BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #434626 przez [email protected]
Wlasnie sie zważyłam :cheer: znowu kg do przodu,od poczatku ciazy to juz 4kg ale faktycznie brzuch rosnie :)

anoda widac po brzuszku ze synek :) ladny,na wielkosc podobny do mojego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #434640 przez anoda89
Dzięki dziewczyny :). Rzeczywiście jest szpiczasty i u mnie to wszystkie objawy świadczyły o tym że syn będzie :laugh:. Dużo osób mi mówiło że w ogóle się nie zmieniłam na buzi i ładnie wyglądam więc pewnie chłopak u nas będzie :). Mam ochotę na kwaśne i sama czułam że Marcel siedzi w brzuszku. Zobaczymy co jutro gin powie. Nie mogę się doczekać ale i się boje bo to już USG połówkowe. Dziewczyny ile u was trwało takie USG??

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #434653 przez jadziatopol
Anoda u mnie czesc ludzi mowi,ze bedzie chlopak bo nie zmienilam sie na buzi...wrecz przeciwnie cera mi sie poprawila i wogole wygladam troche korzystniej...ale jem tylko slodkie....i brzuch tez mowi co innego....niektorzy mowia(wiekszosc),ze bedzie dziewczynka....mam bardzo okragly , rozlegly brzuch nie wywalony do przodu i nie szpiczasty...no ale jak widac chyba bede miala niespodzianke....w usa byla dziewczynka dla mojej gin a teraz chlopczyk ...samam juz nie wiem. A jezeli chodzi o usg polowkowe to trwalo okolo 20 minut-30. Nie martw sie na zapas...na pewno bedzie wszystko ok :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #434656 przez Satine0
Moje badanie też trwało 20-30 minut :)

12 lata 3 miesiąc temu #434660 przez anoda89
No to można napatrzeć się na kruszynki :woohoo:. Fajnie. Mam zamiar tak jak Princess nagrać USG bo nie idziemy na 3D czy 4D, może w 30 tyg ale nie wiem czy to nie za późno. Zobaczymy jak będziemy stać finansowo.

12 lata 3 miesiąc temu #434661 przez jadziatopol
Anoda nie bedzie za pozno...ja kolejne 3d/4d mam w 30 tygodniu

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #434667 przez sylwka727
Hej dziewczyny sorki że nie udzielam się ostatnio i nie podczytuję was ale w poniedziałek byłam na IP bo mnie brzuch bolał i doszukiwałam się oznak infekcji wewnątrzmacicznej i do tego miałam złe przeczucia i okazało się że infekcja jest ale w pochwie czyli miałam dobre przeczucia i dostałam no-spę , asmag , duphaston i gynalgin . No i jakby tego było mało to złowieszcze kichanie mnie dopadło a dziś do łóżka położyło - kaszel, ból gardła katar i ból gardła i nie wiem czy mam jechać do lekarza czy poczekać aż mi przejdzie bo i tak już faszeruję się tymi lekami że o dziecko sie boję...

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #434693 przez anoda89
sylwka dobrze że szybko zareagowałaś i wszystko jest pod kontrolą. Teraz leż w łózki i się kuruj. Na kaszel to syrop z cebuli znam, ból gardła woda z solą, katar woda morska. Najpierw spróbuj domowych sposobów a jak nie pomoże to lekarz został. Pij herbatę z miodem i cytryną też pomaga. Trzymaj się kochana.

12 lata 3 miesiąc temu #434696 przez Satine0
Mi wczoraj Pani doktor powiedziała żebym na 3d przyszła w 30 tyg. wtedy będzie najlepiej widać :)

12 lata 3 miesiąc temu #434702 przez anoda89
To jeszcze mam czas na namysły :)

12 lata 3 miesiąc temu #434705 przez sylwka727
Dzięki Anoda herbatę z cytryną już piłam i zastanawiam się czy wypić jeszcze bo niby w ciąży można tylko jedną pić ale lepsze to niż lekami dzidzię raczyć

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #434710 przez Marlena1888
hello mamusie!
ale macie fajne brzuszki ;)vini i jadziapol wymiatacie z wielkością ;) anoda brzuszek też elegancki ;) piękny szpicek rośnie ;))) ja mam chyba coś podobnego do Ciebie. Andzia-zg jeszcze brzusio urośnie, najważniejsze że dzidzia zdrowa ;_)

vini mini w ciąży miałaś niezłe piłeczki :) niesamowite ;)i widzę że trzecia też już nieźle okazała :))) a Maik śliczny ;)

wczoraj oddałam mocz i krew i wszystko wyszło mi oki ;) w poniedziałek mam wizytę, już nie mogę się doczekać :) idę zaraz robić obiadek :*

bye :*

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #434714 przez anoda89
sylwka ja to teraz piję po 3 wielkie kubki herbaty ( takie 0,5 ), robię taką aby się tylko lekko zabarwiła. Lepiej wypić herbatę niż łykać leki.

Marlena u mnie często Mały w tym szpicu siedzi i się wypina :laugh:. Też tak wam się dzieci wypinają? U mnie to często wieczorek tyłek wypina do rodziców :silly:.

vini pokazałam Twój brzuszek mężu i w szoku był. Nigdy tak wielkiego brzucha nie widział :laugh:. Żebyś widziała jego minę, oczy to takie wielkie zrobił :laugh:.

12 lata 3 miesiąc temu #434753 przez [email protected]
sylwka kup herbate dla mam,jest bez teiny i smaczna,ja kupilam w sklepie z herbatami w tesco,albo herbate z lipy Herbapol,dobra na przeziebienie i tez bez teiny,duzo pij :)

12 lata 3 miesiąc temu #434779 przez Satine0
Ale mam dziś muła... ;-) Najchętniej poszła bym spać i wogóle czegoś mi się chce a nie wiem czego :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka