata 3 miesiąc temu #435404 przez Agusiak
princess napisał:

Agusiak, czytałam o tych testach ale jakieś mi się dziwne wydają. Tzn. instrukcja obsługi mnie nie przekonała do zakupu :) Zresztą nie chcę popadać w paranoję, za tydzień mam wizytę u gina więc mu o tym powiem.

bardzo słusznie, najlepiej wszelkie wątpliwości rozwiewać u lekarza :) Ja też osobiście nigdy nie stosowałam tego typu testów, jednak wspominały o nich dziewczyny w jakimś wątku.
Powodzenia na wizycie :)

12 lata 3 miesiąc temu #435409 przez DOMI
Dziewczyny, nasze obawy wcale nie są przesadzone. Lepiej siebie obserwować i ze wszystkimi wątpliwościami zgłaszać się do lekarza. Niestety to co u jednej kobiety jest w ciąży normalne u innej może być objawem zagrożenia. Ja wczoraj dostałam od mojej gin. paski do pomiaru ph w pochwie . Jak kolor paska zmieni się na inny niż żółty/pomarańczowy będzie znaczyło że coś jest nie tak np. infekcja albo właśnie mogą się wody sączyć .

12 lata 3 miesiąc temu #435411 przez sylwka727
Princess wiem że też mam lekką infekcję ale już samo słowo infekcja brzmi dla mnie przerażająco bo właśnie przez infekcję tyle że wewnątrzmaciczną straciłam chłopców więc mimo iż wiem że nie jest to to samo to i tak chodzę jak na szpilkach i nie mogę doczekać się wizyty w środę

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #435441 przez Satine0
Ale mnie dopadł zakupowy szał!! :P Najchętniej to bym całe allegro wykupiła :P

12 lata 3 miesiąc temu #435447 przez kasia123m
Za pol godziny wychodze do lekarza.zaczynam miec nerwy.ale powiem Wam ciekawostke.kuzynka kolezabki urodzila dzis core.2650 i 50cm,a z usg wychodzilo ze 3,5kg.tego usg przed porodem.noi patrzcie na dluugosc 50cm.wiec w ubranko 62 wpada jak nic.musi miec 56 a nawet mniejsze.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka