- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Natalka wydaje mi się, że w takiej sytuacji przerywa się urlop wychowawczy i idzie na zwolnienie.
Gabilee ja chce kupić gryczano-kokosowy. Łóżeczko dostanę, podobno, ale wiem, że materac chcę kupić porządny.
Monika, to mąż się zdziwił. Mój w czasie warsztatów zrobił mi niespodziankę-nowe skórzane podwiązki z tłoczonej skóry. Niebieskie. Będą na jutrzejsza biesiadę (takie skórzane paseczki do wiązania nogawic pod kolanem). A jak przyjechałam, to zapytał, czy coś wygrałam...
Miłego dnia, ja dziś jadę do Gdańska, niewiem kiedy będę na necie, bo teściowa nie ma, jedynie gdzieś w jakiejś kawiarni mogę złapać. Już się boję nadrabiania zaległości na forum:) Wracam we wt-śr.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi noc jakoś tak nie bardzo minęła cały czas się budziłam i budziłam się z lękiem jakbym się czegoś bała dziwne a rano mama mnie obudziła że jedzie na zakupy i żebym ziemniaki ugotowała bo będziemy robić pierogi Tak że opuszczam was na chwilę i pewnie będę miała dużo do nadrobienia
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej mamusie
U nas noc minęła spokojnie moja córcia obudziła się o 5 i już nie dała mamusi pospać, tak się ostatnio przyzwyczajam, że wstaję wcześnie a gdzieś ok 21 zasypiam na stojąco.
Vini kolejne cudo zrobiłaś
Mam pytanie: Moja koleżanka w marcu urodziła córcię i po macierzyński poszła na urlop wychowawczy, teraz znów jest w ciąży, czy z tego urlopu wychowawczego może przejść na chorobowe, tak żeby dostać kasę od zus-u? Nie wiem czy zrozumiałyście o co mi chodzi jakoś tak chaotycznie to wygląda...
Dokładnie tak zrobiła moja znajoma. Skończyła macierzyński, poszła na wychowawczy, 2 miesiące później zaszła w ciąże i przeszła na pełnopłatne chorobowe
Teraz dostaje kasę z ZUS, jest w 8 miesiącu.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dodali jeszcze taką poduszkę typu klin ułatwiającą oddychanie, świetny wynalazek jak maluch ulewa, a moja pierwsza córcia miała z tym straszny problem
Teraz musimy jakąś ładną pościel wybrać, oczywiście allegro.pl
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzieki dziewczyny fajnie, ze wam tez sie podoba tesciowa mnie sie ostatnio pytala wlasnie, czemu ja tak szyje? no i tak sie zastanowilam, ze chyba poprostu lubie, sprawia mi frajde, a tym bardziej, ze dla mojego paczusia no niewiem, pewnie taki etap teraz mam, bo jeszcze kilka miesiecy temu bylo tyyylko malowanie, sztaluga dalej czeka w kacie, haha, nie wynosze jej na strych, bo tam to dopiero bedzie czekac wieki heh. Dzieki jeszcze raz
Michasia, moj mezus sie pyta, gdzie Was mozna w pelnej krasie popodziwiac na zywo? fajnie byloby tak trafic np na wakacje na jakis zjazd, czy turniej. Dla moich chlopakow bylaby frajda niemala napewno.
Ja zapewne zaraz zasiade do maszyny a P. dzisiaj bedzie malowal nasze sraczkowate skorzane kanapy na czarno, zamowil wczoraj jakas specjalna farbe do skory, ciekawa jestem co to wyjdzie, ale napewno lepiej niz te "sraczusie" poprzecierane.
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wklejam link swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-w-bydgoszczy
Warto się wybrac, lepiej zorganizowane niż Bezpieczny Maluch
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzis lece zalatwic okuliste od prawa jazdy moze odrazu sie zachacze to juz bedzie cos i prawko nowe wyrobic bo skonczylo mi sie w MARCU , no ale lenistwo moje bylo wielkie i nie chcialo mi sie isc robic i zas 200 zl prawie nie moje ;/ a juz by bylo na jakis pierdulek dla synusia;/ no ale co zrobic nosze okulary 4,5 plusy ;/ wiec musze , bo szkoda za madat wydawac ...
marlenka dzis tez mam energie ale to u mnie jest tak , ze jeden dzien slaby , a drugi full power wiec raz odpoczywam caly dzien w lozeczku a na drugi dzie szalenstwo hehe
milego dnia kochane :*:*
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
ja zmieniałam dokumenty 2 lata temu po zmianie nazwiska, w przyszłym roku znowu mnie to czeka bo planujemy przeprowadzkę, ale jak o tym pomyślę to już mi gorąco
Wczoraj wieczorem zaszalałyście na forum - tyle postów i tyle tematów
Jadziu - super że jedziesz, na pewno już bardzo tęsknisz. Może dzięki tej insulinie coś pozwolą Ci więcej zjeść.
Andzia - dobrze że po wizycie wszystko ok
Gabilee - też oglądałam wczoraj fakty Ja znowu chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy po porodzie, chociaż na parę godzin. Taki pracoholik ze mnie
Chomiczka - ja czuję wyraźnie ruchy małej rano i wieczorem (teraz 25t.c.), a ciągu dnia tak czasem "zbulgocze". Wieczorami moja dziewczynka szleje i chyba ma to po mamie
Gosiu - na pewno Ci ciężko jak to już 30tydz. Ja na razie jeszcze dobrze śpię. Ale troszkę zazdroszczę dziewczynom, które już zaczynają 3 trymestr. Strasznie już nie mogę doczekać się małej
Dominia - zgadzam się z Michasią, jak się denerwujesz lub boli Cię coś to cukier może być wyższy