BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #472966 przez kasia123m
Domina najwazniejsze kup paski ketonowe.bo jak cukry masz w normie i acetonu w moczu niebedzie to napewno dobrze diete prowadzisz.a Ty niechodzisz nigdzie do diabetologa?skierowania niedostalas?to kto kontroluje Twoje cukry?zawsze mozesz porposic gina o skierowanie.a do krakowa bys sie niedostala bo Ty chyba z Tarnowa jestes?mozesz zadzwonic w pon na kopernika i wziasc termin a potem zalatwic skierowanie.

Jadzia sliczny masz ten brzuszek...

A Wy wstajecie specjalnie rano by cukier mierzyc...??ja mierzylam 7,30 a czwartek i piatek o 7#0 bo syn tak wstawal do przedszkola ale jutro budzik ustawie na 8,pierwsze sniadanie musze zjesc chyba do 8,30.niezamierzam wstawac specjnie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #472969 przez jadziatopol
Kasia po insulinie najlepiej mierzyc po 8 godzinach...czyli jak dalas o 22-ej to o 6 rano musisz wstac :( ale śmierdoli ta insulina...od razu mam odruch wymiotny ;)

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #472973 przez kasia123m
No a jak dajesz poniej to kiedy jesz.oni mi kazali dac o 22.nie wiedzialam ze mozna o innej porze

12 lata 5 miesiąc temu #472986 przez dominia
Kasia ja nie wstaje specjalnie ale jutro ma mnie M wczesniej obudzic :) paski tez kupie jutro bo bedzie przyplyw gotowki. Nie jestem wlasnie pod kontrola diabetologa bo w szpitalu zalecili diete cukrzycowa i tyle :dry: a mnie to martwi jednak :( tak jestem z Tarnowa w nastepny wtorek mam wizyte u gina ale juz w ten pon podzwonie sobie do przychodni moze bez skierowania przyjma mnie na nfz tu u mnie a jak nie to bede uderzac na Krakow.

Jadzia wzielam nospe, Igor kopie ale jakos niespokojnie.. :(

12 lata 5 miesiąc temu #473004 przez natalka
Hej mamusie, ja znów nie mogę spać wstałam już przed 5 i kręcę się po mieszkaniu.
Jadzia ale fajowy masz brzuszek :)
Drzyzgunia gratuluję synka, bardzo ładne imię wybrałaś, jak jeszcze nie wiedziałam kto mieszka w moim brzuszku to tak chciałam nazwać synka :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 5 miesiąc temu #473013 przez kasia123m
Dzien dobry dziewczynki :) ja juz jem sniadanko.synek mnie obudzil o 7,15 bo przyszedl do nas i poszedl spac wiec wstalam pomierzyc te cukry.wiec prawie po 9,5godz od wstrzykniecia insuliny cukier mialam 78.bule biala na noc zjadlam wiec ketonowek brak.dzis podam ta insuline pozniej bo i tak cukier jutro i w tyg bede mierzyc kolo 7,30 wiec zrobie to przed 23 a po 23 zjem bule.kiedys mi sie zdawalo ze ten posilek po insulinie musi byc spozyty z godz po ale niemoge nigdzie tego znalesc.Monia ma to jakies znaczenie?a czas podania insuliiny i mierzenia cukru na czczo?bo tego tez wczoraj nieznalazlam w necie.
Teraz jak zjem sniadanko pojde do lozia...zawsze mialam ruch....mam nadzieje ze cukier bedzie w miare jak poleze bo nie dam rady spacerowac po domu jak oni spia.

Mgla za oknem jak w londynie....

12 lata 5 miesiąc temu #473022 przez jadziatopol
Natalka ale ranny ptaszek z ciebie :)
Dominia mam nadzieje,ze dzisiaj lepiej? :dry: ja tez przez 2 dni sie martwilam bo Hubert nie ruszal sie jak zwykle ....byl baaardzo leniwy ale dzisiaj rano jak dawniej. Juz sie tak martwilam ze mialam jechac do szpitala na KTG. Mam nadzieje,ze ci brzuszek juz sie niee stawia :)
Kasiano to piekny cukier :) ja mialam rano tez 78 :) ja jem ostatnia kolacje o 22 lub 22.30 i po kolacji daje insuline. Potem odliczam 8 godzin i wstaje zmierzyc .Ale juz jestem zmeczona tym wstawaniem...pospalabym jeszcze tym bardziej ,ze na zewnatrz zimno, ponuro i mgliscie.
Dziewczyny, jak samopoczucie z rana?
Sylwka Buziaczek odezwijcie sie :dry:

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #473031 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Ja z samego rana szybciutko zrobiłam muffinki kakaowe i sobie własnie zjadłam ciepłe na śniadanko do kawki, mniam.

Słodkie mamy, przypomniał mi się jeszcze jeden przepis na bułeczki o niskim IG, bardzo łatwo się je robi i są wyśmienite:

bułeczki twarogowe

25 dag twarogu chudego
25 dag mąki pszennej z pełnego przemiału
2 białka
2-3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli ew. inne przyprawy
woda (gazowana ) lub mleko chude...

twarożek utrzeć w z białkami, dodać mąkę wymieszana z proszkiem oraz sól i wodę (wody tyle by ciasto nie było kamienne ja daje na oko, około 1/3-1/4 szklanki)
jak wyjdą za rzadkie to dosypać trochę maki. mokrymi rączkami brać kuleczki wielkości średnio-małej , rozpłaszczyć i na blachę z papierem do pieczenia z ww porcji wychodzi ok 8-10 malutkich bułek.
piec w temp 170-190 st aż sie zrumienią.. ( ja piekę ok 10 minut bo mam termoobieg).

Miłego dnia! :)

12 lata 5 miesiąc temu #473033 przez Pliszka
Zapomniałabym: Jadzia, śliczny brzuszek :) Nie mogę się napatrzeć :) Mój Olek ma domek podobnych rozmiarów ;) Powodzi się chłopakom od małego :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #473038 przez kasia123m
Kurde jak juz wejde w wprawe z tymi cukrami to zaczne probowac te Wasze przepisy na ciasta i ciasteczka IG.
Po sniadaniu mierzylam cukier 10min.chyba z 15 razy sie klulam i nic....az w koncy wyszlo 98 ale to po czasie wiec wpisalam 105.do kitu bo nie wiem nadal czy jutro moge lezec czy nie po tym sniadaniu.
Syn moj swiszcze strasznie.daalbym mu wziewy i lek na roszerzenie oskrzeli ale wtedy lekarz go nieoslucha.a chyba wolalabym zeby go osluchach bo cos mi sie zdaje ze to oskrzela jednak.maj M juz wybyl bo on juz musi biec do klientow.na pogotowie jest kawalek i nie wiem czy ciagnac syna w taka mgle zeby sie jeszcze syfu nawdychal bo pewnie smog starszny.ide poszukac stetoskopu i go oslucham.pokaszal rano 10min i cisza.ale gdzies mu furczy.

Jadzia kupilam te pestki dyni...jak Ty je jesz...przegryzasz kilka do posilku?a ten sok pomidorowy ktoras probowala i na jakiej zasadzie?

12 lata 5 miesiąc temu #473039 przez jadziatopol
Pliszka dzieki :lol: dzisiaj zrobie bułeczki....tylko mam nadzieje,ze kupie mąke z pełnego przemiału ;) miłego dnia :lol:

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #473045 przez gabilee
Hej mamusie ;)
to sie nie nacieszylam ukochanym byl tylko na noc ,bo rano obudzil nas telefon :wypadek na naszej budowie i trzeba bylo sie zrywac i z powrotem na budowe :( zalamka totalna ;/
jeszcze wczoraj specjalnie mi niespodzianke zrobil i wrocil po 22 a mial byc o 2-3 w nocy ;)
ahh dzis bede miala spartaczony dzien smutno mi mam nadzieje ze ten czlowiek przezyje co spadl ehh..
no nic wygadalam sie troche ...

jadzia sliczny brzuszek;)

12 lata 5 miesiąc temu #473058 przez jadziatopol
Gabilee oj....a to wasz pracownik? przykro mi,ze tak krotko nacieszylas sie ukochanym :(

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #473059 przez kasia123m
Ojej.oby nic temu czlowiekowi powaznego niebylo.

12 lata 5 miesiąc temu #473067 przez jadziatopol
Kasiajak cukier po I sniadaniu? ja mialam po pierwszym 120 ( nie wiem dlaczego ) a po drugim 74! jakies jaja :ohmy:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka